Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Грунтовка своїми руками

  1. Переваги саморобних засобів
  2. Класифікація та способи приготування
  3. для зміцнення
  4. посиленої дії
  5. Для дерев'яних конструкцій
  6. для шпалер
  7. Ще один вид

У процесі ремонту доводиться використовувати безліч різних будівельних матеріалів, сумішей і додаткових речовин. Всі вони грають свою особливу роль. Наприклад, грунтовка допомагає закріпити на стінах шар фарби, штукатурку або шпалери. Це засіб продається в спеціалізованих магазинах. Однак його можна приготувати і в домашніх умовах за допомогою клею ПВА. Як приготувати ґрунтовку своїми руками?

Як приготувати ґрунтовку своїми руками

Переваги саморобних засобів

Чому варто спробувати зробити грунтовку своїми руками? Може, краще сходити в спеціальний магазин і купити її? Це найпростіший варіант. Однак варто така грунтовка чимало.

До складу входять прості компоненти. Їх загальна вартість буде значно нижче, ніж у готового розчину. Головне - правильно розрахувати пропорції і слідувати рецептом.

Класифікація та способи приготування

Існує кілька видів грунтовки. Всі вони мають свій унікальний склад і особливу дію на робочу поверхню.

для зміцнення

Грунтовка для зміцнення стін виготовляється з трьох складових:

  • мідного купоросу;
  • столярного клею;
  • господарського мила 60%.

мідного купоросу;   столярного клею;   господарського мила 60%

Пропорціі1: 5: 2 відповідно. Також потрібно взяти посудину, бажано емальовану. Не рекомендується після використовувати цю ємність для зберігання продуктів.

Як зробити грунтовку з цих компонентів:

  1. Набрати в посудину звичайну воду. Закип'ятити її.
  2. Мило можна натерти на тертці або просто подрібнити його в інший спосіб.
  3. З'єднати мило з водою. Варити на невеликому вогні до тих пір, поки не утвориться однорідна маса. Для прискорення процесу помішувати дерев'яною лопаткою.
  4. Ввести в розчин купорос і клей.
  5. Варити на невеликому вогні 30 хвилин. Щоб не з'явилися грудочки, періодично помішувати.
  6. Після закінчення зазначеного часу відставити і дати кілька хвилин охолонути.
  7. Процідити за допомогою сита. Можна скористатися марлею або бинтом, складеним в кілька шарів.
  8. Як тільки розчин охолов, їм можна покривати стіни.

Порада: Якщо в процесі приготування все ж з'явилися грудки, можна прибрати їх будівельним міксером або блендером. Після роботи інструменти потрібно ретельно вимити, інакше вони швидко вийдуть з ладу.

до змісту ↑

посиленої дії

Ще один вид грунтовки - ставши глибокого проникнення. Вона допомагає захистити стіни від впливу з боку несприятливих умов навколишнього середовища. Основною діючою речовиною є клей ПВА. Він краще за інших речовин підвищує міцність стін, робить їх водонепроникними.

Багато хто думає, що такі позитивні якості дають право замінити на ПВА саму ґрунтовку. Не потрібно цього робити, тому що з плином часу плівка, яку він залишає на стіні, може відійти разом зі штукатуркою. До того ж клей з часом стає не таким білим, а набуває жовтуватий відтінок. Він може відобразитися на шпалерах і декоративному покритті. Клей ПВА може лише входити до складу грунтовки глибокого проникнення, а не заміщати її.

Грунтовка з ПВА робиться своїми руками так:

  1. Перед тим як зробити грунтовку з ПВА, потрібно підготувати основні інгредієнти, що входять до її складу. Це клей ПВА, чиста вода і цемент. Згідно з рецептом, ПВА і воду беруть в пропорції 1: 8. Цементу знадобиться небагато.
  2. З'єднати воду і клей. Акуратно всипати цемент. Ретельно перемішати.

Цей рецепт грунтовки глибокого проникнення вважається найпростішим. Суміш не потрібно нагрівати до кипіння, а потім варити, не потрібно чекати, поки вона охолоне. Грунтовка глибокого проникнення, яка містить в своєму складі ПВА, готова до використання одразу після її приготування.

Є у такого розчину і один недолік. Він може зберігатися не довше 24 годин. Провести його наперед не представляється можливим.

Як визначити, наскільки правильними були пропорції саморобної грунтовки для стін? Є одна хитрість. Промазати розчином невелику ділянку стіни і залишити до повного висихання. Потім оцінити: поверхня не повинна покриватися щільною плівкою.

до змісту ↑

Для дерев'яних конструкцій

В ремонті найскладнішою є обробка дерева. Чи потрібно його гарантувати або досить одного шару спеціальної просочення? Є кілька випадків, коли грунтовка для дерева надасть неоціненну користь:

  1. Дерев'яна конструкція - частина фасаду або торкається до зовнішніх стін.
  2. Мають місце дефекти, які залишаються без шпаклівки або фарби.
  3. Приміщення, в якому знаходиться конструкція, не опалюється.
  4. Виріб буде покрито лакофарбовими матеріалами.

У більшості випадків для дерева використовуються складні за складом алкідні, акрилові, антисептичні або шелаковим грунтовки. Як зробити грунтовку для дерева самостійно в домашніх умовах, відповісти складно. До того ж неправильні пропорції інгредієнтів, що входять до складу, можуть лише зіпсувати дерев'яні конструкції.

до змісту ↑

для шпалер

При наклейці шпалер для грунтування стін можна скористатися засобом на основі шпалерного клею. Він входить до складу замість ПВА. За своїми властивостями ці два види клею дуже схожі. Вони забезпечують надійний захист і глибоке проникнення діючої речовини. До того ж, використовуючи для шпалер клей, не потрібно чекати висихання нанесеного шару. Шпалери можна клеїти прямо на ґрунтовку.

Ще один вид

Своїми руками можна приготувати і адгезійну грунтовку. Вона застосовується в тих ситуаціях, коли потрібно забезпечити глибоке проникнення речовини і підвищену зчіплюваність матеріалів для обробки зі стіною.

склад:

  • 200 г господарського мила;
  • сухий малярний клей в кількості 200 г;
  • 250 г алюмінієвих квасцов;
  • 2 кг крейди;
  • 30 г оліфи.

200 г господарського мила;   сухий малярний клей в кількості 200 г;   250 г алюмінієвих квасцов;   2 кг крейди;   30 г оліфи

Як приготувати адгезионную ґрунтовку для стін своїми руками:

  1. Галун залити гарячою водою (1 л).
  2. Взяти окрему посудину. Розвести в ній клей.
  3. Поставити на слабкий вогонь. Помішуючи, з'єднати з милом, квасцами і оліфою.
  4. Всипати крейда. Гарненько перемішати.
  5. При необхідності додати воду.

Через 24 години після виготовлення розчин втратить свої властивості.

Не варто засмучуватися і поспішати в магазин, якщо в процесі ремонту закінчилася грунтовка. Її можна приготувати своїми руками. Якщо строго дотримуватися рецепта, можна отримати досить якісне засіб. Для приготування в домашніх умовах найлегший рецепт передбачає використання клею ПВА. Перед початком приготування своїми руками потрібно ретельно вивчити рецепт і прорахувати пропорції.

Як приготувати ґрунтовку своїми руками?
Може, краще сходити в спеціальний магазин і купити її?
Як визначити, наскільки правильними були пропорції саморобної грунтовки для стін?
Чи потрібно його гарантувати або досить одного шару спеціальної просочення?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама