Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Шиншили: догляд та утримання в домашніх умовах, відгуки, бізнес-план

  1. Розведення шиншил як бізнес в домашніх умовах: переваги і недоліки
  2. Як організувати бізнес правильно?
  3. Шиншили: догляд та утримання в домашніх умовах
  4. Тонкощі продажів шиншил
  5. Бізнес-план по вирощуванню шиншил: баланс витрат і доходів
  6. Відгуки підприємців про бізнес з розведення шиншил

Домашня хутрова ферма - цілком реальна бізнес-ідея, якщо мова йде про шиншил

Домашня хутрова ферма - цілком реальна бізнес-ідея, якщо мова йде про шиншил. На відміну від хижих норок і лисиць травоїдні тваринки прості в утриманні. Шкурки можна здавати на хутро, крім того, шиншил вирощують і як домашніх вихованців. Почавши з декількох пар тварин, можна поступово розширювати справу, орієнтуючись на власні можливості і потреби ринку.

Отже, як розводити шиншил в домашніх умовах?

Розведення шиншил як бізнес в домашніх умовах: переваги і недоліки

Шиншили - невеликі гризуни з надзвичайно пишним, густим і красивим хутром. З кожної волосяної фолікули тваринного виростає не одна ворсинка, а відразу кілька щонайм'якшої павутинок-волосків. Така структура вовни робить її дивно щільною, теплою і абсолютно непромокаючої. Шкурки звірів відносяться до вищої категорії за класифікацією хутровиків.

У розведенні шиншил в домашніх умовах чимало плюсів, що привертає в цей бізнес новачків:

  • звірята дуже невибагливі, не потребують просторих приміщеннях;
  • розводити шиншил можуть навіть люди, які не мають навичок в звероводстве;
  • шиншили харчуються рослинною їжею, що дозволяє істотно знизити витрати;
  • на звіроферми практично не відчувається неприємний запах завдяки рослинній дієті тварин;
  • якісні шкурки коштують дорого;
  • шиншили не линяють, їх шкурки круглий рік в отличном состоянии;
  • шиншил можна розводити як домашніх тварин, сьогодні вони у великій моді.

Незважаючи на велику кількість плюсів, в бізнесі з розведення шиншил в домашніх умовах є і складності, які необхідно врахувати перед стартом проекту:

  • звірята недостатньо плідні, самка приносить не більше 9 дитинчат в рік;
  • самки зберігають здатність до розмноження до 10 років, потім їх вибраковують.

Розведення овець в домашніх умовах для початківців : Бізнес-план з розрахунками витрат і доходів в рублях, а також покрокова інструкція по організації своєї ферми містяться в статті за посиланням.

Розведення овець в домашніх умовах для початківців   : Бізнес-план з розрахунками витрат і доходів в рублях, а також покрокова інструкція по організації своєї ферми містяться в статті за посиланням

Як створити свій бізнес з розведення шиншил?

Як організувати бізнес правильно?

Досвідчені звіроводи рекомендують почати роботу з 1 сім'я (4 самки і 1 самець). Переконавшись, що управлятися з звірками нескладно, можна думати про організацію більшої звіроферми за всіма правилами.

Виберіть приміщення для утримання тварин. Шиншили люблять сухі і досить теплі кімнати без протягів. Розмістити клітини можна в теплому сараї, прибудові, цокольному поверсі будинку. На 20 сімей потрібно не більше 2 кв. м площі. Клітини встановлюються ярусами на зручній для догляду висоті.

Простота догляду за шиншилами в домашніх умовах не зажадає залучення найманої праці. З обслуговуванням 500 особин цілком впорається одна людина. При збільшенні кількості шиншил можна залучити до догляду за ними членів своєї сім'ї.

Увійдіть як ІП , Оберіть спрощену форму сплати податків. Для безпроблемної реалізації тварин потрібно сертифікат від ветеринарної інспекції. Придбайте клітини та інвентар по догляду.

Ідеальні клітини для утримання шиншил в домашніх умовах мають довжину 60 см, висоту і ширину - по 50 см. Кожна тварина має мати індивідуальне приміщення.

Клітини оснащуються поїлками і годівницями і встановлюються ярусами, щоб за звірками було зручно доглядати. Для надійності клітини кріпляться до стіни.

Шиншил, призначених для розведення, закуповують в різних розплідниках. Важливо, щоб тварини не знаходились в близькій спорідненості, це послаблює потомство. На 4 самок потрібен 1 самець, сім'ї розбивати небажано. Надалі доведеться час від часу міняти виробників, щоб уникнути близькоспорідненого схрещування.

Розведення перепелів як бізнес: відгуки підприємців, а також покрокова інструкція містяться в нашій новій статті за посиланням.

Як і де містити шиншил в домашніх умовах?

Шиншили: догляд та утримання в домашніх умовах

Звірки не люблять протяги, вважаючи за краще тишу і не дуже яскраве світло. У приміщенні потрібно обладнати вентиляцію, рекомендується поставити обігрівач для регулювання температури.

Шиншили - нічні тварини, це варто враховувати тим, хто планує тримати їх в квартирі. Всі процедури по догляду і годування краще проводити в другій половині дня, коли активність вихованців підвищується. Удень їх краще не турбувати.

Пол в клітинах засипається стружкою, сіном або тирсою, підстилка повинна змінюватися 2-3 рази в тиждень. Раз на місяць рекомендується проводити дезінфекцію клітин, ретельну чистку поїлок і годівниць. Повну обробку інвентарю роблять і перед тим, як запустити в звільнилися клітини нових звірів.

Годувати тварин потрібно 1 раз в день, ввечері, коли активність шиншил зростає. Основу раціону складає сіно і комбікорм. Комбіновані корми купують готовими або змішують самостійно.

В поживну суміш входить незбиране або подрібнене зерно (ячмінь, пшениця, кукурудза), квасоля, горох та інші бобові, насіння гарбуза і соняшнику, шматочки сирої моркви і сухофруктів. Доповнити меню можна свіжою травою: пророщеним вівсом, зеленим салатом, листям молодої кропиви або кульбаби.

Корм для шиншил повинен бути свіжим і якісним, без цвілі і сторонніх включень. Правильне годування - запорука міцного здоров'я і відмінної якості вовни. У постійному доступі у тварин завжди повинна бути чиста вода, яку необхідно часто міняти. Поїти шиншил холодною водою не рекомендується, вона повинна бути кімнатної температури.

В кожну клітину поміщається ванночка з чистим просіяним піском. Шиншили щодня купаються в ньому, очищаючи хутро. Для точки зубів підкладайте тваринкам деревні гілки і крейдяні камені, які заповнять дефіцит мінералів.

Шиншили розмножуються 2-3 рази на рік, самка приносить від 3 до 5 дитинчат. Новонароджені звірятка харчуються материнським молоком, у віці 7 тижнів вони стають повністю самостійними. Самочок можна залишити для оновлення та поповнення стада, самців зазвичай забивають або продають оптовим скупникам.

Наскільки вигідно розводити страусів в домашніх умовах і як правильно утримувати цих птахів в зимовий період, ви можете дізнатися тут.

Близькоспоріднені схрещування шиншил заборонено. Час від часу доведеться закуповувати самців на стороні, щоб поголів'я було більш міцним і здоровим. Деякі розплідники, що продають шиншил на плем'я, пропонують послугу з періодичної заміни самців.

Як реалізувати вирощених шиншил?

Тонкощі продажів шиншил

Шиншил продають оптовим закупникам, адреси можна знайти в інтернеті. Багато заводчики продовжують співпрацю з розплідниками, від яких отримували молодняк. Шиншил можна продавати і як домашніх вихованців.

Для цього рекомендується зареєструватися на тематичних форумах або створити власний сайт. Чим більше потенційних покупців дізнається про ваш розпліднику, тим краще.

Ще один популярний варіант - співпраця з зоомагазинами. Забавних і компактних звірків охоче купують або беруть на реалізацію.

Бізнес-план по вирощуванню шиншил: баланс витрат і доходів

Розведення шиншил як бізнес в домашніх умовах вимагає набагато менше витрат, ніж ферма норок або інших хутрових звірів. Основна стаття витрат - придбання племінних тварин.

Для організації ферми, розрахованої на 20 тварин, знадобиться:

  • клітини та інший інвентар - 5 000 рублів;
  • племінний молодняк шиншил - 30 000 рублів;
  • корми - 10 000 рублів.

До витрат варто приплюсувати витрати на оформлення юридичної особи (від 5000 рублів).

Самка приносить в рік не менше 9 дитинчат. У господарстві 16 самок, що дає приплід в 144 особини. Продавши підрощених шиншил по 3000 рублів (мінімальна ціна) можна отримати до 432 000 рублей. Ціна на тварин може сильно коливатися в залежності від розцінок на міжнародних хутрових аукціонах і курсу долара.

Як створити бізнес з розведення фазанів в домашніх умовах і скласти грамотний бізнес-план, ви можете прочитати тут.

Рентабельність бізнесу доходить до 70%, стабільний прибуток він буде приносити вже через рік. Збільшити дохід допоможе природне зростання поголів'я. Чим більше ферма, тим менше накладні витрати й сильніше прибуток.

Відгуки про бізнес з розведення шиншил в домашніх умовах.

Відгуки підприємців про бізнес з розведення шиншил

Відгук Марини, мешканки Москви:

Ідею з міні-фермою обмірковувала довго. У підсумку все ж таки зважилася і в теплій прибудові поселила 30 шиншил. Доглядала за ними разом з чоловіком. Сподобалося! Особливо добре, що звірята охайні і абсолютно не пахнуть.

Частина старших дитинчат продаємо по оголошеннях, але основний обсяг реалізуємо через розплідник, де купували шиншил самі.

Звичайно, так дешевше, все ж опт, але клопоту мінімум. До того ж подобається сам процес роботи з тваринами, обов'язково буду продовжувати.

Як правильно доглядати за індоуткі в домашніх умовах в літній і зимовий період - дізнайтеся в цій статті.

Відгук Сергія з Ярославля:

Працюю з шиншилами вже 2 роки. Починав з однієї сім'ї, сьогодні їх в господарстві більше сотні. Планую збільшити поголів'я.

Якщо поставити роботу на потік, управлятися з шиншилами нескладно, без проблем справляюся з усім поодинці. Головне - вчасно нагодувати і почистити клітини.

Ну і збут організувати, звичайно. До речі, по окрасу тварини можуть бути різними, так що доводиться ще й селекційною роботою займатися, це цікаво.

Розведення шиншил в домашніх умовах - бізнес для підприємливих, активних і працездатних людей. Щоб він приніс хороший дохід, важливо стежити за ситуацією на ринку і постійно шукати нові канали збуту.

Чим більше ферма, тим більше сил забирає саме процес продажів. Згодом можна спробувати вийти і на міжнародний ринок, але цей процес потребуватиме спеціальної документації та ретельної підготовки.

Як правильно доглядати за шиншилами в домашніх умовах? Відповідь міститься в наступному відео з рекомендаціями професіонала:

Отже, як розводити шиншил в домашніх умовах?
Як створити свій бізнес з розведення шиншил?
Як організувати бізнес правильно?
Як і де містити шиншил в домашніх умовах?
Як реалізувати вирощених шиншил?
Як правильно доглядати за шиншилами в домашніх умовах?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама