Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дерев'яна підлога у ванній кімнаті: чим покрити в дерев'яному будинку, паркет, лінолеум, терасна дошка, з модрини, фото і відео

  1. Переваги дерев'яних підлогових покриттів
  2. Недоліки дерев'яних підлогових покриттів
  3. Декілька порад
  4. Облаштування стяжки в ванній
  5. Облаштування гідроізоляції у ванній
  6. Поетапна укладання дерев'яної підлоги

зміст:

У ванних кімнатах на підлогове покриття виявляються екстремальні навантаження, пов'язані з підвищеною вологістю і частими температурними перепадами. Тому рішення, що потрібно створити підлога у ванній з дерева можна назвати досить спірним вибором. Але завдяки наявності спеціальних просочень характеристики деревини можна змінити в кращу сторону.


Дерево вважається одним з кращих природних матеріалів для будівництва. Деревину дуже часто застосовують для обробки поверхні підлоги. Приміщення, де для оформлення поверхонь використовують дерев'яні елементи, виглядають естетично привабливо і затишно, в них панує комфортна обстановка. Зрештою, лазні завжди будувалися з дерева.

Переваги дерев'яних підлогових покриттів

Зараз новітні технології дозволяють робити дерев'яна підлога у ванній кімнаті. Плюси подібного покриття очевидні:

  • деревина відноситься до натуральних матеріалів і має природну теплотою і абсолютної екологічною безпекою;
  • дерев'яна підлога відрізняється малою теплопровідністю, тому немає необхідності робити для нього систему підігріву;
  • дерево надає приміщенню естетичність;
  • дерев'яні покриття для підлоги можна поєднувати з іншими оздоблювальними матеріалами, тим самим створюючи ексклюзивний дизайн інтер'єру.

Недоліки дерев'яних підлогових покриттів

Дерево від надмірної вологи починає жолобитися, а калюж у ванній кімнаті не уникнути. Крім цього, мало хто з власників квартир не стикався з аварійними протечками, а коли у ванній хлюпочуться діти, здається, що стався потоп.

Оскільки підлогу в цьому приміщенні експлуатується в інтенсивному режимі, на ньому рано чи пізно з'являються плями від зеленки, йоду, розчавленого тюбика з косметичним засобом. Навіть, якщо їх зскрібати з поверхні деревини, видалити повністю не вдасться.

Навіть, якщо їх зскрібати з поверхні деревини, видалити повністю не вдасться

Практично постійна вологість повітря у ванній кімнаті і температурні перепади створюють сприятливе середовище для розмноження грибка і цвілі.

Паркет для ванної кімнати господаря потрібно буде регулярно циклювати. Крім цього, не вдасться уникнути чорних плям в кутах і місцях стику. Оскільки дерево активно вбирає запахи, «аромат» санвузла буде присутній постійно.

Декілька порад

Ті, хто вибрав дерев'яна підлога для ванної, можуть скористатися порадами професіоналів:

  1. Слід правильно купувати матеріал, з якого краще укласти підлогове покриття в такому приміщенні. На думку фахівців потрібно робити підлогу з модрини в ванній кімнаті. Він більш влагоустойчив в порівнянні з іншими деревними породами, а крім того недорого коштує (детальніше: " Як кріпити терасну дошку з модрини - інструкція з монтажу ").
  2. З дешевої деревини, придатної для виготовлення дерев'яної підлоги для ванної, можна задіяти ясен, дуб, в'яз. Підлогові вироби з інших порід при експлуатації можуть сильно жолобитися.
  3. При укладанні термодерева (деревного матеріалу, який обробляють паром без доступу кисню, при температурі близько 200 градусів) сповільнюється процес появи грибка. Крім цього, дане покриття має вологостійкість.
  4. Досить новий матеріал на будівельному ринку - декинг або терасна дошка. Він поєднує в собі властивості, притаманні деревині і полімерів. Тому декінг стійкий до механічних впливів і вологи. Завдяки таким характеристикам і укладається терасна дошка у ванній кімнаті (прочитайте: " Чим покрити терасну дошку - варіанти обробки "). Покриття на підлогу з неї має досить привабливий вигляд, що підтверджує фото.

Облаштування стяжки в ванній

Укладання дерев'яної підлоги у ванній відрізняється від монтажу поверхні з натурального дерева в інших приміщеннях тим, що вона повинна виконуватися на абсолютно рівній основі.

Такий чорнявий основою може бути бетонна стяжка, до якої висуваються стандартні вимоги:

  • відсутність на ній дефектів;
  • поверхня повинна бути рівною, допустимі перепади не більш 1 міліметра з розрахунку на один квадратний метр;
  • міцність покриття;
  • рівномірна щільність структури.

відсутність на ній дефектів;   поверхня повинна бути рівною, допустимі перепади не більш 1 міліметра з розрахунку на один квадратний метр;   міцність покриття;   рівномірна щільність структури

Важливий момент: якщо потрібно використовувати утеплювачі, наприклад, щоб укласти

підлоги у ванній кімнаті в дерев'яному будинку або на перших поверхах будівлі, тоді задіюють вологостійкі матеріали, серед яких екструдований пінополістирол, Піноплекс і інші, що володіють аналогічними параметрами.

Облаштування гідроізоляції у ванній

В даний час в таких приміщеннях дерев'яні підлоги укладають за умови виконання всіх необхідних робіт з гідроізоляції. Спеціально призначені для цього рулонні матеріали (наприклад, стеклоеласт, уніфлекс рубітекс) розміщують по поверхні так, щоб їх краї заходили на стіни приміщення приблизно на 15 сантиметрів.

Щоб вода не потрапляла в плити перекриття, можна створити на підлозі якусь подобу чаші, що має високі стінки. У такому випадку замість рулонних виробів використовують обмазувальну гідроізоляцію.

У такому випадку замість рулонних виробів використовують обмазувальну гідроізоляцію

Для виготовлення водовідштовхувальних розчинів на ринку будматеріалів пропонують спеціальні сухі суміші. Приготувати мастику з різного набору компонентів буде нескладно.

Нерідко обробку дерев'яних підлог у ванних кімнатах виробляють за допомогою рідкого і пастоподібного гідроізоляційного складу. У першому випадку користуються пензлем, а в другому - шпателем. При цьому пастообразная суміш виконує функцію гідроізоляції і стяжки. Перед застосуванням гідроізоляційних рідких матеріалів потрібно уважно читати інструкцію на упаковці товару. Читайте також: " Надійна гідроізоляція дерев'яної підлоги у ванній - що і як робити ".

До речі, якщо приміщення розташовується на дерев'яних перекриттях, тоді необхідно знизити вагу елементів гідроізоляції. Можна скористатися таким методом як просочення проникаючої ізоляцією. За способом дії просочення відрізняється від обмазувального варіанту. Проникаюча гідроізоляція в умовах вологого середовища здатна створювати структуру, яка характеризується достатньою паропроникністю і при цьому володіє водовідштовхувальними властивостями.

Поетапна укладання дерев'яної підлоги

  1. Установку лаг виробляють плаваючим способом. Їх слід просочити антисептиком або бітумною мастикою.
  2. Укладають дощатий настил. Кращим рішенням є придбання дерев'яних дощок, що з'єднуються за принципом «паз-гребінь», оскільки воно дозволяє надійно зістикувати фрагменти підлогового покриття (детальніше: " Як зробити підлогу з дощок в квартирі своїми руками ").
  3. Прикріплюючи дошки до основи, краще використовувати цвяхи і клей, який наносять в паз попередньої планки і на лаги.
  4. Виконують шліфування (в разі укладання матеріалу недорогий цінової категорії).
  5. На завершення монтажу наносять захисно-декоративне покриття. Чим покрити дерев'яну підлогу в ванній кімнаті вирішують в залежності від власних уподобань. Як правило, багато хто вибирає лак.

Крім дерев'яних підлогових покриттів, найчастіше також укладають плитку і лінолеум у ванній в дерев'яному будинку або в цегляній будівлі. Читайте також: " Стелим лінолеум в ванну кімнату - способи укладання ".

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама