Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Перегородки для ванної кімнати

  1. Види перегородок для ванної кімнати
  2. Монтаж перегородки з гіпсокартону
  3. Переваги перегородки для ванної з склоблоків
  4. Мокрий метод монтажу склоблоків

Під час перепланування або планування дизайну ванної кімнати виникає питання про перегородці. Зонування приміщення - поширений прийом оптимізації невеликого простору.

Низькі перегородки, найчастіше використовуються для обмеженого візуального відділення туалетного зони від душової або ванною. Високі зональні перегородки, мають свої позитивні дизайнерські рішення. У будь-якому випадку, перегородка вирішує багато проблем дизайну ванної кімнати.

Види перегородок для ванної кімнати

Для перегородок у ванній кімнаті використовуються будь-які вологостійкі матеріали. При виборі матеріалу і плануванні перегородки передбачте поєднання дизайну із загальним стилем ванної кімнати. Вага перегородки має значення, якщо ванна кімната розташована на верхніх поверхах.

  1. Цегляна класична перегородка, має ряд переваг і недоліків. Перегородка з цегли економічно вигідна, витрати на матеріали і роботу дуже невеликі, але цегляна перегородка має істотну вагу.
  2. OSB плита, використовуються для зведення легких перегородок. При виборі цих матеріалів, врахуйте підвищену вологість у ванній кімнаті і погану звукоізоляцію таких перегородок. Виберіть вологостійку плиту OSB, товщиною 6 - 8 мм.
  3. Вологостійкий гіпсокартон, один з оптимальних матеріалів для перегородки у ванній кімнаті. При його використанні, можна втілити будь-яке дизайнерське рішення. Наприклад, зробити отвори для склоблоків або скомбінувати з іншими матеріалами.
  4. Скляна перегородка - вимагає спеціальне скло і відповідний дизайн інтер'єру. Розжарені скла, стійкі до механічних пошкоджень і не є небезпечними при бою. Скляні перегородки можуть бути як прозорі, так і тоновані. Робляться такі перегородки під замовлення і монтаж здійснюють майстри фірми виробника.
  5. З склоблоків робляться гарні монолітні перегородки. Звести таку перегородку під силу навіть недосвідченому господареві. Великий плюс прозорою перегородки - пропускна здатність природного освітлення.

Монтаж перегородки з гіпсокартону

Гіпсокартон - простий і зручний в обробці матеріал. Для перегородки у ванній кімнаті використовується тільки спеціальний вологостійкий стіновий гіпсокартон. Після шпаклівки, рекомендується покрити перегородку водовідштовхувальним просоченням.

  1. Гіпсокартонна перегородка між туалетом і ванною починається з розмітки. Олівцем або маркером нанесіть на підлогу, стіну і стелю крайні лінії перегородки, вивірені рівнем. На тильну сторону металевого профілю закріпіть самоклеящуюся стрічку ущільнювача і кріпимо вертикальний профіль на стіну. Від нього робимо відводи по стелі і стіни. Крок саморізів для кріплення приблизно три штуки на метр. По горизонталі, кріпляться профільні напрямні, створюючи каркасну клітку.
  2. Для прокладки електричних проводів або кабелів на відстані 25 - 30 см від підлоги, висвердлюють отвори з діаметром під спеціальний гофрований шланг. Він захистить електричну проводку від механічних пошкоджень і загоряння.
  3. Встановіть цілісний лист гіпсокартону і почніть кріпити його саморізами від кута. Головки саморізів, заглиблюються в тіло гіпсокартону на глибину 1 - 2 мм, при кроці 20 - 25 см. Для поліпшення шумущільності або утеплення перегородки, порожнечі заповнюються стійким до вологи наповнювачем. Цілком підійде пінополістирол або мінеральна вата.
  4. Стики захистом гіпсокартоном по обидва боки перегородки, проклеюються серпянкой і шпаклюються. Для зовнішніх і внутрішніх кутів, застосовується пластиковий або металевий перфорований. Гнучкий перфорований, накладається на фігурні вигини перегородки. Поверхня шпаклюється і шліфується, обробляється водостійким просоченням і антисептиком. На завершення, перегородка у ванній з гіпсокартону фарбується у відповідний колір.

На завершення, перегородка у ванній з гіпсокартону фарбується у відповідний колір

Переваги перегородки для ванної з склоблоків

  1. Один з найбільш естетичних і популярних матеріалів для перегородки у ванній кімнаті - склоблоки. Склоблоки - це порожнисті скляні вироби, які за формою нагадують коробку розміром 19х19х8 або 24х24х8 см. Ребра по периметру надають їм особливу міцність, а товщина скла до 8 мм.
  2. Стеклоблок володіє високими термоізолірущімі властивостями, не схильний до гниття і прекрасний звукоизолятор. Вони легко миються і володіють пропускною здатністю сонячних променів в межах 70 - 80%. Їх не потрібно фарбувати або штукатурити.

Два методу укладання склоблоків для перегородки у ванній кімнаті

З склоблоків роблять дуже стильні і красиві перегородки для ванних кімнат. У будівельних магазинах є вибір склоблоків на будь-який найвимогливіший смак. Звести перегородку у ванній з склоблоків, самостійно дуже просто.

Мокрий метод монтажу склоблоків

  1. Для укладання підійде клей на цементній основі, застосовуваний при укладанні плитки, але є і спеціальний для склоблоків. Після розмітки, перед укладанням місця примикання слід зарубати. Сокиркою нанесіть зарубки на підлозі, стінах і стелі, для більш міцного зчеплення.
  2. Кладка склоблоків проводиться також як і кладка силікатної цегли. Відмінність полягає в тому, що блоки укладаються кліткою, а не в шаховому порядку. Клейова цементна маса рівним шаром викладається по розмітці. За статтю на три - чотири блоки і накидається на стіну 1 - 2 блоки у висоту. Укладання починається від кута, і через 5 - 6 блоків, робиться заставна.
  3. Як заставної, можна використовувати звичайний цвях сотку. Його вбивають в підлогу, стіни і стеля на половину довжини таким чином, щоб його головка знаходилася в середині шва. Для довше рівної кладки використовуються пластикові хрестовини. Виклавши, п'ять - шість горизонтальних рядів перегородки для ванної кімнати, дайте їм просохнути кілька годин. Потім продовжуйте класти далі. Після закінчення кладки, перегородка повинна відстоятися не менше доби, і тоді можна затирати шви, так само як це робиться на керамічній плитці.

Чистий спосіб укладання склоблоків

Чистий спосіб укладання склоблоків

  1. Цей спосіб укладання має на увазі монтаж склоблоків без використання цементного клейового розчину. Для цього існують пластикові, алюмінієві, поліуретанові або дерев'яні каркасні модулі. Вони кріпляться шурупами до стіни, підлоги і стелі, а в осередку вставляються склоблоки.
  2. В осередках стеклоблок фіксується гумовими затискними прокладками. Каркас, є трансформером і йому можна надати будь-яку форму: квадрат, прямокутник, сходинки і ін. Сучасна ванна з перегородкою фото, яких можна знайти в інтернеті - ідеальне рішення облаштування простору. Більш докладно про сухому методі укладання склоблоків, можна дізнатися з відеоролика.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама