Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Обробка ванної кімнати плиткою (фото): красивих інтер'єрів

  1. Типи плитки для ванної
  2. Вибір кольорової палітри для ванної кімнати
  3. Основні поєднання кольорів для ванної
  4. Стилі обробки для ванної кімнати
  5. Як розрахувати кількість плитки
  6. Підготовка та укладання

Керамічна плитка, тобто кахель - один з традиційних матеріалів для облицювання приміщень, які піддаються систематичному впливу середовища з підвищеною вологістю. Найчастіше до таких приміщень належать кухні та ванні кімнати. Про останніх і поговоримо.

Сучасні виробники пропонують настільки широкий вибір матеріалу, що над його вибором замислюєшся набагато довше, ніж над, власне, облицюванням. Палітра кольорів, гра текстур і різноманіття розмірів якнайкраще сприяє створенню індивідуального проекту, який припав би до смаку не тільки вам, але і близьким, викликаючи стійку «білу» заздрість.

Палітра кольорів, гра текстур і різноманіття розмірів якнайкраще сприяє створенню індивідуального проекту, який припав би до смаку не тільки вам, але і близьким, викликаючи стійку «білу» заздрість

Обробка ванної кімнати плиткою і мозаїкою

Дорога елітна кераміка, укладена в нудному і одноманітному приміщенні, начисто втратить свій первісний блиск, тому про підготовку ванній потрібно подумати заздалегідь. Все повинно гармонійно поєднуватися один з одним.

Типи плитки для ванної

Кахель ділиться на дві великі категорії:

  1. підлоговий;
  2. настінний.

Обробка ванної плиткою в класичному стилі

Перша категорія відрізняється підвищеною міцністю, товщиною і стійкістю до зносу. Така плитка обійдеться дорожче, зважаючи на свої характеристик, але це абсолютно не заважає приклеїти її до стіни для досягнення «однорідного» результату. На жаль, вибір такого матеріалу більш убогий, чи що, але це не означає, що вся палітра обмежена 3-5 різновидами.

Важливо. Настінна плитка більш «охоче» піддається різання й свердління. Підлоговий аналог буде розпиляти складніше.

Підлоговий аналог буде розпиляти складніше

Плитка з витонченим візерунком

Настінні аналоги користуються набагато більшим попитом, тому виробники роблять основний акцент саме на цьому матеріалі, придумуючи всілякі колірні ефекти, текстурні елементи і не тільки. Вдале поєднання двох типів кахлю дозволить досягти вражаючих результатів.

Керамічна плитка з візерунком під дерево

Не можна згадати мозаїку. Її можна з однаковим успіхом укласти як на підлогу, так і на стіну. Головне, щоб підкладка була ідеально вирівняна, оскільки елементи мозаїки вкрай проблематично укласти ідеально на сумнівну поверхню.

повернутися до змісту

Вибір кольорової палітри для ванної кімнати

Мабуть, перший і головний камінь спотикання при виборі - вибір колірної гами. Від неї залежить майбутнє дизайну, оскільки від кольору плитки вам доведеться «відштовхуватися» при виборі сантехніки і елементів декору, аж до килимків, мильниць і підставок під зубні щітки.

Порада. Вибір аксесуарів грунтується на колірній гамі приміщення. Намагайтеся купувати весь комплект цілком, щоб кожен елемент вписувався в загальну картину.

Намагайтеся купувати весь комплект цілком, щоб кожен елемент вписувався в загальну картину

Поставтеся до процесу вкрай серйозно, але не забувайте про такий важливий момент, як творчість. Адже нікому не захочеться проводити більшу частину часу в надто темному приміщенні, або в дещо подібне до хірургічного кабінету, куди і ступити-то страшно, не кажучи вже про все інше.

Адже нікому не захочеться проводити більшу частину часу в надто темному приміщенні, або в дещо подібне до хірургічного кабінету, куди і ступити-то страшно, не кажучи вже про все інше

Самими основними кольорами можна вважати:

  • білий ;
  • слонова кістка;
  • бежевий;
  • перловий;
  • кава з молоком (акцент на молоко);
  • персиковий;
  • світло коричневий;
  • синій і блакитний ;
  • червоний (Вкраплення);
  • фіолетовий ;
  • темно-коричневий (в відношення статі);
  • чорний.

білий   ;   слонова кістка;   бежевий;   перловий;   кава з молоком (акцент на молоко);   персиковий;   світло коричневий;   синій і блакитний   ;   червоний   (Вкраплення);   фіолетовий   ;   темно-коричневий (в відношення статі);   чорний

Не можна не зупинитися на разбавочних входженнях. Тут поєднань може бути стільки, що описувати їх доведеться дуже довго. Проте, базові елементи змішування кольорів потрібно знати, щоб потім не було прикрих непорозумінь.

Основні поєднання кольорів для ванної

  1. Монохромні кольори (білий і чорний) відмінно ладнають між собою при дотриманні пропорції 70/30 з домінуванням світлого тону. Зокрема, підлога може бути темний, а стіни або однотонними, або з вкрапленнями плитки під колір підлоги. Ще один цікавий варіант - розмежовує молдинг на стіні, або поступовий перехід від темного до світлого. Виглядати це може таким чином: перший нижній ряд кахлю укладається з розрахунку 2 чорних і 1 світла плитка, потім кількість білого збільшується і так продовжується до тих пір, поки ви не досягнете 1/3 стіни. Потім композицію завершує світлий кахель.
  2. Потім композицію завершує світлий кахель

  3. Контраст теплих і холодних відтінків. Мабуть, один з найскладніших дизайнерських прийомів, який не кожному під силу. Потрібно володіти зачатками художника, щоб вдало скомпонувати абсолютно невяжущіеся кольору. З іншого боку, зелений можна непогано скомпонувати з коричневим і помаранчевим, червоний буде поєднуватися з синім і фіолетовим, а бежевий з металликом.
  4. З іншого боку, зелений можна непогано скомпонувати з коричневим і помаранчевим, червоний буде поєднуватися з синім і фіолетовим, а бежевий з металликом

  5. Концепція переходу з одного відтінку в інший. Один колір може плавно перетікати в зовсім інший завдяки продуманому монтажу кахлю. Ніщо не заважає почати викладати темну плитку на підлозі, а потім увінчати картину світлими елементами кахлю. Для цих цілей мозаїка підійде як не можна до речі. Маленькі шматочки плитки дозволять добитися плавного і витонченого переходу.
  6. Маленькі шматочки плитки дозволять добитися плавного і витонченого переходу

  7. Однотонне приміщення. Мабуть, найпростіший спосіб обробки, але і тут не все так просто. Крім колірного оформлення існує і таке поняття як текстура матеріалу. Можливо, ви хочете додати стінам обрис тропічних рослин або циновки. За допомогою сучасних оздоблювальних матеріалів це не складе труднощів.
  8. За допомогою сучасних оздоблювальних матеріалів це не складе труднощів

  9. Панно та фотоелементи. Одну стіну, найбільш відкриту й не заставлену технікою, можна перетворити в подобу фрески та інших творів мистецтва. Замовте картину, яка викличе у вас бурхливе захоплення, але не буде викликати стомлення при тривалому перегляді. Скористайтеся все тієї ж мозаїкою , Або готовим панно.
  10. Скористайтеся все тієї ж   мозаїкою   , Або готовим панно

  11. Шахівниця. Ще один вид монохромного обробки, тільки палітру можна використовувати довільно, не дотримуючись поєднання виключно чорного і білого . Деяким така затія може здатися вельми свіжої та креативною.
  12. Деяким така затія може здатися вельми свіжої та креативною

  13. Хаотична забарвлення. Виберіть один домінуючий колір, які можна розбавити квадратами з кафелін абсолютно інших відтінків. Відмінне рішення для творчих натур і тих, у кого є діти.
  14. Відмінне рішення для творчих натур і тих, у кого є діти

Не варто забувати про психологічний вплив кольорів на людину. Світлі і пастельні тони позитивно впливають на загальний стан організму і сприяють бадьорості духу. Домінування темних відтінків може зіграти злий жарт в невеликих приміщеннях, оскільки така гамма «тисне» на психіку.

Домінування темних відтінків може зіграти злий жарт в невеликих приміщеннях, оскільки така гамма «тисне» на психіку

З червоним кольором будьте дуже обережні

Важливо. З червоним оформленням потрібно бути обережним, адже він не тільки збуджує, але і веде до надмірної нервозності при тривалому перебуванні в приміщенні. Заздалегідь «протестуйте» себе, щоб не потрапити в халепу.

повернутися до змісту

Стилі обробки для ванної кімнати

Немає нічого складного в тому, щоб акуратно приклеїти кахель з підлоги та стін. Для цього не потрібно бути семи п'ядей у ​​чолі, досить проявити акуратність і дотримуватися певної послідовності. Але як надати кімнаті неповторність, використовуючи все ту ж плитку, щоб загальна картина радувала око тривалий час?

Порада. попросіть продавця консультанта продемонструвати кілька прикладів оформлення з вподобаним кахлем. Загальна експозиція може кардинально відрізнятися від одиничного прикладу.

Уникнути монотонності і одноманітності допоможуть різні стилі і прийоми обробки в поєднанні з тематичними аксесуарами і разбавочнимі компонентами, покликаними скрасити загальний дизайн.

Уникнути монотонності і одноманітності допоможуть різні стилі і прийоми обробки в поєднанні з тематичними аксесуарами і разбавочнимі компонентами, покликаними скрасити загальний дизайн

Обробка ванної в класичному стилі

Ось лише деякі з напрямків:

  • класика;
  • екзотика;
  • модерн;
  • схід;
  • індійські мотиви;
  • мінімалізм;
  • хай тек;
  • біоніка і не тільки.

Обробка ванної в грецькому стилі

У кожного стилю є свої характерні відмінності. Найбільшу популярність має класичний і мінімалістичний дизайн. Останній являє собою простоту обробки, яка «приховує» надзвичайно багату функціональність кожного елемента сантехніки. Тут будуть прекрасно виглядати футуристичні світильники, рушникосушки і інші елементи декору.

Оздоблення в етнічному стилі

Східний мотив має на увазі використання тематичних візерунків, панно, фресок і не тільки. Світильники, фаянс і навіть дзеркала повинні бути витримані в відповідність зі стилем, інакше вийде якась несмачна збірна солянка. Краще залучити досвідченого дизайнера, або самостійно пошукати рішення в інтернеті, щоб мати якесь уявлення про оснащення ванною.

Краще залучити досвідченого дизайнера, або самостійно пошукати рішення в інтернеті, щоб мати якесь уявлення про оснащення ванною

Не бійтеся «розбавляти» інтер'єр такими елементами, як:

  • дзеркала;
  • фігурна сантехніка;
  • химерні змішувачі;
  • розписні елементи декору;
  • меблі;
  • техніка.

повернутися до змісту

Як розрахувати кількість плитки

Коли ви остаточно визначитеся зі стилістикою і дизайном приміщення, саме час підрахувати приблизну кількість використовуваного кахлю. Для початку заміряйте квадратуру ванни в тих місцях, які будуть облицьовуватися. Якщо площа становить, наприклад, 15,3 кв.м, сміливо округляйте це число до 16 кв.м. відповідно.

Важливо. Розрахунок стін та підлогою кахлю ведеться окремо.

По-перше, кахель, в будь-якому випадку, доведеться підрізати, тому врахуйте і цей момент. По-друге, недолік кахлю буде вкрай проблематично заповнити, оскільки рідкісні екземпляри забарвлення завозяться в магазини рідко, а схожі елементи можуть відрізнятися як за текстурою, так і по відтінку.

У таких випадках фактор економії (поступове придбання матеріалу) може зіграти з вами злий жарт. Постарайтеся придбати весь кахель відразу. При цьому не забудьте уточнити в магазині, чи можна потім буде повернути надлишки, якщо такі залишаться. Якщо вони мають товарний вигляд і не піддалися механічної дії - магазин зобов'язаний забрати кахель і відшкодувати його вартість.

повернутися до змісту

Підготовка та укладання

Як би ви не прагнули до досконалості, не варто забувати про попередню підготовку ванній до облицювання. Пам'ятайте, що кривої підлогу і стіни істотно підвищать фінансову «планку», оскільки клею і цементу піде в рази більше. Більш того, вирівнювання призведе до незначного зменшення загальної площі приміщення.

Крім усього іншого, домогтися ідеально рівній площині і кутів «за місцем» - проблематична завдання, яка здатна поставити під загрозу весь ремонт. Подбайте заздалегідь про таких аспектах, як:

  • проводка;
  • водопостачання;
  • каналізація;
  • розташування сантехніки і аксесуарів;
  • опалення (теплі підлоги).

Укладання плитки - кінцевий етап ремонту. Якщо ви не завершили один з попередніх - доведеться все переробляти, а це може призвести до втрати дорогоцінного часу, матеріалів і початкової задумки.

Якщо ви не завершили один з попередніх - доведеться все переробляти, а це може призвести до втрати дорогоцінного часу, матеріалів і початкової задумки

Укладання плитки у ванній кімнаті

Не забувайте і про грунтовці стін спеціальними антисептичними складами гидрофобного характеру. Так ви вбережете кімнату від скупчення грибка і цвілі, та й шви між кафелінамі довше залишаться в первозданному вигляді, оскільки саме в них накопичуються бактерії. Також приділіть увагу проводці і «точок», а саме розеток і вимикачів. Все кабелю повинні бути захищеними від впливу вологи, а розетки - володіти протівоводним корпусом, щоб систему НЕ закоротити в самий невідповідний момент.

Кахельна плитка ще довго залишиться одним з домінуючих оздоблювальних матеріалів для обробки ванної кімнати. Сучасні тенденції і способи виготовлення дозволяють надати приміщенню практично будь-який характер. Досить лише включити фантазію і знати, чого ви хочете. Імпровізуйте і досягнете свого!

Придалася стаття? Розкажіть друзям!

Але як надати кімнаті неповторність, використовуючи все ту ж плитку, щоб загальна картина радувала око тривалий час?
Придалася стаття?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама