Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Кімнатні рослини і домашні квіти: каталог

  1. Декоративно-квітучі кімнатні рослини (фото і назви) Домашні рослини бувають найрізноманітнішими....
  2. гібіскус
  3. сенполія
  4. Домашні гіацинти
  5. вимоглива азалія
  6. герань
  7. бегонія Бауера
  8. Декоративно-листяні кімнатні рослини (фото і назви)
  9. диффенбахія
  10. Венерин волосся
  11. фікус Бенджаміна
  12. Тещин язик
  13. Сукулентні кімнатні рослини (фото і назви)
  14. Догляд за толстянка
  15. очиток
  16. ехеверія Лау

Декоративно-квітучі кімнатні рослини (фото і назви)

Домашні рослини бувають найрізноманітнішими. Однак особливою любов'ю користуються квіти.

кімнатний жасмин

Серед квітучих представників світу флори на окрему увагу заслуговує кімнатний жасмин. Це декоративно-квітучі рослини, при вирощуванні яких слід дотримуватися кількох правил. Вони вимогливі до догляду, особливо в плані грунту. Жасмин слід садити в грунт, представлену поєднанням:

  • піску;
  • хвойної землі;
  • раскисленного торфу;
  • листового дерну.

Цьому кімнатній рослині потрібна щільна і нейтральна грунтосуміш з високим вмістом поживних елементів і гумусу. Доросла рослина необхідно пересаджувати через кожну весну.
Цьому кімнатній рослині потрібна щільна і нейтральна грунтосуміш з високим вмістом поживних елементів і гумусу
Також жасмин любить підживлення. Він відмінно реагує на добавки, внесені в період цвітіння. Дуже добре, якщо є можливість балувати ці квіти раз в 8-10 днів.

гібіскус

Інші відомі кімнатні рослини - це гібіскуси, які часто називають китайською трояндою. Це красиві і яскраві квіти. Їм необхідне сонячне світло. Саме тому кашпо рекомендується встановити на відмінно освітленій ділянці будинку. Також варто враховувати, що гібіскус активно і швидко росте. Оскільки такі декоративно-квітучі різновиди погано переносять тісноту, про їхнє розміщення варто подумати заздалегідь.
Крім того, особина любить полив. Саме тому зрошувати зелень потрібно часто і рясно. Грунт повинен бути повністю зволожений. Китайської троянді подобається підгодівля. Однак не варто зловживати внесенням поживних добавок. У період зростання гибискуса рекомендується використовувати калійно-фосфорні сполуки.
Інші відомі кімнатні рослини - це гібіскуси, які часто називають китайською трояндою

На замітку! Китайська троянда погано реагує на використання азотовмісних поживних сумішей.

сенполія

Ще один яскравий представник категорії декоративно-квітучих кімнатних рослин - це сенполія, яка більш відома як фіалка. Ця квітка протягом довгих років залишається дуже популярним. Фіалка зростає дуже швидко і набиває колір протягом цілого року. Ще одна привабливість цього виду - широка кольорова гама. Сенполія буває:

  • білої;
  • рожевої;
  • блакитний;
  • фіолетовою;
  • синьою.

Листя у них збираються в розетку. Вирощування цієї квітки під силу навіть початківцям квітникарям. Головне - пам'ятати про необхідний рівень освітлення і вибрати правильне місце розташування. Сонячне світло фіалки дуже люблять. При цьому від попадання прямих ультрафіолетових променів їх потрібно берегти. Ці кімнатні рослини бездоганно себе почувають при температурі повітря в межах від 20 до 24 градусів. При цьому повинна дотримуватися мінімальна різниця між нічний і денний температурою без різких коливань. Також квітка слід берегти від протягів.
Листя у них збираються в розетку
Сенполії потрібен помірний полив. Для зрошення рекомендується брати тільки снігову, дощову або відстояну воду. Не варто допускати попадання вологи в центр розетки з листя.

Домашні гіацинти

Список декоративно-квітучих кімнатних рослин не буде повним без гіацинтів, які можна успішно вирощувати не тільки на присадибній ділянці. Знаючи деякі тонкощі догляду, можна виростити чудові яскраві і ніжні квіти в кашпо на підвіконні. Цей вид зелені вимагає створення умов, по максимуму наближених до природних. Взимку гіацинт рекомендується тримати в грунті на лоджії. Рослина вимагає помірний полив. У літній період воно гостро потребує спокою і теплі, щоб перехід між сезонами виявився плавним і безболісним.
Список декоративно-квітучих кімнатних рослин не буде повним без гіацинтів, які можна успішно вирощувати не тільки на присадибній ділянці

вимоглива азалія

Дуже вимоглива рослина - це азалія. Однак при дотриманні всіх нюансів догляду за нею квітка порадує розкішним, пишним і яскравим цвітінням. Попадання прямого ультрафіолету в даній ситуації буває згубним. Азалія вимагає постійної підтримки субстрату у вологому стані. При цьому вогкість тут неприпустима. Для зрошення потрібно брати м'яку воду. Відмінно реагує азалія на рідину, отриману від талого снігу або від дощу.
Дуже вимоглива рослина - це азалія

Зверніть увагу! Ключове правило догляду за цією «красунею» - щоденне обприскування в період цвітіння. Причому, робити це потрібно дрібно. В іншому випадку листя покриються плямами.

герань

Не можна обійти увагою герань, яка ще називається пеларгонії. Вона є практично в кожній квартирі. Найчастіше з пеларгонії в одному горщику можна отримати оригінальний букет, якщо одночасно висадити кілька видів.
Не можна обійти увагою герань, яка ще називається пеларгонії
Щоб виростити красиву і здорову герань, потрібно забезпечити їй:

  • температурний режим в межах 20 градусів тепла;
  • неприпустимість обприскування листя;
  • оптимальну вологість грунту.

бегонія Бауера

Бегонія Бауера - особливий гість на підвіконні. Це пишний, але мініатюрний кущик, що відрізняється наявністю листя зі світло-зеленими, червоними і смарагдовими розводами. Бегонія Бауера часто іменується тигровим видом. Такі кімнатні рослини не можуть похвалитися рясним цвітінням, яке найчастіше відбувається в зимовий період.
Бегонія Бауера - особливий гість на підвіконні
Принадність квітки полягає в тому, що він гарний і невибагливий. Бегонія потребує високої вологості і теплі в межах +20 градусів. Встановити кашпо з цієї зеленої красунею, як і з бальзаміном, найкраще там, де вуличне світло буде розсіюватися. Тигрова бегонія любить півтінь, а пряме сонячне світло для неї згубний. Доросла рослина можна поставити на терасі або на балконі, в куточку, надійно закритому від вітру і ультрафіолету. Квітка чудово сусідить з лобелією, бальзамін і Немезія.

Декоративно-листяні кімнатні рослини (фото і назви)

Декоративно-листяні кімнатні рослини можуть бути не менш привабливими, ніж їх квітучі побратими. Існує величезна кількість видів таких представників світу флори.

диффенбахія

Одним з найяскравіших і відомих є диффенбахія. Вирішивши вирощувати її будинку, варто подумати двічі. Вона може бути небезпечною. Диффенбахія містить в своєму листі отруйний сік. Рослина може спровокувати виникнення:

  • почервоніння на тілі;
  • алергічних висипань;
  • сльозоточивості.

Саме тому оптимально встановити його в холі або передпокої.
Саме тому оптимально встановити його в холі або передпокої

Зверніть увагу! У дитячій кімнаті або вітальні диффенбахію ставити не можна!

Венерин волосся

Серед декоративно-листяних обійти увагою не можна венерин волосся. Це напрочуд гарна різновид папороті, яка навіть без цвітіння виглядає ефектно і пишно. Венерин волосся часто називають адіантум. Рослина привносить в інтер'єр нотки весняної свіжості, затишку, легкості.
Серед декоративно-листяних обійти увагою не можна венерин волосся
Однак його вирощування передбачає створення правильного режиму освітлення. Адиантум вимагає півтінь. В іншому випадку його ніжні листи втратять насичений тон і можуть впасти. Найкраще поставити венерин волосся в східній або північній частині квартири. Ще цей декоративно-листяний вид потребує чистому кисні і високої вологості. Інакше листя рослини втратять свою витончену форму і почнуть відмирати.

На замітку! Венерин волосся негативно реагує на нікотиновий дим, протяги і спеку.

фікус Бенджаміна

Кімнатні рослини бувають найрізноманітнішими. Одним з найпопулярніших серед них протягом останніх декількох десятиліть виступає фікус Бенджаміна. Він став своєрідною візитною карткою приватних будинків, дач, міських квартир і навіть офісів.
Кімнатні рослини бувають найрізноманітнішими
Чому фікус Бенджаміна настільки затребуваний? Його широка поширеність пояснюється простотою в догляді. Головне - уникати попадання на його листя агресивного ультрафіолету.

Тещин язик

Серед декоративно-листяних тещин язик зайняття особливе місце. Сансев'єра, як правильно називається рослина, дуже невибаглива. До речі, квітка має і масу інших назв:

  • зміїна шкіра;
  • кукушкин хвіст;
  • мова диявола;
  • щучий хвіст;
  • лілія леопардова.

Тещин язик стійкий до протягів, не боїться сонця і тіні. Сухе повітря і відсутність поливу теж для нього не є причиною для в'янення і загибелі. Єдине, чого побоюється цей декоративно-листяний вигляд, - надлишку вологи в почвосмеси.
Тещин язик стійкий до протягів, не боїться сонця і тіні

Сукулентні кімнатні рослини (фото і назви)

Сукулентні кімнатні рослини - це особливий світ, повний нетривіальних форм, несподіваних відтінків і контрастів.

Догляд за толстянка

Толстянка - найпопулярніша квітка з цієї категорії. Найчастіше його називають «грошовим деревом» і асоціюють з культурою фен-шуй. Щоб толстянка допомогла у відновленні фінансового благополуччя, вважається, що її потрібно перев'язати ниткою. Однак при вирощуванні грошового дерева все в рази прозаїчніше. Його не потрібно піддавати дії прямих сонячних променів. Приміщення, де стоять такі кімнатні рослини, слід періодично провітрювати. В іншому випадку форма листя товстянки зміниться. Вони почервоніють, зів'януть і опаде.
Толстянка - найпопулярніша квітка з цієї категорії

очиток

Ще один популярний представник сукулентів - седум, який також відомий як очиток. Це побратим грошового дерева. Однак саме цей варіант має близько 6 сотень різновидів, велика частина яких виростає тільки в природних умовах.
Ще один популярний представник сукулентів - седум, який також відомий як очиток

ехеверія Лау

Ехеверія Лау є ще одним типом сукулентів. Такі кімнатні рослини мають мініатюрні м'ясисті листя. Їх форма є округлої з невеликим загостренням з одного краю. Листя ехеверіі покриті тоненькою оболонкою. Її не можна порушувати. Це блакитно-сіра плівка воскового типу виступає акумулятором корисних речовин і вологи.
Ехеверія Лау є ще одним типом сукулентів
Навіть легкий дотик до листя призведе до порушення цілісності цієї плівки. Це вимоглива рослина може почати хворіти після такого втручання в його життя. Щоб уберегти квітку від загибелі, його рекомендується накрити куполом зі скла. Можна скористатися простим прозорим поліетиленовим пакетом. У такій імпровізованій теплиці ехеверія міститься до повного одужання.

Чому фікус Бенджаміна настільки затребуваний?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама