Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Схема опалення одноповерхового будинку

  1. Тип котла і види палива.
  2. Варіанти опалювальних розводок
  3. 2. Двотрубна схема опалення
  4. 3. Однотрубна схема опалення будинку

Якщо ви вирішили самостійно зробити систему опалення в будинку, то вам доведеться детально ознайомитися і з різними видами розводок, і з різними схемами Якщо ви вирішили самостійно зробити систему опалення в будинку, то вам доведеться детально ознайомитися і з різними видами розводок, і з різними схемами. Схема опалення одноповерхового будинку, представлена ​​в цьому документі, може бути реалізована в будь-якому житловому приміщенні з будь-яким матеріалом стін.

Забігаючи наперед, слід уточнити, що якийсь великий різниці між підключенням одноповерхового або двоповерхового будинку не існує. Принципова відмінність полягає тільки в конструктивному порядку підключення всіх елементів опалювальної системи. А схеми, про які піде далі мова, застосовні до будинків з одним або двома поверхами.

Система опалення (СО), правильно встановлена, здатна дати максимум тепла у всіх приміщеннях вашого будинку.

Основні вимоги, які пред'являються до опалювальних систем:

  • простота монтажних робіт;
  • економічна в експлуатації;
  • незалежна від температури зовнішнього середовища;
  • енергонезавісима.

Тип котла і види палива.

Хороша схема опалення одноповерхового будинку починається з теплогенератора, а саме котла. Асортимент сучасних теплогенераторів представлений просто величезним списком котлів, які підходять ні до будь-СО.

Якщо взяти самі економічні котли з найдешевшим видом палива, то це природний газ і тверде паливо.

Що ми маємо:

а) газові котли. Вони користуються великою популярністю, особливо конденсаційні, так як дозволяють отримувати максимальну тепловіддачу за рахунок ущільнення (конденсації) продуктів згоряння, які переходять з газоподібного стану в рідке (конденсат).

б) котли на твердому паливі. Лідером серед подібного обладнання вважається піролізний котел. Паливо в таких котлах при обмеженому надходженні кисню переходить в піролізний газ, який відразу ж згорає при оптимальній подачі кисню.

Мінімальна кількість відходів - істотний плюс в системі опалення. Піролізні котли можуть працювати і в режимі «Напівавтомат», тобто потрібно мінімум людського втручання.

Схема опалення одноповерхового будинку з газовим котлом:

Тип котла слід вибирати тільки на підставі того, який вид палива ви збираєтеся використовувати, і в якій мірі він доступний у вашій місцевості.

  1. Дрова. Найстаріший метод опалення. Спосіб старий, та перевірений століттями. Якщо є можливість постійно заготовлювати на зиму дрова, то це паливо може спокійно потіснити газову систему .
  2. Вугілля. Такий же древній варіант, як і опалення дровами. І так само добре зарекомендував себе.
  3. Природний газ. Спосіб новий, а з огляду на наявність термостатів в таких котлах, то можна вважати і зручним у використанні.
  4. Пелети. Зовсім новий варіант палива, основою для якого використовуються пресовані тирсу, що мають форму невеликих гранул. Коштують дуже дорого, але і тепла видають більше, ніж вугілля або газ.

Що стосується електрики, дизельного палива або скрапленого газу, то опалювати зараз таким способом навіть невеликий одноповерховий будинок дуже дорого.

Варіанти опалювальних розводок

1. Променева система

Це трубопровід з вмонтованими колекторами і дросельними заслінками біля кожного відведення. До кожної батареї йде пара трубок, що йдуть від кожного відведення. Тепло регулюється досить-таки легко, але при інсталяції виникають ускладнення: необхідно ховати в бетонному стягуванні підлоги або під фальшстеной десяток труб.

Колекторна (променева) схема опалення одноповерхового будинку:

Колекторна (променева) схема опалення одноповерхового будинку:

Монтаж такої системи виллється в кругленьку суму. Зате вона найефективніша в плані економії тепла.

2. Двотрубна схема опалення

У всьому будинку, по периметру або під підлогою, тягнуться два трубопроводи - подачі і обратки. Батареї, фанкойли, конвектори, - все це грає роль перемичок і створює подобу короткого замикання. Вода циркулює від ближньої батареї до далекої. Тому дросельні заслінки будуть обмежувати проходить через батареї гарячу воду. для рівномірного тепла в кожній кімнаті необхідно тонко балансувати систему.

Двотрубна схема опалення одноповерхового будинку:

Двотрубна схема опалення одноповерхового будинку:

Недоліки цієї системи:

  • велика витрата труби і матеріалів;
  • без балансування відбувається замерзання труб і батарей.

3. Однотрубна схема опалення будинку

Вважається найпростішої. Іноді її називають, по-старому, «ленінградкою». При монтажі такої системи по периметру всього будинку і у всіх житлових приміщеннях укладають трубу на 25-32-40 мм. Чому обов'язково в житлових кімнатах? Все просто: паразитное тепло, яке виділяється трубою, теж буде обігрівати всю кімнату.

Однотрубна схема опалення одноповерхового будинку:

Однотрубна схема опалення одноповерхового будинку:

Або ось схема опалення одноповерхового приватного будинку в одноконтурному варіанті:

Або ось схема опалення одноповерхового приватного будинку в одноконтурному варіанті:

Радіатори і конвектори врізаються для закольцовку, але з використанням труби двадцятки. На всіх підводах встановлюються дросельні заслінки і крани. Перші зрівнюють температуру, а інші - випускають повітря. Якби не було вентилів (кранів), то вода витіснила б повітря в верхню частину опалювального елементу. А це, в свою чергу, робить менше кількість віддається тепла.

Плюси однотрубної системи:

  • тепло практично не втрачається;
  • простота і швидкість монтажних робіт;
  • економне використання;
  • при відсутності електрики, що відключає циркуляційний насос, рух води не зупиниться;
  • економія матеріалів.

То яку ж систему опалення вибрати в одноповерховому будинку? Можна відзначити лише один, але істотний факт, який вплине на ваш вибір - можливість встановлювати будь-яку з перерахованих схем в одноповерхових будинках і котеджах: променева, однотрубна, двухтрубная, електрична, повітряна і навіть систему «водяного статі».

Про останні трьох ми не згадували, але вони також популярні останню систему ( «тепла підлога») пару років тому використовували тільки в саунах, але сьогодні її відносять до повноцінного виду опалювальних систем, які повноцінно забезпечує теплом весь будинок.

До причин, що призвели вибір тієї чи іншої системи, можна віднести і площа будинку, і термін проживання (постійний або тимчасовий), і з чого побудований будинок (цегла, блок або дерев'яний брус).

Чому обов'язково в житлових кімнатах?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама