Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Монтаж акрилової ванни своїми руками

  1. Встановлюємо акрилову ванну правильно
  2. Матеріали і інструменти, які знадобляться при монтажі
  3. Установка ванни на ніжки з комплектації виробника
  4. Установка ванни на цеглу
  5. додаткова інформація

Один з найпоширеніших матеріалів для виготовлення сантехніки - це акрил. По суті це пластик з додаванням різноманітних спеціальних компонентів і має він все гідності цього матеріалу:

  1. Невелика вага, за рахунок чого на підлогу перекриття відчувають мінімальні навантаження, а монтаж акрилової ванни своїми руками не представляє великої складності.
  2. Відмінна тепло- та звукоізоляція, що дуже важливо для прийняття ванни. Вода не буде сильно шуміти при заповненні, а її температура досить довго протримається на необхідному рівні.
  3. В поверхню акрилової ванни практично не в'їдається бруд, іржа та інші речовини, тому вона довгий час зберігає естетичний вигляд, а догляд за нею зовсім нескладний.
  4. На подив акрил досить стійкий до таких механічних пошкоджень, як відколи, подряпини і тріщини. Не любить він тільки абразиви і жорсткі щітки.

Встановлюємо акрилову ванну правильно

Перед установкою ванни необхідно закінчити всі оздоблювальні та сантехнічні роботи та винести будівельне сміття. При обробці ретельно виверяете вертикальність стін і перпендикулярність кутів, особливо вимоглива до цього установка акрилової кутовий ванни. Вкрай важливо щоб кут, в якому буде проводитися монтаж, відповідав 90 градусам.

Під час проведення сантехніки краще відразу розпланувати, як до неї буде підключатися ванна. Вона повинна щільно примикати до стіни, не перекриваючи доступу до труб.

Завдяки пластичності матеріалу, акрилові ванни випускають у всіляких формах і варіантах виконання. Умовно їх можна розділити на звичайні типового вигляду і кутові ванни, монтаж яких немає істотної різниці. За винятком того, що розміри акрилових ванн кутових виконань дозволяють встановити їх в невеликих приміщеннях.

Матеріали і інструменти, які знадобляться при монтажі

Є кілька варіантів, як зафіксувати акрилову ванну, для кожного з них необхідний свій набір використовуваних матеріалів.
Установка акрилової ванни на ніжки проводиться за допомогою:

  • Електродрилі та шуруповерта;
  • комплекту гайкових ключів;
  • рівня;
  • силіконового санітарного клею з монтажним пістолетом і стрічки-ущільнювача.

Для установки на цеглу додатково доведеться придбати:

  • кельму;
  • цементний розчин і ємність для його замісу;
  • цеглини.

Установка ванни на ніжки з комплектації виробника

Це найбільш простий варіант, але вимагає великої акуратності. Весь процес описаний в інструкції, але варто знати кілька нюансів, які допоможуть встановити ванну правильно.

Важливо! Перед покупкою уточніть комплектацію вироби, деякі виробники продають ванну з однією інструкцією, а додаткові елементи необхідно купувати окремо.

В першу чергу перевертаємо ванну догори дном і проводимо розмітку під кріплення ніжок, враховуючи, що відступи від зливного отвору і від краю ванни повинні бути не менше 15 см. По напрямних висвердлюємо отвори не глибше 5-7 мм за допомогою свердла по металу. Щоб не помилитися в глибині, на свердло наметовому ізоляційну стрічку в якості обмежувача. На кріпильні елементи, запропоновані виробником, кріпимо спочатку несуть до поверхні ванни, потім самі опори.

Порада: Для того щоб додатково утеплити ванну можна залити її монтажною піною. Для цього зовнішні стінки ретельно зволожують і заливають тонким шаром піни боки і днище, після чого залишають на 5-7 годин для повної просушки. Така обробка не тільки утеплити ванну, але і додасть їй додаткову міцність.

Перед тим як встановити акрилову ванну на ніжки, збираємо сифон, дотримуючись послідовність, вказану в інструкції. Гідроізоліруем стики за допомогою силіконового герметика. Зробити це нескладно і займе трохи часу. Перевертаємо ємність і приступаємо до наступного вкрай важливого етапу.
За допомогою рівня необхідно вирівняти горизонтальність ванни щодо поверхні підлоги. Як регулятори виступають ніжки, які підкручують до отримання результату.

Для стійкості використовують кріплення акрилової ванни до стіни за допомогою спеціальних кронштейнів. Для цього на стіні відзначають по краю ванни розмітку, відсувають ємність і по лінії кріплять гаки на дюбелі. А краще відступити від лінії на 3-5 мм вниз, цей запас компенсує просідання ванни під вагою води. Таке кріплення не дозволить ванні перевернутися і забезпечить безпеку при використанні.

Установка ванни на цеглу

Цей варіант можна використовувати на додаток до установки на ніжки або як самостійний спосіб.
Якщо ванна вже встановлена ​​на опори, під неї підкладають цеглини і заливають простір, що залишився монтажною піною. Краще при проведенні цієї роботи заповнити ємність водою, в іншому випадку при розширенні монтажна піна може її підняти.

Можна виконати установку тільки на цеглу. Цей спосіб підходить, якщо продукція не комплектується опорними елементами, а придбати їх окремо немає можливості або бажання. Для цього роблять підпірку з цегли з таким розрахунком, щоб вона не заважала монтажу сифона, після чого заливають проміжки монтажною піною. Або викладають з цегли якусь подобу чаші. Цей варіант навіть краще, так як забезпечує підвищену стійкість.

додаткова інформація

Описувати, як встановити кутову акрилову ванну своїми руками, не має сенсу, так як монтаж проводиться за тією ж технологією, що і для звичайної прямокутної. Необхідно тільки нагадати, що перед роботами потрібно обов'язково перевірити перпендикулярність кута, де буде стояти ванна.

Після завершення всіх робіт необхідно заізолювати щілини між стіною і ванною герметиком, попередньо проклавши їх силіконовою стрічкою, і перевірити її на герметичність. Якщо все в порядку можна встановлювати декоративні накладки і панель.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама