Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Практична стільниця для ванної кімнати під раковину

  1. Переваги стільниці з раковиною
  2. Модельний ряд і різновиди
  3. Особливості матеріалів виготовлення
  4. Як вибрати якісну стільницю в ванну?
  5. Способи та порядок монтажу
  6. Як зробити стільницю з гіпсокартону самостійно?

Сучасна ванна кімната повинна бути не тільки красивою і зручною, але і функціональної, щоб можна було вмістити масу необхідних предметів і банного приладдя. Різні варіанти стільниці для ванної кімнати - це модне і вигідне рішення, яке виступить естетичним і практичним елементом інтер'єру.

Різні варіанти стільниці для ванної кімнати - це модне і вигідне рішення, яке виступить естетичним і практичним елементом інтер'єру

На такий столик можна встановити раковину і багато інших предметів, а під стільницею може поміститися пральна машина, ящик для білизни або зручний шафа з полицями. Особливою популярністю користуються раковини стільниці для ванної. Такі вироби мають великі переваги перед застарілими моделями.

Переваги стільниці з раковиною

Такий симбіоз, як раковина зі стільницею, на сантехнічному ринку з'явився зовсім недавно, але завдяки цілому ряду переваг, перевершує звичні умивальники для ванних:

  1. Повна герметичність, - так як у таких виробів відсутні з'єднувальні шви, то можливість протікань виключена.
  2. Простота в догляді, - завдяки цілісності стільниці та мийки, поверхня забруднюється менше, не скупчується грязь в швах.
  3. Економія простору - поєднання цих двох предметів робить ванну кімнату більш просторою і функціональною.
  4. Простота монтажу - при установці стільниця з раковиною не вимагає випилювання отворів для умивальника, труби підвести до такого виробу також просто.
  5. Широке різноманітність моделей - існує безліч форм і розмірів. Раковина стільниця в невелику ванну кімнату може бути шириною всього 40 см. А для просторих ванних кімнат можна підібрати прямокутну, овальну, кутову або круглу стільницю шириною 100 см з подвійною чи потрійною раковиною.

Крім того, їх виготовляють з безлічі матеріалів - метал, камінь, традиційний санфаянс, акрил. Можна навіть зустріти скляні стільниці.

Модельний ряд і різновиди

Стільниця у ванній є другим за важливістю (після душової кабіни або ванни) елементом в інтер'єрі приміщення. Вона допомагає об'єднати безліч, здавалося б, непоєднуваних предметів, тому стільниця повинна гармоніювати з дизайном ванній і іншими меблями. Існує безліч моделей і різновидів даного вироби.

Так, на основі критерію за методом кріплення стільниця в ванну кімнату може бути:

  1. Плитка на з ніжками, тобто з опорою на підлозі. Монтаж такої моделі не складе труднощів, просто її потрібно помістити туди, де знаходиться мийка, і за допомогою ніжок відрегулювати висоту. Потім підключити умивальник до водопроводу і каналізації. Плитка на стільниця під раковину у ванну володіє великою місткістю. У шафка під виробом можна скласти безліч необхідних дрібних і габаритних речей.
  2. Настінна (підвісна) стільниця для ванної кімнати на кронштейнах. Ця модель навішується на стіну за допомогою анкерів або кронштейнів. Виглядає більш привабливо, але через особливості кріплення володіє меншими габаритами, і відповідно, здатна вмістити менше предметів з невеликою вагою.
  3. Також слід виділити декоративні стільниці у ванну кімнату. Ці моделі не відрізняються практичністю, так як не мають ніяких тумб або шаф, їх головне призначення - гігієнічна та естетична функції. Це може бути скляна стільниця для ванною, виконана в підлоговому або настінному варіанті. Для таких моделей слід підбирати і відповідну сантехніку, щоб всі елементи виглядали гармонійно і в одному стилі.

За конструктивними особливостями полки під раковину у ванну кімнату поділяються на:

  • монолітні (цільні), коли мийка знаходиться в стільниці, і вони утворюють єдине ціле;
  • з вбудованим умивальником, коли раковина вмонтована в стільницю;
  • з накладною мийкою, коли раковина на стільницю встановлюється зверху.

Існує величезна різноманітність форм стільниць:

  • прямокутні та квадратні;
  • кутові;
  • круглі і овальні;
  • асиметричні;
  • комбіновані.

Раковини, які встановлюються на стільницю в ванну кімнату, також радують великим розмаїттям форм:

  • праві або ліві;
  • симетричні або асиметричні;
  • одинарні або подвійні, потрійні.

Стільниці з раковиною для будь-якої ванної кімнати можна підібрати залежно від особистих переваг в дизайні і фінансових можливостей. Так, всі вироби можна умовно позначити як:

  • бюджетні моделі стандартних форм і кольору;
  • вироби, зроблені на замовлення за індивідуальним проектом;
  • дизайнерські моделі преміум класу в єдиному екземплярі.

Габарити стільниці для раковини визначаються покупцем, які, в свою чергу, залежать від розмірів ванної кімнати і зростання членів сім'ї. Кожен зможе знайти варіант під свою кишеню і смак.

Особливості матеріалів виготовлення

У виготовленні стільниць для раковини у ванну застосовуються різні види натуральних і штучних матеріалів. Найбільш ходовий матеріал через свою дешевизну - МДФ. Також популярністю користуються вироби з натурального каменю - граніту або мармуру, ексклюзивні моделі виготовляють з травертину або онікса. Не менш популярна дерев'яна стільниця під умивальник. Штучний камінь, метал і скло - більш бюджетний, але не менш ефектний і практичний варіант.

Облицьована скляному або керамічному мозаїкою, гіпсокартонна стільниця в ванну своїми руками також має місце бути. Якщо креативно підійти до справи, і вибрати якісний вологостійкий гіпсокартон і мозаїку на стільницю для ванної, то можна самостійно зробити справжній витвір мистецтва. Всі матеріали мають достоїнствами і недоліками при експлуатації у ванній кімнаті. Зупинимося на цьому більш детально.

Найміцніші, довговічні і ізностойкій раковини для ванної кімнати зі стільницею виготовляються з натурального каменю (граніт, мармур, онікс, травертин). Цьому матеріалу не страшні ніякі пошкодження. Хіба що не варто чистити вироби засобами з абразивами і уникати контакту з барвниками, оскільки пори натурального каменю миттєво вберуть фарбу.

Мармурова або гранітна стільниця для ванної кімнати під кам'яну раковину стане головним елементом і прикрасою простору, надавши йому шику і розкоші. Проте, натуральний камінь відмінно поєднується з іншими матеріалами для обробки приміщення - дзеркала, хромовані деталі, скло, кераміка, дерево. Поверхня може бути матовою або глянсовою, і мати будь-який колір.

Вироби витісують із цільного каменю разом з раковиною або ж вирізають отвір для установки накладної мийки. Ці пояснюється величезну вагу конструкції, трудомісткість монтажу і висока вартість кам'яної стільниці. Щоб здешевити і зробити вироби більш легким, не знижуючи при цьому його достоїнств, натуральним каменем тільки покривають верхній шар стільниці.

Штучний камінь (акрил, кварцовий агломерат) володіє майже тими ж перевагами, що і натуральний, проте за зовнішнім виглядом різко відрізняється. Для виготовлення полки або раковини під стільницю зі штучного каменю застосовують гранітну, кварцову або мармурову крихту, яку з'єднують смолами або акрилом. Композитні матеріали дозволяють формувати міцні і красиві вироби різноманітних розмірів і форм з плавними переходами і безшовним стиками.

Важливою перевагою виробів зі штучного каменю є можливість лиття цільної стільниці з раковиною, які відрізняються легкість, простотою установки, відсутністю швів і стиків, стійкістю до пошкоджень довговічністю і простотою в догляд. Але головна перевага акрилу і кварцового агломерату в порівнянні з натуральними матеріалами - доступна цінова політика.

Але головна перевага акрилу і кварцового агломерату в порівнянні з натуральними матеріалами - доступна цінова політика

Скло стало дуже часто застосовуватися в дизайні інтер'єру ванної кімнати. За скляними поверхнями легко доглядати, вони не сприяють розмноженню шкідливих організмів, не бояться вологи, не вбирають сторонні запахи. При цьому стільниці із загартованого скла дуже міцні, стійкі до пошкоджень, виконуються в широкій гамі кольорів, форм і розмірів і легко піддаються декорування.

Скляні вироби відмінно поєднуються з керамічною плиткою, дзеркалами та іншими оздоблювальними матеріалами. Такі стільниці, як правило, монолітні або продаються з конкретною раковиною, оскільки підігнати полку під певний розмір умивальника дуже важко. Невисока вартість - значуща перевага скла, а необхідність частого очищення від плям води - це головний недолік.

Пластик привертає, перш за все, своєю дешевизною і широкими можливостями вибору дизайну. Пластикові вироби стійкі в підвищеної вологості і механічних пошкоджень, а завдяки невеликій вазі, їх легко встановлювати, що для ванної кімнати дуже підходить. Але пластик має один суттєвий недолік - це недовговічність поверхні. Вона легко змінює колір, вигорає і піддається утворенню цвілі.

Дерево не так практично, але при цьому має елегантний і красивим зовнішнім виглядом. Дерев'яні вироби стануть відмінним доповненням до ванною в стилі ЕКО. Натуральна плита з хорошим покриттям відрізняється довговічністю і стійкістю до вологих умов. Навіть якщо поверхня подряпається, то вони не згниє і не розбухне. пошкоджену дерев'яну стільницю під раковину легко відновити своїми руками за допомогою пензлика і лаку.

Плити з МДФ менш довговічні. Висока вологість в приміщенні часто призводить до розбухання матеріалу, особливо страждають в цьому випадку краю стиків. Дуже часте явище це відшарування верхнього шару. Надійним захистом від вологи служить ламінований шар, яким покривають МДФ. Проте, потрібно пам'ятати, що дане покриття можна пошкодити тим самим порушивши захист, через що волога легко потрапить всередину і призведе матеріал в повну непридатність протягом декількох місяців. Для того що б збільшити термін служби стільниці з МДФ її можна покрити красивою мозаїкою.

Гіпсокартон - ідеальний варіант для стільниці у ванній своїми руками. Облицювання мозаїкою зі скла або кераміки стане прикрасою інтер'єру, при цьому вона характеризується міцністю і довговічністю. Варто пам'ятати з'єднуються фрагменти мозаїки швами, і для них потрібно вибрати спеціальну водовідштовхувальну затірку. Основою для стільниці служать листи гіпсокартону, тому потрібно вибирати тільки спеціальні вологостійкі листи зеленого кольору.

Основою для стільниці служать листи гіпсокартону, тому потрібно вибирати тільки спеціальні вологостійкі листи зеленого кольору

Таким чином, кожен може вибрати плиту з умивальником або без нього за своїми можливостями або зробити стільницю з мийкою для ванної своїми руками.

Як вибрати якісну стільницю в ванну?

Коли починається розмова про стільниці, відразу виникає асоціація з кухнею, але останнім часом набуває заслужену популярність. Головне призначення стільниці - об'єднання декількох елементів в гармонійну єдність. Наприклад, стільниця може з'єднати в один модуль дві раковини або об'єднати раковину і шафки.

Під час розмов про стільниці перше, що спадає на думку це кухня, але в наші дні таке віяння дизайну, як ванна кімната зі стільницею стає все більш популярно. Основною функцією стільниці є гармонійне поєднання декількох елементів. Наприклад, з її допомогою можна створити єдиний модуль з раковини і шафок або об'єднати дві раковини.

Міцність стільниці не є основним параметром при виборі стільниці для ванної кімнати. Вона не повинна витримувати такі великі навантаження і бути стійкою до різного роду ударам. Тому вибір матеріалу для неї є дуже широким.

Під час вибору стільниці варто звернути увагу на тип кріплення. Навісна або підлоги конструкція однаково добре дозволяє легко підключити умивальник до водопроводу. Один з позитивних моментів при виборі підлогової конструкції в тому, що є можливість вмонтувати в саму стільницю зручні шафки.

Якщо вибір впаде на навісну конструкцію, то варто пам'ятати про те, що не варто її сильно навантажувати навісними шафками, тобто їх число коштує істотно обмежити. Великий плюс навісний стільниці в тому, що під неї можна легко заховати пральну машину.

Критерії які важливо враховувати при виборі стільниці для ванної кімнати:

  • невибагливість і простота в обслуговуванні;
  • низька схильність до появи грибка і цвілі;
  • підвищена опірність високої вологості;
  • опір різких перепадів температури в приміщенні.

Ванну кімнату великої площі рекомендується укомплектувати навісними шафами і поличками, в цьому випадку краще всього підійде невелика стільниця, виготовлена ​​зі скла, вона візуально збільшить простір і додасть світла в приміщенні. При виборі стільниці для ванної стандартного планування, зверніть увагу на стільниці з тумбою.

При виборі стільниці, відразу варто підібрати підходящу раковину. Від її параметрів залежить вся конструкція. Різні типи раковин істотно розрізняються по монтажу. Не забувайте так само і про дизайн, стільниця повинна гармоніювати з інтер'єром ванної кімнати, органічно підходити до нього за кольором, фактурі і типу обробки.

Не забувайте так само і про дизайн, стільниця повинна гармоніювати з інтер'єром ванної кімнати, органічно підходити до нього за кольором, фактурі і типу обробки

Способи та порядок монтажу

Установка стільниці у ванній може здійснюватися кількома способами.

За допомогою кронштейнів кріпиться цільна стільниця, так як вона досить важка.

Кріплення до готової тумбі. Цей метод дозволяє створити надійне кріплення. Сантехніка чіпляється на встановлену в стіну раму -інсталяції. Після всіх виконаних операцій стіну прикрашають облицюванням.
Стільниця підвісна. Монтаж такого типу стільниці залежить від того до якого виду вона належить: настінна або підлоги. Досить легким є монтаж підлоги стільниці, так як за допомогою рівня легко регулюється довжина ніжок.

Набагато більше часу, інструментів і зусиль зажадає установка настінного стільниці. В цьому випадку рекомендується скористатися професійними навичками фахівця, який за досить короткий термін здійснить надійну установку стільниці у ванній.

Але якщо ви володієте достатніми навичками всіма необхідними інструментами, а також у вас є бажання провести монтаж самостійно, то ні хто не в праві вам в цьому перешкодити.

Як зробити стільницю з гіпсокартону самостійно?

Досить красиву й оригінальну стільницю, яка стане прикрасою будь-якої ванної кімнати, можна зробити своїми руками з гіпсокартону. Одним з головних критеріїв, якими має характеризуватися матеріал це те, що він повинен бути досить стійким до впливу вологи і не змінювати форму під дією підвищеної вологості.

Для того щоб надійно захистити виріб від впливу вологи, рекомендується використовувати розчин на епоксидної основі. Так само можна використовувати вологостійкий гіпсокартон. Він досить стійкий до впливу на нього вологи, при використанні такого матеріалу додаткова обробка не потрібна.
Для виготовлення стільниці для ванної кімнати своїми руками вам будуть потрібні наступні матеріали:

  • листи гіпсокартону (бажано вологостійкі);
  • профілі для створення основи стільниці;
  • фанера;
  • шпаклівка вологостійка;
  • захисний розчин від впливу вологи;
  • пензлика, щоб нанести розчин для захисту від вологи;
  • лобзик;
  • кронштейни;
  • епоксидний клей.

виготовлення основи

Коли все необхідне куплено, можна переходити безпосередньо до самого виготовлення стільниці.

Спочатку треба заміряти простір, де за планом повинен проводитися монтаж стільниці. За допомогою отриманих розмірів визначаємося з висотою і шириною майбутнього виробу. Починаємо виготовляти каркас за допомогою дерев'яних рейок і метала. Головними особливостями каркаса є надійність і міцність, для того що б конструкція мала підвищену стійкість.

Для виготовлення плану майбутнього виробу потрібно взяти фанеру стійку до впливу підвищеної вологості, на ній малюється контур, де буде розташовуватися раковина. За допомогою лобзика випилюємо отвір по намальованому контуру. Після того як з фанерою завершена операція по випилювання, приступаємо до виготовлення форм з двох листів гіпсокартону, при цьому один з листів так само повинен мати відповідний отвір під раковину.

До стіни кріпляться два кронштейна, на них встановлюється лист фанери з вирізаним по контору отвором. Слідом за ним кріпиться лист гіпсокартону з отвором. Знизу кріпиться лист без вирізу.
Після того як листи гіпсокартону надійно закріплені, можна приступити до створення увігнутого торця. Для його виготовлення потрібно смужка гіпсокартону. Через один сантиметр на ній робляться надрізи. Після цього дана деталь кріпиться до внутрішнього торець майбутньої стільниці.

Після того як всі деталі панелі зібрані, її потрібно покрити спеціальною гідроізоляційної сумішшю. Для більш високої надійності дану операцію краще зробити двічі. Дати висохнути і можна приступати до етапу декорування.

Останній етап - це установка в стільницю раковини. Для надійної фіксації раковини її потрібно встановити на спеціальні ніжки або за допомогою спеціальної опори прикріпити до стіни. Наявність опори є обов'язковим для плит, які досягають більше одного метра і є досить високими. Для виготовлення опори підійдуть середні металеві трубки.

Щоб уникнути того що увігнутий торець буде зіпсований високою вологістю ванної кімнати, його обов'язково потрібно покрити ґрунтовкою, а потім ще обробити вологостійкої шпаклівкою.

Тепер ви знаєте як, як вибрати готовий виріб, але і як зробити стільницю у ванній самостійно.

Висновок: Сучасні раковини зі стільницями відрізняються особливою красою і оригінальністю. Тому виробники при виготовленні даної продукції приділяють величезну увагу дизайну. Наявність такого предмета у ванній кімнаті дозволить створити шикарний інтер'єр, а прийом різних гігієнічних процедур буде приносити тільки задоволення. А на закінчення подивіться пізнавальне відео:

Як вибрати якісну стільницю в ванну?
Як зробити стільницю з гіпсокартону самостійно?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама