Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Навіщо потрібна грунтовка | Як і чим гарантувати правильно

Привіт, друзі! Днями мене осінило. Я зрозумів, що багато людей (в тому числі і «будівельники») не знають, що таке грунтовка, і для чого вона служить! А я ще нічого про неї не писав, лише згадував побіжно. Прикрий недогляд ... Так що давайте відразу до справи.

Грунтовка - це спеціальний рідкий склад, який використовується для попередньої обробки основи (стін, стель, підлоги), що поліпшує зчеплення з майбутнім покриттям і зміцнює це саме підставу. Поверхня нею слід обробляти перед нанесенням будь-якого покриття. Наприклад, перед укладанням плитки, штукатуркою, шпаклівкою, фарбуванням, наклеюванням шпалер ... Причому в обов'язковому порядку! Це дуже важливо! Щоб переконати вас, наведу приклади.
Ось, «будівельники», козли, які не прогрунтована стелю в під'їзді і відразу його пофарбували. Через 2 роки цей стеля виглядає так:

Інший приклад - наслідки халатного пристрої наливної підлоги своїми руками : Інший приклад - наслідки халатного пристрої   наливної підлоги своїми руками   :

І він потім обов'язково відвалиться. Разом з плиткою, що на нього покладуть. Можливо, так ж, не грунтуємо.

«Ого», скажете ви. Так, наслідки можуть бути і ще гірше. Так що прошу поставитися до цієї теми з усією серйозністю. У цьому уроці я дам деякі рекомендації щодо того, чим, як і що слід гарантувати.

Найпоширеніший клас грунтовок - універсальні. Вони ж, як правило, є складами глибокого проникнення. Якщо говорити простою мовою, вони вбираються в основу і як би склеюють його, упрочняют. А на поверхні утворюють плівку, яка перешкоджає занадто швидкому забору вологи підставою з покриття і покращує його зчеплення (адгезію, як називають це виробники). На вигляд схожі на молоко, мають несильний специфічний запах. До речі, при неправильному зберіганні вони «протухають» і починають випускати просто фантастичну сморід, аж ноги підкошуються. Тому зберігайте їх у прохолодному темному місці, в щільно закритій тарі.

Універсальні склади випускають зараз все, кому не лінь. Як ще сільські алкаші не навчилися гнати подібну байду ... Загалом, можна купити замість грунту повну лажу. Тому я б хотів привести вам приклади якісних товарів. Так вже вийшло, що всі вони - продукція німецьких брендів.

  1. Knauf Tiefengrund. Так, звичайно ж Knauf, а хтось сумнівався? Намагаюся завжди брати саме її.
  2. Bergauf Tiefgrunt. Теж вельми гідний вибір. Відмінно піниться, економну витрату.
  3. Feidal Tiefgrund LF. Це навіть не грунтовка, це концентрат. Зазвичай розводиться водою.

Я не хочу сказати, що грунтовки всіх інших виробників - шлак, немає. Просто ці три «кити» - перевірений вибір.

Але це все - грунт глибокого проникнення. А існує ще спеціальний склад - Бетоконтакт, він застосовується для обробки слабковбираючих і гладких підстав. Він являє собою суспензію твердих частинок в особливій клейкою масою (чомусь завжди рожевого кольору, стандарт такий чи що). Після нанесення утворює грубу, подібну наждачкою, поверхня, на яку відмінно лягають штукатурки, плитка і т.д.

Особисто для мене авторитетом тут є Feidal. Їх Бетоконтакт ну дуже грубий, я про нього частенько руки карябать. Основа і Глімс йому в підметки не годяться. Кнауфовскій «контакт», ось, ще не пробував. Виправлюся.

Тепер коротко розповім, що і як слід гарантувати. Під стяжку поверхню чорнової підлоги обробляється максимально щедро, аж щоб калюжки стояли. Якщо побачили, що калюжки вбралися в підлогу за пару десятків хвилин, грунтуємо повторно. Основна причина тріщин і руйнування стяжки - занадто швидкий забір води підставою. Так що не скупіться, інакше можна заплатити в десять разів більше, коли будете її демонтувати і заливати знову.

Під штукатурку і плитку спосіб ґрунтування визначається типом підстави. Бетон грунтуем «контактом», решта - Тіфенгрунд або Грундірміттель. Якщо маємо цегла або піноблоки, може знадобитися повторна обробка. Лейте, не шкодуйте. До речі, перед Бетоконтакт я б рекомендував пройти поверхню звичайної ґрунтовкою. Мені якось не подобається думка, що я мажу «контактом» прямо по пилу.

Під шпаклівку або шпалери поверхню досить обробити однократно, але не можна допускати патьоків! Коли грунт висохне, патьоки дадуть рельєф, під шпалерами навпомацки реально помітний. Будьте уважні. Також заклеюйте забарвлену і іншу чистову поверхню скотчем і плівкою. Якщо грунт потрапить на фарбу - на цьому місці залишиться глянсове пляма. Якщо потрапить на руку - відмити буде непросто. Буває, три дні тримається. Тому відкриті ділянки тіла теж потрібно захищати, і особливо очі. Чи не поскупився, купите в магазині простенькі захисні окуляри. До речі, гіпсокартон теж необхідно обробляти, як і будь-яка інша підстава.

Під фарбування гарантувати Необхідно дуже обережно визначати. Часто буває такий косяк: людина працює валиком. Від нього залишаються смуги - десь грунту лягло більше, десь - менше. Людина не надає їм значення, починає фарбувати і виявляє, що фарба лягає на таку поверхню теж нерівномірно! Я сам недавно так потрапив (чисто через лінь)! Слава богу, блін, справа була в коморі. Три шару фарби не змогли повністю закрити три смуги, я вже думав перешпаклевивать і перефарбовувати за свій рахунок, але потім за пару годин все ж зміг подшаманить і прибрати смуги точковими мазками. Якби це була не комора - мазки б виділялися, якщо дивитися проти світла. Але в коморі все виглядає в ідеалі. Пощастило + урок на все життя :)

Отже, працюємо якісної свіжої ґрунтовкою, не допускаючи утворення крапель і патьоків, а також смуг. І робимо це двічі. Навіть якщо в перший раз все буде виконано нормально, поверхня все одно може виявитися нерівномірно вбирає. Я проводив експеримент - було два паралельних довгих короба. Перший я загрунтував один раз, другий: двічі. Після кожного шару фарби короба сохли приблизно однаковий час, але на першому я міг без зусиль розгледіти під певним кутом структуру, залишену грунтовки валиком, на другому все було абсолютно ідеально. Так що ще один шар тут дійсно незайве.

Ну, і на завершення хочу дати пораду - перед тим, як щось заґрунтувати, смахніте пил. Пояснювати, думаю, тут нічого не потрібно. Удачі в ремонті!

Оцініть статтю: Поділіться з друзями!

Так, звичайно ж Knauf, а хтось сумнівався?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама