Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Установка раковини у ванній кімнаті своїми руками

зміст:

1. Установка навісний раковини

2. Установка раковини з тумбою

3. Установка раковини на п'єдесталі

4. Установка вбудованої раковини

5. Установка накладної раковини

Під час проведення ремонтних робіт у ванній кімнаті буде просто нерозумно, чи не поміняти стару сантехніку на нову Під час проведення ремонтних робіт у ванній кімнаті буде просто нерозумно, чи не поміняти стару сантехніку на нову. Адже тоді ваш новий дизайн інтер'єру буде повністю зіпсований видом приладів, що були у вжитку і втратили свій первинний зовнішній вигляд. Звичайно, я маю на увазі емальовані ванни і фаянсові раковини, оскільки саме такого типу сантехніка встановлювалася у всіх квартирах, побудованих ще за часів СРСР. Але ж для власників такого бюджетного житла, які вважають за краще все робити своїми руками, і призначений наш сайт. « Як встановити ванну своїми руками »(Просто натисніть на назву-посилання статті, щоб перейти в неї) я вже розповідав, тепер хочу зупинитися на тому, як встановити раковину у ванній без залучення професійного установника.

Якщо ви читали мою статтю « Види раковин для ванної кімнати »(Просто натисніть на назву-посилання статті, щоб перейти в неї), то вже знаєте, що ці сантехнічні прилади відрізняються між собою способами установки. Давайте поговоримо більш конкретно про кожного з них, щоб ви змогли знати всі тонкощі монтажу того чи іншого типу раковини і не допустили помилок при його виконанні своїми руками.

Установка навісний раковини

Зазвичай раковини, що встановлюються на стіні, випускаються з кераміки (фаянсу або фарфору) або зі скла. Для їх кріплення на стіні вам знадобляться:

• електрична дриль з набором свердел по бетону;

• рівень будівельний;

• ключ розвідний;

• рулетка вимірювальна;

• маркер;

• герметик силіконовий. Він може знадобитися при підключенні змішувача або зливного сифона.

Кріплення раковини до стіни починається з того, що вибирається оптимальне розташування нової сантехніки шляхом прикладання її до стіни Кріплення раковини до стіни починається з того, що вибирається оптимальне розташування нової сантехніки шляхом прикладання її до стіни. Якщо у вас вже була раніше встановлена ​​стара раковина, і вас цілком влаштовує те місце, де вона розташовувалася, то нову раковину можна встановити тут же. Однак у вас можуть не збігатися місця кріплення у старій і новій раковини. В цьому випадку необхідно на стіні, на висоті близько 0,85 м (така висота вважається найбільш оптимальною для навісної раковини у ванній) провести пряму лінію, використовуючи маркер і рівень. Після цього прикладіть раковину до стіни так, щоб її верх збігався з проведеної лінією, і відзначте маркером на стіні точки, в яких будуть виконані отвори для установки в них пластикових дюбелів. Звичайно, при виконанні цієї операції вам не обійтися без допомоги ще одну людину, оскільки ви не зможете одночасно утримувати раковину і робити розмітку.

Тепер просто свердлите отвори за допомогою електродрилі. Їх глибина повинна дозволяти повністю «втопити» (урівень) в отворах пластикові дюбелі. Після установки в стіну дюбелів вкрутите в них спеціальні кріпильні шпильки. При цьому виступаючі зі стіни частини шпильок повинні дозволяти вільно надіти на них раковину і закрутити фіксатори - гайки (таким чином, виступає частина шпильки повинна мати довжину, яка дорівнює сумі товщини раковини в місці кріплення і 1,5 см для накрутки гайки з пластикової або гумовою прокладкою ).

Всі елементи кріплення повинні поставлятися заводом-виготовлювачем в комплекті з раковиною! Тому при її придбанні ретельно перевірте комплектність набору.

На фініші установки раковини вставте шпильки в отвори на раковині і закріпіть її на стіні, закрутивши до упору гайки.

Тепер можна виконати підключення раковини до водопроводу (холодного і гарячого) і до каналізації Тепер можна виконати підключення раковини до водопроводу (холодного і гарячого) і до каналізації. Якщо встановлюється один змішувач для ванни і раковини, то він повинен володіти довгим «гусаком» - носиком, здатним обертатися навколо своєї осі. Якщо ж змішувач буде встановлюватися тільки на раковину у відповідний отвір, то він може бути яким завгодно, лише б їм було зручно користуватися. В даному випадку змішувач встановлюється в спеціальний отвір в раковині і закріплюється на ній. Як це робиться, докладно описується в інструкції заводу-виготовлювача змішувача. Тільки не забудьте підкласти під змішувач гумову прокладку, яка дозволить уникнути затікань води в місці його з'єднання з раковиною! Як виконати підключення змішувача до водопроводу докладно описується в моїй статті « Як встановити змішувач своїми руками »(Просто натисніть на назву-посилання статті, щоб перейти в неї). Для підключення змішувача, що встановлюється безпосередньо на раковину, до водопроводу необхідно використовувати спеціальні гнучкі армовані шланги з гайками на обох кінцях. Довжина шлангів не повинна бути занадто великою, щоб вони не сильно провисали, але і не дуже короткою, оскільки натягнутий шланг дуже швидко прийде в непридатність і прорветься. А це, як ви розумієте, призведе до «повені» у вашій ванній кімнаті і затоплення сусідів з нижнього поверху! Установка шлангів на такий змішувач проводиться до його кріплення на раковину.

Встановіть зливний сифон на раковину так, як це описано в інструкції заводу-виготовлювача. Для підключення сифона до каналізаційного стоку використовуйте гофровану трубу. Підключення зливного сифона раковини до каналізації нічим не відрізняється від аналогічної операції для ванної, яка детально описана в моїй статті « Як встановити ванну своїми руками ». Підключення раковини своїми руками до водопроводу і каналізації здійснюється для всіх типів таких сантехнічних приладів однаково.

Установка раковини з тумбою

Оскільки вбудована раковина встановлюється на тумбу, що йде з нею в комплекті, то необхідно відразу ж встановити на неї змішувач із закріпленими на ньому гнучкими водопровідними шлангами і сифон із закріпленою в ньому гофрованої трубою Оскільки вбудована раковина встановлюється на тумбу, що йде з нею в комплекті, то необхідно відразу ж встановити на неї змішувач із закріпленими на ньому гнучкими водопровідними шлангами і сифон із закріпленою в ньому гофрованої трубою. Адже простір в тумбі дуже обмежене, тому виконувати всі ці монтажні операції після установки на неї раковини буде вкрай незручно. Якщо технологічні отвори, виконані в тумбі для виведення шлангів і труби сифона, вам не підходять, то доведеться зробити нові, скориставшись електродрилем і спеціальними круговими пилами-коронками.

Перед тим як поставити раковину на тумбу, сама підставка повинна бути виставлена строго горизонтально. Для цього тумба обладнана регульованими ніжками. Рівень горизонту контролюється за допомогою будівельного рівня, покладеного зверху на тумбу.

Встановивши раковину в спеціальне поглиблення тумби, необхідно зафіксувати сам сантехнічний прилад на стіні ванної кімнати. Як кріпити раковину до стіни, вирішувати вам, оскільки виконати це можна двома способами:

1 1. За допомогою спеціальних анкерних гвинтів. Однак процес цей досить трудомісткий, тому я рекомендую віддати перевагу другому способу.

2. За допомогою силіконового герметика. Адже в даному випадку не потрібно занадто сильної фіксації, оскільки раковина спирається на тумбу. Головне, щоб не було затікань води за раковину, де через вогкість 2 міг би розвинутися грибок, що викликає появу неприємного запаху в ванній кімнаті і алергічну реакцію у людей. Тільки врахуйте, що після заповнення проміжку між раковиною і стіною силіконом, необхідно дочекатися його повного висихання. Це може зайняти 1 годину і більше в залежності від властивостей силікону (читайте на його упаковці). У цей час не можна проводити будь-які роботи з підключення раковини.

Закінчитися установка раковини своїми руками повинна підключенням змішувача до водопроводу, а зливного сифона до каналізації.

Установка раковини на п'єдесталі

Пристрій раковини такого типу може бути, як монолітним (в даному випадку ніжка-підставка і раковина являють собою одне ціле), так і роздільним (в даному випадку раковина поставляється окремо, а ніжка-підставка - окремо) Пристрій раковини такого типу може бути, як монолітним даному випадку ніжка-підставка і раковина являють собою одне ціле), так і роздільним даному випадку раковина поставляється окремо, а ніжка-підставка - окремо).

Для додання надійності всієї конструкції (незалежно від того, є вона монолітною чи ні) необхідно зафіксувати раковину на стіні. Для цього встановлюєте раковину на ніжку і присувається конструкцію впритул до стіни. Попросіть, щоб хтось із ваших близьких притримав раковину, поки ви будете відзначати маркером місця, де необхідно виконати свердління отворів під дюбелі.

Після виконання розмітки розберіть конструкцію раковини-тюльпан і просвердлите в стіні отвори. Виконайте установку змішувача і зливного сифона на раковину згідно з інструкціями заводу-виготовлювача цих приладів. Фіксація раковини-тюльпан до стіни виробляється точно так же, як і фіксація звичайної навісний раковини, описана раніше. Тільки в даному випадку раковину попередньо потрібно встановити на п'єдестал.

Після цього робите підключення змішувача до водопроводу, а зливного сифона - до каналізації.

Установка вбудованої раковини

Для установки раковини вбудованого типу вам знадобиться:

• електрична дриль;

• електричний лобзик;

• рівень будівельний;

• рулетка вимірювальна;

• розвідний ключ;

• простий олівець;

• лінійка вимірювальна;

• скотч малярний;

• силіконовий герметик на спиртовій основі;

• шпатель металевий;

• електричний шуруповерт або звичайна викрутка;

• кронштейни для кріплення стільниці до стіни в комплекті з дюбелями і саморізами;

Для початку вам необхідно придбати стільницю, яка буде грати роль підставки для раковини Для початку вам необхідно придбати стільницю, яка буде грати роль підставки для раковини. Вибирати такі меблі потрібно відповідно до загальної ідеї дизайну ванної кімнати. При цьому ви можете придбати, як готову тумбу, так і виготовити її на замовлення. Останній варіант більш кращий, оскільки в даному випадку ви зможете стати володарем ідеальної стільниці для вашої дизайнерської розробки інтер'єру ванної кімнати.

Щоб знати потрібні розміри стільниці, вам необхідно будинку визначитися з місцем установки раковини, яке треба виконати такі вимоги:

• користування раковиною має бути максимально зручним для всіх мешканців будинку;

• стільниця повинна гармонійно вписатися в загальний дизайн інтер'єру ванної кімнати.

Будинки ретельно продумайте, як встановити раковину в стільницю, оскільки помилку виправити буде неможливо (доведеться знову купувати нові меблі)! При виконанні розмітки під отвір врахуйте, що:

• раковину не слід розташовувати занадто близько до країв стільниці;

• отвір повинен бути такого розміру, щоб раковина міцно розмістилася в стільниці (тобто не повинно бути занадто великим).

З огляду на це, переверніть раковину дном вгору і покладіть її на стільницю З огляду на це, переверніть раковину дном вгору і покладіть її на стільницю. Це необхідно зробити, якщо в комплекті з вбудованої раковиною не йшов готовий шаблон. Обведіть контур раковини простим олівцем, який в подальшому може бути легко видалений з поверхні стільниці, не пошкодивши її. Потім за допомогою лінійки зробіть виміри відстаней від зовнішнього краю «крил» раковини, які будуть лежати на стільниці, до чаші раковини по всьому її периметру, відклавши всі точки на контурі. Таким чином, з'єднавши всі проставлені точки за допомогою простого олівця, ви отримаєте внутрішній контур, по лінії якого і потрібно виконати пропил стільниці.

Однак можна вчинити і набагато простіше при виконанні внутрішнього контуру: просто відступите від лінії всередину контура 1,5-2 см по всьому його периметру і намалюйте новий контур, по якому буде виконаний пропив.

Втім, сучасні виробники вбудованих раковин намагаються максимально полегшити процес їх установки, докладаючи до раковини готовий шаблон, використовуючи який ви зможете вирізати оптимальний розмір отвору в стільниці.

Для того, щоб почати випилювання отвори, необхідно просвердлити на лінії пропила отвір, куди потім вставляється пила електричного лобзика Для того, щоб почати випилювання отвори, необхідно просвердлити на лінії пропила отвір, куди потім вставляється пила електричного лобзика. Перед початком роботи з елетролобзіком наклейте уздовж всього контура малярський скотч, щоб не пошкодити поверхню стільниці. Не поспішайте, виконуючи роботи з елетролобзіком, щоб краю отвору вийшли рівними і гладкими (без сколів).

Тепер потрібно захистити матеріал стільниці від намокання в разі затікання води під крила раковини. Для цього за допомогою шпателя нанесіть на торці стільниці по периметру
отвори силіконовий герметик. Врахуйте, що герметик повинен бути покладений так, щоб не було ніяких пропусків. Тільки в цьому випадку ваша стільниця прослужить довго і не розсиплеться від вологи. Крім того, цей шар герметика буде грати і роль ущільнювальної прокладки між чашею раковини і стільницею. Не чекаючи поки герметик висохне, Тепер потрібно захистити матеріал стільниці від намокання в разі затікання води під крила раковини встановіть раковину в отвір і зафіксуйте її знизу до стільниці за допомогою кріплення (якщо такий передбачений виробником).

Тепер встановіть на раковину змішувач і зливний сифон, і підключіть їх до відповідних комунікацій. І в цьому випадку підключення раковини відбувається за однаковим для всіх типів раковин алгоритму.

Установка накладної раковини

В даному випадку процес установки раковини відбувається аналогічно процесу установки вбудованої раковини в стільницю, тільки тут отвір у стільниці потрібно виконати не для установки чаші, а тільки для виведення зливу В даному випадку процес установки раковини відбувається аналогічно процесу установки вбудованої раковини в стільницю, тільки тут отвір у стільниці потрібно виконати не для установки чаші, а тільки для виведення зливу. Зазвичай раковини такого типу не мають отвори для установки змішувача. Тому труби для підведення води до змішувача необхідно заховати в стіні ванної кімнати. Це виконати досить складно, тому при установці накладної раковини рекомендую вдатися до послуг професійного майстра, який все виконає всі якісно, ​​правильно і красиво, але за гроші! Хоча ви можете самостійно встановити змішувач на самій стільниці, виконавши в ньому спеціальний отвір. Тільки в цьому випадку потрібно вибирати високу модель змішувача, що дозволяє розташувати його носик над чашею накладної раковини. При цьому всі роботи з підключення раковини до комунікацій виробляються за алгоритмом, вже описаного мною раніше.

Ось і все, що вам необхідно знати, якщо раковина в ванну кімнату буде встановлюватися своїми руками. Як бачите, нічого в цьому складного немає. Прикладіть максимум старань, щоб все вийшло, як треба. Це вбереже вас від можливих закидів з боку близьких людей, що ваші руки ростуть не з того місця, а від вашої діяльності - одні збитки. Удачі вам!

Якщо ж вам цікаво, як самостійно встановити мийку на кухні, то читайте мою статтю « Установка кухонного миття своїми руками »(Просто натисніть на назву-посилання статті, щоб перейти в неї).

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама