Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Освітлення у ванній кімнаті

  1. Планування освітлення у ванній кімнаті
  2. Безпека освітлення у ванній кімнаті
  3. види освітлення
  4. Світлодіодне освітлення ванної кімнати

Штучне світло у ванній кімнаті дуже важливий і необхідний для життєдіяльності людини. Ванна кімната найчастіше представлена ​​приміщенням без вікон, через які міг би надходити природне світло. У даній статті мова піде, про те, як правильно вибрати освітлення в ванну кімнату? Яким вимогам повинні відповідати світильники? Чи можна застосовувати світлодіодні прилади у вологому середовищі?

Так, ми не помилилися, саме світлодіодні світильники. Часи, коли у покупця асоціація зі світлодіодами була тільки як з гірляндою ялинкової на Новий рік, залишилися в минулому. Сьогодні дуже часто світлодіодний дюралайт, гнучкий неон, стрічки світлодіодні застосовуються при підсвічуванні стелі і інших ніш в стінах.

Планування освітлення у ванній кімнаті

Освітлення у ванній кімнаті необхідно планувати на етапі проектування даного приміщення. Від правильно обраного освітлення залежить затишок ванни і комфорт. Адже правильно розставлені світло підкреслить важливе і приховає зайве. Ідеальний інтер'єр ванної кімнати - це коли освітлення буде комбінованим, окремі світильник будуть встановлені біля дзеркала, буде створена стельова підсвічування в кілька режимів і як доповнення точкове підсвічування важливих елементів ванної кімнати.

Безпека освітлення у ванній кімнаті

За всіма нормами і класифікаторів ванна кімната є приміщенням підвищеної небезпеки, це означає, що в цьому приміщенні ймовірність ураження струмом людини висока. Така небезпека передбачає велику відповідальність при установці всіх електроприладів у ванній, необхідно проектувати освітлення так, щоб освітлювальні прилади не контактували з водою, а так само всі світильники повинні бути герметичні і без пошкоджень.

При проектуванні освітлення ванної кімнати:

  • Забороняється встановлювати освітлювальний прилад безпосередньо над ванною, так як при впливі води на розпечене скло, лампа може вибухнути.
  • Заборонено допускати відкриту проводку, у вологому середовищі все проводка повинна бути прихованою.
  • Вся електрика ванної кімнати повинна бути заземлена.

види освітлення

Освітлення ванної кімнати можна розділити на стельове, підлогове і робоче.

Робочим освітленням прийнято вважати штучне світло біля умивальника і дзеркала. Робочим освітленням прийнято вважати штучне світло біля умивальника і дзеркала В основному біля раковини встановлюються різні бра, так само можна придбати дзеркало з підсвічуванням. Зона умивальника повинна нагадувати столик в гримерці. Підлогове і стельове освітлення може бути виконано у вигляді вбудованих світильників.

Світлодіодне освітлення ванної кімнати

Всі ми чули в магазинах гірлянд ялинкових, що світлодіоди - це світло майбутнього. Сьогодні створено багато варіантів світильників світлодіодних для ванної кімнати. Світлодіодні світильники працюють від низької напруги, що дозволяє використовувати їх у вологому середовищі. Світлодіодна продукція має великий термін служби, що дозволить забути про заміну ламп. Світлодіоди буває самих різних кольорів, що дозволяє піти від звичайної колірної гами ванної кімнати і дозволяє розставити акценти світлом.

Вдалого вибору і польоту фантазії!

Стаття підготовлена ​​за матеріалами магазину товарів для дому і сантехніки MasterShop.by

У даній статті мова піде, про те, як правильно вибрати освітлення в ванну кімнату?
Яким вимогам повинні відповідати світильники?
Чи можна застосовувати світлодіодні прилади у вологому середовищі?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама