Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Скляні перегородки для ванни: інструкція з виготовлення

  1. Призначення скляної перегородки
  2. Класифікація перегородок
  3. технологія виготовлення
  4. Перегородка з склоблоків
  5. Перегородка з листового скла
  6. Скляні перегородки для ванни: фото

Завдяки невтомній роботі дизайнерів інтер'єру сьогодні можна спостерігати приголомшливе різноманітність варіантів оформлення ванної кімнати. Сприяє цьому ще й те, що кардинально змінюється підхід до використання оздоблювальних матеріалів. Наочним прикладом цього є застосування скла - якщо раніше з нього робили тільки полички і декоративні елементи, то сьогодні ванна зі скляною перегородкою стає звичайною справою. Практична і стильна інновація припала до душі багатьом, тому сьогоднішню статтю ми присвятимо створення скляної перегородки у ванній своїми руками.

Призначення скляної перегородки

В інтер'єрі сучасної ванної кімнати нерідко можна зустріти елементи, які раніше вважалися неприпустимими в такому приміщенні. У подібній специфічної кімнаті завжди було прийнято віддавати перевагу міцним і функціональним матеріалами - кахлю, фарфору, нержавіючої сталі. Але скло так само не боїться ні вологи, ні зносу, а при належній технології виготовлення стає міцним як камінь.

Скляна перегородка у ванній - це оригінальне і стильне рішення, яке дозволить не тільки перетворити інтер'єр візуально, а й візьме на себе ряд функціональних навантажень. Навіщо ставити перегородку зі скла, може сказати тільки сам замовник, але ми розглянемо, яку роль ця деталь може зіграти в інтер'єрі ванної кімнати.

Навіщо ставити перегородку зі скла, може сказати тільки сам замовник, але ми розглянемо, яку роль ця деталь може зіграти в інтер'єрі ванної кімнати

Призначення скляної перегородки у ванній:

  1. Декоративна функція - само собою, скло в якості розділяє елемента виглядає незвично і красиво, тим більше якщо на нього нанесений малюнок, вітраж, або поверхня має рельєф. Якщо ви вирішили облаштувати квартиру, скажімо, в східному стилі, то в кімнаті ви поставите перегородку з бамбука. У постійно вологій ванній така перешкода довго не прослужить, тому в якості альтернативи можна встановити легку скляну перегородку зі стилістичної розписом - ієрогліфи, журавель, сонце або той же бамбук.
  2. Поділ на функціональні зони - перегородка зі скла, на відміну від цегли або гіпсокартону, які не перевантажує простір, залишаючи його легким і повітряним. У той же час вона є реальною перепоною, що розділяє зони, наприклад, душову від вбиральні, якщо це суміжний санвузол. Якщо у ванній розташована пральна машина, сушка та прасувальна дошка, цю «білизняний» зону можна делікатно відгородити від решти приміщення, раціонально використовуючи простір.
  3. Маскувальна функція - перегородки для ванної зі скла послужать дієвої маскуванням, якщо, наприклад, зі стіни непривабливо стирчать труби стояка і їх ніяк не можна заховати. Тоді на перегородку можна повісити гарний світильник або прикріпити на неї кілька скляних полиць, перетворивши звичайну ширму в функціональну стінку. У суміщеному санвузлі і зовсім не обійтися без такої перегородки, особливо якщо в квартирі живе кілька людей. Щоб не доставляти один одному дискомфорт і підвищити естетичний вигляд ванної, поставте непрозорий бар'єр між унітазом і душовою.

Класифікація перегородок

Ідея установки скляних перегородок у ванній кімнаті з'явилася вже давно, тому у дизайнерів була маса часу, щоб придумати різні види конструкцій.

Сьогодні існує кілька видів перегородок зі скла для ванної:

  1. Залежно від використовуваного матеріалу - здавалося б, скло воно і в ванній скло, аж ні. Бувають тонколистові перегородки з монолітних елементів і стеклоблочних - зроблені з товстих двустінних скляних «цегли». Тонколисті перегородки бувають рамними і безрамними. Останні зовсім прозорі і для візуального розмежування простору не підходять. Їх частіше використовують як дверцята для ванною або душовою.
  2. Світлопропускна здатність- світлопроникність скляних перегородок залежить від їх декору. Вони бувають повністю прозорі, напівпрозорі матові і абсолютно непрозорі. Тут слід зазначити, що для невеликих приміщень підійдуть прозорі або напівпрозорі перегородки, оскільки темні будуть «тиснути» і візуально ще більше зменшувати простір.
  3. Мобільність - в плані мобільності можна виділити стаціонарні бар'єри і перегородки-трансформери. Останні можна швидко зібрати або демонтувати, щоб перенести в інше місце або зовсім прибрати. Однією з найпоширеніших мобільних перегородок є скляне полотно на роликах, яке можна рухати по типу шафи-купе, перекриваючи праву або ліву частину кімнати.
  4. Залежно від способу відкривання - існують перегородки без дверей зі стаціонарним прорізом і, відповідно, з дверима (орними, от'ездние). Які відкриваються перегородки в більшості випадків використовуються в душових кабінах і просторих суміщених санвузлах.
  5. Призначення - зонування кімнати, маскування або облаштування душової кабіни.

Єдиний, з дозволу, недолік таких перегородок в тому, що їх рекомендується використовувати тільки в досить просторих ванних кімнатах, тому як якщо спробувати встановити навіть легкий прозорий бар'єр в туалеті звичайної хрущовки, це буде як мінімум дискомфортно.

технологія виготовлення

Як уже згадувалося вище, скляні перегородки бувають монолітними з цільного тонколистого скла і зі скляних «цегли». Тонколиста перегородка, не дивлячись на крихкість, зроблено з міцного розжареного скла, розбити яке треба ще постаратися. Скляні блоки і зовсім практично неразрушими (у всякому разі, в домашніх умовах зламати такий бар'єр не вийде).

Перегородка з склоблоків

Стеклоблок є елементом, створений з двох скляних пластин, спресованих під великим тиском, між якими залишено герметично закрита порожнина. Завдяки такій конструкції, що нагадує термос, склоблоки є одним з найбільш ефективних енергозберігаючих матеріалів в світі. У Радянському союзі в під'їздах житлових будинків часто робили вікна з склоблоків, тому всередині завжди було тепло навіть у найхолодніші зими і прохолодно - влітку. Сьогодні з склоблоків роблять стіни, оригінальні підлогові покриття, стільниці, барні стійки і т.д. Ми ж розповімо, як з цього матеріалу зробити перегородку для ванної своїми руками.

Перед тим як приступати до роботи і відправлятися в будівельний магазин, зробіть креслення майбутньої перегородки, прикиньте, скільки буде потрібно склоблоків, виберіть колір (або кілька кольорів).

Інструменти і матеріали, необхідні для роботи:

  • склоблоки;
  • розчин, що клеїть;
  • затирка для швів (підбирати в тон до склоблоки);
  • армована стрічка (дріт);
  • ПВХ-стрічка;
  • шпатель з нержавіючої сталі;
  • гумовий шпатель;
  • хрестики для склоблоків потрібного розміру (від 1 до 16 см або більше);
  • нож-косяк;
  • Губка для миття посуду;
  • дюбелі;
  • схил і будівельний рівень.

склоблоки;   розчин, що клеїть;   затирка для швів (підбирати в тон до склоблоки);   армована стрічка (дріт);   ПВХ-стрічка;   шпатель з нержавіючої сталі;   гумовий шпатель;   хрестики для склоблоків потрібного розміру (від 1 до 16 см або більше);   нож-косяк;   Губка для миття посуду;   дюбелі;   схил і будівельний рівень

Правильно встановлені скляні блоки для перегородок у ванній прослужать не менше 10 років, тому точно дотримуйтесь інструкції.

Зробити таку стіну з «прозорого цегли» зовсім неважко:

  1. Накресліть розмітку на підлоги і стіни, до якої буде примикати перегородка. Зовсім необов'язково, щоб вона доходила до самої стелі. Ви можете зробити її висотою в 1,5 м, а наверх поставити горщики з спадаючими кучерявими квітами. Або зробити трохи нижче і вирощувати на перегородці орхідеї (якщо у ванній є велике вікно і досить природного світла) - вони якраз люблять постійну вологість і тепло. Розмітка повинна складатися з 2-х паралельних ліній, відстань між якими дорівнює ширині стеклоблока.
  2. Перевірте рівність горизонтальних ліній на підлозі за допомогою будівельного рівня, на стіні - за допомогою схилу. Якщо прилади показали, що стіна або підлогу нерівні, їх доведеться вирівнювати, інакше склоблоки встануть криво, і перегородка не прослужать довго.
  3. Будь-який будинок з часом дає усадку, і щоб ваша перегородка не постраждала (адже їй належить простояти не менш 10 років), необхідно забезпечити захист. Для цього між лініями розмітки приклейте ПВХ-стрічку, звільнивши від захисного шару і розрівнявши по поверхні.
  4. Укладати склоблоки треба з кута, де підлогу стикується зі стіною. Нанесіть склеювальний склад на стінку і дно блоку шаром 2,5-3 см і злегка притисніть «цеглинка». Скорегуйте положення щодо розмітки, постукавши по ньому ручкою шпателя. Захисну плівку зі склоблоків не знімати до кінця монтажу!
  5. Після установки кожного блоку перевіряйте його рівність за допомогою рівня.
  6. Покладіть весь нижній ряд так само, промащуючи низ і бічну частину кожного блоку і не забуваючи встановлювати між ними распорочние хрестики, щоб потім вийшли рівні і красиві шви.
  7. Через кожні два сегмента (вертикальних і горизонтальних) «вплітає» арматурний дріт або стрічку.
  8. Уклавши 3-4 ряди, перервіться на добу, щоб розчин як слід схопився. Враховуйте, що склоблоки важать досить багато, тому розчин на нижніх рядах може «з'їхати», якщо зверху буде занадто велика маса.
  9. Коли частина стіни буде готова, видаліть зайвий розчин між блоками за допомогою ножа-косяка або куточка шпателя. Робити це потрібно відразу, поки розчин не застиг. Одночасно з чищенням виколупувати хрестики, злегка піддягаючи їх ножем.
  10. Після доби можна приступати до укладання наступного сегмента стіни, і так до самого кінця.
  11. Коли стіна буде готова, можна приступати до затірки швів. Якщо боїтеся помилитися з кольором, вибирайте білу затірку - вона завжди дає ефектний контраст. Розведіть Затирочний розчин до консистенції густої сметани і наносите його в порожнечі між склоблоками несильними надавлюють рухами. Для цієї роботи вам знадобиться гумовий шпатель.
  12. З незвички у вас навряд чи вийдуть ідеально рівні шви, але це нестрашно. Після висихання змащені ділянки можна легко «отрихтовать» наждачним папером №2 або №1.
  13. Надлишки затірки змийте вологою губкою для миття посуду.
  14. Тільки тепер можна зняти захисну плівку з склоблоків і насолоджуватися виконаною роботою.

Щоб краще розуміти процес виготовлення скляних перегородок з блоків, пропонуємо подивитися відео на цю тему:

Перегородка з листового скла

З укладанням «цегли» все більш чи менш зрозуміло, але як зробити скляну перегородку з цілісного листа? Цей процес відбувається дещо складніше, але і ефект створюється зовсім інший. Щоб самостійно змайструвати таку ширму, необхідно провести масу розрахунків - вага скла, розмітка, профілі, кріплення і т.д. Як правило, новачку, що не обізнаному в інженерних роботах, таке завдання здається непосильним, тому багато хто воліє купувати готові системи. По суті, це набагато полегшує роботу, і ви економите на установці - впоратися з готовою системою зможе будь-хто.

Як зробити скляну перегородку у ванній з цілісного листа:

  1. Зробіть розмітку на стінах, стелі та підлозі. В даному випадку перегородка буде досягати стелі.
  2. Перевірте рівність розмітки за допомогою схилу, щоб лінії на стелі і на підлозі знаходилися в одній площині, інакше перегородка просто не встане в кріплення.
  3. Зробіть режим, прикрутивши шини по лініях розмітки дюбелями.
  4. Під шини укладіть гумові прокладки, щоб знизити тиск на поверхні, створити шумоізоляційний бар'єр і запобігти руйнуванню перегородки від усадки будинку.
  5. Дюбелями зафіксуйте на шинах косинці, встановивши по 2 шт. через кожен метр. Це потрібно для того, щоб перегородка була максимально стійкою і не завалилась.
  6. Прикрутіть до кутника притиски, які не закручуючи до кінця.
  7. Закріпіть скло в коннекторах за допомогою шестигранного ключа. Спершу встановіть полотно в нижні коннектори, потім - в верхні і в останню чергу - в бічні. Цю роботу краще робити вдвох, а ще краще - втрьох (двоє тримають скло з кожного боку, а третій направляє).
  8. Скорегуйте висоту перегородки регульованими опорами або підкладками і до кінця закрутіть притиски.
  9. Для перегородок з декількох секцій скла слід встановлювати в 1-3 см один від одного, після чого залити щілини герметиком.
  10. Встановіть декоративні накладки, защелкнув з одного боку на косинці, з іншого - на притиски. При необхідності пріладьте торцеву кришку на профіль.

Детальний відео з монтажу перегородок з листового скла допоможе вам краще зрозуміти порядок дій:

Скляні перегородки для ванни: фото

За традицією в кінці статті пропонуємо вам подивитися, як скляні перегородки можуть перетворити інтер'єр самих звичайних ванних кімнат.

Наочний приклад, коли скляна перегородка служить маскуванням для пральної машини:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама