Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Монтаж стелі з гіпсокартону ГКЛ своїми руками: технологія монтажу і відео

  1. Як правильно розрахувати матеріали для підвісної стелі з ГКЛ
  2. Які інструменти використовувати для монтажу
  3. Розмітка майбутнього стелі
  4. Монтаж проводки освітлення

Поява гіпсокартону справило в будівництві справжню революцію. Монтаж стелі з гіпсокартону значно скоротив терміни проведення ремонтних і оздоблювальних робіт. З'явилася можливість надійно приховати дефекти старої стелі і заховати будь-які стельові комунікації (вентиляцію, труби, проводку). Поява гіпсокартону справило в будівництві справжню революцію

Стеля з гіпсокартону

До переваг стель з гіпсокартону можна віднести і те, що тепер став можливим монтаж багаторівневих стель з гіпсокартону практично будь-якої конфігурації. За сьогоднішній день підвісні стелі з гіпсокартонних плит займають лідируюче місце в обробці житлових приміщень.

Легка конструкція фальшпотолка з гіпсокартонних плит практично не робить сильного навантаження на плити перекриття будівель. Простота складання підвісної конструкції настільки проста, що її освоїть практично будь-який початківець домашній майстер.

Що краще натяжна стеля або з гіпсокартону вирішувати господареві. Однак, як правило, такі стелі комбінують .

направляючий профіль

Для початку розглянемо, як встановити гіпсокартон на стелю своїми руками . Коли зрозумієте основи, то можна буде виготовити і різнорівневу стелю.

Стеля складається з трьох основних частин:

  • Металевий каркас
  • Плити стельового гіпсокартону
  • Шар остаточної обробки (шпаклювання, фарбування, або шпалери)

стельовий профіль

Що включає в себе металевий каркас? Технологія монтажу стелі з гіпсокартону використовує спеціальні профілі, виконані з оцинкованого металу методом холодного штампування. Розрізняють два види профілю для гіпсокартонних стель:

  1. Направляючий профіль UD-27 (його довжина 3-4 м)
  2. Стельовий або несучий профіль CD-60 (його довжина так само 3-4 м)

прямий підвіс

Нижче представлений список інших комплектуючих деталей застосовуються для з'єднання профілів між собою і кріплення каркаса до існуючого стелі :

  • Подивись прямий П-подібний
  • Хрестоподібний з'єднувач для профілю або краб
  • Прямий з'єднувач для стельового профілю

Для з'єднання профілів з підвісами і соединителями застосовують оцинковані саморізи зі свердлом довжиною 12 мм (насіння). Для кріплення каркаса до стін і плит перекриття застосовуються дюбеля 6 х 40 мм.

Для кріплення каркаса до стін і плит перекриття застосовуються дюбеля 6 х 40 мм

з'єднувач краб

Для обшивки металевого каркаса застосовують (ГКЛ) гіпсокартонні плити для стелі. Вони мають такі розміри:

  • Довжина 2500 мм
  • Ширина 1200 мм
  • Товщина 8-9,5 мм

Колір стельових гіпсокартонних плит - сірий. Стеля і стіни з гіпсокартону можна обшивати однаковими матеріалами. Плити товщиною 12,5 мм застосовуються тільки для оздоблення стін.

Плити товщиною 12,5 мм застосовуються тільки для оздоблення стін

з'єднувач прямий

Важливо знати! Якщо ваше приміщення розташоване в кліматичній зоні з підвищеною вологістю, то в цьому випадку рекомендується застосовувати вологостійкий гіпсокартон. Його картонне покриття має зеленуватий колір.

Як правильно розрахувати матеріали для підвісної стелі з ГКЛ

Щоб правильно розрахувати матеріали необхідно точно обчислити площу стелі. Для цього рулеткою вимірюють довжину і ширину кімнати, а отримані цифри перемножують.

Для цього рулеткою вимірюють довжину і ширину кімнати, а отримані цифри перемножують

стельовий гіпсокартон

Для розрахунку направляючого профілю UD-27 необхідно ділити периметр приміщення. Виміряйте рулеткою довжину кожної стіни, а цифри складіть - це і буде необхідна кількість направляючого профілю.

Зверніть увагу! Вимірювати треба обов'язково кожну стіну. Приміщення може мати неправильну геометричну форму в результаті неякісного будівництва або обробки.

стельовий або несучий профіль можна розрахувати так: перший і останній на відстані 300 мм від стіни, відстані між іншими профілями 600 мм або менше. Решта несучі профілі кріплять до стелі з інтервалом 600 мм. Кількість профілю CD-60 дорівнює кількості їхніх лав помножене на довжину приміщення.

стельовий каркас

До стелі несучий профіль монтується за допомогою П-подібних прямих підвісів. Їх кріплять до стелі по осі профілю з кроком 1 м. Щоб дізнатися їх кількість треба розділити загальну довжину профілю CD-60 на 1 м.

Для забезпечення жорсткості каркаса між несучими профілями і направляючими профілями UD-27 встановлюють перемички з профілю CD-60. Роблять це з кроком 600 мм.

Роблять це з кроком 600 мм

Петлі проводки в отворах

Кількість хрестоподібних з'єднувачів для перемичок одно загальній довжині несучого профілю поділеній на крок кріплення або 0,6 м. Прямі з'єднувачі використовують для з'єднання профілів CD-60 і UD-27 по довжині. Їх кількість розраховується виходячи з довжини приміщення.

Приклад: якщо довжина приміщення 5 м, рядів стельового профілю 6, то і з'єднань відповідно повинно бути 6 шт.

Кількість стельових гіпсокартонних плит дорівнює площі стелі. Однак необхідний певний запас для компенсації витрат матеріалу при підрізування за розміром. Кріплять гіпсокартон до каркасу саморізами чорного кольору довжиною 25-45 мм.

кріплення гіпсокартону

Важливо знати! При покупці гіпсокартону, до отриманої в розрахунках площі стелі додайте 3-5%. Це компенсує технологічні витрати гіпсокартону.

Які інструменти використовувати для монтажу

Для пристрою підвісної стелі з ГКЛ і його подальшої обробки необхідний наступний набір інструментів:

  • Рівень лазерний або водяний
  • Відфутболювальні барвна малярська нитка
  • Правило з рівнем 1,5 м
  • Дриль електрична ударна або перфоратор
  • Свердло по бетону діаметром 6 мм.
  • Набір коронок по дереву (якщо будуть застосовуватися точкові вбудовані світильники)
  • шуруповерт
  • Куточок будівельний 90 град
  • Болгарка або ножівка по металу
  • Рулетка і олівець
  • молоток
  • Ножиці по металу
  • Ємність для замішування шпаклівки
  • Валик широкий для грунтовки стелі
  • Насадка для змішування розчинів на дриль (віночок)
  • Шпатель широкий і вузький

Нанесення шпаклівки шпателем

Розмітка майбутнього стелі

Розмітка призначена для визначення горизонтальної площини майбутнього стелі. Виконується вона за допомогою лазерного або водяного рівня. По периметру на стінах ставлять позначки і з'єднують їх за допомогою відфутболювальні малярської нитки.

Рівень гіпсокартонної стелі можна опускати довільно. Мінімальна висота 3 см (товщина стельового профілю), а якщо застосовують точкові вбудовані світильники, то опускають на висоти освітлювального приладу + 1 см.

На стелю наносять осі несучих профілів. За ним ставлять позначки для П-образних підвісів з кроком 1м. По лінії відбитої на стінах дюбелями кріплять направляючий профіль UD-27. По точках на стелі виробляють кріплення дюбелями П-образних підвісів. Перфоровані ніжки підвісу опускають вниз під кутом 90 град.

До підвісів монтують стельовий профіль. На кожну ніжку загвинчують по два самореза 12 мм. До профілів CD-60 з інтервалом 600 мм кріплять хрестоподібні з'єднувачі. До них монтують перемички з стельового профілю.

Між напрямних і несучим профілем так само встановлюють перемички. Кріплення виробляють саморізами 12 мм. Роблять це використовуючи, дриль, молоток і шуруповерт.

Монтаж проводки освітлення

Приводу освітлення укладають в гофровану пластикову трубу діаметром 15-25 мм і пластиковими хомутами кріплять до пололке. У потрібних місцях для світильників залишають петлі довжиною 25-30 см. Така довжина оптимальна для подальшого підключення світильників.

Після складання каркаса монтують гіпсокартон. Монтаж починають від будь-якого кута з установки на каркас цілого листа. Гіпсокартон кріплять за допомогою чорних саморізів довжиною 25-45 мм. При кріпленні можна орієнтуватися на мітки «Х», нанесені на лист ГКЛ заводом виробником.

Технологія стель з гіпсокартону вимагає монтувати листи ГКЛ зі зміщенням подібно до цегляної кладки. Зсув аркушів повинна бути не менше ніж на один профіль.

Насамперед проводять монтаж цілих листів. Решта вікна зашивають різаними шматками. Коронкою по дереву просвердлюють отвори для точкових світильників і в них виводять петлі проводів освітлення.

Наклейка армуючої сітки

Всі стики обклеюють армуючої сіткою. З одного боку вона має клейову поверхню. Після цього всі стики шпаклюють спеціальною шпаклівкою для стиків.

Якщо використовувати звичайну гіпсову шпаклівку, то є ризик появи тріщин на місці стику.

Коли шпаклівка висохла, наносять шпаклівку на всю площу стелі. Після її висихання проводиться затирка і шліфування абразивної сіткою і наждачним папером. Після цього на стелю можна наносити фарбу або шпалери. Представлене нижче відео: стеля з гіпсокартону допоможе більш наочно ознайомитися з процесом.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама