Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

РІЧНИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ МИКСЕР або мішалки

  1. ЧОМУ СЛІД ЗАСТОСОВУВАТИ РІЧНИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ МИКСЕР
  2. ДРЕЛЬ-МИКСЕР - НА ШЛЯХУ ДО ДОСКОНАЛОСТІ
  3. ОСОБЛИВОСТІ КОНСТРУКЦІЇ РУЧНОГО БУДІВЕЛЬНОГО міксером
  4. ЗМІННА ОСНАСТКА ДЛЯ РУЧНОГО БУДІВЕЛЬНОГО міксером

Нерідко навіть при косметичному дрібному ремонті в будинку виникає необхідність добре розмішати або змішати до потрібної консистенції розчини різної в'язкості: фарбу, клей, штукатурку і т Нерідко навіть при косметичному дрібному ремонті в будинку виникає необхідність добре розмішати або змішати до потрібної консистенції розчини різної в'язкості: фарбу, клей, штукатурку і т.д. Повноцінний ремонт зажадає замішування і перемішування значних обсягів різних будівельних сумішей.

Можна звичайно проробляти всі операції зі змішування вручну, не шкодуючи своїх сил а також м'язів рук і спини. Або піти іншим шляхом і придбати ручний будівельний міксер, який дозволить не тільки заощадити сили і час, але і набагато якісніше перемішати навіть дуже в'язкий розчин.

ЧОМУ СЛІД ЗАСТОСОВУВАТИ РІЧНИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ МИКСЕР

Індустрія оздоблювальних матеріалів і спеціальних будівельних розчинів постійно розвивається, створюючи все більш широкий спектр матеріалів для підвищення комфорту в наших оселях і робочих приміщеннях. Сучасні багатокомпонентні водорозчинні матеріали для обробки, клеї, ізоляційні матеріали спочатку продаються у вигляді порошку або гранул і для подальшого використання їх необхідно не просто розчинити у воді, але ретельно перемішати, домігшись великій мірі однорідності.

При використанні для розмішування таких підручних засобів як кисть, палиця або вигнута товста дріт домогтися однорідної суспензії практично неможливо - завжди залишаються грудки або дрібні кластери злиплих частинок, що позначається на якості при подальшому застосуванні розчину При використанні для розмішування таких підручних засобів як кисть, палиця або вигнута товста дріт домогтися однорідної суспензії практично неможливо - завжди залишаються грудки або дрібні кластери злиплих частинок, що позначається на якості при подальшому застосуванні розчину.

А вже якщо необхідно приготувати цементний розчин, то «дідівським» способом без використання класичного барабанного електросмесітеля (званого в народі бетономішалкою) доведеться лопатою спочатку заважати насухо бетон з цементом, а потім знову заважати після додавання води. Цей процес вимагає чималої витрати сил. А якщо ще необхідно в розчин додати щебінь ...

Однак навіть усвідомивши, що вручну якісну суміш приготувати досить проблематично, ми все ще намагаємося заощадити і знайти вихід за допомогою підручних засобів, зокрема розширюючи на наш розсуд діапазон функцій різних інструментів. Тому і використовують для приготування будівельних розчинів перфоратори і дрилі.

Досить популярно оману, що якщо у перфоратора є режим обертання і досить потужний двигун, то їм можна без проблем заважати будівельні суміші під час проведення ремонтних робіт. Однак перфоратор спочатку був розрахований на навантаження насадок уздовж поздовжньої осі, а при перемішуванні розчинів на оснащення діють істотні за величиною радіальні навантаження.

Тому разово невелику кількість розчину замісити, як правило, вдасться без особливих проблем, не рахуючи наварювання на насадку-міксер хвостовика SDS Тому разово невелику кількість розчину замісити, як правило, вдасться без особливих проблем, не рахуючи наварювання на насадку-міксер хвостовика SDS. Але при перемішуванні необхідного для ремонту обсягу різних сумішей, особливо в'язких розчинів, подібне використання перфоратора призводить до виходу з ладу затискного механізму SDS патрона або пошкодження стовбура, вартість ремонту при цьому може досягати третини вартості інструмента.

У зв'язку з цим часто радять замінити перфоратор на більш дешеву дриль. Однак стандартна дриль конструктивно також не пристосована для перемішування будівельних розчинів і фарб.

Змішувати вона, звичайно, буде, але при такій експлуатації існує ряд об'єктивних факторів, що викликають її швидку «загибель». Заважаючи, дриль працює на низьких оборотах, що викликає сильне нагрівання обмоток електродвигуна, скорочуючи тим самим термін «життя» інструменту. Радіальні навантаження на насадку-міксер «розгойдують» стовбур з патроном «вбиваючи» підшипник і шестерні редуктора. Додатковий негативний вплив роблять і потрапляють всередину дрилі бризки розмішують рідини.

ДРЕЛЬ-МИКСЕР - НА ШЛЯХУ ДО ДОСКОНАЛОСТІ

З огляду на вищесказане, розумним виходом при необхідності розмішування рідких або в'язких будівельних сумішей в обсязі не більше відра (близько 15 л) буде придбання міксера.

На відміну від стандартного варіанту, дриль-міксер оснащується дозволяє витримувати значні навантаження голчастий підшипник, міцнішим редуктором в металевому корпусі, що знижує передавальне число якого дозволяє працювати на низьких оборотах.

Останнє в поєднанні з більш потужним двигуном забезпечує інструменту високий крутний момент, що актуально для змішування густих і в'язких розчинів. При цьому за інструментом зберігається і функція свердління отворів.

У свою чергу, їх недоліком, в порівнянні зі стандартною дрилем, є обумовлений особливостями конструкції більшу вагу (зазвичай, більше 3 кг), що позначається при виконанні свердлильних робіт у висячому положенні У свою чергу, їх недоліком, в порівнянні зі стандартною дрилем, є обумовлений особливостями конструкції більшу вагу (зазвичай, більше 3 кг), що позначається при виконанні свердлильних робіт у висячому положенні. Моделі вагою менше 3 кг, розраховані на більш щадні умови - перемішування легких текучих розчинів.

Вартість дрилів-міксерів залежить від робочих параметрів і змінюється в широкому діапазоні - від 40 $ до 900 $. Для тривалого перемішування великих обсягів будівельних розчинів усіх типів створено спеціальний електроінструмент - ручний будівельний міксер. Вартість такого інструменту коливається від 150 $ до 1000 $ і вище.

При обертанні насадок на корпус мішалки діє момент сил, що закручує корпус інструменту в протилежному напрямку подібно до того, як великий несучий гвинт вертольота не тільки піднімає його вгору, але і крутить навколо своєї осі фюзеляж. І якщо в вертольоті для компенсації обертального моменту несучого гвинта, як правило, використовується обертовий у вертикальній площині хвостовий гвинт, то у ручного міксера для цієї мети служать руки утримує його людини.

Оскільки дриль-міксер є багатофункціональним інструментом, це не дозволяє в повній мірі пристосувати її форму, як для виконання операцій свердління, так і змішування різних розчинів. Головною функцією подібної дрилі вважається свердління отворів, що в основному і визначає її форму. Для допомоги в утриманні інструменту при змішуванні з обертовим моментом 20 - 70 Н · м призначається додатковий комплект знімних рукояток.

ОСОБЛИВОСТІ КОНСТРУКЦІЇ РУЧНОГО БУДІВЕЛЬНОГО міксером

Ергономіка спеціалізованого будівельного міксера в найбільшій мірі сприяє комфортній роботі. Більшість моделей оснащується кільцевої рукояткою у вигляді двох скоб. У потужних інструментів для зменшення напруги рук при роботі застосовується Т-подібна схема рукояток - широка скоба, під прямим кутом до якої розташована рукоятка з кнопкою-курком регулювання частоти обертів шпинделя.

Подібна компоновка дозволяє без особливих проблем утримувати і переміщати по ємності міксер з обертовим моментом до 200 Н · м. Для поліпшення якості змішуються розчинів і полегшення роботи деякі моделі професійних будівельних міксерів є двошпиндельних і мають дві насадки, які обертаючись в протилежних напрямках, взаємно компенсують високий крутний момент.

Для поліпшення якості змішуються розчинів і полегшення роботи деякі моделі професійних будівельних міксерів є двошпиндельних і мають дві насадки, які обертаючись в протилежних напрямках, взаємно компенсують високий крутний момент

У інструментів з двигуном понад 1 кВт для раціонального використання його потужності використовується двошвидкісний редуктор, передавальне співвідношення якого забезпечує режим роботи з високим крутним моментом і малими оборотами на першій передачі і зменшення крутного моменту з одночасним збільшенням частоти обертання при перемиканні на наступну передачу.

Перша передача призначена для перемішування важких вузьких і тягучих сумішей - цементних і гіпсових розчинів, суміші для стяжок, мастики, герметики і т Перша передача призначена для перемішування важких вузьких і тягучих сумішей - цементних і гіпсових розчинів, суміші для стяжок, мастики, герметики і т.д.

Для розмішування легких сумішей, що мають рідку консистенцію з низькою в'язкістю - фарб, лаків, клеїв, розчинів для пульверизаторів і т.д. використовується режим роботи міксера з великою частотою обертання насадки і меншим крутним моментом.

При роботі в холодний сезон в неопалюваному приміщенні потрібно також враховувати той факт, що у багатьох будівельних сумішей при низьких температурах збільшується в'язкість.

Для комфортної роботи слід вибирати дрилі-міксери і спеціалізовані будівельні міксери, забезпечені системою стабілізації обертів і системою обмеження пускового струму. Оскільки під час виймання насадки з суміші робоче навантаження на інструмент зникає і без системи стабілізації оборотів швидкість обертання насадки різко зросте, що призводить до розбризкування навколо змішуваного матеріалу. Обмеження пускового струму або плавний пуск покликана при зануренні насадки запобігти розбризкування легких розчинів або обертання ємності з важкої в'язкої сумішшю.

ЗМІННА ОСНАСТКА ДЛЯ РУЧНОГО БУДІВЕЛЬНОГО міксером

Змінні насадки-міксери (мішалки) для дрилів-міксерів та спеціалізованих будівельних міксерів, як правило, мають стандартну довжину 600 мм або 400 мм і діаметр до 160 мм. Деякі виробники випускають також спеціальні 400 мм подовжувачі для насадок. Залежно від фізичних властивостей перемішуються матеріалів застосовуються насадки різної форми.

Насадка з нержавіючої сталі діаметром від 100 мм до 160 мм у вигляді правобічної спіралі використовується для перемішування важких вузьких сумішей: цементних розчинів, штукатурок, клеїв для плитки, безшовного статі, герметика, фасадної шпаклівки, епоксидної смоли з наповнювачами, заливальних компаундів Насадка з нержавіючої сталі діаметром від 100 мм до 160 мм у вигляді правобічної спіралі використовується для перемішування важких вузьких сумішей: цементних розчинів, штукатурок, клеїв для плитки, безшовного статі, герметика, фасадної шпаклівки, епоксидної смоли з наповнювачами, заливальних компаундів.

Вона створює ефект перемішування від низу до верху - матеріал підхоплюється з дна ємності і виштовхується до поверхні, звідки потім знову опускається вниз.

Насадка у вигляді лівосторонньої спіралі діаметром від 120 мм до 160 мм застосовується для змішування легких рідких текучих або еластичних сумішей: фарби, лаки, шпалерний клей, суспензії, бітуми.

Вона створює ефект перемішування зверху вниз - суміш штовхається на дно ємності, звідки поблизу стінок піднімається вгору. Знизу спіралеподібні насадки мають кільце для оберігання від пошкодження дна ємності, в якій перемішується суміш.

Гвинтові насадка з двома спрямованими протилежно гвинтами призначена для лаків і фарб. При її обертанні лопатями нижнього гвинта суміш штовхається вгору, а лопатями верхнього гвинта вниз, що забезпечує якісне розмішування без розбризкування. Для перемішування безпосередньо перед застосуванням невеликого обсягу фарби або лаку модно використовувати насадки, у яких на металевому стрижні кріпиться гвинтова насадка з не пошкоджують стінки ємності пластиковими лопатями.

Насадка у вигляді хрестовини, що має чотири плеча з круглих металевих прутків, призначена для матеріалів, при перемішуванні яких небажано попадання в суміш повітря: герметики, гіпсові шпаклівки, клеї, заливальні компаунди. Завдяки формі насадки перемішування здійснюється в одній площині без захоплення повітря.

Крім цих основних типів, існує також багато інших більш вузькоспеціалізованих насадок - для піщано-гравійних сумішей; густих розчинів штукатурки; цементних сумішей і наповнювачів полімерних підлог; надають високий опір вузьких гідроізоляційних мастик і глини і т.д.

д

Кріплення насадки в залежності від моделі міксера або спеціалізованого будівельного міксера здійснюється декількома способами: вкручування в отвір з внутрішнє різьбленням в шпинделі (М14, у дрилів-міксерів попередньо знімається патрон); затискання в патроні 13 мм, 16 мм або типу конуса Морзе; використання швидкозатискного фіксатора FastFix (QuickFix).

Кріплення М14 поступово стає негласним стандартом у виробників міксерів. Воно хоч і не найзручніше, але насадку за допомогою ключа можна відносно просто відкрутити навіть в разі прихоплювання швидко засихає сильно клейкої суміші. Уніфікація також дозволяє використовувати насадки різних виробників.

Що стосується придбання міксера або спеціалізованого будівельного міксера, то продавці сьогодні пропонують практично весь модельний ряд, як світових, так і регіональних брендів Що стосується придбання міксера або спеціалізованого будівельного міксера, то продавці сьогодні пропонують практично весь модельний ряд, як світових, так і регіональних брендів.

Практично всі вони збираються на заводах в Китаї і рівень якості їх виробництва визначається ступенем контролю з боку власника бренду.

І нехай Вас не вводять в оману російські назви брендів. Так, китайський Sturm і «російський» Енергомаш випускаються одним виробником, просто спритні китайці спеціально для російськомовних покупців зареєстрували «рідну» марку.

Навіть ЗАТ «Интерскол» збирає свій електроінструмент на двох спільних підприємствах в Китаї. У 2010 році Интерскол придбав бренд Freud разом з заводом в Іспанії, на якому робилися електроінструменти. Відомий «Фіолент» використовує власні виробничі потужності в Сімферополі, але серед покупців завзято ходять чутки про китайських комплектуючих.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама