Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Злив для ванни: 24 популярних питань і відповіді на них

  1. сифони
  2. установка
  3. Проблеми і рішення
  4. течі
  5. автоматика
  6. засмічення
  7. запахи
  8. висновок
Michel

12590 0

Я б рекомендував вибирати її за такими ознаками:

  • Висота сифона (відстань від випуску до його нижньої частини) повинна бути мінімальною. Інакше він може просто не влізти під ванну або душову кабіну;
  • Переважний матеріал обв'язки - пластик. У ньому приваблює не тільки мінімальна ціна, але і гранично простий монтаж. При цьому зовнішній вигляд пластикової обв'язки не поступається металевим виробам: на очах залишаються лише ґрати випуску і переливу, виготовлені з нержавіючої сталі;

На вигляд - тільки нержавіюча решітка. Сам випуск прихований під ванною.

  • Автоматичне або напівавтоматичне управління пробкою - від лукавого. Потягнути за ланцюжок, щоб вийняти пробку - невеликий труд. Нагадаю: чим простіше обв'язування, тим менше проблем вона створює власнику;
  • Сифон повинен розкриватися максимально легко і без використання інструменту. Розбирати його, лежачи під ванною, газовим ключем - сумнівне задоволення.

сифони

  1. Навіщо потрібен сифон для раковини?

Він виконує дві функції:

  • Затримує велике сміття, потрапляння якого в каналізацію може привести до її засмічення ;

Це не відноситься до трубчастим сифонів, які використовуються з умивальниками.

  • Створює водяний затвор, який утворює бар'єр між повітрям в приміщенні і каналізацією. Саме завдяки водяному затвору запах стоків не влучає у квартиру.

Водяні затвори в сифонах різних конструкцій.

  1. Який краще сифон - пляшковий, трубчастий або гофрований?

На кухні - пляшковий. Він затримає прослизнув в решітку випуску харчові відходи. Під умивальником однаково доречні гофрований і гладка трубки: в його випуск велике сміття зазвичай залишається поза увагою.

Пляшковий сифон під кухонною мийкою.

  1. Навіщо потрібен задній або бічній випуски в раковині?

Раковина з бічним зливом або з випуском, зміщеним назад, дозволяє ефективніше використовувати простір під нею. У тумбі під мийкою часто встановлюється невеликий бойлер, каналізаційний насос (при розташуванні кухні в цокольному поверсі, нижче рівня випуску каналізації на колодязь) або фільтр для води.

Простір під мийкою використано для розміщення фільтра.

установка

  1. Як встановити сифон на раковину?

В общем-то, установка своїми руками цього приладу не повинна викликати проблем у будь-якої людини, що володіє достатнім інтелектом для того, щоб дихати.

Монтаж виконується без інструменту і має мінімум тонкощів:

  • Решітка завжди притискається безпосередньо до чаші мийки або умивальника. Герметизирующая випуск прокладка ставиться знизу, під раковиною. Ця інструкція пов'язана з тим, що встановлена ​​зверху прокладка підніме грати на кілька міліметрів, і в раковині буде постійно стояти вода;

Решітка встановлена ​​безпосередньо на чашу душової кабіни. Прокладка герметизирует випуск знизу.

  • Герметизація з'єднань випуску і сифона або сифона і коліна виконується гумовими або пластиковими прокладками, які встановлюються під накидну гайку. Пластикові прокладки мають конічний перетин; вістря конуса має входити в щілину між сифоном і трубкою;
  • З'єднання коліна або гофри з каналізаційної гребінкою (внутрішньо каналізацією) повинно бути герметичним, щоб виключити появу запахів. У разі невідповідності розмірів герметичність забезпечується установкою гумової ущільнювальної манжети або за допомогою будь-яких підручних матеріалів аж до скотча.
  1. Чи є якісь тонкощі у монтажу обв'язки з переливом?

Ні. Вона ставиться так само, як сифон. Вся різниця - в тому, що потрібно прикрутити дві решітки (випуску і переливу) і з'єднати їх гофрованої або гладкою трубкою.

На фото - решітка переливу. Перелив в плані монтажу нічим не відрізняється від випуску.

Переливом може забезпечуватися не тільки ванна, а й кухонна мийка.

  1. Чим і як підняти ванну щоб слив працював добре?

Під ніжки чавунної ванни досить підкласти по цеглині. Потім простір під ванною закривається декоративним екраном. Ніжки сталевих і акрилових ванн зазвичай регульовані: досить просто вивернути регулювальні гвинти на кілька оборотів.

Ванна ставиться з невеликим ухилом у бік зливу. Інакше в ній буде постійно стояти вода.

Найпростіший спосіб підняти ванну.

  1. Чи потрібен слив у ванній в підлозі?

Гірше від нього точно не стане: пролита вода (в тому числі при несправності сантехніки або забутому в відкритому положенні крані) буде литися нема на голови сусідам, а в каналізацію.

Погана новина - в тому, що підлогу доведеться підняти як мінімум на 7 - 8 см. Крім того, знадобиться заміна трійника в каналізаційному стояку на хрестовину, розташовану на кілька сантиметрів нижче: як правило, гребінка в квартирі розлучається вище рівня підлоги.

Щасливі власники квартир в сталінках, в яких встановлено унітаз з вертикальним випуском, позбавлені цієї проблеми. До унітазу від стояка веде відведення, прокладений під стелею нижньої квартири. При об'єднанні ванної та туалету розтруб на рівні підлоги досить укомплектувати трійником і трапом з водяним затвором.

Відведення від унітазу до стояка під стелею підвалу сталінки.

  1. Як зробити в підлозі слив в каналізацію?

Ось приблизний порядок дій:

  • Розбиваємо закладення каналізаційного стояка в перекритті;

Капітан Очевидність підказує: зрозуміло, цю операцію доведеться попередньо узгодити з сусідами знизу.

  • Обходимо сусідів зверху і просимо їх не користуватися каналізацією протягом найближчого пари годин;

Капітан Очевидність продовжує єхидствувати: хто-небудь з них напевно забуде про ваше прохання. Одягніться в робочий одяг і тримайте напоготові відро. При першому ж характерному звуці з стояка підставте відро і закрийте очі: бризки з відра летять на всі боки і не знають пощади.

  • Вирізаємо ділянку стояка з трійником, зачищаємо задирки і знімаємо зовнішню фаску;
  • Монтуємо збірку з муфти (якщо стояк обрізаний нижче розтруба), хрестовини 110х110х110х50 мм і компенсує патрубка. Бічні відводи повинні знаходитися на рівні підлоги;

В розрив стояка ставиться саме хрестовина, а не трійник. Послідовне підключення трапа і унітазу до одного відведення трійника призведе до того, що при зливі бачка частина води буде з'являтися на підлозі.

Так буде виглядати преобразившийся стояк.

  • Фіксуємо розтруби фасонини хомутами. Це запобіжить мимовільно розстиковує з'єднань;
  • Гідроізоліруем підлогу мастикою або рулонної гідроізоляцією;
  • Прокладаємо від 50-міліметрового відведення трубу до місця розташування решітки зливу і ставимо в її розтруб трап. Всі з'єднання збираємо на герметику: після укладання стяжки вони будуть недоступні;
  • Кріпимо на гіпс або цемент маяки, що формують ухил підлоги до грат, і викладаємо стяжку;
  • Після її схоплювання укладаємо плитку.

Готовий слив.

Проблеми і рішення

демонтаж

  1. Як розібрати стару пластикову обв'язку?

Випуск і перелив викручуються за допомогою щипців: їх губки вставляються в решітку, а рукоятки використовуються в якості важеля. Якщо грати зламана, випуск під ванною перепилювати ножівкою по металу.

Пасатижі допоможуть вивернути перелив з хрестовим гратами.

  1. Як відкрутити зі старої ванни чавунну обв'язку?

Як правило, випуск намертво прикипають до чавунному трійника під ванною. Щоб зрушити його, трійник доводиться попередньо прогріти будівельним феном, паяльною лампою або газовим пальником. Потім трійник фіксується газовим ключем №3 - №4, а випуск викручується пассатижами з використанням будь-якого металевого предмета в якості важеля, вставленого між рукояток.

Гріти потрібно саме трійник, а не випуск. Сильне нагрівання самої ванни навколо решітки призведе до появи тріщин на емалі.

Чавунні обв'язки можна зустріти в сталінках і ранніх хрущовках.

  1. Як замінити на сучасну раковину з чавунним сифоном?

Її заміна своїми руками пов'язана з двома проблемами:

  • Потрібно вирвати зі стіни консолі, на яких кріпиться раковина;
  • Крім того, необхідно зняти чавунний сифон, не пошкодивши розтруб каналізації під ним.

Дюбелі або заіржавілі шурупи, якими кріпляться консолі, найпростіше зрізати болгаркою врівень з поверхнею стіни. Решта нерівності прибираються шпаклівкою.

Щоб зняти сифон, потрібно:

  • Міцної викруткою і молотком розбити і вийняти з розтруба його цементну закладення, а потім КАБОЛКА під нею;
  • Провернути сифон щодо розтруба і вийняти його декількома обертовими рухами.

Якщо сифон не повертається, його можна прогріти паяльною лампою або феном. Гріти розтруб каналізації небажано: через перепад температур чавун може тріснути.

Ще один раритет.

течі

  1. Як полагодити сифон або обв'язку, якщо вода тече на з'єднанні випуску з ванною або раковиною?

Ремонт зводиться до підтягування випуску або до заміни прокладки під ним. Підтягнути випуск з хрестовим гратами можна пассатижами; нержавіючі решітки притягуються до випуску болтом в середині. Міняти прокладку краще не на штатну, з продається в магазині сантехніки ремкомплекта, а на вирізану з мікропористої гуми товщиною близько сантиметра.

Мікропориста гума - кращий матеріал для прокладок.

  1. На що і як поміняти порвану кільцеву прокладку під дном пляшкового сифона?

Для герметизації з'єднання досить подмотать різьблення на корпусі сифона. Це можна зробити:

  • Стрічкою ФУМ;
  • ізолентою;
  • Смужкою поліетилену, відрізаною від пакета і складеної в кілька разів.
  1. Як зібрати з'єднання сифона з коліном або випуском, якщо загублена або порвана штатна прокладка?

Її може замінити намотана під гайку стрічка ФУМ або одна-дві гумки для волосся, нарізані з велосипедної камери.

Сифон підмотавши стрічкою ФУМ.

автоматика

  1. Що робити, якщо зламався механізм автоматичної обв'язки (заглушка у випуску перестала відкриватися або закриватися)?

Міняти обв'язку повністю. Механіка обв'язки-автомата абсолютно неремонтоздатність, запчастини в продажу відсутні (за винятком деяких обв'язок від іменитих німецьких виробників).

засмічення

  1. Як прочистити злив у ванній, забитий волоссям або вовною домашніх тварин?

У разі перехресного решітки зливу найпростіше використовувати для прочищення тонкий сантехнічний трос. Як правильно зробити це? Дуже просто:

  • Змотайте трос в кільце, залишивши вільними перші 10 сантиметрів;
  • Подайте кінець троса через решітку в проходження митного кордону при безперервному обертанні;
  • Намотавши волосся або шерсть на трос, витягуйте його, обертаючи в ту ж сторону.

Випуск з нержавіючої гратами іноді вдається прочистити, витягнувши волосся через отвір в'язальної спицею або дротяним гачком. Якщо ця спроба не увінчалася успіхом, решітка випуску знімається, після чого випуск очищається руками або пінцетом.

Прочищення випуску дротяним гачком.

До речі: проблема волосся і вовни прекрасно вирішується встановленої на випуск сіткою.

  1. Як почистити сифон під ванною, забитий піском?

Проблема напевно добре знайома власникам собак, яким миють лапи після прогулянки в дощову погоду. Вирішується вона звичайним вантузом: засмічення руйнується і змивається в каналізацію великою кількістю води.

Прочищення ванни вантузом.

  1. Як прочистити сифон і каналізацію на кухні?

Причиною засмічень саме кухонної мийки зазвичай стає осідає на стінках труб жир. Найпростіший спосіб позбутися від нього - промити каналізацію гарячою водою.

Для цього необхідно:

  • Щоб вода йшла хоча б потроху;
  • Щоб температура гарячої води була не нижче 60 градусів.

Гаряча вода пускається в раковину тонкою цівкою; потім у міру того, як жирова пробка руйнується і несеться в каналізацію, натиск поступово збільшується. Промивання займає від півгодини до години.

  1. Що робити, якщо температура гарячої води недостатня або вода не йде зовсім?

Розібрати сифон і витрусити його вміст в унітаз або відро для сміття. При необхідності повторити операцію з коліном і розбірний пластикової каналізацією. Чавунна каналізація і нерозбірні пластикові гребінки прочищаються тросом.

Порада: щоб трос видалив максимальну кількість жиру зі стінок труб, на його кінці варто намотати імпровізований йоржик з дроту.

Трос з ершом можна і купити готовим.

  1. Чи можуть врятувати при засмічення зливу різноманітні засоби для прочищення каналізації?

Вони корисні лише при незначних за обсягом жирових пробках (що буває вкрай рідко) і в тому випадку, якщо сифон забився харчовими відходами. Кислота або луг, що є основним активним компонентом таких засобів, за 2 - 4 години руйнують органіку, після чого вона легко змивається водою.

У більшості випадків ці кошти не приносять користі.

запахи

  1. Чому з'являється запах каналізації і як з ним боротися?

Джерелами запаху можуть бути як негерметичні з'єднання сифонів з гребінкою, так і випуски ванн і раковин. В останньому випадку причиною появи запахів стає зрив водяного затвора: якщо з якоїсь причини вентиляційний висновок стояка на даху не підсмоктує повітря, при змиві в одному з туалетів по стояку в трубі створюється розрідження, яке буквально висмоктує воду з сифонів.

Що можна зробити для боротьби з запахами?

  • Герметизують всі з'єднання сифонів з каналізацією;
  • Встановіть сифони з максимальною висотою водяного затвора;
  • Якщо аромат каналізації з'явився в зимові холоди, не полінуйтеся вибратися на дах і вилити в свій стояк відро гарячої води. Намерзання снігової шапки найчастіше призводить вентиляційний висновок в неробочий стан.

Намерзлий сніг в каналізаційному стояку.

висновок

Щиро сподіваюся, що мій досвід допоможе шановному читачеві у вирішенні побутових проблем. Як завжди, додаткову тематичну інформацію можна вивчити, переглянувши відео в цій статті. Я буду вдячний за ваші доповнення та коментарі. Успіхів, камаради!

Якщо ви хочете висловити подяку, додати уточнення або заперечення, щось запитати у автора - додайте коментар або скажіть спасибі!

Який краще сифон - пляшковий, трубчастий або гофрований?
Навіщо потрібен задній або бічній випуски в раковині?
Чи є якісь тонкощі у монтажу обв'язки з переливом?
Чим і як підняти ванну щоб слив працював добре?
Чи потрібен слив у ванній в підлозі?
Як зробити в підлозі слив в каналізацію?
Як відкрутити зі старої ванни чавунну обв'язку?
Як замінити на сучасну раковину з чавунним сифоном?
На що і як поміняти порвану кільцеву прокладку під дном пляшкового сифона?
Як зібрати з'єднання сифона з коліном або випуском, якщо загублена або порвана штатна прокладка?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама