Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Утеплення зовнішніх стін пінопластом: Переваги і недоліки

  1. Переваги утеплення пінопластом
  2. Пінопласт найлегший утеплювач
  3. функціональність пінопласту
  4. Технологія утеплення пінопластом
  5. недоліки пінопласту

Лякають платіжки за тепло в зимовий час? А в приміщенні температура ледь добігає до відмітки в 20 градусів? Як же заощадити кошти і зробити своє житло ще більш теплим і комфортним взимку і прохолодним літом? Що потрібно знати початківцям майстрам? Як утеплити будинок зовні пінопластом своїми руками? Спробуємо відповісти на всі питання. Але спочатку уточнимо: Пінопласт - будівельний матеріал, який чудово підходить для утеплення будинків, квартир, гаражів, сараїв, лазень. Однак їм неможливо обкласти підвал або будь-яку будівлю з вентильованим фасадом. Вся справа у властивостях матеріалу. Але перш, ніж торкнутися недоліків пінопласту, визначимо його достоїнства.

Переваги утеплення пінопластом

Пінопласт для утеплення - це один з найбільш тонких, теплих і недорогих матеріалів, що володіє найнижчим коефіцієнтом тепло провідності. Це означає, що товщина цього матеріалу буде найменшою, порівняно з іншими утеплювачами. Перш, ніж утеплити будинок пінопластом своїми руками, не зайвим буде знати його основні переваги.

А це:

  • невелика вага;
  • відсутність шкідливих і екологічно небезпечних складових;
  • низька тепло провідність, яка досягається завдяки великому вмісту повітря в своєму складі;
  • відмінна звукоізоляція;
  • довгий експлуатаційний термін;
  • адаптованість до вологому середовищі і перепадів температур;
  • легкість монтажу;
  • низька вартість.

Утеплення стін пінопластом не зашкодить алергікам і дітям, адже матеріал не здатний активізувати хворобливі бактерії і не викликає алергічних реакцій.

Пінопласт найлегший утеплювач

Окремо варто поговорити про вагу матеріалу, адже неможливо утеплити стіни пінопластом зовні, не розбираючись в його щільності. Отже. На упаковках ви можете зустріти одне з трьох позначень: 15, 25 і 35 кг / м3. Щільність куба - це не що інше як вага матеріалу. Таким чином виходить, що 1 куб може важити 15, 25 або 35 кг. Ви самі можете цей показник перевірити. Але не варто радіти, якщо ви не змогли виявити заявлені 35 кг. А товар значно менше. Це недоробка, або скоріше хитрість виробника. Адже купуючи легше пінопласт для утеплення стін в Дніпропетровську, ви купуєте листи з меншою щільністю.

функціональність пінопласту

Пінопласт використовується для самих різних будівельних цілей. Їм можна утеплювати:

  • стіни;
  • покрівлю;
  • підлога;
  • фундамент будинку та ін.

Сьогодні ви можете самостійно купити пінопласт в Дніпропетровську і отримати надійний, теплий будинок з невеликими грошовими вкладеннями. Адже більшість виробників гарантують 30-річний термін служби обкладених пінопластом фасадів. Як же самостійно утеплити квартиру пінопластом зовні?

Технологія утеплення пінопластом

Перш, ніж приступити безпосередньо до будівельних робіт, потрібно оцінити обсяг робіт і розрахувати кількість матеріалів. Зверніть увагу на всі нюанси: наявність супутникової антени, кондиціонери та ін. Виберіть щільність матеріалу виходячи з товщини стін і особливостей споруди. Після цього прорахуйте квадратуру стін і замовте матеріал. Вам для цього знадобиться:

  • листи пінопласту;
  • спеціальна клеюча суміш;
  • армована сітка;
  • грунтовка;
  • кріплення (дюбеля);
  • штукатурка для зовнішніх робіт;
  • фарба фасадна;
  • перфоратор;
  • молоток, канцелярський ніж, валик, кельму і інші дрібні будівельні інструменти.

Після того, як ви виміряти і доклали на грунтовану стіну листи пінопласту, їх потрібно з'єднати за допомогою парасольок або грибків. Найкраще промазати стики клеїть сумішшю або задути монтажною піною, щоб домогтися максимальної герметичності. Від цього безпосередньо залежить тривалість експлуатації фасаду і відсутність на стінах грибків і інших хвороботворних бактерій. Після цього закріплюємо листи армованої сіткою, штукатуримо стіни і фарбуємо. Дуже важливо покрити пінопласт штукатуркою або спеціальним клеєм. Оскільки матеріал приходить в непридатність під впливом ультрафіолету. Власникам квартир варто купити жерстяної козирок для відводу води. На цьому роботи можна вважати закінченими.

недоліки пінопласту

Говорячи про численні достоїнства пінопласту, не можна ні сказати про мінуси матеріалу. До таких варто віднести:

  • горючість, тому краще уникати попадання вогню на фасад і негайно гасити в разі пожежі;
  • гігроскопічність. Згодом матеріал притягне до себе вологу. Саме тому не можна утеплювати пінопластом сирі підвали і подібні приміщення з підвищеною вологістю;
  • ефект парової лазні. Пінопласт діє як паробар'єр, тому в квартирі або будинку, утепленому цим матеріалом, необхідно обов'язково встановлювати примусову вентиляцію. Інакше стіни і стелі кімнат покриються цвіллю і хвороботворними грибками;
  • будинок для мишей. На жаль, ці гризуни люблять робити нори в пінопласт, а ось мінеральну вату вони не люблять. Тому власникам приватних будинків, які вирішили утеплити фасад пінопластом, доведеться подбати про усунення мишей.

Однак всі зазначені недоліки матеріалу повністю компенсуються цінними перевагами. І на сьогоднішній день пінопласт є найдешевшим, ефективним і доступним утеплювачем. Тепер ви знаєте, як утеплити квартиру пінопластом зовні, і зможете зробити все самостійно і на совість. Ви заощадите кошти на опалення житла. І ваш будинок стане надійною, теплою і затишною фортецею на довгі роки.

А в приміщенні температура ледь добігає до відмітки в 20 градусів?
Як же заощадити кошти і зробити своє житло ще більш теплим і комфортним взимку і прохолодним літом?
Що потрібно знати початківцям майстрам?
Як утеплити будинок зовні пінопластом своїми руками?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама