Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Самоклейка плівка для ванної: особливості застосувати

  1. Самоклейка плівка для ванної: переваги і недоліки
  2. Самоклейка плівка для стін у ванній: варіанти використання
  3. Як клеїти плівку: особливості використання

Зміст:
Самоклейка плівка для ванної: переваги і недоліки
Самоклейка плівка для стін у ванній: варіанти використання
Як клеїти плівку: особливості використання

Якщо мова йде про те, щоб швидко і ефектно змінити стару, яка втратила свою первісну привабливість поверхню на краще, то нічого кращого, ніж самоклеюча плівка, придумати неможливо. Працювати з нею досить просто, з її допомогою можна отримати поверхню практично будь-якого виду і структури. І найголовніше, що в застосуванні цей оздоблювальний матеріал є дуже невибагливим і може використовуватися при будь-яких умовах експлуатації. Мало того, він з однаковим успіхом може бути наклеєний на поверхню будь-якого типу. Про нього і піде розмова в даній статті - разом з сайтом vannaja.net ми поговоримо про те, як може використовуватися самоклеюча плівка для ванної.

net ми поговоримо про те, як може використовуватися самоклеюча плівка для ванної

Самоклейка плівка для стін у ванній фото

Самоклейка плівка для ванної: переваги і недоліки

Переваг у самоклеющейся плівки для ванни досить багато, і саме вони дали поштовх до її повсюдного використання. Зокрема, серед безлічі переваг даного декоративно-оздоблювального матеріалу можна виділити наступні позитивні якості.

  1. Найголовніше - це доступність. Практично всі плівки на самоклеющейся основі мають досить низьку і доступну вартість. Знайти будь-якої іншої декор дешевше складно.
  2. Дуже величезний вибір всіляких квітів і структур. За великим рахунком, тут обмежень взагалі бути не повинно - доходить аж до того, що деякі підприємства виготовляють плівку на замовлення. Загалом, малюнок чи розфарбування будь-якого типу взагалі не є проблемою.
  3. Самоклейка плівка - це повністю водонепроникний матеріал, що робить плівку надійним захистом від вологи для поверхонь, які бояться її впливу. Наприклад, деревина або МДФ - по суті, за допомогою даного матеріалу досить просто виготовити навіть вологостійкі панелі для ванної своїми руками.
  4. Ще одна важлива перевага, якою володіє самоклейка для ванної кімнати, полягає в простій технології використання. Не без тонкощів, звичайно, але, в цілому, наклеїти її на будь-яку поверхню досить просто, і з цією роботою зможе впоратися будь-яка людина.
  5. Простота в догляді. Плівка для ванної кімнати на самоклеющейся основі миється досить легко за допомогою звичайної ганчірки.

    Самоклейка плівка для ванної фото

Не обходиться справу і без недоліків - у самоклеющегося декору даного типу їх кілька. По-перше, для його наклеювання необхідна ідеально рівна і гладка поверхня - навіть піщинка, що потрапила під плівку, в стані не тільки зіпсувати зовнішній вигляд матеріалу, але і вивести з ладу саму плівка. Вона дуже тонка і досить легко травмується навіть негострими нерівностями під нею. По-друге, короткий термін експлуатації - як правило, малюнок або текстура на плівці починає стиратися вже через пару-трійку років. В принципі, цей момент залежить від інтенсивності експлуатації поверхні - якщо мова йде про стінах , То на них плівка прослужить досить довго. Якщо говорити про часто використовуваних поличках , То про скільки-небудь тривалої експлуатації самоклейки мови бути не може. Про те, як можна використовувати плівку, дивіться в цьому відео.


Самоклейка плівка для стін у ванній: варіанти використання

В якості основного оздоблювального матеріалу самоклеюча плівка використовується рідко - максимум, що виробляють з її допомогою, це декорування невеликих ділянок стін. Цей матеріал відмінно підходить для зонування ванної кімнати і для виготовлення місцевих декорацій - наприклад, з його допомогою досить легко прикрасити і плитку в районі умивальника , і навіть меблі . В принципі, цим матеріалом можна обклеїти стіни повністю, але це важко в силу специфіки матеріалу. А взагалі традиційно самоклеюча плівка для ванної використовується в наступних випадках.

  1. Фрагментарне декорування елементів дизайну інтер'єру, в тому числі і існуючого на стінах оздоблювального матеріалу на зразок плитки - його сенс полягає в тому, що з плівки вирізаються невеликі декоративні фрагменти (візерунки), які наклеюються в потрібних місцях. Це відмінний варіант оновити старі настінні покриття і надати ванній кімнаті новий зовнішній вигляд.
  2. Виділення певних ділянок поверхонь - саме цей варіант використання самоклеющейся плівки дозволяє здійснювати зонування ванної кімнати. Наприклад, зону умивальника можна виділити, наклеївши по обидві його сторони дві вертикальні смуги протяжністю від статі і до стелі . В принципі, таким способом можна навіть обклеїти всю стіну , Якщо вона має порівняно невеликі розміри.
  3. Обклеювання плівкою окремих декоративних елементів - полички, колони, що маскують водопровідні комунікації , Різні виступи і ніші, двері і дверні лиштви. Все це як не можна краще можна прикрасити за допомогою самоклеющейся плівки для ванної кімнати.

    Чи можна клеїти плівку у ванній фото

Загалом, область застосування цього оздоблювального матеріалу досить велика, і на питання, чи можна клеїти плівку у ванній, можна відповісти однозначно ствердно. Можна навіть сказати більше - в деяких ситуаціях такий декор є просто незамінним.

Як клеїти плівку: особливості використання

Як і говорилося вище, найважливішим моментом в процесі вирішення питання, як наклеїти плівку своїми руками, є підготовка оклеиваемой поверхні. Не побоюся зайвий раз нагадати про згубний вплив навіть невеликих дефектів на зовнішній вигляд готової поверхні. Саме з цієї причини всі завдання по її підготовці зводяться до ідеального вирівнювання і видалення пилу та сміття - це стосується всіх типів поверхні, без винятку. Природно, з такими гладкими матеріалами, як метал, пластик, керамічна плитка, справи йдуть набагато простіше. На відміну від них, зі шпаклювати стінами доведеться повозитися трохи більше - крім того, що їх потрібно зачистити до ідеально рівного стану, їх ще потрібно капітально розкрити ґрунтовкою в кілька шарів. В обов'язковому порядку після висихання грунтовки з оклеиваемой поверхні потрібно буде видалити дрібні грудочки скачати в процесі грунтування шпаклювальною пилу - робиться це за допомогою жорсткої будівельної рукавички або будь-якого шматка жорсткою брезентової тканини.

А якщо говорити про безпосередній технології наклеювання плівки даного типу, то тут нюансів не так вже й багато - тут важлива більше практика. Незважаючи на це, знання нюансів все-таки в змозі полегшити роботу з наклеювання декору даного типу і знати їх потрібно обов'язково. До таких нюансів можна віднести наступні моменти:

  1. Обклеювання глянцевих, особливо гладких поверхонь - до них самоклейка пристає швидко і дуже міцно. Шансів підправити криво приклеєну плівку немає практично ніяких. Надає ці шанси використання мильного розчину, нанесеного перед наклеюванням на декоруємі поверхню.
  2. Плівка також легко прилипає сама до себе - якщо вона сліпнется, то розірвати її, не пошкодивши плівку, буде практично неможливо. Саме з цієї причини в процесі наклеювання знімати захист з пелюшки потрібно поступово - як то кажуть, сантиметр за сантиметром.
  3. У процесі виконання робіт з плівки потрібно ретельно виганяти бульбашки повітря. Робиться це за допомогою жорсткого пластикового шпателя для наклеювання шпалер. Дрібні бульбашки повітря, які так і не вдалося видалити з плівки, просто проколюють голкою, після чого пригладжують все тим же пластиковим шпателем.
  4. Особливу увагу потрібно приділяти кутах і виступах - якщо заокруглення і рівні кутові завороту оклеиваются без проблем, то ось куточок з одночасним заворотом може викликати деякі труднощі. Як правило, в таких ситуаціях на допомогу приходить будівельний фен - з його допомогою плівка розігрівається, і кут як би обтягається з заворотом.

    Як наклеїти плівку фото

Точно так же будівельний фен допомагає більш надійно приліпити плівку до поверхні - якщо вже обклеєну самоклейкой поверхню гарненько прогріти феном і ще раз пройтися по ній шпателем з пластику, капітально придавивши її до поверхні, то плівка приклеїться набагато краще. Особливу увагу тут потрібно приділити загорнутим краях - саме вони мають властивості відклеюватися в процесі експлуатації.

В принципі, це все, що можна сказати з приводу такого матеріалу, як самоклеюча плівка для ванної. Єдине, що тут ще можна додати, так це сказати кілька слів з приводу догляду за обклеєними плівкою поверхнями - мити їх потрібно виключно м'якими матеріалами і з миючими засобами. Ніяких абразивних порошків плівка не витримає - вдаючись до їх допомоги, ви ризикуєте стерти малюнок якщо не повністю, то як мінімум частково. Також не слід застосовувати і такі речовини, як ацетон, спирт та інші розчинники - вініл, з якого виготовляється самоклеюча плівка, їх просто не переносить.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама