Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Насос для фонтану: міні, водяний, погружной

  1. Пристрій і принцип роботи насоса для фонтану
  2. Насос для домашнього фонтану - відео
  3. Види і відмінності насосів для фонтану, їх ціни
  4. Поради щодо вибору насосів для фонтану

зміст Згорнути зміст Згорнути     Міні насос для фонтану   Дачну ділянку - місце на якому, часом хочеться здійснити свою давню мрію

Міні насос для фонтану

Дачну ділянку - місце на якому, часом хочеться здійснити свою давню мрію. Одним для цього необхідна наявність автономних комунікацій, у вигляді водопостачання та електричного забезпечення. Інші облаштовують різного роду басейни і ставки. Непоганим альтернативним варіантом може стати фонтан.

Для того щоб створити повноцінний фонтан на дачі, або в будь-якому іншому місці вам знадобиться водяний насос для фонтану. Такі пристрої мають своєрідну конструкцію, унікальний принцип роботи.

Перед тим як купити насос для фонтану, ми розглянемо різновиди насосів для фонтану, їх вартість і розберемося з нюансами вибору і покупки агрегату.

Пристрій і принцип роботи насоса для фонтану


style = "display: block"
data-ad-client = "111-9337857885889635"
data-ad-slot = "9967522739"
data-ad-format = "auto">

Насоси для фонтанів мають різні конструкції залежно від різновиду. У той же час, слід розглянути основні елементи системи, які характерні для всіх насосів. Отже, насос для фонтану має наступний пристрій:

  1. Корпус насоса. Даний вузол, в залежності від виду насоса може мати прямий контакт з водяною середовищем, або розташовуватися безпосередньо біля джерела води. Корпус виконує функцію захисту електродвигуна насоса від механічних пошкоджень та інших негативних зовнішніх джерел впливу. Погружной фонтанний насос має корпус, який обладнаний гідроізоляцією;
  2. Електричний двигун. Як правило, виконується в формі ротора, але в залежності від виду насоса може мати й іншу компоновку. Крім робочих елементів, в комплект електродвигун входити система електроживлення та кабель;
  3. Шланг для подачі води. Не менш важливий і обов'язковий елемент будь-якого водяного насоса для фонтану. Саме з його допомогою відбувається первинний забір води, з джерела. Розташування шланга має значення для регуляції тиску, і поліпшення ефективності роботи системи в цілому;
  4. Водяний фільтр, або система фільтрації води. Водяні насоси для фонтанів комплектуються дані елементами, практично завжди, через специфіку їх роботи. Перш за все, джерело води розташовується на поверхні, що характеризує його як забруднене різним дрібним природним сміттям та іншими дрібними частинками, які згодом можуть вплинути на роботу системи. Крім того, очищена вода приємніша для ока, і безпечна для людини. До фільтрації слід віднести різного роду захисні сітки і подрібнювачі, які є бар'єром для потрапляння твердих елементів в ротор насоса;
  5. Форсунки насоса. Саме форсунки відповідають за інтенсивність, напрям і спосіб подачі води у фонтані. Слід приділяти особливу увагу даному елементу, перед тим як купити насос для фонтанчика. Деякі моделі дозволяють використовувати кілька видів змінних форсунок, але є і насоси, в яких не можна проводити таку заміну.
  6. Регулятор потужності насоса. Їм обладнані більшість насосів для фонтану. Завдяки даному елементу можна виставити необхідний напір води, а так само, він дозволить заощадити електричну енергію, при роботі насоса.

Крім основних деталей, насоси для фонтану можуть бути укомплектовані різними перехідниками, трійниками для організації водоподачи максимальної ефективності. І, звичайно ж, кран для підключення фонтану. Деякі моделі можуть мати деталі для роботи з рідинами з високою температурою.
до меню ↑

Насос для домашнього фонтану - відео

Для кращого розуміння системи насоса для фонтану, слід розібрати принцип його дії. Після включення електродвигуна, і активізації лопатей, або іншого робочого елемент, за допомогою шланга відбувається забір води.

Далі водяній проток проходить через систему фільтрації, і за допомогою тиску подається на форсунку. Далі вода розпорошується, в залежності від конфігурації форсунки і налаштувань, тим самим утворюючи фонтан.
до меню ↑

Види і відмінності насосів для фонтану, їх ціни


style = "display: block; text-align: center;"
data-ad-layout = "in-article"
data-ad-format = "fluid"
data-ad-client = "111-9337857885889635"
data-ad-slot = "9725334793">

Для того щоб купити насос фонтанний необхідно розрізняти всі види, які пропонуються сьогодні виробниками. Найбільш важлива і основна класифікація насосів:

  • Насос для фонтану. Такі пристрої більш прості конструктивно, як правило, мають кращий коефіцієнт корисної дії і більш високу потужність. Як зрозуміло з назви, вся система розташовується безпосередньо в джерелі води. Недоліками такого насоса можна назвати труднощі експлуатації та проведення планового сервісу, через необхідність діставати насосну систему з водойми. Крім того, при неправильній експлуатації такі насоси виходять з ладу. Ціна насоса для фонтану погружного типу варіюється в межах від 800 рублів до 50000 рублів за моделі підвищеної потужності;
  • Поверхневий насос для фонтану. Виконують ті ж функції що і їх заглибні аналоги, при цьому мають свої переваги, серед яких універсальність, простата експлуатації і можливість швидкого перенесення пристрою, або його повного демонтажу. У поверхневих насосах все робочі деталі, крім шланга і фільтра розташовані не в самому джерелі, а безпосередньо, або на певній відстані біля нього. Такі насоси розраховані на менші обсяги роботи, і практично завжди мають менше номінальну потужність, ніж заглибні. Ціна насосів для фонтану водоспаду поверхневого типу знаходиться в межах 200 - 15000 рублів.

Міні насос для фонтану

Залежно від масштабу фонтану можна придбати насос для великого фонтану. В таких цілях використовуються заглибні моделі великої потужності.

Так само ви можете купити насос для міні фонта. Такі пристрої використовуються в невеликих джерелах, як правило, на дачах, або у дворі приватного будинку. Вони представлені у вигляді заглибних насосів середньої потужності, або поверхневих насосів для фонтану. На ринку ви можете так само придбати насос для кімнатного фонтану.

Такі пристрої являють собою спрощену версію заглибних насосів, і призначені для роботи з невеликими декоративними фонтанами і водоспадами всередині приміщення.
до меню ↑

Поради щодо вибору насосів для фонтану

Перед тим як вибрати циркуляційний насос для фонтану слід звернути уваги на ряд параметрів:

  1. Продуктивність насоса. Важлива характеристика для досягнення висоти водяного струменя потрібної довжини. Продуктивність насосів вимірюється в літрах за секунду. Наприклад, водяний насос з продуктивністю в 500 літрів зможе підняти воду на відстань в 1 метр. Слід брати даний показник з запасом, щоб уникнути роботи насоса в максимальному режимі;
  2. Напруга насоса. Деякі насоси, як правило, більш потужні працюють з напругою в 220. В, тоді як невеликі насоси для міні фонтанів в 12 -24 Вольт. Тому, слід бути готовим до переоснащення електроточки;

Так працює насос для фонтану

Коефіцієнт корисної дії. Важлива характеристика для найбільш вдалої покупки. ККД покаже вам витрати електроенергії в співвідношенні з потужністю пристрою. Ефективність насоса визначається саме цим показником. Найбільш вдалі насоси мають ККД рівний 85-97%.

Крім цього, зверніть увагу на комплект поставки насоса, його повноту і наявність необхідних супроводжуючих документом (технічний паспорт, гарантійний талон, інструкція).
до меню ↑

Так працює насос для фонтану - відео

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама