Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Зменшення дверного отвору по висоті: гіпсокартоном, піноблоками, цеглою, способи монтажу

  1. Спосіб 1: монтаж отвору з дерев'яного бруса
  2. Спосіб 2: зменшення отвору по висоті за допомогою гіпсокартону
  3. Спосіб 3: цегляна кладка або піноблоки
  4. Підведення підсумків

Зазвичай господарів не влаштовують розміри дверних прорізів , Якщо мова йде про в'їзд в нову квартиру старого планування. Вихід є - зменшення дверного отвору по висоті або ширині. Це нескладна робота, доступна навіть непрофесіоналові. Буде потрібно мінімальний набір інструментів і додаткових матеріалів. Крім того, зменшення отвору допоможе досить істотно змінити зовнішній вигляд квартири. Зазвичай господарів не влаштовують   розміри дверних прорізів   , Якщо мова йде про в'їзд в нову квартиру старого планування

Розміри дверного отвору.

монтаж по зменшення дверного отвору краще вести до початку опоряджувальних робіт: шпалери все одно доведеться рвати. А якщо в стіні є електричні комунікації, які будуть заважати монтажу, то їх теж варто перенести, щоб уникнути нещасного випадку при роботі з перфоратором і дрилем.

Для того щоб зменшити отвір по висоті, роботу можна виконати декількома способами:

  • за допомогою дерев'яного бруса;
  • гіпсокартоном;
  • монтажем бетонної або цегляної перегородки.

Спосіб 1: монтаж отвору з дерев'яного бруса

Будуть потрібні:

Будуть потрібні:

Зменшити отвір можна за допомогою установки дерев'яного бруса.

  • дерев'яний брус, перетином на 2-3 см менше ширини дверного отвору;
  • цвяхи або саморізи, які в 1,5 рази довше бруса;
  • гіпсокартон або деревно-стружкові плити;
  • саморізи для обшивки;
  • грунтовка.

Інструменти:

  • перфоратор або дриль;
  • рубанок;
  • молоток;
  • кутник, рівень, олівець;
  • пензлик.

Якщо брус більше товщини дверного отвору, то зайве забирається за допомогою рубанка - в ідеалі конструкція представить собою поверхню врівень зі стіною. Слід врахувати, що до бруса кріпиться обшивочний матеріал, тому товщину його слід підігнати до цих розмірах. Непогано буде відшліфувати дерев'яний брус: і обшивка ляже рівніше, і скалок не буде.

Брус відміряється точно по ширині отвору, для того щоб він щільно увійшов і не вимагав підкладки. Молотком його потрібно підбивати до тих пір, поки краю не будуть відповідати ідеальному положенню рівня. З ним потрібно звірятися часто.

Після того як брус щільно увійшов в дверний отвір, його фіксують цвяхами або саморізами таким чином, щоб капелюшки кріплення увійшли в дерево глибше поверхні. Кріпити брус потрібно з трьох сторін - з боків і знизу по парі елементів кріплення.

Зашивається поверхню бруса гіпсокартоном або ДСП. Вирізаються елементи з відповідних матеріалів і кріпляться дрібними шурупами.

Для того, щоб зменшити отвір гіпсокартоном, потрібно встановити каркас з профілю, до якого він буде кріпитися.

Шви між стіною і зашитим брусом закладаються шпаклівкою або іншим матеріалом. Вся конструкція готового дверного отвору грунтується для подальшої обробки або обклеювання. Грунтовка підбирається відповідно до правила, яким відповідають всі хімічні склади для внутрішніх робіт, як можна менше летючих сполук.

Недолік зменшення висоти отвору дерев'яним брусом полягає в тому, що дерево при покупці може не відповідати якості через неправильне зберігання. В процесі експлуатації його може «повісті», тобто деформувати. А гідність - легкість монтажу при установці в отвір дверної коробки міжкімнатних дверей. В цьому випадку не доведеться працювати перфоратором, щоб зробити отвори в стіні. Крім того, дерево - матеріал теплий і екологічно чистий.

Спосіб 2: зменшення отвору по висоті за допомогою гіпсокартону

Мабуть, найлегший спосіб і не витратний. До матеріалів для монтажу з першого варіанту потрібно додати профіль, який кріпиться до стіни за допомогою дюбелів. Також знадобляться і вертикальні підвіси, щоб в майбутньому уникнути тріщин на шпатлевке.

монтаж:

Профіль для гіпсокартону відрізається потрібної довжини і кріпиться саморізами.

  1. Профіль відрізається потрібної довжини, що відповідає ширині отвору, а підвіси відміряються від верху до профілю з припуском в 2 см. При зміцненні профілю підвіси кріпляться на внутрішню поверхню дверного отвору саморізами, а край його повинні бути прикручені до зовнішньої поверхні профілів зігнутим залишком.
  2. Потім вирізаний за розміром шматок гіпсокартону закріплюється на змонтовану конструкцію з профілю і підвісів. Робота ведеться за допомогою шуруповерта з кроком в 15-20 см. Кріпити деталь потрібно з декількох сторін одночасно, щоб уникнути перекосу.
  3. Після монтажу конструкцію слід заґрунтувати, а стики зі стіною закласти за допомогою шпаклювальних матеріалів. Потім поверхню декорується відповідно із загальною картиною стін.

Мінус такої конструкції полягає в тому, що конструкцію дверного отвору при установці коробки слід зміцнювати в верхній частині, так як там буде порожнеча. Доведеться все одно вставити всередину хоча б пінопласт. Гіпсокартоном зменшують дверний проріз тоді, коли хочуть зробити арку, що ні передбачає міжкімнатних дверей.

Спосіб 3: цегляна кладка або піноблоки

Більш надійним способом зменшити дверний отвір по висоті є виставлення цегляної кладки за допомогою газобетонного блоку. Також це практичний вибір матеріалу, для того щоб міжкімнатні двері трималася більш надійно.

матеріали:

Таблиця відповідності розмірів дверних блоків і прорізів.

  • цеглини в потрібній кількості або газобетонний блок (зараз є різні розміри і цілком можна обійтися одним);
  • сталеві куточки - 2 шт .;
  • цементний склад для кладки;
  • матеріал для обшивки, гіпсокартон або ДСП;
  • кріплення - дюбелі і саморізи.

Інструменти:

  • перфоратор;
  • шуруповерт;
  • будівельний рівень;
  • кельми і терки;
  • рулетка.

Спочатку визначаються з потрібною кількістю цегли. Якщо дверний отвір вирішено зменшити за допомогою піноблоку, то його підганяють під потрібний розмір. Як правило, різання не доставляє складності: блоки легко привести в потрібну форму за допомогою пилки. Прикинути, як це буде, можна ще до роботи зі стіною на підлозі: виставляються куточки і блок або цеглини кладуться на них.

Потім потрібно попрацювати перфоратором: на протилежних стінах дверного отвору робляться відмітки бажаної висоти і потім видовбуються канавки для вставки залізних куточків. Вони закріплюються болтами або дюбелями, отвори для яких роблять заздалегідь. Потрібно стежити, щоб полотна куточків були точно врівень зі стіною.

Після цього починається укладання блоку або цегли з допомогою цементного розчину. Робота брудна, знадобляться ємність для розведення складу, рукавички і будівельний міксер. Потрібно точно слідувати інструкції на упаковці суміші. На поверхню готової кладки укладають дерев'яну колоду, завершальну закриття отвору (це в разі блоку, цегли вийде викласти до кінця).

Будівельними тертками вирівнюють поверхню кладки і прибирають надлишки цементного складу.

Таблиця розмірів прорізів і розмірів дверного полотна.

Можна не використовувати обшивку, а зробити штукатурку всієї змонтованої поверхні, але варто врахувати: її потім доведеться ретельно обробляти і покривати ґрунтувальними складами не один раз, так як нова поверхня пориста і вбере в себе все що завгодно. На декоративному покритті можуть з'явитися темні плями. Це ніяк не сприяє красі, наприклад, світлих шпалер.

Цегляній кладці потрібно дати висохнути протягом доби, прогрунтувати її, а потім зашити гіпсокартоном або деревними плитами так, щоб поверхня була єдине ціле. Блоковий дверний проріз можна зашивати відразу. Варто знати, що цегляна або блокова стіна може відволожуватися, тому було б непогано покрити конструкцію вологовідштовхуючим складом або викласти під обшивку шар пінопласту або пароізолірующую матеріалу.

Плюси газобетонних блоків в наявності: їм можна надати будь-яку форму - арку, напіварки і т. Д. Цегла гарні, але стійкість куточків потрібна абсолютна. А при установці міжкімнатних дверей потрібно працювати перфоратором із зусиллям, адже цеглини - матеріал міцний. Недоліки - трудомісткість роботи.

Підведення підсумків

Зробити перепланування власної квартири можна таким нехитрим способом, як зміна дверних прорізів. Способи, представлені вище, не дуже витратні і в плані ціни, і по трудомісткості. Зате зовнішній вигляд зміниться відразу. А якщо вести монтаж з подальшим навісом прогресивних дверей, то власне житло буде затишним і красивим.

Яким способом змінювати дверні прорізи (до речі, можна навіть і вікна), вирішувати господарям, а доступність того чи іншого описана вище.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама