Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Укладання плитки в кутах ванній інструкція, відео

  1. Як правильно покласти плитку в кутах?
  2. Особливості укладання плитки в кутах

При проведенні ремонту в приміщеннях з підвищеною вологістю в якості обробки застосовують укладання плитки у ванній, кути якої становлять велику проблему для новачків. покласти плитку по рівній поверхні не представляє великої складності, проблеми, як правило, починаються в момент, коли необхідно зістикувати дві панелі. Насправді це не настільки складно, головне, дотримуватися технологію. Ви можете подивитися невелике відео про укладанні плитки в кутах ванній, ну і бажано ознайомитися з теорією наведеної нижче, всі питання в ролику не розібрати.

Залежно від складності кута застосовується один з трьох способів укладання плитки, то що буде більш зручним.

1. Найбільш, мабуть, складний для новачків, але при належній акуратності цілком реальний. Перед тим як класти плитку в кутах, її підрізають на 45 градусів. Для цього використовують спеціальний плиткоріз , Придбати який можна в будь-якому будівельному магазині. Основний плюс цього методу, кут виходить красиво і оригінально оформленим. Однак, краще доручити цю роботу фахівцям.

2. Ще один спосіб, який застосовується професіоналами. Використання спеціальних кутових профілів, які закріплюються до стіни за допомогою силіконового герметика. Простіший у виконанні, головне, правильно підібрати куточок за розміром і товщині плитки, яка вставляється в профіль. У підсумку виходить дуже рівний кут.

Такі куточки випускаються в різних колірних рішеннях і з різних матеріалів. Це може бути метал, пластик або алюміній, так що підібрати підходящий варіант не складе труднощів.

3. Не найпривабливіший, зате найпростіший спосіб, облицювання кутів плиткою стик в стик. В цьому випадку край плитки, що знаходиться на одній стіні закривають край інший панелі, що розташовується перпендикулярно.

Як правильно покласти плитку в кутах?

Як правило, плитку починають укладати на стінах, а вже потім по підлозі. Але якщо згодом вам хочеться очищати свіженьку підлогову укладку від будівельного сміття, можна, звичайно, і навпаки.

Обробка кутів плиткою між стіною і підлогою не вимагає особливої ​​обробки, так як зазвичай він закривається плінтусом. Тому нижній ряд стеночной плитки кладуть з невеликим проміжком.

На стінах плитку починають укладати від найвиднішого кута. Для цього наносять клей на стіну за допомогою зубчастого шпателя.

Після чого починають укладку плитки з нижнього ряду від кута (не забуваємо залишати зазор над підлогової поверхнею).

Горизонтальність ряду і вертикальність панелей перевіряємо за допомогою рівня. Орієнтуватися на поверхню підлоги в цьому випадку не варто.

Для того щоб забезпечити рівномірні зазори, при укладанні плитки у ванній в кути вставляють спеціальні пластикові хрестики. Це забезпечить однакову щілину між панелями.

Це забезпечить однакову щілину між панелями

Те саме можна сказати і до зазору між прилеглими рядами плитки і стіною або підлогою. Причому установка хрестиків необхідна при будь-якому способі подальшій обробці кутів.

Причому установка хрестиків необхідна при будь-якому способі подальшій обробці кутів

Таким способом кладемо панелі до наступного повороту. Останню панель укладаємо, тільки якщо вона встає в цілому вигляді. Якщо плитка вимагає обрізки, залишаємо цю роботу до наступної обробки кута. Те саме можна сказати і до віконних прорізів, спочатку необхідно закрити стіну цільними панелями, а самі кути як внутрішні, так і зовнішні залишити на останній етап.

Те саме можна сказати і до віконних прорізів, спочатку необхідно закрити стіну цільними панелями, а самі кути як внутрішні, так і зовнішні залишити на останній етап

Для підключення сантехніки у ванній завжди присутній виходи труб, які також закриваються плиткою, залишаються тільки безпосередньо виходи. Щоб акуратно провести роботи, перед обробкою плиткою з труб знімають все подовження. У місці, де потрібно отвір, висвердлюємо його за допомогою спеціальної насадки (алмазної коронки) на дриль.

У місці, де потрібно отвір, висвердлюємо його за допомогою спеціальної насадки (алмазної коронки) на дриль

При цьому слід враховувати, що робота проводиться вже по приклеєною плитці на стіну. Вибивати отвір або вискрібати не рекомендується, так як в результаті ви отримаєте безліч відколів або тріщин. Після того як вся стіна закрита цільними панелями, можна приступати до обробки кутів.

Особливості укладання плитки в кутах

Перед тим як викласти плитку в кутку відразу визначитеся, який метод при цьому ви будете застосовувати. При кожному способі укладання є свої нюанси, але одне правило може бути застосовано для всіх. При укладанні плитки необхідно дотримуватися вертикальність і горизонтальність панелей, причому ґрунтуватися на свідченнях рівня, а не виміряти ці параметри щодо іншої поверхні типу підлоги або стелі. Ще один важливий момент при покупці плитки вибирайте розмір панелей з таки розрахунком, щоб плитка лягала по всіх стінах цільними панелями або великими частинами.

Особливих правил при простій укладанні стик в стик, в принципі немає. Головне, дотримуватися рівну поверхню плитки. Якщо перед тим як покласти плитку в кутах, необхідно відрізати зайву частину від панелі краще використовувати плиткоріз, це дозволить створити рівний зріз без сколів.

При використанні куточка, його ще називають трім, спочатку необхідно заміряти його довжину і відрізати відповідний шматок від профілю. Перед тим як встановити трім, його і кут, в який він буде встановлений, промащують герметиком. Куточок встановлюється строго вертикально (перевіряємо рівнем), при цьому рівну частину прикладаємо до вже укладеній плитці, в паз з іншого боку буде встановлюватися панелі інший стінки. Після закінчення робіт, але не раніше, ніж через добу, необхідно провести затірку стиків. Причому шви з встановленими трима теж замазуються.

Причому шви з встановленими трима теж замазуються

Варіант з обрізанням плитки під 45 градусів найбільше підходить для укладання плитки зовнішнього кута. Хоча і на внутрішньому така обробка буде виглядати дуже привабливо. Для цього буде потрібно спеціальний плиткоріз з поворотною станиною. Кут відрізу повинен бути ретельно вивірений, в іншому випадку бажаний результат не вийде. При різанні необхідно використовувати диск з алмазним напиленням, який повинен бути в ідеальному стані. Після обрізки краю плитки потрібно обов'язково зашліфувати. У разі внутрішнього кута укладання плитки проводиться з невеликим проміжком для обробки швів затіркою .

Як правильно покласти плитку в кутах?
Як правильно покласти плитку в кутах?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама