Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Попелиця на малині

Одним з небезпечних шкідників на малині є тля Одним з небезпечних шкідників на малині є тля. Небезпечно це комаха як переносник мозаїк, вірусів. Будова тіла попелиці яйцевидне довжина тіла досягає 2 мм. Забарвлення попелиці варіюється від світло жовтого кольору до білувато - зеленою. Попелиця має вусики довжиною до 1 мм. Попелиця оселяється на малині навесні, коли починають розпускатися бруньки. Масове розселення попелиці відбувається в червні - серпні. Заселяє тля в основному нижню сторону листя або верхівки пагонів. Самки попелиці відкладають личинки на пагонах малини. Личинки мають світло - зелений або білий окрас. Зимують личинки на пагонах.

При появі попелиці ефективно обприскування рослин настоями листя кульбаби, часник а, бадилля картоплі, календули, пижма. Ефективно обприскувати відваром цибуля овой лушпиння, який настоюють дві доби. У всі настої і відвари перед обробкою додається господарське мило (на 1 відро води зробити стружку з мила - 40 грамів). Обприскування проводити бажано ввечері раз на тиждень.

При невеликій кількості комах їх можна змити водою зі шланга (сильним струменем) або зробити змивання мильним розчином.

Ефективне застосування біологічних інсектицидів:

Група Аверсіктін З «Фітоферм» КЕ. Виробник ТОВ НБЦ «Фармобіомед». Обприскування в період вегетації 0,2% розчином.

Група Вазелінове масло «П ріпа рат 30 Плюс, ММЕ »КЕ. Виробник НПФ «Собер». Обприскування до розпускання бруньок навесні при температурі не нижче + 4 градуси.

Група Малатіон «Фунанон» КЕ. Виробник Кеминова. Обприскування проводити до цвітіння і після закінчення збір а ягід. Витрата до двох літрів на 10 кущів.

Група Малатіон «Кеміфос» КЕ. Виробник Кеминова. Обприскування проводити до цвітіння і після закінчення збору ягід. Витрата до двох літрів на 10 кущів. (10мл на 10 літрів води).

Група Малатіон «Карбофос - 500» КЕ. Виробник ТОВ «Алсіко - Агропром М». Обприскування проводити до цвітіння і після закінчення збору ягід.

Малатіон «Новактіон» ВЕ. Виробник Кеминова. Обприскування проводити до цвітіння і після закінчення збору ягід.

Група Малатіон «Карбофот» КЕ Виробник ТОВ «Агротім». Обприскування проводити до цвітіння і після закінчення збору ягід.

Група Нікотин «Тютюновий пил» П. Виробник ЗАТ «Костромський хімзавод». Обприскування в період вегетації настоєм або відваром 1:10. Витрата рідини - до одного літра на один кущ (500 грамів на 5 літрів води.)

Група Нікотин «Табазол» П Виробник ЗАТ «Костромський хімзавод» .Опиліваніе до і після цвітіння.

Група Піріміфос - метил «Актеллік» КЕ. Виробник Сингента Лімітед. Обприскування в період вегетації.

Посилання: «Державний каталог пестицидів і агрохімікатів, дозволених до застосування на території Російської Федерації» (з інформаційної програми «Кодекс»).

Ілюстрація з довідника «Захист саду та городу від шкідників хвороб і бур'янів» В.Н Корчагін, А.В. Белолипецкий

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама