Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дизайн маленької ванної кімнати

  1. Особливості маленьких ванних
  2. Фото дизайну ванних кімнат маленького розміру
  3. кольорові гами
  4. Вибір кольору для маленької ванної
  5. Використання блискучих поверхонь
  6. організація освітлення
  7. Установка душової кабіни замість ванни
  8. Дотримання м'яким геометричним лініям

Багато варіантів дизайну маленьких ванних кімнат на фото - то що потрібно при плануванні ремонту. Ванна кімната маленьких розмірів змушує шукати оригінальні і практичні рішення для створення затишної обстановки, тому ідеї, представлені на фото і запропоновані в тексті, вам безумовно знадобляться.

Ванна кімната маленьких розмірів змушує шукати оригінальні і практичні рішення для створення затишної обстановки, тому ідеї, представлені на фото і запропоновані в тексті, вам безумовно знадобляться

Якщо у вашій квартирі або будинку малогабаритна ванна кімната - це ще не означає, що вона приречена бути незручною і не комфортною для своїх господарів. Як відомо, ванні кімнати скромних розмірів в Росії переважають над іншими, що й зрозуміло, адже за рахунок цього практичні проектувальники збільшували житловий простір в квартирах.

Зміст статті:

Особливості маленьких ванних

Однак, малий розмір підштовхнув наших дизайнерів і рядових жителів включити всю свою уяву. На цій сторінці ви знайдете найцікавіші приклади дизайну для ванних кімнат маленького розміру на фото.

Основне завдання, що встає перед власниками маленьких ванних кімнат - створити дизайн, який буде поєднувати в собі красу обробки і практичність. Адже мале приміщення диктує свої правила - потрібно вмістити як мінімум: ванну (душову кабіну), унітаз і умивальник. А як максимум: ванну (душову кабіну), умивальник, унітаз, пральну машину, кошик для білизни, шафка для дрібниць і т.д. Якщо площі все ж не вистачає для задоволення всіх потреб, то можна звернути увагу на раковини під пральну машину , Які дозволяють на одному клаптику простору розмістити дві функціональні речі.

Фото дизайну ванних кімнат маленького розміру

В принципі, втілити «план максимум» навіть в приміщенні самих маленьких розмірів (наприклад в хрущовці) реально. Головне, щоб вийшов дизайн поєднував в собі риси оригінальності і інженерної думки.

Читайте також: дизайн ванної кімнати з фото оглядом - велика оглядова стаття! Ще більше цікавих ідей!

Ще більше цікавих ідей

Прийоми, що дозволяють максимально корисно задіяти маленьку ванну кімнату:

  1. Пральна машинка під раковиною. Спочатку, в старих малогабаритних будинках, дизайн проектувався без урахування того, що мешканцям потрібно буде встановлювати у ванній кімнаті пральну машинку, тому сьогодні мешканцям доводиться показувати чудеса винахідливості. Є спеціальні плоскі раковини, під які можна вмістити пральну машину. Правда в більшості випадків раковина виявиться досить високо від підлоги. Для цього випадку є другий прийом.
  2. Якщо раковина над пральною машинкою розташована занадто високо для комфортного використання, є варіант - підняти підлогу на кілька сантиметрів. Суть ось у чому. У всій ванній кімнаті, крім місця установки пральної машини, підлогу піднімається на 5-7 сантиметрів. Таким чином, раковина залишається на тому ж рівні, але за рахунок підйому підлоги, нею зручніше користуватися.
  3. Установка душової кабіни замість ванни. Ще один поширений прийом. Подивіться, на деяких фото, дизайн маленької ванної влаштований таким чином, що ванна займає практично половину всієї площі. Проект, в якому передбачена установка душової кабіни більш мобільний, тому що розміри таких кабінок починаються від 80 на 80 сантиметрів. Це може заощадити істотну частину простору.
  4. Кутовий унітаз або унітаз зі вбудованим в стіну зливним бачком. У більшості випадків, в маленьких ванних, унітаз розташований не зовсім практично. Сьогодні магазини сантехніки пропонують нам великий вибір унітазів. Зокрема, для вашої ванної кімнати можна підібрати кутовий унітаз, який іноді може вигідніше займати площу. Ще кращий варіант - вбудований в стіну бачок унітазу. Це дорожче, але за рахунок цього ви можете розташувати бачок на більш високому рівні, що в свою чергу дозволить посунути унітаз ближче до стіни.
  5. Полотенцесушитель замість батареї. Як не дивно ще в дуже багатьох квартирах, до ванних кімнатах встановлено повноцінні батареї. Замінивши з на полотенцесушитель, ви заощадите дорогоцінні сантиметри простору. Ці пристрої малогабаритні в порівнянні з повноцінним радіатором, це дозволить зберегти багато простору.

Ці пристрої малогабаритні в порівнянні з повноцінним радіатором, це дозволить зберегти багато простору

кольорові гами

Дизайн для маленької ванної кімнати і безліч фотографій на цій сторінці, змушує задуматися про кольорову гаму оздоблення стін. Відомо, що чим приміщення світліше, тим об'ємніше воно здається. Тому, при виборі колірної гами пам'ятаєте про це, чим світліше ваша ванна кімната, тим більше вона буде виглядати. Темні тони більше підходять для великих приміщень.

Здебільшого російські квартири обладнуються дуже маленькими ванними кімнатами, де ледь вистачає місця на все найнеобхідніше. Однак навіть тісний ванну можна зробити дуже красивою - якщо правильно вибрати колірне рішення і дизайн. Які прийоми для цього використовуються?

Вибір кольору для маленької ванної

У дизайні існує одне непорушне правило - світлі тони розширюють простір, темні - значно його зменшують. В умовах браку місця не рекомендується оформляти ванну кімнату в чорних, коричневих, темно-синіх або темно-зелених тонах. Віддавайте перевагу світлим відтінкам - білому, бежевому, ніжно-блакитного або салатовому, світло-сірому.

Якщо Вам хочеться неодмінно використовувати в оформленні ванної темний колір, то застосуєте його в якості акценту. Наприклад, можна викласти чорної або темно-синьою плиткою бордюр на ванні, а стіну і стелю оформити в білому або блакитному кольорі.

Використання блискучих поверхонь

Намагайтеся вибирати не матову, а глянсову плитку. Можливо, її доведеться частіше мити - зате візуально вона зможе розширити приміщення. Те ж саме відноситься до стелі - глянцева стеля додатково збільшить простір у висоту.

Якщо Ви хочете, щоб ванна здавалася ширше, намагайтеся розмістити в ній побільше відображають поверхонь - і почніть, зрозуміло, з великого дзеркала. Крім того, доречні виявляться шафки з дзеркальними або прозорими дверцятами, що виблискує металева фурнітура.

Крім того, доречні виявляться шафки з дзеркальними або прозорими дверцятами, що виблискує металева фурнітура

організація освітлення

Для маленьких ванних категорично протипоказаний тьмяне світло. Крім того, що це просто шкідливо для очей і незручно, недолік світла ще й зменшить простір. Лампочки повинні бути досить яскравими, щоб висвітлити кожен куточок ванній - і дозволити Вам спокійно здійснювати гігієнічні процедури, не напружуючи зір.

В обмеженому просторі найкраще використовувати плоскі лампочки-споти, що вбудовуються безпосередньо в стелю. Декоративні плафони можуть бути дуже красиві - однак вони «вкрадуть» зайве місце, і ванна кімната здасться нижче і тісніше, ніж є насправді.

Установка душової кабіни замість ванни

Безперечно, багатьом буде дуже шкода розлучатися зі звичною ванній, в якій можна полежати після робочого дня. Однак душові кабіни мають свої переваги. Перше з них - це компактність пристрою. Кабіна розташовується в одному з кутів ванної кімнати і по своїй конфігурації може бути квадратної, прямокутної, закругленої або кутовий.

У порівнянні з ванною вона займає в два-три рази менше місця - а якщо врахувати, що перегородка кабіни найчастіше виконується з матового або прозорого міцного скла, простір починає виглядати ще ширше.

Втім, якщо Ви не хочете розлучатися з ванною, можна вибрати модель менших розмірів - наприклад, кутову ванну. Витягнутися в ній на повний зріст вже не вийде - проте Ви як і раніше зможете прийняти зручне положення.

Варіант кутовий акрилової ванни

Дотримання м'яким геометричним лініям

І нарешті, залишилося згадати ще одне важливе правило дизайну. При створенні інтер'єру намагайтеся, щоб в тісному ванною було якомога менше прямих гострих кутів і різких ліній. Вибирайте раковину з плавними, закругленими формами, повісьте НЕ квадратне, а овальне дзеркало, підберіть полотенцесушитель нестандартної конструкції. Навіть шафки і тумбочки для ванної можуть бути виконані в закруглених лініях.

Дотримуючись всіх цих порад, Ви зможете трохи розширити навіть дуже невелику ванну кімнату - і перебувати в ній стане набагато комфортніше.

Дотримуючись всіх цих порад, Ви зможете трохи розширити навіть дуже невелику ванну кімнату - і перебувати в ній стане набагато комфортніше

Також варто звернути увагу і на освітлення. Чим його буде більше, тим об'ємніше здасться приміщення. І навіть ванна маленьких розмірів стане цілком затишною і зручною.

Які прийоми для цього використовуються?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама