Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Зовнішнє оздоблення будинку з піноблоків: приклади (фото і відео)

  1. Установка вентильованого фасаду
  2. Облицювання стін цеглою
  3. оштукатурювання фасаду

Піноблок - дуже практичний матеріал, але через пористої структури потребує захисту. Таким захистом виступає зовнішня обробка будинку з піноблоків, яка має різні варіації. Найпоширеніші способи обробки: монтаж вентильованого фасаду, облицювання цеглою або каменем, штукатурка і фарбування. Кожен спосіб має певні переваги, але основною умовою при облицюванні стін є паропроникність покриття. Піноблок - дуже практичний матеріал, але через пористої структури потребує захисту

Будинки з піноблоків є екологічно чистими, а також мають високу вогнетривкість і вологостійкість.

Установка вентильованого фасаду

Обшивка пінобетонних стін сайдингом не займає багато часу і не вимагає великих витрат. Таке облицювання стійка до температурних перепадів, довго служить, не вигоряє на сонці і виглядає дуже привабливо. Повітряний зазор між сайдингом і піноблоком дозволяє стінам дихати, що благотворно позначається на кліматі в приміщеннях.

Для роботи будуть необхідні інструменти:

Зовнішнє оздоблення стін з піноблоків штукатуркою.

  • ножівка з дрібними зубами;
  • будівельний рівень і косинець;
  • рулетка;
  • молоток;
  • тарілчасті дюбелі, цвяхи, саморізи;
  • шуруповерт.

Крім того, знадобляться наступні матеріали:

  • сухий рівний брус перерізом 80 х 80 мм;
  • плити пінополістиролу товщиною 50 мм;
  • панелі сайдинга;
  • стартовий профіль.

Стандартно облицювання фасаду будинку з піноблоків починається з монтажу вертикальної обрешітки. Бруси кріпляться на стіни з кроком 50 см. При цьому необхідно контролювати рівнем розташування брусів щодо вертикалі. Коли решетування буде встановлена, замішують клейовий розчин для пінополістирольних плит і закріплюють утеплювач між брусами. Плити слід встановлювати максимально щільно, щоб не залишалося зазорів і щілин, особливо на швах. Утеплювач обов'язково фіксують тарілчастими дюбелями, розташовуючи їх на стиках плит і по кутах.

Утеплювач обов'язково фіксують тарілчастими дюбелями, розташовуючи їх на стиках плит і по кутах

Зовнішнє оздоблення стін з піноблоку сайдингом.

Далі по периметру будинку на відстані 10-15 см від землі кріплять стартовий профіль. Розташовуватися він повинен строго по горизонталі, інакше панелі будуть помітно перекошені. Беруть першу панель і вставляють її нижній край в замок профілю. Верхній край панелі фіксують саморізами або цвяхами, вставляючи їх строго по центру кріпильного отвори. Нижній край другої панелі заводять в замок попередньої і точно так само закріплюють на стіні. Сильно закручувати шурупи можна, щоб панелі при розширенні чи не деформувались. Всі інші панелі монтують точно так же, до самого даху. Після закріплення останнього елемента зовнішня обробка будинку з піноблоків вважається завершеною.

Облицювання стін цеглою

Цей спосіб можна назвати найбільш трудомістким і дорогим, але облицювання пінобетонних будинків декоративною цеглою або каменем виглядає дуже ефектно. Щоб виконати таку роботу самостійно, необхідні навички муляра, адже недосвідченої рукою акуратно облицювати стіну не вийде. Будь-які похибки в обробці здалеку будуть кидатися в очі.

Будь-які похибки в обробці здалеку будуть кидатися в очі

Зовнішнє оздоблення стін з піноблоку цеглою.

В процесі роботи знадобиться:

  • цементний розчин для кладки;
  • декоративний цегла;
  • будівельний рівень;
  • кельма;
  • перфоратор;
  • дриль з насадкою для замішування розчину;
  • базальто-пластикові зв'язку або спіральні цвяхи.

Розчин наносять рівномірно на всю поверхню цегли, товщина шару повинна бути близько 10-15 мм. Перший ряд облицювання укладають на виступ фундаменту, залишаючи між стіною з пінобетону і цеглою зазор шириною 3 см. При попаданні розчину на лицьову частину цегли його необхідно відразу ж витерти, щоб не залишалися неакуратні плями.

Кожен п'ятий стик між цеглинами нижнього ряду обов'язково залишають вільним від розчину: ці продушкі сприяють вентиляції і видалення зайвої вологи.

Точно такі ж отвори слід зробити в самому верхньому ряду кладки.

Щоб оздоблення фасаду будинку не обрушилася під впливом вітрового навантаження, цегляну кладку з'єднують з несучою стіною з пінобетону спеціальними цвяхами або пластиковими зв'язками. Спіральні цвяхи забивають в пінобетон так, щоб виступаючі кінці розташовувалися на рівні горизонтального шва кладки. Але найзручніше використовувати базальто-пластикові зв'язку - круглі стрижні перетином 4 мм, обидва кінці яких мають піщане напилення. На 1 кв.м кладки зазвичай потрібно не більше 4 стрижнів.

Під час кладки необхідно відразу видаляти надлишки розчину, щоб шви вийшли акуратними. Коли розчин трохи схопиться, потрібно обробити кожен шов спеціальним інструментом - розшивкою. Це додасть обробці завершеність і чіткість, така кладка завжди виглядає більш привабливо. На цьому облицювання піноблоків вважається виконаним.

оштукатурювання фасаду

Оскільки штукатурка наноситься зовні будівлі, вона повинна мати гарну водостійкість і паропроникність, високу міцність на стиск і бути морозостійкої. Процес обробки піноблоків включає кілька етапів: підготовку стін, утеплення, армування і нанесення штукатурки. Якщо будинок з пінобетону вже утеплений всередині, без зовнішньої теплоізоляції можна обійтися.

Отже, для роботи буде потрібно:

  • грунтувальна суміш;
  • фасадна штукатурка;
  • армована сітка зі скловолокна;
  • широкий шпатель;
  • малярська кисть або валик;
  • цементний розчин;
  • силіконова фарба.

Штукатурна обробка будинків з піноблоків не вимагає спеціальних навичок і знань, цілком достатньо вміти поводитися зі шпателем. Починають з підготовки стін: розчином закладають всі дрібні зазори або нерівності, гарантують поверхню. Закріпивши теплоізоляційний шар, зверху накладають армуючої сітки і фіксують її так, щоб не утворилися зморшки. Замішують штукатурку і шпателем розподіляють її по сітці, ретельно втираючи суміш у осередку. Коли сітка буде повністю покрита штукатуркою, наносять зверху наступний шар, при необхідності надаючи йому певну рельєфність. Після висихання штукатурки її можна закріпити силіконової фарбою.

Якщо така обробка будинків з піноблоку здається занадто затратною, існує ще один спосіб - фарбування. Паропроникна силіконова фарба відмінно лягає на піноблок, надійно захищаючи його поверхню від дощу, снігу та вітру. Наносити її нескладно, часу це займає мало, а виглядає пофарбований фасад з пінобетону досить привабливо.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама