Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ідеї ​​оформлення ванної з використанням керамічної плитки червоного кольору

  1. Червоний колір : Особливості використання
  2. Кращі комбінації кольорів, стилів
  3. Поради дизайнерів на практиці

Найчастіше при обробці ванної кімнати плиткою перевага віддається спокійним заспокійливим квітам. Далеко не кожен готовий ризикнути і вибрати червоний, адже з його допомогою можна створити не тільки розкішний дизайн для кімнати, але і неприємну кричущу обстановку. Далі мова піде про те, як можна створити приголомшливий дизайн в червоному кольорі за допомогою оригінальних ідей (фотоприклади додаються).

Ванна, виконана в червоному кольорі - сміливе і дуже оригінальне рішення. Далеко не кожен зважиться на подібну обробку кімнати, яку багато хто пов'язує з релаксом. Проте, досить часто при виборі колірної гами для ванної кімнати, багато хто віддає перевагу «пристрасному відтінку». Червоний неймовірно бадьорить в ранковий час, а у вечірній - наповнює енергією (вважають, що червоний в інтер'єрі здатний розпалити почуття і вдихнути нове життя у відносини).

Найчастіше при обробці ванної кімнати плиткою перевага віддається спокійним заспокійливим квітам

Яскравий червоний колір керамічної плитки Dots від Marazzi наповнить ванну енергією

Червоний колір : Особливості використання

З психологічної точки зору червоний колір імпонує тим, хто відрізняється імпульсивним характером, емоційним, активним особистостям. Використання червоного в дизайні ванної дозволяє додати нотку розкоші в будь-який інтер'єр. Крім того, застосування плитки такого відтінку розширює можливості: дозволяє експериментувати з фактурами, кольоровою гамою, стилями.
Сучасний ринок оздоблювальних матеріалів пропонує величезну різноманітність плиткових природних фактур: це може бути імітація тканини, різних текстур і навіть шкіри. Червоною плиткою можна викласти всю поверхню по периметру у ванній кімнаті, але найчастіше вона застосовується локально (наприклад, для обробки стіни біля раковини або ванни). Чудово виглядає поєднання декількох відтінків червоного у вигляді смуг, орнаментів і т.д. Непогано буде виглядати в обробці червона плитка різних фактур.

Порада! Візьміть на замітку улюблений прийом професійних дизайнерів - використання при обробці ванної кімнати ансамблю глянцевого малюнка з матовим фоном (все в червоному кольорі). Ефект буде приголомшливий.

Червоний колір, як правило, відноситься до холодних відтінків. Такими вважаються кольору бордо, малиновий, фуксія. Але є і кілька відтінків, які допоможуть надати ванній кімнаті тепла і ніжності. Це лососевий, полуничний, томатний і ін. Віддайте перевагу таким відтінкам як темна вишня, бронза і тоді ви зможете створити розкішний, неймовірно «багатий» ефект.
Червоний колір, як правило, відноситься до холодних відтінків
Глазурована плитка насиченого бордового відтінку з колекції Caprichosa фабрики APE Ceramica

Кращі комбінації кольорів, стилів

Класичними «партнерами» червоного традиційно вважаються білий і чорний кольори. Дійсно, кращого поєднання, ніж з ними, домогтися буде складно. Можна поєднати відразу всі три кольори з домінуванням одного з них або в рівних пропорціях - інтер'єр ванної вийде дуже гармонійним і оригінальним. Іноді деякі екстравагантні особистості йдуть на ризик і розбавляють червоний колір оранжевим, синім і ін.

Порада! Створити вдалу композицію з червоним досить нескладно, благо різноманітність відтінків дозволяє це зробити. Таким чином, ви можете отримати ефектне контрастне оформлення, або приглушене заспокійливо.

Поєднання білого і червоного - одне з найбільш вдалих, причому можна комбінувати їх, вибираючи самі різні насиченості того й іншого. У будь-якому випадку, результат виправдає ваші очікування. Ванна кімната вийде дуже бадьорить, ніжною, можливо жіночною. Вдало виглядатимуть вставки сірого, золотого, шоколадного і схожих відтінків.
Розглянемо основні варіанти поєднання білого і червоного в дизайні ванної кімнати:
1. Домінуючий колір - насичений червоний, а білий виконує лише роль акценту, що підкреслює його яскравість. В цілому, обробка виконується в червоному кольорі, а ось всі меблі і аксесуари - в білому.
2. Домінуючий колір - білий, а червоний грає роль акценту. В цьому випадку практично вся обробка приміщення виконується в білому кольорі (включаючи сантехніку), а все інше - в червоному. В цьому випадку ванна кімната вийде дуже елегантною і ніжною. Можна розставити акценти у вигляді червоної плитки, облицювавши нею частину стіни або підлоги.
3. Головним в поєднанні двох кольорів є білий - вся облицювання і аксесуари виконуються в цьому кольорі, а сантехніка підбирається в червоному кольорі. Цей варіант використовується на практиці дуже рідко, оскільки знайти червону сантехніку не так вже й просто.
Не менш вдалим вийде тандем червоного кольору з чорним. Ванна кімната, виконана в такому варіанті, вийде дуже ефектною, вишуканою, солідної. Посилити ефект можна за допомогою великої кількості світильників. Подібне поєднання кольорів буде виглядати розкішно в просторій кімнаті.
Поєднання білого і червоного - одне з найбільш вдалих, причому можна комбінувати їх, вибираючи самі різні насиченості того й іншого
Класичне поєднання червоного і білого в рамках колекції Elfe від Mei
Перш ніж вибирати підходящу плитку для обробки своїй ванні, ретельно продумайте, який стиль вибрати:

  • хай тек;
  • китайський стиль;
  • класика;
  • стиль ретро;
  • модерн та ін.

Поради дизайнерів на практиці

Дизайнери відзначають, що з червоним дуже складно працювати в невеликих приміщеннях, тому, якщо ви є власником невеликої ванної кімнати, краще віддати перевагу іншим кольорам або ж використовувати червоний в невеликому дозованому кількості. В іншому випадку ви отримаєте кімнату, яка буде «тиснути» своїм важким зовнішнім виглядом.
Щоб досягти потрібного ефекту, перед початком обробки ванної необхідно створити попередній проект, вибравши певний стиль або придумавши власне поєднання кількох стилів.
Вибираючи червоний колір в якості домінуючого, в якості додаткових використовуйте приглушені спокійні тони. Дуже несподіваний ефект може вийти, якщо створити ванну кімнату в помаранчевому кольорі і додати невелику червону вставку з плитки біля раковини або ванною, а також використовувати червоні аксесуари (рушники, рамку для дзеркала, пуфик і т.д.).
Якщо ви обмежені в фінансах, не обов'язково купувати дорогу оздоблювальну плитку для ванної. Достатньо лише зупинити вибір на соковитому яскравому відтінку, бажано глянсовому і використовувати затірку для швів контрастного кольору. Ефект буде неймовірним.
Як ви могли переконатися, червоний колір - велике «поле» для польоту дизайнерської фантазії. Достатньо лише правильно вибрати відтінок і грамотно розставити акценти. Успіхів!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама