Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Укладання плитки у ванній кімнаті: докладна покрокова інструкція

  1. Популярні варіанти укладання плитки у ванній кімнаті з Фотоприклад
  2. Підготовка приміщення для укладання плитки у ванній своїми руками
  3. Звільнення ванній від обстановки
  4. Демонтаж старого облицювання
  5. Укладання плитки у ванній кімнаті: вирівнювання стін
  6. Як правильно класти плитку у ванній: поетапний майстер-клас
  7. ревізія інструментів
  8. Який розчин вибрати для укладання кахельної плитки у ванній
  9. Майстер-клас: як класти плитку у ванній на стіну
  10. Як правильно класти плитку у ванній на підлогу: відеоінструкція
  11. Як покласти плитку на плитку у ванній і чи варто це робити
  12. Як правильно: установка ванни до або після укладання плитки
  13. Ціна питання: скільки коштує укладка плитки у ванній за м²

Посилання на статтю успішно відправлено!

Відправимо матеріал вам на e-mail

Головна особливість проектування інтер'єру ванної кімнати - його практичність. Це приміщення зі специфічним режимом експлуатації: тут завжди волого, пар осідає на стінах, і існують великі перепади температури. З усіх декоративних покриттів плитка - найкращий вибір для цієї кімнати. Сьогодні редакція журналу HomeMyHome.ru пропонує вам всю найкориснішу інформацію про те, якою має бути укладання плитки у ванній кімнаті. Ми розповімо, як підготувати основу, розповімо, як правильно демонтувати стару кераміку, визначитися з вибором розчину, поетапно розповімо про етапи укладання плитки.

Посилання на статтю успішно відправлено

Кахельна облицювання - практичний і довговічний варіант для ванної кімнати

Популярні варіанти укладання плитки у ванній кімнаті з Фотоприклад

ванну кімнату щодня і не по разу відвідують всі члени сім'ї. Важливо, щоб це приміщення виглядало гідно і відповідало строгим вимогам гігієни і комфорту. Сучасне дизайнерське мистецтво не обійшло стороною це питання. У тренді - яскраві та насичені фарби, оригінальні фактури і забарвлення. Що зараз користується особливою популярністю? Камінь і дерево - улюблені фактури для тих, хто вважає за краще екодизайн.

Камінь і дерево - улюблені фактури для тих, хто вважає за краще екодизайн

Теплі відтінки, рельєфні поверхні допоможуть зробити ванну кімнату затишною і привабливою

Теплі відтінки, рельєфні поверхні допоможуть зробити ванну кімнату затишною і привабливою

Новинка в обробці - імітація натуральної шкіри. Це незвичайний прийом, який дозволяє домогтися приголомшливого виду

Серед моделей, що користуються особливою популярністю, варто відзначити плитку зі складним орнаментом або малюнком. У такій кладці кілька елементів збираються в одну загальну картину.

Виробники пропонують широкий асортимент колекцій, в яких є плитка для основних поверхонь, орнамент для обробки і зображення в тон решті обробці

Перш ніж зробити вибір на користь одного з популярних варіантів плитки, уважно вивчіть приміщення на предмет освітленості і габаритних розмірів. За допомогою правильного укладання можна візуально скорегувати кімнату.

Щоб зробити вузьке приміщення ширше, потрібно покласти світлу плитку в горизонтальному або діагональному напрямку, вище - у вертикальному. Доповнити ефект слід спрямованим орнаментом або фризами. Правильне поєднання кольорів і відтінків - теж важливий момент. Для підбору правильних поєднань використовуйте дизайнерський колірний круг.

Для підбору правильних поєднань використовуйте дизайнерський колірний круг

У моді зараз контрастна гра чорного і червоного, зеленого і білого, помаранчевого, сірого і білого

Кілька порад по кладці плитки у ванній своїми руками:

  1. Не використовуйте плитку з орнаментні малюнком в маленьких ванних кімнатах, де доведеться приховати обробку за предметами сантехніки. Через це візуально порушиться геометрія приміщення.
  2. Якщо плитка збирається в загальний малюнок, розташовуйте його по центру стіни або підлоги, а по краях - окантовка і фоновий матеріал.
  3. Якщо ваш вибір зроблений на користь техніки «печворк», використовуйте таку Клак тільки на одній зі стін або підлоги, а решта поверхні оформите однотонної плиткою одного з квітів, переважають у «клаптикової» кладці. Якщо цього не зробити, інтер'єр буде занадто строкатим і наляпісто.
  4. Популярна останнім часом шестигранна плитка відмінно виглядає з контрастною за кольором затіркою. Працюючи з таким матеріалом, зовсім необов'язково викладати стіни або підлогу від кута до кута, можна відступити трохи від кута, так, кладка буде виглядати дуже цікаво.

Плитка, що імітує дерево, укладається як паркет - ялинкою або плетінкою. Таке оформлення відмінно поєднується з білою плиткою. Імітацією каменю і меблями з натурального дерева

Підготовка приміщення для укладання плитки у ванній своїми руками

При виборі облицювання потрібно відштовхуватися немає від привабливого візерунка або рельєфу, а від реальних габаритів приміщення. Тому почніть ремонт з того, що намалюйте ескіз кімнати. Ретельно заміряйте всі її габарити, вивчіть і перенесіть на папір дверні та віконні прорізи, місце розташування сантехніки і меблів , Розеток.

Ретельно заміряйте всі її габарити, вивчіть і перенесіть на папір дверні та віконні прорізи, місце розташування сантехніки і   меблів   , Розеток

Після складання такого ескізу ви зможете візуально уявити, де у вас виникнуть проблеми з укладанням, можливі місця прирізки і розміщення основного малюнка

До відома!

Сучасні будівельні магазини з хорошим вибором оздоблювальних матеріалів пропонують своїм покупцям комп'ютерний дизайн оформлення ванної кімнати. Ви можете звернутися до консультанта зі своїми вимірами, і дизайнер покаже вам на 3D-моделі, як буде виглядати так чи інша колекція. Заодно фахівець розрахує вам витрата матеріалу, і вам не доведеться купувати зайвий.

Звільнення ванній від обстановки

Другий етап підготовки до ремонту - звільнення приміщення від сантехніки і меблів. Не розраховуйте, що у вас вийде укласти плитку, не чіпаючи унітаз, ванну і раковину. Це буде не просто незручно, вам доведеться робити зайву підрізування, яка навряд чи прикрасить кладку.

Це буде не просто незручно, вам доведеться робити зайву підрізування, яка навряд чи прикрасить кладку

Знімаючи сантехніку, не забувайте відключити воду. В іншому випадку сусіди попросять вас зробити ремонт і у них теж

Щоб зайві запахи з каналізаційних труб не заважали вам працювати, закрийте їх заглушками.

Демонтаж старого облицювання

Безпосередня підготовка стін і підлоги до процесу облицювання починається з видалення старого покриття. Якщо раніше стіни були оформлені керамічним матеріалом, потрібно видалити його разом з клеєм. Видалення старої плитки починають з прочищення швів. Потрібно максимально видалити затірку і змочити стіни. Через деякий час, починайте знімати плитку, починаючи з крайніх елементів. Якщо немає змоги зробити це стамескою і молотком, використовуйте дриль з насадками.

Якщо немає змоги зробити це стамескою і молотком, використовуйте дриль з насадками

Що залишилися після видалення плитки нерівності клею усуваються болгаркою

Якщо раніше стіни були просто пофарбовані, фарбу видаляють шлифмашиной.

Точка зору експерта

Дмитро Холодок

Технічний директор ремонтно-будівельної компанії "ІЛАССТРОЙ"

«Не залишайте на стінах у ванній побілку, плитковий клей не буде приставати».

Рельєфну штукатурку теж доведеться повністю зняти, для цього простіше використовувати дриль. Шпалери або клейонка знімаються, поверхня після них досить просто відшліфувати наждаком.

Укладання плитки у ванній кімнаті: вирівнювання стін

Навіть в новобудовах стіни не можна назвати ідеальними, а що вже говорити про поверхнях, які неодноразово піддавалися ремонту. Тому після усунення старого облицювання оціните масштаб лиха: наскільки серйозні нерівності оголилися після роботи. Якщо перепади висот укладаються в діапазон 3-6 сантиметрів, можна обійтися штукатурними роботами. Якщо більше - доведеться обшивати стіни гіпсокартоном або плитами ОСБ .

Порада!

Гіпс дуже не любить підвищеної вологості. Тому використовуйте вологостійкі плити, а для вирівнювання - цементну штукатурку.

Для вирівнювання штукатурної сумішшю обробіть стіни якісної ґрунтовкою і встановіть маячки, які покажуть орієнтири для створення рівної поверхні. Щоб штукатурна суміш міцно закріпилася на стіні, використовуйте насічки.

Після висихання штукатурка шліфується наждаком, затираються все тріщинки

Вирівнювання стін вологостійкими плитами «краде» сантиметрів 5 уздовж кожної стіни, враховуйте цей нюанс. Плити кріпляться на обрешітку, всі шви між ними ховаються шпаклювальної сумішшю.

Як правильно класти плитку у ванній: поетапний майстер-клас

Є два варіанти вирішення питання, як укладати плитку у ванній: зробити це своїми руками або поставити завдання перед спеціально навченими людьми. Насправді, для того щоб класти кахель, не потрібно мати особливе освіту або якісь надприродні навички. Все досить просто. Отже, розглянемо, як своїми руками без проблем покласти плитку у ванній кімнаті.

Стаття по темі:

ревізія інструментів

Їсть деякі специфічні інструменти, які неодмінно знадобляться вам для укладання плитки у ванній на підлогу або стіни. У вашому будинку напевно знайдеться дриль і рулетка. Ті, хто хоч раз вже займався ремонтом, напевно обзавелися будівельним рівнем, він потрібен практично за будь-яких роботах. А ось з «особливих» інструментів вам знадобляться:

  • шпатель з зубчиками - з його допомогою зручно наносити клей, зубчики виводять ідеально рівний рівень розчину, і вам практично не доведеться вирівнювати елементи по горизонталі;
  • плиткорез - можна обійтися і звичайною болгаркою, але плиткорезом набагато зручніше працювати;
  • гумовий молоток - для підбиття і вирівнювання плитки потрібен цей інструмент, що не розколе і не зашкодить поверхню елементів;
  • м'який гумовий шпатель - з його допомогою зручно затирати шви.

На заключному етапі обробки вам буде потрібно губка для видалення надлишків клею

Крім іншого, приготуйте дві ємності: для замішування клею і замочування плитки. Суміш для клею можна робити за допомогою будівельного міксера, але якщо його немає - не біда. Ванна кімната - зазвичай невелике приміщення, і клею буде потрібно не так багато, можна попрацювати і руками або насадкою на дриль.

Який розчин вибрати для укладання кахельної плитки у ванній

І тут у вас два варіанти: виготовити плитковий клей самостійно або купити готову суміш. Всі компоненти розчину є в продажу окремо: пісок, цемент, вода і клей ПВА. Все разом обійдеться вам дешевше, ніж готова заводська суміш. Такий клейовий розчин можна не економити і одночасно при кладці вирівняти їм стіни. Головне - правильно підібрати пропорції.

Головне - правильно підібрати пропорції

Зверніть увагу: для облицювання кахлем потрібно використовувати тільки свіжий якісний цемент марки не нижче 300

До відома!

За рік зберігання цемент втрачає 40% міцності, тому зверніть увагу на дату випуску на упаковці при покупці.

Пісок для плиткового розчину краще взяти дрібний і додатково просіяти його, видаляючи всі камінці і мушлі. В цемент марки 300 додається 4 частини піску, 400 - 5, 500 - 6.

Для пластичності в цементний розчин додається ПВА клей-приблизно 200 гна 10 кг. Якщо немає ПВА, можете використовувати рідину для миття посуду. Влагоустойчивим саморобний плитковий клей зробить гашене вапно.

Влагоустойчивим саморобний плитковий клей зробить гашене вапно

Точка зору експерта

Дмитро Холодок

Технічний директор ремонтно-будівельної компанії "ІЛАССТРОЙ"

«Чим більше плитка, тим більше рідким повинен бути клей».

Перед укладанням на цементний розчин кахель потрібно зволожити - опустити плитку на кілька хвилин в ємність з водою

Готові суміші для укладання плитки на стіну у ванну кімнату бувають трьох видів:

  • суха суміш - містить всі необхідні полімерні добавки і пластифікатори, стійка до підвищеної вологості, може мати фарбувальні пігменти. Такі суміші не стискуються, як саморобний цементний клей;

Інструкція по приготуванню клею з сухої суміші розміщена на упаковці

  • мастика - готовий матеріал для застосування, які не потрібно розбавляти. Мастику можна використовувати тільки на ідеально рівних поверхнях, так як шар її нанесення - всього 2-3 міліметри;

Мастика продається в герметичних відрах

  • клейовий розчин - в народі називають цей клей «рідкі цвяхи». Такий спосіб кріплення використовується тільки для ремонту облицьованих стін. На рідкі цвяхи кріплять кілька відвалилися плиток, його не застосовують для капітальної кладки.

Майстер-клас: як класти плитку у ванній на стіну

Пропонуємо вам майстер-клас, як правильно покласти плитку у ванній. Технологія досить проста, так що навіть у новачка не повинно виникнути труднощів.

Ілюстрація Опис дії Ілюстрація Опис дії   Укладання плитки починається з вирівнювання стін і грунтування поверхні Укладання плитки починається з вирівнювання стін і грунтування поверхні. Використовуйте грунтовку глибокого проникнення. Всі місця виходу труб потрібно обробити влагозащитной мастикою. Якщо є можливість, покрийте всі стіни такої мастикою на висоту 0,5-1 м. У місцях стику стін і підлоги використовуйте спеціальну промокне в непогоду стрічку. Її теж покривають мастикою. Так, навіть у разі аварійної протечки ви не затопите сусідів. Плитковий клей наносять безпосередньо на стіну. Використовуйте для цього зубчастий шпатель. Перший ряд плитки розташовують на відстані від підлоги. Як визначити яку: відміряйте від стелі, скільки цілих плиток ви плануєте покласти. Подразнень плитки будуть кріпитися знизу, цей ряд і залиште, його ви будете кріпити в останню чергу. У місцях, де плитка лягає на виходи комунікацій, потрібно зробити отвори. Використовуйте для цього дриль. Працювати доведеться дуже акуратно, кераміка - крихкий матеріал. У процесі кладки перевіряйте розташування елементів за допомогою будівельного рівня. Якщо ви кладете керамічну мозаїку, використовуйте безбарвний або білий плитковий клей. Нижній ряд підрізаній плитки кладеться після того, як закінчена робота з підлогою. Тільки так ви зможете точно визначити розміри для різання. Виконайте затірку. Вона захистить шви від попадання вологи і додатково закріпить кладку. Перед початком затирання змочіть з пульверизатора шви. Затиральну масу наносять гумовим шпателем. Для кольорової плитки затірку можна підфарбувати в тон. У кутах і на стиках стін і підлоги шви заповнюються герметиком. Якщо шви вийшли глибокими, їх заповнюють спеціальним шнуром і вже після обробляють герметиком і затерла. Частину, що залишилася на поверхні затірку стирають вологою губкою. Якщо після цього залишилися розлучення, їх витирають повстю.

Невеликий відеокурс з укладання плитки у ванній на гіпсокартон.

Як правильно класти плитку у ванній на підлогу: відеоінструкція

Ми докладно розглянули, як покласти плитку у ванній кімнаті на стіни. Традиційно, керамікою застеляють і підлоги в цьому приміщенні. Як це правильно зробити - в цьому відео.

Стаття по темі:

Як покласти плитку на плитку у ванній і чи варто це робити

Укладання плитки на старе покриття - не найкраща ідея, і для цього повинні бути серйозні причини:

  • старе покриття виглядає надзвичайно міцним;
  • стіни настільки тендітні, що видалення старого покриття може призвести до їх руйнування;
  • немає можливості зняти сантехніку;
  • видалення старої плитки порушить геометрію приміщення.

Якщо ви прийняли таке рішення, проведіть ретельну ревізію існуючої облицювання. Потрібно видалити всі потріскані і хитаються елементи. Якщо більше 15% облицювання довелося зняти, видаліть її всю

Якщо стара плитка покрита глазур'ю, потрібно зняти її шлифмашинкой. Тільки так можна добитися якісного приклеювання нової облицювання. Після шліфування поверхню обробляють ґрунтовкою і далі виконують кладку, як описано вище.

Як правильно: установка ванни до або після укладання плитки

Питання не принципове. Якщо ви турбуєтеся, що не зможете з першого разу правильно встановити сантехніку, поставте ванну і потім робіть ремонт.

Якщо ви турбуєтеся, що не зможете з першого разу правильно встановити сантехніку, поставте ванну і потім робіть ремонт

В цьому випадку плитку кладуть від країв ванни, відступивши кілька міліметрів. Після цей проміжок заповнюють герметиком

Якщо ви вирішили ставити сантехніку після ремонту, то сторону ванни, яка стикається з кладкою, теж герметизують силіконом, щоб бризки води не потрапляли за купіль.

Стаття по темі:

Ціна питання: скільки коштує укладка плитки у ванній за м²

Самостійна облицювання керамікою - справа клопітка і займає задоволеного багато часу, особливо якщо у вас мало досвіду. Для зайнятих людей найпростіше звернутися до професіоналів.

Для зайнятих людей найпростіше звернутися до професіоналів

Не вибирайте майстра навмання: запитайте у своїх знайомих і сусідів, хто клав плитку в їх квартирі, оцініть готову роботу

За розцінками червня 2018 року, в середньому замовлення в компанії, що займається оздоблювальними роботами, обійдеться вам в 600-800 рублів за квадратний метр. Це без урахування можливих робіт з вирівнювання стін. Вартість укладання плитки у ванній у приватного майстра - 450-500 рублів.

Покласти кахель у ванній кімнаті своїми руками - посильне завдання. Потрібно тільки слідувати простому алгоритму і робити все акуратно

Якщо у вас є подібний досвід і поради для наших читачів, поділіться ними в коментарях!

Що зараз користується особливою популярністю?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама