Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ніжки для чавунної ванни - розміри, установка і регульовані ніжки (фото, відео)

  1. Особливості чавунних ванн
  2. функції ніжок
  3. види кріплень
  4. види опор
  5. Підбір опор

Історично склалося так, що російські люди не звикли економити воду, тому ванни користуються більшою популярністю, ніж сучасні душові кабіни. Це пояснюється тим, що наявність великої місткості для миття значно полегшує виконання гігієнічних процедур, прання і інших побутових завдань.

Чавунна ванна - символ радянської епохи, який в наш час переживає нове народження. Сучасні моделі з акрилу зі сталі ненадовго витіснили чавунні чаші, тому що вони володіють більшим модельний розмірний ряд. Однак, чавун повернув розташування домовласників завдяки тому, що він відмінно зберігає тепло і володіє практично невичерпними ресурсами використання. У цій статті ми розповімо, як вибрати опори для чавунної ванни, щоб встановити її своїми руками.

Особливості чавунних ванн

Багато власників «сталінок» і «хрущовок» є щасливими володарями ємностей для миття ще радянського зразка. Навіть після 50 років експлуатації чаші з цього непоказного, але надійного металу не втратили свою міцність. Слабким місцем чавунних ванн вважається емалеве покриття, на якому з плином часу утворюються відколи або тріщини. Сучасні моделі з чавуну забезпечуються більш міцним і довговічним полімерним покриттям, завдяки чому є практично «безсмертними».

Сучасні моделі з чавуну забезпечуються більш міцним і довговічним полімерним покриттям, завдяки чому є практично «безсмертними»

чавунна ванна

Цей вид сантехнічних чаш володіє наступними особливостями:

  • Велика вага. Кожна ванна з чавуну, незважаючи на скромні розміри, важить 100-150 кг без урахування маси налитої рідини і купається людини, через що установка і транспортування таких моделей своїми руками значно ускладнюється.
  • Повільне охолодження. Гаряча вода, налита в ємність для купання з чавуну, рівномірно і швидко прогріває її поверхню, але повільно остигає.
  • Вузький розмірний ряд. Ємність для митися з цього металу випускають в обмеженій розмірному і модельному ряду. Зазвичай виробники випускають прямокутні або овальні чаші з глибиною до 60 см, шириною до 90 см і довжиною до 170 см.
  • Простота установки. Важкий вага чаші дозволяє встановлювати цей вид сантехнічного обладнання своїми руками, використовуючи всього 4 опори.

Зверніть увагу! Вузький розмірний ряд і обмежена кількість моделей ванн з чавуну полегшують підбір ніжок для установки. Однак, потрібно враховувати, що крихкість чавунних чаш в комплексі з великою вагою вимагають використання опор достатньої міцності, здатних витримати таку інтенсивну навантаження.

функції ніжок

Ніжками називають металеві опори, які використовують, щоб встановити чавунні ванни на підлогу в санвузлі. Зазвичай вони поставляються в комплекті з ємністю для миття і виготовляються з того ж матеріалу. На ніжки покладаються такі завдання:

  1. Опорна. Ніжки, за допомогою яких виконується установка чавунної сантехнічної чаші своїми руками, несуть на собі і рівномірно розподіляють вагу вироби на поверхні підлоги.

    Ніжки для ванни

  2. Декоративна. Опори, виготовлені у вигляді левових лап або ліпнини з геральдичними мотивами, доповнюють зовнішній вигляд ємності для миття, привносячи в інтер'єр розкіш класичного стилю.
  3. Розпірна. Тимчасові розпірки допомагають майстрам виставити чашу за рівнем, щоб було зручніше встановлювати її на каркас або цегляний подіум.

Важливо! В даний час в будівельних магазинах часто можна зустріти багатофункціональні опори, які поєднують в собі декоративні якості, регульовану висоту і міцність. Вони називаються універсальними і підходять для більшості моделей чавунних ванн старого і нового зразка. Якщо в комплекті з чашею не поставлялися заводські ніжки, установка своїми руками виконується саме за допомогою них.

види кріплень

Установка опор для чавунної ванни проводиться до днища ємності, для цього на ньому є стандартні кріплення. І чотири рамена, на які фіксуються ніжки, називаються «вушками». Вони являють собою невелику опуклості з отвором для кріплення. Опори фіксуються в цих «вушках» одним з 2 способів:

  • На клини. При цьому способі кріплення ніжки по черзі вставляються в «вушка» на днище чаші, а потім фіксуються спеціальним чавунним клином. Клини забивають дерев'яним молотком так, щоб вони надійно трималися. Цей метод часто використовують, щоб своїми руками встановити чавунну ванну, так як він виключає ймовірність деформації дна і пошкодження емалевого покриття.

    Кріплення на клини

  • На болти. При цьому способі фіксації опори також акуратно вставляють у вушка, а після цього закріплюються спеціальними болтами. При тому важливо не перетягнути болти, щоб не зірвати різьбу кріплення. Фіксація ніжок болтами відноситься до кріплення жорсткого типу, яке при невмілому монтажі може стати причиною деформації дна або порушення цілісності емалі.

    Кріплення на болти

Професійні майстри відзначають, що для чавунних ванн не підходять опори, які фіксуються за допомогою клею, так як вони просто не витримають такого навантаження. Установка чаші великої маси на ненадійні ніжки призводить їх деформації, зниження комфорту здійснення гігієнічних процедур або навіть обвалення ванни.

види опор

Опори для монтажу ванн з чавуну виконують в основному 3 головні функції: несуть на собі і розподіляють навантаження, що лягає на них, надають частіше необхідну висоту, а також органічно доповнюють зовнішній вигляд моделі. Максимальна висота верхнього краю бортів ємності для миття, зручна для експлуатації, становить 65 см, тому ніжки підбирають, виходячи з цього показника. Відповідно до зовнішнім виглядом і функціями опор вони діляться на наступні типи:

  • Опорні. Але опорні ніжки лягає основне навантаження від ваги чавунної чаші, тому вони виготовляються з міцного матеріалу. Як правило, він виглядають невибагливо, однак, це не має значення, так як конструкція маскується декоративним екраном.

    Опорні ніжки для ванни

  • Тимчасові. Тимчасові опори вважаються менш міцними, ніж опорні, так як вони використовуються тільки на час монтажу, щоб вирівняти становище чаші за будівельним рівнем.

    тимчасові ніжки

  • Декоративні. Декоративні опори мають гарний зовнішній вигляд, вони виготовляються з гіпсу, фаянсу, кераміки у вигляді звіриних лап, виноградних лоз, ліпнини. Установка чавунної чаші на такі ніжки не рекомендується через велику вагу вироби. Замість них використовують декоративні накладки, що маскують опорні ніжки.

    декоративні ніжки

  • Регульовані. Такі моделі дозволяють регулювати висоту кожної опори окремо, що зручно для монтажу чаші на НЕ вирівняну поверхню підлоги. Однак, регульовані ніжки для чавунної ванни використовуються рідко, так як знайти вироби з досить міцним стрижнем вкрай складно.

    регульовані ніжки

Найпопулярнішими «нерідними» опорами для установки чавунної ємності для миття вважаються універсальні моделі. Вони відрізняються спрощеною системою кріплення і підходять практично для кожної моделі. Крім того, такі ніжки виробляються з урахуванням високого навантаження, тому відмінно витримують вагу чаші з чавуну.

Підбір опор

Вибрати якісні і надійні опори для установки сантехнічної ємності з чавуну досить складно, так як вони повинні підходити під форму і розміри моделі, а також володіти високою міцністю. Професійні майстри стверджують, що при наявності заводських кріплень краще скористатися саме ними, так як вони гарантовано витримають таке навантаження.

Купуючи ніжки, враховують такі параметри:

  1. Форма і розмір чаші. Кріпильні елементи повинні максимально відповідати розмірам і формі ємності, щоб вона не хиталася і не хиталася в процесі експлуатації.
  2. Вага і об'єм чаші. Щоб обчислити максимальну вагу, який повинні витримувати опори, складають вага самого виробу, масу води, що заливається в неї, і середня вага людини.
  3. Спосіб кріплення. Щоб зрозуміти, які опори можна використовувати, необхідно оглянути дно чаші і визначити вид стандартних кріплень.
  4. Матеріал. Опори для ємностей з великою масою виготовляються з чавуну або з високоякісної сталі.

Врахуйте! При придбанні ніжок для монтажу чавунних ванн звертайте увагу на маркування виробу, так як в ній вказується максимальне навантаження, на яку вони розраховані. Крім того, потрібно використовувати опори, призначені саме для чавуну, а не стали або акрилу.

Відео-інструкція

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама