Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Фарба для ванної кімнати: силіконові, водоемульсійні покриття та інші, відео та фото

  1. особливості вибору
  2. види фарб
  3. водоемульсійні склади
  4. алкідні емалі
  5. масляні ЛКП
  6. висновок

При виконанні ремонту в квартирі або будинку, рано чи пізно справа доходить до обробки ванної кімнати. Найбільш простим, швидким і дешевим варіантом є фарбування ванної кімнати , Однак, щоб дана процедура дійсно себе виправдала, необхідно правильно підібрати фарбувальний склад. У наш час ринок просто рясніє пропозиціями, тому неспеціалісту важко зробити свій вибір і розібратися ніж, наприклад, силіконова фарба для ванної кімнати відрізняється від акрилової, і який з них віддати перевагу. При виконанні ремонту в квартирі або будинку, рано чи пізно справа доходить до обробки ванної кімнати

Пофарбована ванна кімната

Щоб допомогти в даному питанні, далі ми розглянемо всі найбільш оптимальні варіанти лакофарбових матеріалів і їх особливості.

особливості вибору

Вибір барвників для ванної кімнати утруднений рядом особливостей, які в першу чергу пов'язані з високим рівнем вологості в цьому приміщенні і постійними перепадами температур. Але, незважаючи на це, існує ряд складів, які добре переносять такі умови і здатні прослужити в ванній протягом багатьох років.

Основною властивістю крім вологостійкості, є антибактеріальний захист, так як в умовах підвищеної вологості, як відомо, добре розмножуються різні мікроорганізми.

Крім того, бажано, щоб пофарбовану поверхню можна було легко помити і почистити своїми руками. І, звичайно ж, одне з головних вимог - стійкість до перепадів температур.

У деяких випадках, власники осель приділяють увагу пасивної пожаробезопаності і покривають стіни і стеля житла вогнезахисної фарбою, в тому числі і у ванній кімнаті. В такому випадку вогнезахисною сумішшю слід обробити і всі металеві комунікації. Для цих цілей широко застосовують вогнезахисні фарби по металу полістиро.

Латексна фарба для ванної

види фарб

Розібравшись, яка фарба підходить для ванної кімнати, тепер розглянемо варіанти, які може запропонувати сучасний ринок лакофарбових матеріалів:

  1. Водоемульсійна фарба для ванних кімнат - існує декількох видів:
  • акрилова;
  • латексна;
  • Силіконова.
  1. Алкідна емаль.
  2. Масляна фарба.

Щоб зробити свій вибір на користь одного з цих покриттів, слід детальніше ознайомитися з їх особливостями.

Щоб зробити свій вибір на користь одного з цих покриттів, слід детальніше ознайомитися з їх особливостями

Акрилова фарба

водоемульсійні склади

Дані види покриттів останнім часом користуються найбільшою популярністю, так як вони мають ряд переваг. В першу чергу потрібно відзначити, що ці склади без запаху, так як в якості розчинника використовується звичайна вода. Відповідно, вони абсолютно нешкідливі для людини.

Особливу популярність серед них отримала акрилова фарба.

Основними її перевагами є наступні моменти:

  • Має хорошу вологостійкість;
  • Легко переносить перепади температур;
  • Утворює на поверхні еластичне покриття, стійке до механічних впливів.
  • Відносно невисока ціна.

Нанесення акрилової фарби на стіну

Порада! При покупці акрилової фарби, необхідно звернути увагу на її область застосування, так як далеко не всі склади придатні для нанесення на стіни і стеля у ванній кімнаті. Дану інформацію містить інструкція на упаковці.

Не поступається своїми характеристиками і латексна фарба, яка ще більше вологостійка, так як абсолютно не боїться прямих влучень води.

Крім того, покриття має ряд інших переваг:

  • Добре лягає навіть на пошкоджені поверхні.
  • Відрізняється підвищеною зносостійкістю, що забезпечує обробці довговічність.
  • На висоті і декоративна складова, так як покриття утворює привабливу глянсову або шовковисто-глянсову поверхню.

силіконова фарба

Найкращими ж якостями володіє силіконова фарба, яка теж водостійка і при цьому практично не забруднюється, тому що має грязеотталкивающими властивостями. Крім того, ці склади еластичні і менш вимогливі до якості підстави.

Силіконове покриття здатне перекрити собою тріщини на поверхні підстави шириною до 2 мм. В іншому ж фарба взяла всі достоїнства від акрилових і латексних покриттів.

Таким чином, можна сказати, що силіконова фарба найкраща з усіх видів водо-дисперсійних складів. Однак, є у неї один істотний недолік - висока вартість, в результаті чого, дозволити собі її може далеко не кожен.

На фото - алкідна емаль

алкідні емалі

Даний вид покриттів є досить універсальним.

До його переваг відноситься:

  • Висока міцність;
  • Стійкість до впливів навколишнього середовища;
  • вологостійкість;
  • Відмінні декоративні властивості - при висиханні утворюється яскрава глянсова поверхня без розлучень і слідів.

Мінусом матеріалу є неприємний токсичний запах, який супроводжує процес нанесення складу і його висихання. Крім того, запах може відновлюватися і деякий час після висихання, при нагріванні поверхні.

Порада! Виконуючи обробку ванної кімнати , Необхідно подбати про захист комунікацій від корозії. Відмінним варіантом для металевих водопровідних труб є електропровідних фарба Zinga, яка забезпечує поверхню дворівневої захистом - бар'єрної і катодного.

Масляна фарба

масляні ЛКП

Масляні покриття є найбільш дешевим матеріалом. Однак, навряд чи їх варто розглядати в якості покриття для ванної кімнати. Крім того, що вони мають токсичний неприємний запах, з часом пофарбована поверхня починає облущіваться.

Правда, слід сказати, що на протязі багатьох років таке покриття застосовувалося в квартирах в радянські часи. Тому, не можна сказати, що вони абсолютно не підходять для цих цілей, просто в даний час існують більш привабливі варіанти.

висновок

Ми розглянули найбільш поширені типи лакофарбових покриттів, їх переваги і недоліки. Тепер, на основі отриманої інформації, кожен може сам визначитися - яку фарбу вибрати для ванної кімнати, відповідно до власних побажань і фінансових можливостей ( дізнайтеся тут, як пофарбувати дерев'яну двері самостійно ).

Додаткову інформацію з даної теми можна отримати з відео в цій статті.


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама