Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Парилка в лазні - робимо самостійно від плану до установки дверей

  1. Проектуємо парну.
  2. Парилка - робимо утеплення.
  3. Внутрішнє оздоблення парної.
  4. Монтуємо піч і полиць.
  5. Встановлюємо двері.

Парилка це центр лазні, її серце і душа як кажуть багато банщики. І то, як Ви її зробите і облаштуєте і буде впливати і на враження гостей від самої лазні, і на вартість обслуговування, і на загальну безпеку і на те наскільки приємними і корисними будуть самі лазневі процедури. Все частіше власники лазень хочуть зробити свою ні на кого не схожу парилку, і тому відмовляються від послуг фірм і майстрів, а беруться самі за все процеси, від зведення до фінішної обробки. Якщо Ви вмієте і любите працювати руками, то такий варіант підійде і Вам, адже, по суті, парилка досить просто спланована - потрібні правильна піч і зручний полиць. Якщо Ви зацікавилися такою можливістю, то в нашій статті Ви знайдете поетапні поради, як облаштувати вашу парилку за правилами і якісно.

зміст:

  1. Проектуємо парну.
  2. Парилка - робимо утеплення.
  3. Внутрішнє оздоблення парної.
  4. Монтуємо піч і полиць.
  5. Встановлюємо двері.

Проектуємо парну.

Перш ніж приступати до створення парилки важливо зробити хоча б елементарний проект. Відправною точкою повинна служити саме піч. Кожен вид печі для лазні має свої вимоги з приводу розмірів кімнати, системи вентиляції та розміщення щодо лежанок.

Параметри парилки вираховуються в кожному окремому випадку свої. Для цього необхідно знати, скільки гостей будуть паритися в ній в один і той же час. Адже кожен господар хоче щоб і гості не відчували себе як оселедці в банці, але і не хоче опалювати зайвий простір. Майстри банщики вирахували стандартні розміри парної: площа 2 * 2,4 і висота 2,2 метра. (Більш детально можна прочитати в нашій статті про оптимальні розміри парилки ).

Парилка не звичайна кімната, тому тут немає потреби робити вікна, і навіть не розумно їх робити. Так як доведеться робити більш серйозну теплоізоляцію. Простір парної зазвичай висвітлюється світильниками і лампами. А як їх правильно підібрати або зробити своїми руками ми розповідали в нашій статті .

Але якщо Ви ніяк не можете відмовитися від вікна, то необхідно робити його з мінімальними розмірами, що не більше 50 * 50, і повністю закритим. Ідеально підійдуть сучасні системи зі склопакетами, до того ж вони ще й шумоізолюючі.

Парилка це центр лазні, її серце і душа як кажуть багато банщики

Як побудувати парилку своїми руками

Причина, по якій в парній не ставлять вікна, проста - це приміщення має вентилюватися за допомогою сучасних потужних систем, але точно не кватиркою.

А сам процес вентилювання дуже важливий для парилки, так як в основному для її облаштування використовують дерево, а воно не любить вологу, і може почати гнити, або можуть з'явитися грибки та пліснява що призведе до руйнування поверхонь. Саме тому так важливо контролювати стан повітря в парильні.

Парилка - робимо утеплення.

Дуже важливий етап це вибір матеріалу для обшивки парилки, так як саме він впливає не тільки на загальні враження від процедур, а й на витрату палива.

Першим в черзі на утеплення варто стелю, саме з нього потрібно починати, а потім вже переходити до стін та підлоги. Щоб зробити перекриття між поверхами найкраще підійде дошка 40 см, її потрібно укласти встик. Щоб повітря не йшов крізь щілини, радимо укласти і закріпити фанеру вологостійку. Наступний шар це пароізоляційний матеріал і утеплювач між балками, мінімальною товщиною десять сантиметрів. Утримувати матеріал під час укладання допоможе волосінь, її потрібно натягнути на потрібних ділянках.

Стіни утеплюють за такою схемою:

  • Зміцнення заставних 5 * 5 сантиметрів;
  • Укладання пароізоляційного матеріалу;
  • Укладання фольгованого утеплювача товщиною п'ять сантиметрів (або окремо утеплювач і шар фольги);
  • Проклейка стиків за допомогою алюмінієвого скотча.

Як матеріал для утеплення можна використовувати мінеральну вату або рулонну або листову.

Для облаштування підлоги зазвичай використовують кахель або керамічну плитку, а зверху встановлюють знімні грати з дерева.

Внутрішнє оздоблення парної.

Зазвичай для обробки парної використовують вагонку. Про секрети правильного вибору якісної вагонки ми вже писали. Перш ніж приступати до установки вагонки, спочатку необхідно прибути опори під лавки або повністю спорудити полиць. А більш детально про процесі установки можна почитати в нашій статті.

Пам'ятайте, що стіни парної повинні бути толще інших. Це забезпечить паро- і тепло-непроникність, і захистить стіни від різниці зовнішньої і внутрішньої температур. І вони не будуть давати тріщини.

Для цілющого і приголомшливого аромату в парильні вибирайте вагонку з хвойних порід, для більшої пароізоляції і герметичності вибирайте листяні породи.

Монтуємо піч і полиць.

Після того як буде завершена обшивка стін і стелі можна переходити до облаштування внутрішнього простору, дуже приємної частини робіт.

Для обігріву парної в сучасній лазні використовують печі з металу, печі з цегли та електричні печі, і кожен вид має свої позитивні і негативні характеристики.

наприклад, печі з металу дуже швидко прогріваються, але так само швидко і остигають, до того ж вони опіконебезпечну.

наприклад,   печі з металу   дуже швидко прогріваються, але так само швидко і остигають, до того ж вони опіконебезпечну

Парилка пристрій і дизайн своїми руками

Печі з цегли довго гріються і довго остигають, до того ж дають легкий сухий пар, але для їх установки необхідно робити міцне підгрунтя, а рівень розсіювання променевого тепла у них іноді занадто високий.

перевагою електричних печей бути, звичайно, відсутність димоходу і зручність в управлінні, а недоліком те, що їх установка досить складний процес, а якщо зробити щось неправильно, то можна перетворити всю баню в небезпечне місце.

На перші місця за популярністю останнім часом виходять печі з талькохлорита , Так як вони забезпечують рівномірний і поступовий прогрів приміщення, і дають м'яке, ласкаве тепло, схоже з променями сонця.

Вибираючи місце для установки печі, зверніть увагу на найближчий до дверей кут, він вважається більш безпечним.

Щоб прийняти правильні рішення, вибираючи конфігурацію, розмір і матеріалу для полку, радимо почитати нашу статтю про них , Там Ви знайдете більш детальну інформацію. Ну а якщо коротко, то матеріал для полиць повинен бути таким щоб при високій температурі у нього не виділялася смола і не залишалися

сліди від поту або масел. Оптимальною по співвідношенню ціни і легкості обробки вважається осика.

Кращим варіантом розміщення і кріплення полиць буде варіант, коли опори кріпляться до стін, а не до підлоги, це дозволить заощадити місце і полегшить догляд за ними і за парної. Якщо габарити Вашої парилки зовсім мініатюрні, то можна зробити нижній полиць висувним, а верхній підйомним - як в купе поїздів. Для це Вам просто знадобляться специфічні механізми, їх можна знайти в меблевих магазинах.

Встановлюємо двері.

Тепер, коли все найскладніші і важливі етапи завершені, можна приступати до останнього завершального кроку - встановлення дверей. Важливий нюанс це те, що необхідно рівень порога підняти, а саму дверну коробку навпаки зробити нижче. Це робиться для того щоб мінімізувати тепловтрати і захистити відвідувачів від протягів.

Головне завдання двері в парній це всіх впускати і нічого не випускати: пропускати людей і не випускати тепло. Саме тому вона повинна бути максимально компактною, висота порога повинна складати близько тридцяти сантиметрів.

Наступний момент це безпека. Якщо піч встановлена ​​недалеко від дверей, що правильно, потрібно обов'язково подбати про те, щоб не було можливості обпектися.

Щоб тепло не йшло крізь самі двері, навіть закриту, радимо обшити її з обох сторін дошками, а з внутрішньої сторони на коробку прикріпити фольгований утеплювач.

Якщо ж говорити про дизайн і популярності, то звичайно лідирують в цих категоріях скляні двері. Виглядає вони дуже красиво, особливо вітражні і так і манять гостей з кімнати відпочинку зайти в парну і насолодитися її теплом і парою.

Ось і всі основні моменти самостійного облаштування парилки. Якщо Ви зробите все за правилами, дотримуючись рекомендацій, то в підсумку у Вас вийти гарна, комфортна і економна парилка в лазні і перебування в ній буде радувати душу і зцілювати тіло. Якщо у Вас залишилися питання або Вам потрібна допомога звертайтеся до нас і ми з радістю надамо Вам всю можливу інформацію і кваліфіковані послуги по створенню парилки і лазні.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама