Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

"Короїд" штукатурка: фото будинків і фасадів

  1. Переваги фасадної штукатурки
  2. технологія нанесення
  3. підготовка поверхні
  4. Розводимо суху суміш
  5. особливість нанесення
  6. Виробники і ціни


«Короїд» - декоративна штукатурка, яка використовується для обробки фасадів будинків і споруд адміністративного, житлового та промислового призначення. Будівельний матеріал виготовляється за ГОСТ 28013-98 у вигляді сухої або готової суміші на основі цементу, а також полімерів (акрилу, силікону, силікату). У складі присутній наповнювач - дрібні фракції (від півтора до трьох з половиною міліметри) граніту, кварцу, мармуру. Матеріал, як правило, білий, але можливе фарбування в будь-який колір. На фото представлено різноманітність колірної гами «Короїд».

Переваги фасадної штукатурки

Завдяки природним компонентам, короїд - це екологічно чисте, натуральне будівельне речовина. До його переваг можна віднести:

  • інтенсивність адгезії;
  • високу гідрофобність;
  • низьку вартість;
  • паропроникність;
  • еластичність;
  • стійкість до деформацій і механічних впливів;
  • атмосферостойкость (від -50 ° до + 80 ° за Цельсієм);
  • бактерицидність;
  • вогнетривкість, пожежна безпека;
  • стійкість до ультрафіолетового випромінювання (яскравість початкового кольору не губиться);
  • стійкість до грибкових та цвілевих поразок;
  • додаткового навантаження на будівлю не дає - мінеральні наповнювачі дуже легкі.

технологія нанесення

технологія нанесення

Робота проводиться машинним способом (за допомогою насосів) або вручну.

Важливо! Суворе дотримання рекомендацій виробника, прописаних на упаковці або в супровідних документах - гарантія якісного результату і довгого терміну служби штукатурки.

підготовка поверхні

Для кращого зчеплення (адгезії) необхідно проводити попередню ґрунтовку складами аналогічної марки. Грунтовку слід вибирати білого кольору, щоб в борозенках нанесеного «Короїд" не просвічували темні плями. Як правило, гарантувати необхідно в кілька шарів, до тих пір, поки фасад не стане однорідного білого кольору. Але дорога грунтовка, яка має більш густу консистенцію, може бути нанесена і одним шаром.

Розводимо суху суміш

Якщо ви придбали суспензію, то вона вже готова до роботи. А ось суха суміш вимагає розведення водою в строгій пропорції, зазначеної на упаковці. Вода повинна бути приблизно 15-20 градусів за Цельсієм. Сухий компонент необхідно вводити поступово, постійно при цьому помішуючи, щоб не утворювалося грудок.

Увага! Ні в якому разі не можна доливати воду в готову суміш! Це сильно погіршує якість штукатурки і може привести до розшарування.

Розмішувати штукатурний склад необхідно будівельної дрилем або міксером до отримання однорідної консистенції, схожою на будівельний розчин.

особливість нанесення

Щоб фасад виглядав монолітним, без перепадів і швів, необхідно дотримуватися безперервність нанесення. Кожен наступний ділянка повинна стикуватися з невисохшім попереднім. Якщо необхідна перерва в роботі, то кордон штукатурки треба заклеїти липкою, будівельної стрічкою і покрити шаром розчину. Після закінчення перерви стрічку видалити.
Щоб колір і фактура були рівномірні, рекомендується використовувати «Короїд» однієї партії. Товщина штукатурного шару повинна бути не менше розміру наповнювача. Робочий інструмент (шпатель або тертку з нержавіючої сталі) потрібно тримати під кутом 60 ° щодо фасаду будівлі.

Важливо! Під час нанесення «Короїд» суміш потрібно постійно перемішувати, щоб не дати штукатурці засохнути.

Приблизно через півгодини після нанесення шару на ділянку, не даючи штукатурці остаточно висохнути, необхідно створити візерунок, використовуючи м'яку (поліуретанову) тертку. Тверді гранули, прокочуючи за теркою, в залежності від напрямку і інтенсивності руху, формують горизонтальний, вертикальний, перехресний, спіральний або хаотичний малюнок. На фото видно, який різноманітний візерунок можна виконати на фасадної штукатурки «Короїд».

На замітку: ширину і глибину візерунка визначає розмір зерен наповнювача.

Далі «Короїд» повинен висохнути. Після закінчення зазначеного виробником часу висихання можна здійснювати забарвлення.

Щоб штукатурка легка якісно і прослужила багато років, необхідно дотримувати технологію нанесення і володіти певним досвідом. Компанія «Тат-Ремонт» надає послуги з оздоблення фасадів будинків і будівель. Довірте роботу професіоналам! З усіх питань звертайтесь за телефоном +7 (843) 258-30-70.

Виробники і ціни

Фасадну штукатурку «Короїд» виробляють багато компаній. Найбільш відомі бренди:

  • «Сeresit» (Церезіт);
  • «Kreisel» (Крейзел);
  • «Baumit begrauf» (Беграуф);
  • «Kнауф» і ін.

Технічні характеристики і марка зумовлюють вартість. У таблиці наведена приблизна ціна фасадної штукатурки «Короїд» найбільш популярного з виробників «Ceresit».

Основа Ціна за 25 кг сухої суміші (руб) мінеральна від 850 акрилова від 2 100 силікатна від 5 800 силіконова від 6 250 силикатно-силіконова від 2 900

Важливо! Розмір наповнювача впливає на витрату: чим більше гранули, тим більше буде потрібно вихідного матеріалу.

Декоративна фасадна штукатурка «Короїд» - це відмінний вибір для зовнішньої обробки будь-якої будівлі. Вибір узору і кольору обмежений тільки вашою фантазією. На фото ви можете бачити, яким привабливим зовнішнім виглядом мають будинки, оброблені даним видом фасадної штукатурки.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама