Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Стеля з панелей ПВХ у ванній - особливості монтажу і покрокова інструкція

  1. Монтаж стелі у ванній з ПВХ панелей
  2. Монтаж каркаса для ПВХ панелей на стелю
  3. Монтаж панелей ПВХ на стелю
  4. висновок

Ванна кімната - приміщення з особливими умовами, так як там часто буває підвищена вологість повітря, зміна температурного режиму і можливість прямого попадання води на підлогу, стіни і стеля. Ми будемо розглядати стелю у ванній з панелей ПВХ - відео ролик, прикладений до цієї сторінки і опис монтажу. Ванна кімната - приміщення з особливими умовами, так як там часто буває підвищена вологість повітря, зміна температурного режиму і можливість прямого попадання води на підлогу, стіни і стеля

Панелі ПВХ на стелю ванною

Монтаж стелі у ванній з ПВХ панелей

Панелі ПВХ або пластикова вагонка бувають трьох основних видів - матові, напівглянсові і глянцеві. Перші два види панелей застосовуються в основному для зовнішніх робіт, а ось глянцевими обшивають приміщення зсередини. Стандартна панель має 600см в довжину і 25 см в ширину, товщина ж коливається від 5 до 8 мм.

Монтаж каркаса для ПВХ панелей на стелю

Металевий каркас для ПВХ панелей у ванній

  • Каркас для панелей ПВХ може бути, як дерев'яним, так і металевим - обидва види виконують одну і ту ж функцію, причому абсолютно однаково. Ми розглянемо монтаж металевого каркаса, як більш складного у виконанні через монтаж додаткового профілю по периметру.
  • Перш за все, вам потрібно встановити рівень висоти стельового каркаса. Найчастіше це роблять навіть без рівня, просто по верхньому краю встановленої плитки, але якщо вам потрібно опустити стелю трохи нижче, то цей рівень по периметру виставляється за допомогою рулетки, олівця або маркера і будівельного правила.
  • Від плиткового шва відміряється потрібне вам відстань і ставиться мітка. По довжині правила на стіні робиться ще один вимір і ставиться мітка. Мітки з'єднуються лінією.
  • Можливо, у вашій ванній кімнаті стіни облицьовані керамічною плиткою, встановленої по діагоналі - в такому разі скористайтеся водяним рівнем і поставте мітки на стіні на необхідній відстані від основної стелі. Провести між мітками лінію можна за допомогою будівельного правила або довгого рівня, а так же відбити цю лінію малярської ниткою або чоклайном.
  • На основному стелі за допомогою малярської нитки відбийте лінії через 40-50см один від одного поперек передбачуваного напряму ПВХ панелей.

П-подібні підвіси

  • Тепер по лініях, зробленим на основному стелі, потрібно прикрутити П-подібні підвіси або пешкі, як їх прийнято називати серед будівельників. Підвіси кріпляться на відстані 50-60 см одна від одної.

Порада. Для кріплення підвісів до бетонного перекриття потрібно використовувати дюбель з капелюшком на гільзі, так як бетонна плита має порожнечі всередині, і дюбель без капелюшка буде провалюватися всередину перекриття. Така капелюшок є на ударних дюбелях і на деяких дюбелях-пустушках.

Така капелюшок є на ударних дюбелях і на деяких дюбелях-пустушках

Профіль CD вкладений в профіль UD

  • Тепер по периметру ванною потрібно прикрутити профіль UD. Його можна встановлювати або по зазначеній лінії, або по верхній кромці керамічної плитки. Якщо на профілі немає монтажних отворів, то їх потрібно зробити через 40-50см один від одного. Свердлити отвори в профілі можна одночасно з отвором в стіні, приклавши профіль до місця установки.

Порада. Якщо профіль буде встановлюватися по керамічній плитці, то отвори в ній можна свердлити перфоратором лише в тому випадку, якщо стяжка і клей під плиткою добре висохли, так як плитка може тріснути. Почніть свердління перфоратором або дрилем без ударного моменту, щоб пройти товщину плитки, а потім переведіть на режим перфоратора.

Почніть свердління перфоратором або дрилем без ударного моменту, щоб пройти товщину плитки, а потім переведіть на режим перфоратора

Установка профілю CD

  • Кріплення панелей ПВХ до стелі у ванній буде на профілях CD, які використовуються для монтажу гіпсокартону, тому відміряє такий профіль по необхідної довжині і вкладаємо його в UD під прикрученими підвісами.
  • Профілі CD будуть провисати, і тому потрібно цю площину нівелювати. З огляду на те, що ванна кімната, як правило, невелика - нівелювання площині можна провести будівельним правилом, прикладаючи його під профілі UD, прикручені до стінки.

Профіль фіксується саморезом до П-образним підвісу

  • Виставлений по площині профіль прикрутіть до П-образним підвісів спеціальними саморізами для гіпсокартонного профілю. Місце змички профілів CD і UD теж зафіксуйте цими ж шурупами. Звисають вуха підвісів розігніть в сторони.

Монтаж панелей ПВХ на стелю

Монтаж панелей ПВХ У ванній

  • Можливо, ви по периметру ванною встановіть L-подібний профіль для панелей ПВХ, а можливо - перекриєте зазор між стінкою і стелею пінопластовим багетом.
  • Якщо ви встановили по периметру L-подібний профіль, то перед установкою першої вагонки зріжте з неї сполучну фаску, щоб вона щільніше входила в паз профілю. Щільне з'єднання не дозволяє накопичуватися бруду в зазорі і, таким чином, за стелею буде легше доглядати.
  • Для установки останньої панелі виріжте її по ширині, взявши за основу відстань від ближнього краю передостанній панелі до L-образного профілю, з огляду на його глибину, і відніміть від цього 5мм. Вставляти останню панель починайте з боку фаски, а потім заправте в L профіль шпателем або пальцем.
  • Якщо по периметру ванною L профіль не встановлювався, то вставивши останню панель, прикрутіть її по краях саморізами з прес-шайбою. Панелі ПВХ до каркасу теж потрібно прикручувати такими ж шурупами.
  • У разі монтажу дерев'яного каркаса замість шурупів для кріплення вагонки використовують скоби, довжиною 10мм і забивають їх степлером. Є думка, що при вологому мікрокліматі скоби виходять з дерев'яної рейки, але це всього лише припущення і практика показує зворотне.

Для більш повної інформації пропонуємо подивитися відео:

висновок

З огляду на вологий мікроклімат і перепади температури можна сказати, що стелю у ванній , Зроблений з ПВХ панелей по раціональності експлуатації займає друге місце після керамічної плитки. На такій стелі майже не видно швів і доглядати за ним не складніше, ніж за плиткою, а якщо врахувати низьку вартість пластикових панелей, то його взагалі можна поставити на перше місце.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама