Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Установка люстри на натяжна стеля - все нюанси і особливості

  1. Робимо правильний вибір
  2. Монтаж: розбираємо основи
  3. на гак
  4. Чи не гаком єдиним: (використання пластин)
  5. Вішаємо і підключаємо

Частіше за інших з натяжними стелями використовуються вбудовані світильники. Але це не єдиний можливий варіант. В принципі, ніщо не заважає прикрасити стелю шикарною люстрою. Єдине: низькі стелі міських квартир не залишають простору для подібної розкоші. Але якщо ви є щасливим володарем просторого житла, тоді люстра - ваш варіант.

Без неї інтер'єру великої кімнати або залу буде чогось не вистачати: вбудовані «малоколіберние» світильники будуть виглядати в ньому просто недоречно. Втім, і в звичайній квартирі можна встановити стельову люстру на натяжна стеля, але тільки невелику. І якщо ваш вибір саме такий - тоді розберемося, як же це зробити!

Робимо правильний вибір

Дуже важливо з самого початку, тобто ще до монтажу натяжної стелі, визначитися з типом, розміром і вагою люстри.

Звичайно, краще професійного дизайнера це ніхто не зробить, але якщо власне естетичне чуття вас раніше не підводило, на нього можна покластися і на цей раз. Втім, здоровий глузд теж не буде зайвим.

Він повинен підказати вам наступне:

  • ПВХ-плівка боїться перегріву, тому з нею краще використовувати світильники, в який лампи спрямовані вниз або, в крайньому випадку, в сторони, але ніяк не вгору.
  • Лампи не повинні гріти занадто сильно, і якщо вони працюють за принципом розжарювання, то краще вибрати малопотужні варіанти - а ще краще використовувати світлодіодні або хоча б галогенні лампи.
  • Корпус світильника - особливо чашечка, що прикриває його підставу, повинні бути гладкими, без зазубрин і гострих ділянок, щоб не пошкодити ніжну ПВХ-плівку.

Вага люстри, за великим рахунком, значення не має - в будь-якому випадку утримувати його буде не натяжна, а основна стеля. Тільки кріплення для кожної вагової категорії передбачені свої.

Умовно світильники поділяються на легкі і важкі (а між ними розташовуються середні). Для кожних з них використовується свій тип кріплень.

Першою досить буде і анкерного гака, другий і третій будуть потрібні спеціальні кріпильні планки або закладні деталі.

Пам'ятайте, що зробивши кріплення для легкої люстри, ви потім не зможете повісити важку. А якщо зі стелі стирчить гак, на нього можна буде прикріпити тільки люстру з підвісним кріпленням, але ніяк не таку, яку утримують саморізи. Загалом, перед походом в магазин гарненько все продумайте.

Більш детальний матеріал про вибір люстри для такого стелі - http://kvarremontnik.ru/kakuyu-lyustru-vybrat-dlya-natyazhnogo-potolka/

Монтаж: розбираємо основи

Монтаж будь-якого світильника, будь то вбудована пластикова «крихта» або ж стокілограмова «бомба» з бронзи і кришталю починається до установки натяжної стелі. І тут ми більш детально розповімо про технології створення різних типів кріплень для люстр.

на гак

Показаний монтаж на гак

Анкерний гак здатний витримати світильник порівняно невеликої ваги. Він складається з трубочки з внутрішнім різьбленням і власне гака-зацепа, який в неї вкручується.

Єдиний інструмент, який буде потрібно вам в цьому випадку - це перфоратор. Ви свердлите в перекритті отвір з потрібною глибиною і діаметром, вставляєте конструкцію і починаєте закручувати внутрішню частину в зовнішнє, яка при цьому розширюється, щільно впираючись в краю отвору. Спробуйте витягнути - не вийде. На цей гак і вішається люстра.

Чи не гаком єдиним: (використання пластин)

Але якщо установка люстри на натяжна стеля передбачена з використанням іншого типу кріплень? Наприклад, металевої пластини, яка фіксується саморізами (з подальшим кріпленням вже до неї корпусу світильника за допомогою гвинтів)?

Застосування дерев'яних пластин для кріплення

Тоді ви можете спорудити хрестовину з дощок і за допомогою металевих куточків закріпити її на стелі. До цієї дерев'яній основі і буде кріпитися світильник.

Іноді замість дощок використовується прямокутник з товстої фанери, який розміщується паралельно стелі за допомогою тих же металевих пластин, які застосовуються при створенні гіпсокартонних стель. Цей варіант хороший, коли основу для люстри потрібно опустити нижче.

Взагалі ж способів підвіски люстри існує маса. Наприклад, можна пробити отвір в перекриттях і закласти через нього відрізок товстого металевого прута, розмістивши його перпендикулярно, щоб він лежав краями на бетонних плитах.

Або ж, якщо на верхньому поверсі підлога ще не наслано, є можливість пропустити гак, основа якого має різьбу, крізь отвір в перекритті і зафіксувати його з двох сторін надійними гайками.

Підсумуємо: гарні як традиційні, так і нові способи кріплення світильників, аби вони були досить надійними.

Приступаючи до монтажу основи, до якої ми пізніше будемо кріпити світильник крізь отвір в натяжній стелі, завжди пам'ятайте наступне правило: його нижня поверхня повинна бути вище рівня натягу плівки хоча б на 2-3 мм.

Його зручно виставити після того, як настінні кріплення для плівки вже змонтовані: простягаємо від одного до іншого волосінь, отримуємо потрібну позначку.

До речі, волосінь або нитки допоможуть нам знайти центр стелі (якщо ми вибрали центральне розміщення люстри): натягуємо їх між кутами по діагоналі і орієнтуємося на точку перетину.

Отже, основу кріплення готово.

Тепер до встановленим кріпленням підводимо електричні дроти, які в цілях безпеки краще укласти в пластикову гофру.

Кінці проводів обмотуємо ізоляційною стрічкою, щоб уникнути короткого замикання. Після цього можна переключитися на монтаж стельового полотна.

Вішаємо і підключаємо

Коли стеля готова, саме час згадати про наші світильники. Обов'язково подивіться, як виглядає установка люстри в натяжна стеля на відео нижче.



Акуратно намацуємо приховані під ПВХ-плівкою кріплення і клеєм під ними кільця-протектори, які будуть захищати стелю від розриву і перегріву.

Усередині них вирізаємо круглі отвори, крізь які і отримуємо доступ до наших гаки, хрестовини або іншим основам для люстри, а також висновків електропроводки.

Установка люстри на натяжна стеля проводиться удвох: один тримає його у висячому положенні, а інший скріплює висновки проводів. Справа в тому, що вже підвішений світильник знаходиться дуже близько до отвору, закриваючи його, що не дозволяє займатися електричної частиною.

Підключити люстру до мережі - завдання досить нескладна. Можна просто скрутити дроти, потім заізолювавши їх ізоляційною стрічкою.

Але краще використовувати клемники - дроти в цьому випадку не деформуються, немає загрози обриву.

До речі, за сучасними нормами в квартирі повинна бути не двухпроводная, а трехпроводная проводка: «фаза», «нуль» і заземлення.

Що куди підключати, зазвичай зрозуміло за кольором проводів:

  • білий або коричневий - «фаза»;
  • синій - «нуль»;
  • жовто-зелений - «земля».

Не плутайте кольору проводів

Але якщо в інструкції до світильника немає роз'яснень з цього приводу, а дроти все одного кольору, доведеться виконати невелике дослідження. Наприклад, за допомогою мультимера.

Поставте його перемикач в режим прозвона і притисніть один з щупів до центральної частини цоколя, а другим визначте виходить з люстри провід, притискання до якого змушує прилад пищати. Це буде «фаза». Так само знайдіть провід, який відходить від бокового контакту цоколя. Це буде «нуль». Значить, третій провід - «земля».

Як бачимо, установка люстри на натяжна стеля своїми руками - не така вже й важка.

Будемо вдячні, якщо поділіться матеріалом в соціальних мережах. Гарного вам дня і до зустрічі на сторінках нашого порталу.

Наприклад, металевої пластини, яка фіксується саморізами (з подальшим кріпленням вже до неї корпусу світильника за допомогою гвинтів)?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама