Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Саморобний водяне опалення котеджу і заміського будинку - корисні поради статті

  1. Особливості опалення котеджів і заміських будинків Опалення котеджів і заміських домовБольшім, комфортним,...
  2. типи опалення
  3. Опалення заміського будинку - корисні поради
  4. Установка водяного опалення заміського будинку

Особливості опалення котеджів і заміських будинків

Опалення котеджів і заміських домовБольшім, комфортним, а найголовніше, теплим і відмінно захищеним - саме таким багато жителів нашої країни уявляють собі заміський приватний котедж. Однак варто враховувати одну умову - навіть найбільш розкішний і сучасний будинок буде незатишним і негостинні, якщо Ви не подбаєте про систему заміського опалення.
Автономне опалення будинку, дачі або котеджу вважається основною складовою комфортного проживання за межами великого міста. Безсумнівно, тут же виникає величезна кількість питань: який різновид теплоносія оптимально підібрати для конкретного дачної ділянки? Яке заміське опалення вважається ідеальним для будинків, що відрізняються великою площею? Яка вартість опалення котеджу?
Звичайно ж, з'ясовувати це рекомендується до початку будівництва і тільки в перевірених компаніях, які можуть похвалитися багаторічним досвідом роботи.
Опалення будинків, в тому числі і заміських, а також їх водопостачання повинно починатися з проектування. Необхідно точно визначитися з тим, яким чином Ви будете використовувати своє житло, тобто будете там проживати постійно, приїжджати у відпустку або на вихідні і т.д.
Монтаж опалювальних систем для заміських будинків і котеджів також є досить складною і серйозною завданням, що вимагає ретельних попередніх розрахунків і планування.
Опалювальні системи різних типів будинків досить суттєво відрізняються один від одного. По відношенню до характеру призначення будівлі вибирається, яка саме опалювальна система найбільш раціонально буде використовуватися в конкретному випадку. Монтаж систем дачного опалення - неймовірно відповідальну справу, яке слід довіряти тільки кваліфікованим фахівцям. Навіть найменша помилка або прорахунок в цьому питанні можуть привести до того, що ефективність всієї системи опалення буде зведена на «ні», а передбачені можливості не будуть реалізовані в повному обсязі. Що стосується довговічності системи дає опалення будинків - то це безпосередньо залежить від того, наскільки грамотно і якісно був здійснений монтаж. Ні в якому разі не можна брати орієнтир лише на власні сили і можливості. Самостійність, а можливо навіть самодіяльність, в питаннях опалення приватних будинків ні до чого доброго не приведе. Не варто довіряти монтаж систем опалення першим зустрічним, якщо Ви не впевнені в їх компетентності.
Якщо Ви збираєтеся жити у власному заміському будинку, причому не тільки в теплий період року, а й взимку, то Вам варто серйозно задуматися про вибір системи опалення, а також провести необхідний розрахунок. Замислившись про організацію опалення заміського будинку, необхідно враховувати цілий ряд факторів. Це розмір, кількість засклених вікон, наявність в будівлі теплих підлог, сауни, оранжереї, басейни і т. Д. Крім того, розрахунок системи опалення повинен здійснюватися ще на початковій стадії проектування системи.

Рад про монтаж системи опалення котеджу

Кожен власник котеджу майбутній або нинішній розуміє, що будинок потрібно опалювати, тому що в наші зими без опалення тільки в сплячку. І затишним і комфортним будинок без опалення не назвеш, так приміщення. Тому п'ять порад про організацію системи опалення котеджу.

Рада №1: Оцініть тепловтрати котеджу і постарайтеся зменшити їх за допомогою теплоізоляції

Якщо Ви не збираєтеся гріти повітря за вікном, то повинні розуміти, що систему опалення потрібно розрахувати, ґрунтуючись на оцінки тепловтрат вашого котеджу. Основними джерелами тепловтрат є природно вікна, на другому місці підлогу і стіни, на третьому - дах. Тому перш ніж приступити до монтажу опалення котеджу - утеплите свій будинок!

Рада №2: Грамотно розставте опалювальні прилади

Якщо ви, як передбачливий господар, замовте оцінку тепловтрат вашого котеджу, то отримаєте точні дані про кількість тепла для кожної кімнати. Але опалення котеджу не зводиться до правильного підбору опалювального обладнання, воно так само і в грамотному виборі точки розміщення, тому що при неправильному розміщенні ви отримаєте нерівномірний прогрівання кімнат і перевитрата енергоносіїв.

Рада №3: ​​Постарайтеся, якомога рівномірніше розподілити опалювальні прилади по дому, щоб зменшити ймовірність протягів

Природно, що найбільш рівномірно розподіленими опалювальним приладом при автономному опаленні котеджу є теплові підлоги і панелі, що займають великі площі в приміщенні. Решта ж прилади можуть викликати в кімнаті підвищений рух повітря, і щоб цього уникнути потрібно намагатися розміщувати їх ближче до холодних стін, але при цьому і покривати найбільшу площу, зазвичай такими місцями є точки під вікнами і глухі стіни.

Рада №4: Постарайтеся домогтися стовідсоткової ефективності радіаторів, тобто, щоб вся потужність йшла на обігрів приміщення

На жаль, як правило, в системах опалення цього домагаються не завжди, тому що нехтують радою №1 або роблять неграмотний розрахунок системи опалення котеджу. Кількість тепла, яке віддає радіатор, залежить від того, наскільки добре циркулює повітря навколо нього. Адже теплообмін відбувається безпосередньо між ще холодним повітрям кімнати і нагрітою поверхнею радіатора. Тому обов'язково потрібно, щоб радіатори закріплювалися на деякій відстані від стіни. Якщо опалювальний прилад розташовується у вас під вікном, то він повинен в довжину дорівнювати 0.7 - 0.8 від ширини вікна. Тобто якщо вікна широкі, то радіатори потрібні довгі і малої висоти, а при вузьких - високі і короткі.

типи опалення

Виберете тип опалення котеджу найбільш підходящий вам за технічними характеристиками і фінансовим можливостям

Існують різні системи опалення з різними опалювальними приладами. Виділяють три:

повітряне
рідинне
Електричне

Електричне опалення вважається самим мобільним і компактним з мінімальними витратами на монтаж опалювального обладнання і експлуатацію, але сама електроенергія, як «теплоносій», вважається найдорожчим.

Повітряне опалення майже не використовується у нас в країні, тому ми опускаємо його з розгляду.

Рідинне опалення може використовувати в якості теплоносія, як воду, так і антифризи. Вода відмінний теплоносій, але якщо система опалення не використовується в зимовий період, то вона може замерзнути в трубах і пошкодити обладнання, тому і використовують незамерзаючі рідини. Але варто врахувати, що антифризи в порівнянні з водою мають на 10-15% меншу теплоємність, зате в 3-5 разів більшу в'язкість. Не варто так само його використовувати в системах з котлами електродного типу і оцинкованим трубопроводом.

Для комфортного проведення часу за містом головне правильно організувати опалення котеджу . І найперше, що зробить кожен поважаючий себе господар, почне підбір персоналу - тих людей, які і виміри необхідні зроблять, і доставлять все необхідне, і встановлять систему опалення за всіма правилами.

Тому звертатися краще в компанії, досвід роботи з опаленням у яких вже не один рік.
Змонтувати систему як то кажуть «на око» зможе практично кожен, але дізнатися, наскільки якісно зроблений монтаж, вам пощастить тільки з настанням холодів, коли система буде запущена в експлуатацію. І тут вже пізно буде що-небудь переробляти, по крайней мере, в поточному році.

Звичайно, кожен розуміє, що будівництво заміського будинку обходиться, м'яко кажучи, не дешево і тому багато хто прагне заощадити на системах водопостачання, опалення і т. Д.

Але в цьому випадку, як би смішно це не звучало, все обійдеться вам набагато дорожче. Адже встановіть ви дешеву систему опалення і що далі? А далі капітальний ремонт, тому як стіни сиреют, шпалери відвалюються і додатково до цього ще й холод в приміщенні.

Тому краще на системі опалення не економити і можете насолоджуватися комфортом і затишком.

Опалення заміського будинку - корисні поради

Заміський будинок повинен бути теплим! Напередодні зими ця тема особливо актуальна. Сьогодні існує досить багато способів опалення котеджу, які щороку удосконалюються.

1) Газове опалення - найзручніший і недорогий спосіб. Сучасні газові котли мають різну потужність, розраховану на різний обсяг приміщень. Важливо правильно розрахувати потужність котла, щоб не вийшло перевитрати палива.

Мінус: далеко не у всіх заміських селищах проведено газопостачання. Навіть в досить дорогих комплексах бізнес-класу забудовник іноді економить на газі. До слова, в Істрінському долині газ проведено у всіх селищах, крім економічного Нікітського.

Порада: Якщо площа будинку невелика, можна провести розводку опалення самостійно. Для цього на будівельному ринку є всі необхідні матеріали. А ось підведення газопроводу в будинок і під'єднання його до котла можна довірити тільки сертифікованої організації.

2) Водяне опалення - досить популярний в Росії метод. В системі може застосовуватися як власне вода, так і рідина (антифриз). Водяне опалення може бути як примусове, з використанням циркуляційного насоса, так і з природною циркуляцією. В останньому випадку потрібні високі стелі, інакше рівень трубопроводу може перекривати частково вікно.

3) Теплові насоси - часто використовуються в США і Європі. Це пристрої, які призначені для перетворення тепла землі, водойм і навколишнього повітря. Для цих цілей у них є спеціальні конденсаторні установки.

4) Електрообігрівач або масляний радіатор - найпростіший спосіб, якщо, звичайно, в будинку є електрика. Не має потреби в спеціальній установці, досить вставити вилку в розетку.

Мінус: Чи вважаються екологічно шкідливими. Вони спалюють кисень, і таким повітрям важче дихати.

5) Камін - самий естетично приємний спосіб. Дуже красиве видовище - дивитися на вогонь і потріскують в ньому чурбачки.

Мінус: має дуже низький коефіцієнт корисної дії (ККД), не може обігріти велике приміщення. Ще один недолік - при спалюванні твердого палива в житлових приміщеннях утворюються зола, сажа і дим, що не дуже корисно.

Порада: Використовуйте камін в якості запасного варіанту.

5) Піч - традиційне російське засіб опалення будинку. Радує любителів старовини, а в когось викликає приємну ностальгію. Також хороша своєю економічністю і досить високим ККД.

Мінус: Підходить тільки для невеликих будиночків. А ось двоповерховий котедж однією піччю НЕ опалити, а будувати печі в кожній кімнаті і дорого, і не доцільно

Установка водяного опалення заміського будинку

Тільки дуже рішучі люди відмовляються від звичайної дров'яної печі в заміському будинку. І все таки, вже не вона є головним огрівальним агрегатом. Сучасний комфортний будинок має на увазі наявність опалювальної системи. Вона може бути газової, повітряної, водяний. На даний момент можна обрати більш прийнятний в певних умовах метод підігріву котеджу, дачі, таунхауса.

Дуже добре, якщо вибір системи опалення (наприклад, водяний) відбувається ще на стадії проектування. У Росії це найпоширеніший метод підігріву житлового приміщення. Уже в процесі будівництва проводяться роботи, спрощують установка системи водяного опалення. Якщо поруч з будівельним майданчиком прокладено водогін, то здійснюється підключення до нього, і проблема водопостачання і, відповідно, водяного опалення вирішена. Можна викопати колодязь або пробити свердловину - в такому випадку ці системи стають автономні в прямому сенсі слова. Насос, приєднаний до цих джерел, здатний задовольнити всі потреби у воді в достатньому обсязі.

Часто установка опалення, водопостачання створюють в уже готовому, а то і старому будинку. Це ускладнює і здорожує роботи, але перелік необхідного обладнання в будь-якому випадку постійної: котел, труби, арматура (опори, кріплення, з'єднувальні елементи), нагрівальні прилади (радіатори). Час від часу потрібен потужній електронасос і накопичувальна ємність для води.

Установка водяного опалення неможливий без проекту, він визначає специфіку даного об'єкта і знаходиться в залежності від того, якого типу система передбачається: з природною або примусовою циркуляцією. І відповідно до нього купується потрібне і додаткове обладнання.

Якщо опалювальна та водопровідна система підключається до комунальної магістралі і передбачає прокладку трубопроводу по міських земель, то потрібен проект, узгоджений з усіма офіційними зацікавленими службами. Зазвичай, такий інженерний проект водопостачання та опалення створюється фахівцями і враховує всі особливості місцевості і рельєфу. У разі, коли установка водяного опалення здійснюється від власного колодязя або свердловини, в такому погодженні немає необхідності.

Прокладка труб в будинку знаходиться в залежності від місця підведення зовнішнього водопроводу в будинок, розміщення котла, розташування і кількості опалювальних агрегатів (радіаторів). Все це повинно бути зафіксовано на робочому плані.

Кращий трубопровід повинен бути прямим, але, по можливості, без прямих кутів. З'єднань, вигинів нерідко стають передумовою протікання, тому їх має бути якомога менше. Труби для зовнішньої прокладки і внутрішній повинні бути різного діаметру.

Якщо установка водяного опалення має на увазі радіатори, то у труб повинен бути діаметр менш 3/4 дюйма, для двотрубної системи необхідні 60-100-міліметрові труби. Опалювальної системи вживаються труби зі сталі м'яких видів. Але вони схильні до корозії, тому все частіше використовують труби з нержавіючої сталі.Употребляют також і оцинковані труби.

Основна і основна деталь опалювальної системи - котел. Є нагрівальні котли різних модифікацій: на твердому паливі (вугілля, дрова, брикети), на газі, на рідкому паливі (мазут, дизельне пальне). Все частіше споживачі вибирають котли, що нагріваються електрикою. Нерідко домовласники вибирають котли з комбінованою системою нагріву.

Вибір виду котла - самого звичайного, простого або з повним діапазоном послуг, термостатом, автоматичними перемикачами, навіть з програмним управлінням, знаходиться в залежності від фінансових можливостей.

Людині, котрий володіє технічними знаннями і певними здібностями, під силу виконати установку саморобного водяного опалення своїми силами, але краще, це справа доручити кваліфікованим фахівцям.

Приклади схем водяного опалення будинку

водяне опалення своїми руками схеми:           Детальна схема опалення приватного будинку
водяне опалення своїми руками схеми: Детальна схема опалення приватного будинку

Вибір схеми розводки водяного опалення в приватному будинку

Схеми розводки водяного отопленіяСхема розводки водяного опалення приватного будинку цілком може бути складена своїми руками і може бути однотрубної, колекторної або двотрубної, з нижньої чи верхньої розводкою труб. < Вибір схеми розводки водяного опалення в приватному будинку   Схеми розводки водяного отопленіяСхема розводки водяного опалення приватного будинку цілком може бути складена своїми руками і може бути однотрубної, колекторної або двотрубної, з нижньої чи верхньої розводкою труб Рис.5 Сехем розводки труб водяного опалення: a - однотрубна; b - двотрубна; c - колекторна; 1 - котел; 2 - радіатори; 3 - циркуляційний насос; 4 - Гідроакумулюючий бак; 5 - слив; 7 - блок безпеки; 8 - розширювальний бак; 9 - колектор розподілу нагрітої води; 10 - колектор "обратки".

Для однотрубної схеми розводки потрібно мінімум труб, але розподіл тепла між радіаторами буде нерівномірним. Колекторна розводка вимагає великої кількості труб, але дозволяє легко розподіляти і регулювати подачу теплоносія до всіх радіаторів. Двотрубна розводка займає проміжне положення і використовується найбільш часто при монтажі водяного опалення приватного будинку своїми руками. саморобний водяне опалення, схема водяного опалення будинку, детальна схема опалення приватного будинку, схеми водяне опалення своїми руками

Безсумнівно, тут же виникає величезна кількість питань: який різновид теплоносія оптимально підібрати для конкретного дачної ділянки?
Яке заміське опалення вважається ідеальним для будинків, що відрізняються великою площею?
Яка вартість опалення котеджу?
Адже встановіть ви дешеву систему опалення і що далі?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама