Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

DIY поради, статті про будівництво та ремонт

  1. підготовчі операції
  2. Як поклеїти шпалери
  3. Як обійти розетки
  4. Як поклеїти шпалери на бордюрі
  5. додаткові пристосування
Отже, ви хочете красиво і правильно поклеїти шпалери на стінах своєї квартири. Платити за роботу не хочеться, але потрібен хороший результат. У цій статті ми розповімо вам, як поклеїти шпалери самостійно.

підготовчі операції

Перш ніж купувати шпалери, підрахуйте необхідну кількість рулонів, виходячи з площі стін, ширини і довжини рулонів. При розрахунку обов'язково враховуйте необхідність підбору малюнка.

Перед початком роботи з обклеювання стін необхідно підготувати поверхню.

Ретельно видаліть старі шпалери, замажте тріщини і нерівності шпаклівкою і зачистите. Стіни, що мають цвіль, просочіть антисептичним засобом. Обов'язково дочекайтеся висихання поверхні, а потім прогрунтуйте поверхню розчином клею, розведеним водою на 20-30%.

Як легко зняти старі шпалери зі стін

Слушна порада. Місце, в якому шар старих шпалер міцно тримається на стіні, прикладіть мокрою ганчіркою і пропрасуйте гарячою праскою, шпалери легко відстануть від стіни.

Як поклеїти шпалери

Поки клей сохне, приготуйте шпалери. Рулон наріжте на полотна з припуском 50-70 мм до висоти стіни. У процесі цієї операції стежте за збігом малюнка на сусідніх полотнах.

Складіть нарізані полотна один на одного лицьовою стороною до підлоги так, щоб краю виявилися зсунутими на 2-3 см по відношенню один до одного. Пол попередньо застеліть поліетиленовою плівкою.

Щіткою або широким пензлем нанесіть клей на тильну сторону полотнища, потім складіть його тильною стороною всередину на 5-10 хвилин, щоб папір краще просочилася клеєм.

Слушна порада. Роботу з обклеювання потрібно проводити тільки в приміщенні з щільно закритими вікнами, виключаючи виникнення сквозняков.Начінать клеїти необхідно від вікна. Перша смуга найскладніша, т. К. Від неї буде залежати зовнішній вигляд стін. Зробіть позначку на стіні за допомогою схилу. Простим олівцем або будівельним маркером проведіть лінію вздовж нитки схилу. По ній і потрібно клеїти перше полотно.

Приклейте один край полотна до верхньої частини стіни так, щоб інша частина вільно звисала вздовж лінії схилу. Переконавшись, що полотнище набуло строго вертикальне положення, притисніть його по центру ребром долоні рухом зверху вниз. Потім легкими рухами від центру до країв, зверху вниз розгладьте шпалери.

Наступне полотно клейте аналогічним способом, поєднуючи край з першим. Надлишки клею, видавленого з стиків полотнищ при їх розрівнюванні, можна видалити щіткою або губкою. Якщо після розгладження полотна під шпалерами все-таки залишилися бульбашки повітря, проколіть їх тонкою голкою, видавіть повітря і розрівняйте в цьому місці полотно валиком або щіткою.

Оскільки полотна нарізані з запасом по довжині, після наклеювання під стелею і у плінтуса утворюється надлишок матеріалу. Щоб зрізати його, скористайтеся гострим ножем і металевою лінійкою. Слідкуйте за гостротою лез, своєчасно замінюйте притупилися леза, щоб не зіпсувати край шпалерного полотна.

Як обійти розетки

Одна зі складностей при обклеювання стін шпалерами - це обхід висновків електропроводки: розеток і вимикачів. Вимкніть електрику, ізолюйте дроти ізоляційною стрічкою і приберіть назад в гнізда кріплення електрообладнання. Після цього електрику можна підключити і продовжити роботу з обклеювання кімнати.

Коли клей висохне, знову обесточьте мережу. Шляхом промацування знайдіть порожнини електропроводки і зробіть на них хрестоподібні надрізи. Четвертинки, отримані в результаті надрізу, загніть всередину коробки. Розетки і вимикачі встановіть на свої місця і підключіть електрику.

Як поклеїти шпалери на бордюрі

Ще одна проблема, з якою ви можете зіткнутися, - це оформлення бордюрной стрічкою краю вінілових шпалер. Як правило, навіть застосування спеціальних клеїв не забезпечує надійного кріплення стрічки на вінілової поверхні. Уникнути відставання бордюру можна, якщо наклеїти його безпосередньо на поверхню стіни в стик до краю шпалер. Для цього бордюрную стрічку приклейте вище кромки шпалер, щоб нижній край лягав внахлест. Притискати цей край до стіни не потрібно. Полотна шпалер обріжте по нижньому краю бордюрної стрічки, видаліть обрізану смужку і остаточно приклейте бордюр до стіни.

додаткові пристосування

При обклеювання стін шпалерами вам знадобляться:

  • клей для шпалер
  • Драбина
  • шпалерні ножиці або гострий ніж для розкрою рулонів
  • щітка або широка кисть для нанесення клею на шпалери
  • притискної валик або шпалерна щітка з густим коротким волоссям для розгладження поверхні полотен шпалер
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама