Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Переваги та недоліки всмоктуючих і напірних ТРК

У Росії налічується близько двадцяти п'яти тисяч автозаправних станцій

У Росії налічується близько двадцяти п'яти тисяч автозаправних станцій. На кожній з них передбачено розміщення від двох до десяти, іноді і більше, паливороздавальних колонок для різного виду палива і газу. Що ж являє собою сучасна паливна колонка, як це працює на практиці?

У більшості випадків все ТРК підрозділяються на всмоктувальні і напірні. Як видно з назви, в основу кожного типу покладені різні принципи подачі палива. Хоча ряд механізмів у колонок обох типів схожий.

Колонок з всмоктуючим механізмом на території Російської федерації більше. Близько 60 відсотків власників АЗС, не тільки у нас, але і у всьому світі, при відкритті заправки воліють працювати з ТРК цього типу. Це обумовлено в першу чергу історично. Всмоктуючий механізм був застосований в сфері торгівлі нафтопродуктами набагато раніше. У той час як напірні колонки з'явилися не більше півстоліття тому в США. Але останнім часом і вони поширюються повсюдно.

Основний принцип роботи всмоктуючої ТРК можна представити таким чином. Будь-яким способом з пульта управління на колонку подається сигнал про необхідному обсязі певного виду палива. За допомогою насоса і електродвигуна паливо почне заповнювати бак, як тільки водій активує паливний пістолет. Викачування палива з резервуара можливе за умови, що сам резервуар знаходиться досить близько від колонки, найчастіше це відстань не більше 45 метрів.

Бензин або дизель проходять через пару фільтрів і зворотний клапан. Потім вони потрапляють в роторно-шиберний насос. Далі потік тече через газоотделителя і потрапляє в вимірювач обсягу палива. Як тільки потрібну кількість палива виявиться в баку, дозатор пошле імпульс системі про припинення подачі ПММ.

Паливороздавальна напірна колонка працює трохи по-іншому.

Якщо в першому випадку насос стояв в самій колонки, то в другому випадку насос розташований в резервуарі з паливом. Це погружной механізм, забірний отвір якого кріпитися практично на самому дні резервуара. За допомогою такого насоса можна роздавати паливо відразу декільком колонкам на АЗС

Як тільки насос включається, в забірному отворі виникає надмірний тиск, що змушує паливо текти через турбіну в розподільчий, частіше клапанне, пристрій. Вже звідти бензин про дизель течуть по трубах до певних стовпчиках. Надлишки палива, якщо вони є, повертаються назад в резервуар.

Як видно з принципів роботи обох типів ТРК, напірна колонка ефективніше. Головним чином тому, що обробляє більший обсяг замовлень. А також і тому, що напірна система позбавлена ​​проблеми виникнення повітряних пробок. Та й розташувати резервуар з паливом при використанні напірних ТРК можна на відстані понад 150 метрів. А це значно безпечніше.

Правда варто відзначити, що якщо насос в резервуарі зламається, то паливо певного виду буде повністю недоступно аж до ремонту механізму.

Кожен власник АЗС сам прораховує необхідність установки того або іншого обладнання . Іноді від всмоктуючої ТРК не варто відмовлятися. Вона цілком доречна, якщо Ви стоїте біля витоків свого бізнесу і поки відкрили першу невелику автозаправку на трасі з не високою інтенсивністю руху. Потужності декількох всмоктуючих колонок Вам вистачить цілком. Крім того, не варто забувати, що і ремонт такого обладнання трохи дешевше.


Що ж являє собою сучасна паливна колонка, як це працює на практиці?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама