Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Стійка ресепшн. Оформлення зони ресепшн

Приймальна (або зона ресепшн) - це те, з чого починаються офіси безлічі компаній. Щоб справити хороше перше враження, компанії намагаються оформити ресепшн за найвищим стандартом з використанням сучасних матеріалів і квітів.

Щоб справити хороше перше враження, компанії намагаються оформити ресепшн за найвищим стандартом з використанням сучасних матеріалів і квітів

Центральне місце в приймальні або ресепшн займає стійка, за якою розташовуються співробітники, найчастіше секретарі. Яким чином оформити цю стійку, які правила слід дотримуватися при виборі оформлення - обговоримо в цій статті.

Так само як і роботодавець при першій співбесіді звертає пильну увагу на зовнішній вигляд здобувача, так і клієнти звертають велику увагу на ресепшн компанії. Чи добре приймальня освітлена, чи виділяється символікою компанії, скільки людина працює на стійці, наскільки вони привітні - всі ці питання хвилюють клієнта, і не дарма. Обшарпані стіни, убога старі меблі - за цими ознаками легко можна судити про спроможність компанії, її становище на ринку і рівні заробітної плати співробітників. Так що якщо компанія не піклуватися про оформлення приймальні, або вважає це не найважливішим аспектом, то вона ризикує втратити клієнтів або потенційних партнерів.

Стійки ресепшн бувають як традиційні прямокутні, наприклад, барного типу , Так і напівкруглі. Вибір залежить від характеристики приміщення, в яке встановлюється стійка. При оформленні потрібно враховувати, яка кількість співробітників-секретарів планується за нею розмістити. Досить рідко за стійкою можна побачити більше одного-двох співробітників. Для їх розміщення не потрібно багато місця, головне - це щоб стійка крім функціональності була досить приваблива для того, щоб викликати довіру до компанії у всіх відвідувачів.

При цьому не слід вважати, що тільки великі компанії можуть дозволити собі розкішну стійку. Мала компанія з таким же успіхом може замовити собі що-небудь незвичайне і виділяє її з ряду інших компаній. Наприклад, великий годинник з логотипом компанії або великий стенд з інформацією. Головне, щоб такі аксесуари, як і стійка, давали уявлення про роботу компанії, формували загальне сприятливе враження.

Типовий офісний стіл не буде доречно виглядати на місці стійки ресепшн і навряд чи може їй вважатися, тому варто розглянути варіант, коли меблі готується під замовлення тієї форми і розміру, яка буде найкращим чином виглядати в умовах саме вашого офісу. Одна справа, коли меблями потрібно укомплектувати автоломбард в Москві , І зовсім інша, якщо меблі потрібно для офісу інтернет-компанії. Це тим більш цікаво, що існує можливість заздалегідь розташувати всередині стійки вбудовану апаратуру, необхідну для зв'язку - роутери, міні-АТС і все інше, що необхідно сучасній компанії, щоб безперервно залишатися на зв'язку.

Необхідно пам'ятати про те, що стійка в приймальні - це не те ж саме, що кабінет секретаря або колл-центр. Приймальна відповідає за прийом відвідувачів, консультацію і перенаправлення. Незважаючи на те, що співробітник ресепшена може поєднувати діяльність з деякими завданнями секретаря - прийом вхідних дзвінків та повідомлень, це все-таки не те ж саме, що повноцінний секретар, який займається роботою з документами. Тому, по-перше, не варто розташовувати в приймальні багато співробітників (більше двох), і, по-друге, не варто поєднувати зону ресепшен з кабінетом секретаря.

Зона ресепшн не завжди складається з однієї лише стійки. Найчастіше простір поділений на дві частини: стійка і зона очікування. В останній розташовуються дивани, крісла або стільці для гостей.

Як не дивно, але і до такого обмеженого простору існують якісь загальні вимоги. Наприклад, не варто розділяти зону на більш ніж дві частини, не варто віддавати стійці занадто багато місця, краще віддати пріоритет місця для розташування гостей. При цьому не слід перевантажувати меблями і предметами інтер'єру зону очікування. Залежно від специфіки компанії тут можуть бути розташовані дивани або ряд стільців, картина або великий телевізор, а також розумно поставити вішалку для верхнього одягу .

Якщо стійка досить стильна, то важливо підтримати той же рівень оформлення та в місці очікування клієнтів. Тобто диван і стійка повинні бути приблизно однієї цінової категорії. Не варто економити на меблях за рахунок стійки, краще дотримати розумний баланс.

Залежно від центрального входу, меблі можна ставити прямо перпендикулярно або у бічної стіни. Головне - це щоб клієнти спочатку потрапляли до стійки, а потім проходили і розташовувалися в кріслах. Зворотна ситуація чревата непорозуміннями.
Залежно від центрального входу, меблі можна ставити прямо перпендикулярно або у бічної стіни

Якщо у вас в компанії прийнятий строгий діловий стиль, то розумно витримати обстановку в такому ж строго діловому стилі. Можливо, слід відмовитися від великого телевізора на користь свіжих квітів - вони доречні в будь-якому інтер'єрі і демонструють турботу компанії про співробітників.

Часто стійка в приймальні виготовляється в одному стилі з меблями для кабінету керівника . Вона може бути єдиною конструкцією або виконаної з зібраних модулів. Модулі являють собою прямі або вигнуті компоненти, в залежності від побажань замовника збираються в єдину конфігурацію. Перевагу прямому або вигнутому варіанту найчастіше обумовлено характеристикою приміщення.

Головне, що відрізняє стійку від звичайного комп'ютерного столу - це висота і дворівнева структура. Ця структура необхідна для створення відчуття захищеності для співробітників, які знаходяться на самій «передовий» спілкування з клієнтами, а також для того, щоб приховати документи і поточні справи від відвідувачів. Важливий аспект стійки - це внутрішнє наповнення. Воно включає тумбочку або підставку для документів, панель для блоку живлення, кабель-канали (тобто порожні простори, призначені для того, щоб заховати в них кабелі живлення від комп'ютера).

Згідно загальній практиці, стандартна висота зовнішньої стільниці стійки в зоні ресепшн становить приблизно 106-114 см. Максимальна висота стійки - 120 см. Додатковий сантиметр стійки може доставляти дискомфорт секретарю і обмежувати огляд.

Тому до більш високій стійці слід підбирати стільці з висотою. Головне при цьому, щоб для співробітників зберігався хороший кут огляду на вхідних відвідувачів. При цьому, якщо протяжність стійки змінюється відповідно до розмірів приміщення, то глибина внутрішньої поверхні залежить від розміру екрана комп'ютера (80-90 см), а також від обсягу наявних документів.

З останніх модних тенденцій варто відзначити обробку країв стільниці методом постформінгу , При якому кути згладжуються, а краю закругляются. Як матеріал стало модно використовувати скло або пластик, а також металеві деталі, особливо доречні в стилі хай-тек . Гнуті матеріали зі скла - також є висококласним рішенням для сучасних офісів, наприклад, IT-індустрії, або салонів краси, які використовують багато кольору і фарб для залучення клієнтів і створення розслаблюючій обстановки.

Потрібно відзначити, що ціновий діапазон стійок ресепшн неймовірно широкий. Мінімальна сума, яку доведеться віддати за стандартну стійку для однієї людини з необхідними вбудованими внутрішніми елементами для розташування комп'ютера і паперів становить 4 тис. Рублів. При цьому, використання більш дорогих матеріалів, дизайнерських елементів, і звичайно розмір, можуть збільшити суму в кілька разів. Стійка напівкруглої форми, виконана в більш сучасному стилі, обійдеться вже в 30-40 тисяч. Вартість стійки класу люкс обчислюється вже в тисячах доларів. Такі стійки можна знайти у італійських дизайнерів-виробників меблів преміум класу, що працюють на замовлення з найвідомішими компаніями.

Дійсно, зона ресепшн в тому вигляді, якому вона представляється зараз, - відносно нове явище. Раніше вона замінювалося простий приймальні з рядом стільців. Тепер ті часи безповоротно минули, і, якщо компанія хоче справити враження серйозних намірів на клієнтів і партнерів, то оформлення стійки ресепшн необхідно приділити пильну увагу. Зрештою, меблі штатних співробітників бачать не всі клієнти і не завжди, а ось стійка ресепшн і дивани надовго залишаться в пам'яті клієнта або партнера і можуть вплинути на прийняття ним остаточного рішення про роботу з вашою компанією.

Дотримуючись інструкцій, викладених в даній статті, можна бути спокійним, що ваш бізнес виявиться на висоті при зустрічі з клієнтами і партнерами.

Оцініть статтю:

Поділіться з друзями!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама