Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як правильно обрізати яблуні навесні: схема?

Покрокова обрізка яблуні навесні: схема видалення гілок по ярусах. На яких гілках зосередитися? Коли приступати до обрізання, щоб не запізнитися з процедурою? Читайте сьогоднішню статтю і вводите правильну обрізку для вашої яблуні.

Як правильно обрізати яблуні навесні?

Перш, ніж перейти до конкретних прикладів обрізки яблуні, необхідно ознайомитися з базовою технікою видалення гілок. Які залишити, що зрізати?

  1. Формувати скелет дерева, працюючи з гілками у верхівки.
  2. Обрізати яблуню за формою крони.
  3. Видаляти загущаючі крону гілки.
  4. Зрізати поросль, нижні гілки.

Коли обрізати яблуню навесні?

Починайте обрізку рано. На ділянці ще може лежати сніг, але гілки оголилися і кора податлива до процедури. Не приступайте до обрізку, якщо пагони все ще мерзлі. Температура повітря, на яку дачники радять орієнтуватися +4 ° С. Період обрізки припадає на березень. Час обрізки варіюється від кінця лютого до кінця березень - орієнтуйтеся по поточним температурними показниками і прогнозами погоди.

Час обрізки варіюється від кінця лютого до кінця березень - орієнтуйтеся по поточним температурними показниками і прогнозами погоди

Що обрізати:

  1. Центральний / е гілки - верхні пагони.
  2. Гілки, що вибиваються із загальної форми крони.
  3. Зростаючі вниз, всередину, перехрещуються гілки.
  4. Поросль біля коріння і стовбура, загущаючі нижні гілки.
  5. Вовчки - зростаючі вертикально гілки.
  6. Кожну нижню гілку на 1 розвилці + укорочення на 1/3 однорічні пагони.

Види обрізки яблуні

До стандартних видів обрізки плодового дерева можна віднести: формуючу, санітарну, омолоджуючу, проріджувати. Вище були перераховані елементи обрізки яблуні з урахуванням 3-4 річного віку.

Вище були перераховані елементи обрізки яблуні з урахуванням 3-4 річного віку

За характером обробки

Яблуню можна обрізати, виходячи з поточного стану, тобто лише оновити крону і пройтися по стандартній формі, як у випадку з санітарної або формує обрізанням, або значно розчистити крону - омолоджує, проріджувати.

Характер обрізки яблуні навесні + схема:

  • Слабка.
  • Середня.
  • Інтенсивна.

За першого типу обрізку прорідити і видалити нижні гілки в розвилках на кільце. Працювати з однорічними приростами.

Другий і третій типи обрізки передбачає обробку дворічних, засохлих, загущающих гілок, а також укорочення і вирізання на кільце кількох гілок в залежності від стану яблуні.

Другий і третій типи обрізки передбачає обробку дворічних, засохлих, загущающих гілок, а також укорочення і вирізання на кільце кількох гілок в залежності від стану яблуні

Як оцінити інтенсивність:

  • До 20% - слабка.
  • Від 25% до 35% - середня.
  • Від 35% і вище - сильна.

Сильна інтенсивність передбачає видалення старих, загущающих гілок. Ставка в цьому випадку робиться на стимуляцію оновлення та набуття повторного плодоношення. При слабкій інтенсивності - регулювання щорічних приростів, напрямок (кут) і форму крони. Межа переходу від середньої до сильної обрізку - віковий поріг яблуні в 7 років.

Які гілки видаляти обов'язково: дивляться вниз, що ростуть вгору, поросль від кореня, що перехрещуються гілки, блізкорастущіе, хворі, з роздутими бруньками, що промерзли.

На замітку: щоб не втратити урожай, оновлювати бічні активні гілки 1-2 роки не більше, ніж на 2 нирки. Читайте, ніж замазати дерево після обрізки?

↓ Діліться в коментарях вашим баченням обрізки яблуні навесні і випробуваними схемами.

Оцініть, будь ласка, прочитаний матеріал :)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

На яких гілках зосередитися?
Коли приступати до обрізання, щоб не запізнитися з процедурою?
Як правильно обрізати яблуні навесні?
Які залишити, що зрізати?
Коли обрізати яблуню навесні?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама