Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Рівень підлоги: монтаж своїми руками, особливо регулятора, як виставити, фото і інструкція

  1. визначення рівня
  2. Лазерний рівень
  3. гідроуровень
  4. Розрахунок чистового рівня
  5. підсумок

Одне з основних критеріїв якісного і зручного статі є рівна у всіх відносини поверхню. При установці практично будь-якого підлогового покриття, будь-то бетонна стяжка або дерев'яна підлога - в першу чергу необхідно визначити майбутній рівень підлоги.

Незалежно від того, в якому приміщенні будуть здійснюватися роботи по їх установці - дана процедура є обов'язковою умовою для створення рівної площини.

Незалежно від того, в якому приміщенні будуть здійснюватися роботи по їх установці - дана процедура є обов'язковою умовою для створення рівної площини

Ідеально рівна підлога: фото

Якісний підлогу на увазі під собою не тільки візуально рівну поверхню, але і правильне розташування загальної площині щодо землі. Якщо підлога буде "перекошений" то на перший погляд ви можете цього не помітити. Однак, навіть якщо візуально або на дотик ваш підлога буде здаватися ідеально рівним - хибний рівень істотно відіб'ється на його технічних характеристиках.

Особливо важливо підібрати правильний рівень майбутньої підлоги для ванної кімнати, так як вода буде накопичуватися в найнижчій точці. І якщо площини не буде ретельно вивірена, то такого роду неприємних сюрпризів будуть неминучі. У даній статті буде описана детальна інструкція про те, як правильно визначити рівень майбутньої підлоги своїми руками.

визначення рівня

Щоб визначити розташування площині щодо землі, необхідно використовувати орієнтири - найнадійніший параметр, за допомогою якого можна вивірити ідеальний рівень майбутньої підлоги є сила земної гравітації.

Всі наявні на сьогоднішній день вимірювальні прилади використовують саме цей принцип. Для проведення процедури вимірювання вам знадобитися лазери або гідроуровень.

Регулятор рівня підлоги - лазери

Лазерний рівень

Лазерний нівелір найбільш простий в експлуатації, проте його ціна на порядок вище вартості гідрорівня. В основі найбільш дорогих аналогів лежить плаваюча лазерна головка, яка автоматично вирівнюється під впливом земного тяжіння. Після автовирівнювання, лазер буде відзначати на стіні горизонтальну лінію, яка розташована ідеально рівно щодо землі.

Дешевші лазери встановлюються вручну - в їх конструкцію входить краплинні орієнтири і гвинтові регулятори на ніжках, за допомогою яких прилад встановлюється на чорновий поверхні. Регулятори підкручують до тих пір, поки бульбашка повітря не буде перебувати рівно посередині циліндра.

Зверніть увагу!
В незалежності від того, яку конструкцію має пристрій - важливо надійно встановити його на чорновий поверхні.
Він не повинен хитатися або зісковзувати з поверхні підстави, на якому він встановлений, інакше це призведе до появи похибки у вимірюваннях.

Він не повинен хитатися або зісковзувати з поверхні підстави, на якому він встановлений, інакше це призведе до появи похибки у вимірюваннях

Визначення рівня лазерним нівеліром

Виміряти місцезнаходження майбутньої підлоги за допомогою лазерного рівня досить просто - основною умовою даної процедури є його правильна установка. Після цього вам достатньо зазначити місцезнаходження лазерної позначки по периметру - в сукупності вони складуть ідеально рівну площину. При роботі з гідрорівнем процес вимірювання дещо складніша.

Зверніть увагу!
Відмітки можуть розташовуватися на будь-якій зручній для вас висоті - отриману шляхом вимірювання площину можна в подальшому "опустити" на необхідну вам висоту за допомогою будівельної рулетки.

гідроуровень

гідроуровень

Гідроуровень - це найбільш поширений і в той же час самий дешевий вимірювальний прилад для проведення даної процедури. Він складається з капронової трубки, усередині якої знаходиться рідина (вода) проте, для роботи з ним вам будуть потрібні певні навички і присутність помічника.

Процес роботи з гідрорівнем виглядає приблизно таким чином:

  • При придбанні прилад найчастіше порожній і перед початком експлуатації вам необхідно його заповнити. Для цього вам знадобитися ємність з чистою водою, яка ставиться на узвишші, в неї опускається один кінець капронової трубки. Досить одного втягує руху з іншого кінця і вода почне заповнювати трубку;
  • Трубку заповнюють до тих пір, поки з обох її кінців не залишиться по 25 см вільного простору. Якщо на кінцях присутні вимірювальні судини - прилад необхідно заповнити таким чином, щоб в рівному становищі вода заповнювала їх рівно наполовину;

Зверніть увагу!
При наповненні і експлуатації гідрорівня необхідно стежити за тим, щоб усередині не виявилося повітряних бульбашок, так як це внесе серйозну погрішність в процес вимірювання.

При наповненні і експлуатації гідрорівня необхідно стежити за тим, щоб усередині не виявилося повітряних бульбашок, так як це внесе серйозну погрішність в процес вимірювання

Принцип роботи водяного рівня

  • Після того як водяний рівень заповнений, можна приступати безпосередньо до процесу вимірювання - для цього вам знадобиться помічник. Спочатку на одній зі стін робиться початкова відмітка - її можна поставити на будь-якій зручній для вас висоті;

Схема роботи

  • Один з вимірюють звіряє водяний стовп з первісної відміткою, а другий приставляє інший кінець трубки до наступної стіни на приблизно однаковому рівні. Піднімаючи або опускаючи трубку, рівень рідини звіряється з початковим орієнтиром. Після того, як водяний стовп співпаде з початковою точкою - на іншому кінці приладу робиться відповідна висоті води відмітка;
  • Таким чином, ви отримаєте дві позначки, які знаходяться на одному рівні щодо землі. З цієї ж технології розмічається весь периметр приміщення. Потім всі крапки об'єднуються прямою лінією, і ви отримаєте ідеально рівну площину;

Розрахунок чистового рівня

Після того як периметр розмічений, залишається вивести рівень чистого статі - для цієї мети вам знадобиться рулетка. Щоб опустити отримані позначки на потрібну вам висоту, необхідно відміряти рулеткою рівні відрізки, по всьому периметру - в результаті площину перенесеться на необхідний вам рівень без будь-якої похибки.

Щоб опустити отримані позначки на потрібну вам висоту, необхідно відміряти рулеткою рівні відрізки, по всьому периметру - в результаті площину перенесеться на необхідний вам рівень без будь-якої похибки

Визначення чистого рівня

Накреслена площину повинна визначати верхню кромку вже готового статі, а не окремої його частини - обчислюючи його місцезнаходження необхідно врахувати висоту засипки (якщо така матиме місце) і товщину підлогового покриття квартири або будинку. Якщо мова йде про ванну кімнату -не забудьте взяти до уваги шар гідроізоляції, присутність якого наказано стандартами СНиП на рівень підлоги у ванній.

підсумок

Своєчасне вирішення питання: Як виставити рівень підлоги? - є гарантією якісного майбутнього підлогового покриття, яке буде відповідати все будівельним нормам.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама