Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як встановити акрилову ванну своїми руками (відео)

  1. Основні способи установки сантехніки
  2. Установка на заводський каркас
  3. Установка на ніжки - немає межі досконалості!
  4. Кріплення на цегельному підставі

акрилова ванна

Ремонт в гігієнічної кімнаті стрімко наближається до свого логічного завершення, водопровідні труби замінені, виконана нова розводка, плитка вже кілька днів як викладена і залишився всього один крок - встановити сантехніку? А чи можна і як правильно встановити акрилову ванну власноруч, не маючи великого досвіду за плечима? Виявляється не тільки можна, а й потрібно, адже акрил утримує лідерство серед тактильно приємних і міцних матеріалів. Він чудово зберігає тепло і легко очищається.

Монтажні роботи повинні здійснюватися гранично грамотно, з огляду на те, що неправильна установка може скоротити термін експлуатації виробу. Фахівці виділяють 3 основних способи проведення робіт, які і будуть розглянуті нижче.

Зміст статті

Основні способи установки сантехніки

Популярність акрилової сантехніки обумовлена ​​їх невеликою вагою, доступною ціною, дизайнерським різноманітністю і простотою монтажу. Фактично, всі роботи виконуються власними силами, при наявності теоретичного базису. Встановити кутову акрилову ванну, як і стандартну прямокутної форми, можна декількома методами.

  1. На каркасну конструкцію, включену в стандартний комплект поставки. Вона проводиться на заводі з урахуванням параметрів сантехнічного вироби. На сьогоднішній день це самий простий і швидкий спосіб монтажу, з яким впорається навіть недосвідчений майстер.
  2. На ніжки, якими укомплектована кожна ванна. Спосіб гранично просто і не передбачає наявності у виконавця будь-яких професійних навичок.
  3. На цегляний каркас, виготовлений власноруч. Даний спосіб гарантує виняткову міцність встановленої конструкції, але за умови виконання низки попередніх кроків, що відрізняються трудомісткістю.

Фахівці акцентують увагу на тому, що в ряді випадків (при наявності індивідуального дизайнерського проекту або незвичайної планування ванної кімнати) доцільно зупинитися на комбінованому способі, коли монтаж здійснюється не тільки на заводські ніжки, але і самостійно виготовлені підставки. Вибір на користь того чи іншого варіанта повинен здійснюватися індивідуально, з урахуванням будівельних навичок, доступності матеріалів і інструментів.

Установка на заводський каркас

Установка акрилової ванни - швидкий і простий спосіб отримати повноцінне сантехнічний виріб, не маючи спеціалізованих навичок, і не залучаючи фахівців. Стандартний комплект поставки включає в себе і металевий каркас, виготовлений на заводі. У ньому присутні регульовані в вертикальному положенні ніжки, що дозволяє підняти полімерну ємність на будь-яку висоту. Комплект складається з: стійок, гайок, шурупів, підп'ятників, металевого профілю з пророблену отворами.

Ванна на металевому каркасі

Все що потрібно - зібрати окремі елементи в єдину конструкцію. Попередньо рекомендуємо підготувати шуруповерт, викрутки, гайковий ключ, будівельний рівень і пасатижі. При монтажі слід дотримуватися такої послідовності:

  1. Всі вироби розташовуються на підлозі в зоні видимості, найкраще на м'якому матеріалі.
  2. Ванну кладуть на «пліч» таким чином, щоб забезпечити доступ до неї з усіх боків.
  3. Збирається каркас відповідно до вказівок інструкції.

Установка ванни на металевий каркас

  1. Зібраний каркас розташовують у центральній частині дна, після чого до нього пригвинчують ніжки. У центральній частині потрібно 2 опорні конструкції, біля стіни повинно знаходитися не менше 2-х, а по фронтальному краю - 3 опори.
  2. Самою зручною і безпечною висотою для щоденної експлуатації вважається висота в 60 см.
  3. Ванна встановлюється, і її розташування коригується по горизонтальному рівні. Конструкція фіксується біля стін за допомогою гачків і куточків.
  4. На завершальному етапі монтується декоративний екран.

Зверніть увагу! Металевий каркас відрізняється високою міцністю, завдяки чому він справляється з високими експлуатаційними навантаженнями. Збільшити надійність і якість кріплення можна за допомогою суцільнозварного каркаса.

кріплення кутовий ванни на настінні кронштейни

Багато починаючі майстри задаються питанням: як встановити кутову ванну? Вище представлена ​​схема кріплення сантехнічної ємності для таких випадків, послідовність робіт аналогічна тій, яка була розглянута вище.

Установка на ніжки - немає межі досконалості!

Якщо необхідно отримати функціональний виріб з мінімальними інвестиціями матеріальних засобів і людської праці, то вибір часто падає на варіант монтажу конструкції на ніжки, що йдуть в базовій комплектації. На дні ємності є кілька посадкових місць, які можуть виконуватися декількома способами:

  • монтажні майданчики;
  • отвори.

Якщо вам дісталася ванна з майданчиками, то в них необхідно попередньо закріпити напрямні. На них фіксуються самі поворотні ніжки. Встановлюючи конструкційні елементи, самостійно свердлити будь-які отвори категорично забороняється.

установка ванни на ніжки

Після цього необхідно виконати один з найбільш трудомістких процесів - виставити чашу по висоті. Основний інструмент - водяний рівень, ключі і викрутки. Нижче представлена ​​схема, як встановити акрилову ванну своїми руками і скорегувати її по висоті:

  1. Чаша розташовується в попередньо підготовленому місці.
  2. Обертаючи ніжки на гвинтах, виставляється оптимальна висота. Спочатку до заданого кута піднімається один з кутів конструкції, а потім регулюється другий з коригуванням за рівнем.
  3. Аналогічним чином повторюються роботи для 2-х кутів, які перебувають у передній частині виробу. Горизонтальну площину можна визначити по діагоналі.

Наступний етап - підключення сифони, його установка і з'єднання з каналізацією. На завершальній стадії монтується декоративна панель, що дозволяє приховати від сторонніх очей отвори, шланги та з'єднання.

Кріплення на цегельному підставі

Багатьох наших співвітчизників цікавить відповідь на питання, як грамотно встановити ванну, якщо стандартний комплект поставки не включає в себе будь-яких профілів. Найефективніший спосіб - підготувати свій цегельний «подіум», який за якістю і надійності нічим не поступається заводським рішенням. Для цього необхідно запастися цеглою, цементним розчином, вологостійкою фанерою, монтажною піною і пилкою.

Роботи проводяться в наступній послідовності:

  1. Ванна встановлюється на місце для позначки розташування зливного отвору. В подальшому це дозволить реалізувати просвіт в цегляному підставі, який буде служити зливом.
  2. Під чашею викладаються цеглини на оптимальну висоту, при цьому кладку і ванну повинна розділяти 3-см прошарок монтажної піни.
  3. Збирається фундамент майбутнього каркаса з вологостійкої фанери. Його висота повинна бути трохи більше, ніж сам подіум (див. Як встановити акрилову ванну своїми руками відео нижче).
  1. Подіум покривається рівномірною прошарком піни, яка покривається фанерними листами.
  2. Ванна фіксується на подіумі з постійним контролем горизонтального рівня.
  3. Ємність до половини полягає водою (не забуваємо загвинтити слив), що дозволить піні рівномірно застигати по всьому обсяг. В такому стані конструкція повинна знаходитися не менше 24 годин.
  4. Ванна з'єднання із зливною системою і кріпиться біля стін на 3 гачка.

Порада! Більшість сучасних акрилових ванн вже мають похиле дно, завдяки чому прискорюється процес відтік рідини в зливну систему. При монтажі не потрібно монтувати сантехніку з будь-яким додатковим ухилом.

Послідовність робіт для кутових ванн аналогічна. Основна відмінність - попередньо слід ретельно підготувати той кут, в якому буде знаходитися ємність. Успіхів у ваших починаннях!

А чи можна і як правильно встановити акрилову ванну власноруч, не маючи великого досвіду за плечима?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама