Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Система опалення природною циркуляцією

Головна > статті > комунікації > опалення

Сьогодні я постараюся Вам пояснити принцип роботи опалення з природною циркуляцією теплоносія. Зазвичай теплоносієм є вода, але існують приклади, коли застосовують в якості теплоносія і масло, так як масло довше тримає в собі температуру на виході з котла.

Відомий випадок, коли застосовували і піноутворювач в якості теплоносія. Але варто звернути увагу на пожежо-і вибухонебезпечність даних теплоносіїв, а також вартість їх. Всетаки масло і піноутворювач набагато дорожче води, що веде до подорожчання самої системи опалення з природною циркуляцією.


Система опалення з природною циркуляцією використовувалася ще в довоєнний час, тому це надійний і перевірений метод обігріву приміщень, а також простий і зрозумілий.


У наш час система опалення з природною циркуляцією в основному застосовують в заміських будинках або дачах. Так як зазвичай в таких будинках дуже часто відключають електропостачання (в цілях економії, ех матінка Русь), а без електроенергії система опалення з примусовою циркуляцією не може працювати, насоси без електроенергії не працюють.


Існує два види опалення з природною циркуляцією. Системи з "верхньої" і "нижньої" подачею води. Особливо великих відмінностей між ними немає, але розглянемо кожен окремо.


Система опалення з природною циркуляцією при "верхньої" подачі води
Система опалення з природною циркуляцією при верхньої подачі води   Теплоносій (за замовчуванням - це вода), нагрітий в котлі подається по трубопроводу в верхню частину нашої системи опалення Теплоносій (за замовчуванням - це вода), нагрітий в котлі подається по трубопроводу в верхню частину нашої системи опалення. Зазвичай подає труба має діаметр більше, ніж розвідні труби до радіаторів. Це дозволяє нам створити більший опір теплообмінника.

Горизонтальна труба встановлюється таким чином, щоб був дотриманий мінімальний ухил, зазвичай 10 мм. на 1 м.п. При "верхньої" подачі теплоносія в самій верхній (вибачте за товталогію)-якій точці нашої системи опалення з природною циркуляцією необхідно встановити бак, який буде виконувати дві функції:

  • при нагріванні, як відомо, вода випаровується і наш бак буде містити надлишковий теплоносій. Так званий бак запасу води.
  • при нагріванні вода розширюється, а куди їй розширюватися, якщо ситема герметична? Для цього і повинна бути наша ємність, для прийому надлишкового теплоносія, при разширения. Сподіваюся Ви вже здогадалися, що наш бак не повинен бути повним і герметичним.

Далі, після того, як нагрітий теплоносій розподілився по трубі, що подає, він (теплоносій) розподіляється по вертикальних стояках, які в свою чергу підводять воду до радіаторів. Хочу звернути вашу увагу на те, що найефективнішим підключенням радіаторів буде - діагональне підключення радіаторів.


Після того, як вода віддала своє тепло через радіатори приміщенню, вона повертається в котел за спеціальною трубі, яка називається обраткой. І все повторюється в тому ж порядку знову.


Особливу увагу варто приділити розташуванню котла, який повинен розташовуватися в найнижчій точці нашої системи опалення з природною циркуляцією. Зазвичай котли встановлюють в підвальному приміщенні, якщо немає можливості установки котла в підвалі, тоді, в так званій, котельні. Котельня повинна розташовуватися таким чином, щоб котел стояв нижче рівня радіаторів нашої системи опалення з природною циркуляцією.


Система опалення з природною циркуляцією при "нижній" подачі теплоносія
Система опалення з природною циркуляцією при нижній подачі теплоносія   Таку схему підключення використовують в тих випадках, коли немає горищного приміщення чи ні доступу до нього Таку схему підключення використовують в тих випадках, коли немає горищного приміщення чи ні доступу до нього. Цикл робіт той же. Відмінність лише в тому, що труби розводяться внизу, під радіаторами. Але розширювальний бак все таки необхідний в найвищій точці сіттеми. Зазвичай його встановлюють на стіні під стелею в якомусь технічному приміщенні або в котельні.

Яку систему опалення з природною циркуляцією застосувати у себе? Вибирати Вам, виходячи зі своїх можливостей.

При нагріванні вода розширюється, а куди їй розширюватися, якщо ситема герметична?
Яку систему опалення з природною циркуляцією застосувати у себе?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама