Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Зовнішнє оздоблення будинку - матеріали і нові технології

  1. сайдинг
  2. Блок-хаус
  3. декоративні панелі
  4. керамограніт

Завершує процес будівництва зазвичай зовнішня обробка будинку, матеріали при цьому використовуються сучасними будівельниками найпередовіші, так само як і фасадні технології

Завершує процес будівництва зазвичай зовнішня обробка будинку, матеріали при цьому використовуються сучасними будівельниками найпередовіші, так само як і фасадні технології. Якщо раніше вибір перед господарем був використовувати цеглу або дерево, то тепер на фасаді будинку може бути пластик, фіброцемент, метал, спеціальним чином оброблене дерево, а також всі його похідні - панелі з стружки, опіла, подрібненої тріски.

Крім того, традиційні матеріали для фасаду, такі як цегла і камінь, отримали свій подальший розвиток у вигляді декоративної фасадної плитки або композитних панелей на основі кам'яної крихти.

Природно, не тільки матеріали удосконалюються рік від року, з'являються також нові технології їх кріплення і застосування. Адже ще зовсім недавно ніхто не знав і не використовував такі фасадні технології, як «вентильований фасад» або «мокрий фасад». Здається, що вони застосовуються давно. Насправді цим технологіям «від роду» всього 20 років.

Подивимося, які є самі вживані на даний момент фасадні для приватного будівництва, доступні середньому забудовнику.

сайдинг

Один з найдешевших, і, в той же час, найрізноманітніших фасадних матеріалів. Коли робиться зовнішня обробка будинку, матеріали на фасад із пластику використовуються найрізноманітніших фасонів і кольорів. Це і горизонтальні пластикові панелі і вертикальні, імітують брус і дошку , Дранку і облицювальну цеглу або камінь.

Навіть товщина, технологія виробництва і спосіб кріплення на зовнішніх стінах будинку настільки розрізняються для різних видів сайдинга, що їх стали відносити до різних груп фасадних матеріалів.

Поряд з пластиковим сайдингом зараз використовується сайдинг на основі фіброліту та на основі композитних матеріалів, що містять крім пластика також і дерево.

Блок-хаус

Коли ведеться зовнішнє оздоблення будинку, матеріали, що імітують натуральні види фасадів, набагато популярніше, ніж різного роду «хай-тек» або «індастріал». До таких імітує натуральне дерево матеріалів відноситься блок-хаус. Причому блок-хаус може бути як із пластику, так і з дерева і металу.

Дерев'яний блок-хаус - панелі з дерева, які нашиваються на фасад будівлі і імітують дерев'яний зруб або брусові стіни.

Пластиковий або металевий блок-хаус - це панелі, що імітують фактуру дерева, які повинні створювати ілюзію, що перед нами зруб з колоди або бруса.

декоративні панелі

Останнім часом велике поширення набувають матеріали, виробництво яких стало можливим завдяки технічному прогресу в галузі будівельних технологій.

Взяти хоча б пропонуємо п панелі. Цей фасадний матеріал отримують, поєднуючи пластик і мінеральні наповнювачі. Завдяки такому поєднанню виходить гнучкий, довговічний і негорючий фасадний матеріал.

Також нові будівельні технології поклали початок використанню панелей з импрегнированного дерева, композитних матеріалів, що створюються на базі продуктів переробки деревини.

Поєднуючи метал і пластик, камінь і пластик, дерево і пластик, технологи отримують фасадні матеріали, що володіють унікальними властивостями.

Поєднуючи метал і пластик, камінь і пластик, дерево і пластик, технологи отримують фасадні матеріали, що володіють унікальними властивостями

керамограніт

Лицьова граніт широко використовувався в будівництві, починаючи з епохи римського панування. Його історія налічує без малого 25 століть.

Матеріал цей завжди був дуже трудомістким у видобутку, виробництві, монтажі та обслуговуванні. Однак на рубежі двадцятого століття інженери запропонували використовувати його замінник - керамограніт. В основу з кераміки вплавлятися спочатку кам'яна і гранітна крихта, а пізніше стали використовуватися не тільки природні, але і штучні матеріали.

Плити з керамограніта легкі і міцні, що дозволяє використовувати їх не тільки на суцільних підставах, а й як складову частину вентильованого фасаду . При цьому різноманітність рішень по кріпленню керамогранітних плит дозволяє використовувати їх в самих різних варіантах. Керамогранітні плити можуть бути закріплені як на кляммери або дюбеля, так і спеціальний клей.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама