Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Барна стійка на кухні своїми руками: покрокова інструкція з виготовлення (ширина і висота стійки, фото, відео) »ВсёОКухне.ру

  1. Види барних стійок: що вибрати для будинку і квартири?
  2. Що потрібно для виготовлення барной стійки?
  3. Покроковий план виготовлення барной стійки для дому
  4. Барна стійка для маленької кухні
  5. Барна стійка своїми руками - відео

Барні стійки все частіше можна побачити в будинках і квартирах Барні стійки все частіше можна побачити в будинках і квартирах. Як правило, стійку встановлюють на кухні, але бувають винятки, коли мешканці будинку або багатокімнатної квартири намагаються ефективно розмежувати простір у вітальні. Якщо ви часто збираєтеся повечеряти в колі друзів, то в цьому випадку стійка виявиться вельми корисною. Адже це додаткове місце, яке значно збільшує робочий простір для господині. Розглянемо, як організувати барну стійку на кухні своїми руками з мінімальними витратами. На допомогу майстру покрокова інструкція з фото і відео.

Види барних стійок: що вибрати для будинку і квартири?

Варто розуміти, що посидіти за барною стійкою в колі великої компанії не вийде. Все ж дану конструкцію варто вважати допоміжним елементом на кухні. Якщо житлоплощу дозволяє, то стійку використовують в якості зручного місця для розпивання чашечки ароматної кави або ж як столика для швидкого перекусу. Її спирають одним краєм на стіну або край кухонних меблів. Іноді розташовують ізольовано в окремій зоні. Але вже в такому випадку стійку оснащують додатковими держателями для склянок і фужерів.

Але вже в такому випадку стійку оснащують додатковими держателями для склянок і фужерів

Барна стійка заощадить місце на маленькій кухні

Взагалі варто розрізняти «класичну» барну стійку від проміжного варіанту. «Класика» кріпиться однією стороною до стіни, друга сторона кріпиться за рахунок металевої труби. Труба з'єднується зі стільницею і підлогою, а деякі конструкції також вимагають кріплення до стелі. Класична стійка висока - поверхню розміщується на висоті близько 110 см від підлоги. Це означає, що сидіти за нею доведеться на високих стільцях.

Увага! Якщо ви вирішили встановити «класику», то відразу придбайте спеціальний барний стілець для кухні, щоб коректно встановити стійку і переконатися в правильності її розташування безпосередньо за стільцем.

Велику популярність сьогодні знайшла не «класика», а зовсім інша конструкція барной стійки, яка представляє собою проміжний варіант між «класикою» і звичайним столиком. Перевага такої версії полягає в тому, що робоча поверхня стійки повністю збігається за рівнем з основною кухонними меблями. Середня висота - 90 см. Також не потрібно додатково витрачати кошти на покупку барних стільців.

Але і це ще не все. Є третій варіант, який в конструктивному виконанні об'єднує відразу дві вищеперелічені барні стійки. Такий варіант підходить для просторих кухонь і великих будинків. Адже така стійка розмежовує площа і ділить приміщення на дві зони: зону кухні і зону вітальні. Стільниця стійки виконується в двох рівнях.

Що потрібно для виготовлення барной стійки?

Найрізноманітніші матеріали будуть придатні для виготовлення даної конструкції. Але найчастіше використовують в якості основи ДСП. Для роботи з даним матеріалом знадобляться тільки лобзик і дриль. Найкраще придбати електролобзик.

Найкраще придбати електролобзик

За допомогою барної стійки кімнату можна поділити на зони

На ринку сьогодні можна знайти масу різних забарвлень ДСП, які дозволять надати стійці особливий вид - оформлення «під дерево», «під камінь». Дані варіації виключають роботу з каменем або деревом, що вимагає певних навичок і кваліфікації. А ось кінцевий результат виявиться нічим не гірше.

Список необхідних інструментів:

  • дриль;
  • електролобзик;
  • ножівка;
  • рулетка;
  • молоток;
  • цвяхи.

Порада. Якщо ви вирішили використовувати ДСП в якості робочого матеріалу, то рекомендується в такому випадку скріпити кілька листів за допомогою клею. Всі елементи барної стійки повинні бути досить міцними.

Буде потрібно також відповідна фурнітура для кріплення стійки до стіни. Роль опори в даній конструкції буде виконувати хромована труба, при цьому для особливого виду можна використовувати хромовані труби менше діаметра, ніж опора. Також доречними виявляться різні власники для аксесуарів і посуду. Щоб трохи заощадити, замість листів ДСП можна використовувати старі стільниці. Вони стануть непоганим рішенням для корпусу або верхнього модуля барної стійки.

Стільницю для барної стійки можна зробити з листів ДСП

Покроковий план виготовлення барной стійки для дому

Насамперед необхідно змоделювати майбутню конструкцію, використовуючи при цьому звичайний аркуш паперу, або скористатися сторонніми додатками. Спеціальні програми дозволяють моделювати об'ємні споруди, що дозволить вам повною мірою оцінити те, як буде виглядати барна стійка в приміщенні. Моделювання необхідно щоб в повній мірі переконатися в тому, що кінцевий результат буде збігатися з очікуванням.

За основу барної стійки беруться дерев'яні бруски. Це каркас майбутньої конструкції. Якщо ж планування має на увазі під собою опору у вигляді кухонних меблів, то кількість брусків скоротиться. Як кріплень найкраще використовувати цвяхи. Коли каркас готовий, його слід закріпити до обраної опорі за допомогою дюбелів і шурупів. При цьому важливо дотримуватися рівень, щоб конструкція стояла на рівні з меблями.

Проста барна стійка з опорою на стіну

Далі виготовляється облицювання з листів ДСП. Одночасно слід монтувати полки і елементи освітлення. Для барної стійки з підсвічуванням необхідно заздалегідь зробити отвір для електропроводу. Основну поверхню барної стійки можна власними руками і не виготовляти, а звернутися в спеціалізований магазин і придбати там звичайнісіньку стільницю. Коли каркас виявиться готовим, все щілини слід обробити герметиком для дерева. Після чого вже провести обробку шпаклівкою і накласти облицювальні листи. Стики конструкції зачищаються шкіркою.

Подібна конструкція стане відмінним рішенням для приватного будинку. Таку стійку можна розмістити навіть на літньому майданчику. Замість листів або фарби для декорування може згодитися звичайна самоклейка з малюнком. Для додання конструкції особливого шарму на поверхні стійки малюють або випалюють малюнок. Що виглядає досить ефектно.

Барна стійка для маленької кухні

Для невеликої кухні цілком підійде невелика «класична» барна стійка. Використовуючи метод, про який далі піде мова, вам буде під силу створити навіть кутову стійку на кухні. З листів ДСП потрібно випиляти такі елементи:

  1. Коло діаметром 175 мм з отвором в центрі під проводку.
  2. Коло підлоговий - 500 мм.
  3. Коло для підняття опори - 300 мм.
  4. Два однакових кільця - оправа для нижньої труби. Із зовнішнім діаметром - 250 мм, внутрішнім - 200 мм.
  5. Виготовте смугу довжиною 900 мм і шириною 270 мм, що послужить в своєму роді стінкою між стільницею і полицею.
  6. У стільниці також необхідно зробити некрізне отвір - 16 мм шириною. У ній буде кріпитися опорна труба.

Барна стійка на маленькій кухні

Коли основна конструкція готова, її необхідно встановити на стільницю і закріпити. Ці ж дії виконати з полками. При необхідності можна розкрити лаком.

Застосовуючи на практиці ці прості поради, ви з легкістю зможете перетворити вашу кухню або вітальню. Барна стійка дозволяє експериментувати, проявляти фантазію. А зручності, які принесе ця конструкція, ви зможете відчути вже при першому святі, коли ваш будинок буде сповнений гостей, а барна стійка стане відмінним додатковим місцем для сортування і приготування страв.

Барна стійка своїми руками - відео

Барна стійка в квартирі - фото

Барна стійка в квартирі - фото

Види барних стійок: що вибрати для будинку і квартири?
Що потрібно для виготовлення барной стійки?
Види барних стійок: що вибрати для будинку і квартири?
Що потрібно для виготовлення барной стійки?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама