Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Зовнішнє оздоблення балкона, вибираємо матеріал для обшивки

  1. Види зовнішньої обробки балконів

Важко уявити людину, яка вклавши так багато зусиль в облаштування своєї квартири, забув би, що її особою з боку вулиці є саме балкон. Тому він повинен мати досить привабливий, сучасний і презентабельний вигляд. А цього в більшій мірі сприяє зовнішня обробка.

Зовнішнє оздоблення балкона не тільки створює гарний зовнішній вигляд, але також є способом додаткового утеплення. До того ж, вона бере на себе всю тяжкість «перших ударів» дощу і вітру, снігу і яскравого сонця, мужньо оберігаючи наші будинки. До речі, в деяких випадках, наприклад, при виносному склінні , Зовнішня обробка обов'язкове, тому що красиво маскує таку помітну з вулиці конструкцію.

Зовнішня обшивка, що дуже важливо, захищає цементне покриття плити балкона. Плити постійно знаходяться, можна сказати, в екстремальних умовах, під тривалим руйнівним впливом вітру і перепадів температури. Тому бетонна стяжка балконної плити з часом руйнується, що призводить корозійних процесів, в свою чергу, руйнують сталеву армування.

Зовнішнє оздоблення балкона - поняття дуже ємне, під яким мається на увазі не тільки естетична обшивка всілякими оздоблювальними матеріалами, а й зведення стін, огорож, каркасів і т.д.

Скління балкона виробляють за допомогою різних   типів склопакетів Скління балкона виробляють за допомогою різних типів склопакетів . Досить часто, виходячи зі стану, перш доводиться зводити міцну конструкцію. Парапет, на якому передбачається проводити скління, краще зводити з піноблоків. Подібна кладка в стані витримати і власну вагу і навантаження встановленої на ній конструкції. Більш того, пеноблок, відповідно і кладка з нього, володіє відмінними тепло- і звукоізоляційні функціями. Правда, в старих будинках робити кладку з пінобетону на балкон не рекомендується.

Зовнішнє оздоблення застосовується і при монтажі дахів для балконів. Якщо скління проводилося на основі алюмінієвих рам, то покрівлю кріплять безпосередньо до них - це найнадійніший і простій спосіб (але для широких типів приміщень не підходить). Як матеріали для покриття можна використовувати надійний профнастил, безшумну м'яку покрівлю та навіть напівпрозорі матеріали.

Види зовнішньої обробки балконів

Профнастил

Листова, оцинкована або гофрований жесть - це легкий, міцний, пожежобезпечний матеріал. Гофрована жесть може бути будь-якого кольору і розміру. Фарбують її при високій температурі методом напилення в термопечі. Нерівна поверхня профлиста підвищує жорсткість матеріалу. Він здатний надійно захистити балкон від перепадів температур і атмосферних опадів. Матеріал довговічний і з часом не тьмяніє.

вінілова вагонка

Цей обробний матеріал доступний за ціною і простий у догляді, привабливий на вигляд, абсолютно вологостійкий, довговічний, стійкий до ультрафіолету і несприятливих атмосферних умов, негорючий, має підвищену термостійкість Цей обробний матеріал доступний за ціною і простий у догляді, привабливий на вигляд, абсолютно вологостійкий, довговічний, стійкий до ультрафіолету і несприятливих атмосферних умов, негорючий, має підвищену термостійкість.
З її допомогою можна обшити навіть балкони на верхніх поверхах (10-14). Стару обшивку демонтують, залишаючи лише металевий каркас. Зсередини на його зовнішню сторону нашивають металеві профілі. Згодом на них набирають пластикові вагонки.

сайдинг

Назва матеріалу так і перекладається - «зовнішня обшивка». Він має багату палітру кольорів, довгий термін експлуатації, навіть до - 60 ° С протистоїть ударам; несприйнятливий до грибків і плісняви.

Сайдинг, завдяки своїм характеристикам, досить затребуваний матеріал для зовнішніх робіт. Догляд за ним досить простий - досить протерти поверхню матеріалу вологою губкою (можна і з миючим засобом), і він набуває свій колишній вигляд.

Поверхня сайдинга не роздувається або відшаровується. Покриття з нього має високу міцність, пружність і еластичність, а також стійко до різних ударів і подряпин. Цей матеріал, завдяки своїй унікальній системі, прекрасно відводить конденсат та іншу вологу, які нерідкі при неправильно виконаному утепленні балкона , Захищаючи тим самим стіни від опадів.

Монтажні роботи для зовнішньої обробки балкона можна виконати і самостійно. Для це необхідний сайдинг, саморізи по металу і металеві профілі (27 і 67), шуруповерт, болгарка, перфоратор, ножиці по металу.

Роботи починають з ретельного розрахунку зовнішньої площі. Ці дані потрібні для підрахунку кількості сайдинга і металевого профілю, необхідного для обрешітки.

67 профіль - більш міцний, тому його використовують по периметру балкона, а 27 профіль - для посилення металевої конструкції (з кроком 50 см).
Обрешітки збирають в примикає до балкона кімнаті, і обшивають сайдингом до половини (це нижня частина), після чого приступають до монтажу плит.
Між собою панелі сайдинга монтують за допомогою спеціальних засувок, що забезпечують їх надійне скріплення. До металевого профілю їх прикручують за допомогою шуруповерта саморізами (L 10; 12 мм).

І сайдинг, і профіль можна легко різати за допомогою ножиць по металу (на відміну від болгарки, це менш шумно, без іскор і навіть швидше). Решетування до бетонної плити повинна бути закріплена достатньою кількістю кріпильних елементів, щоб вітер не порушив оброблену поверхню. Така кількість отворів зручніше висвердлити перфоратором.
Існує 16 різних профілів і ще два запасні варіанти. Всі стики неодмінно потрібно здійснювати тільки заводськими елементами.

Для кріплення краще використовувати елементи «швидкий монтаж». Їх не закручують, а просто забивають молотком, що значно економить час. На крайні панелі необхідно буде надіти сайдингові профілю та зовнішні оздоблювальні куточки.

Зовнішню обробку балконів зазвичай закінчують установкою козирків і відливів, виготовлених з листової сталі. Якщо піддати сталевий лист додаткової обробки, то відливи і козирки НЕ будуть схильні до корозії або атмосферних впливів. Технологія обробки полягає в наступному:

  • з двох сторін на оцинкований сталевий лист наносять два шари: цинку і пасиватора (запобігає корозії);
  • покривають з внутрішньої сторони - епоксидною смолою, а з зовнішньої - ґрунтовкою.

Така досить легка обробка має досить невисоку вартість, але при цьому забезпечує збереження якості зовнішньої обробки балкона і її зовнішнього вигляду.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама