Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Колодязі з дерева

Колодязі з дерева користуються популярністю, не дивлячись на те, що коштують такі колодязі практично в 2 рази дорожче в порівнянні з класичними колодязями, в яких застосовуються колодязні кільця Колодязі з дерева користуються популярністю, не дивлячись на те, що коштують такі колодязі практично в 2 рази дорожче в порівнянні з класичними колодязями, в яких застосовуються колодязні кільця. Слід відразу зазначити, що застосовувати варто тільки якісну суху деревину - без гнилі, слідів від жуків-древоедов і т.д. Найбільш популярні види деревини з яких обладнуються подібні колодязі, це - модрина, дуб, сосна, осика, вільха. Якщо для Вас найбільш важлива міцність майбутнього колодязя - вибирайте дуб. Колодязі з дуба прослужать Вам дуже довго (до 30 років). При цьому перевагу краще віддавати мореного дубу. Решта видів деревини прослужать, в середньому, 15-20 років. З обережністю варто ставитися до криниць з в'яза і вільхи - така деревина досить швидко загниває в надводної середовищі. Особливістю колодязів з дерева є смак (а можливо і забарвлення) який вони будуть надавати воді спочатку, особливо це характерно для колодязів з дуба. Майстри-Колодезников сходяться на думці, що на нижні вінці зрубу краще використовувати суху витриману деревину з верби, берези, вільхи а на верхні - з дуба. Підвищену вартість "дерев'яного" матеріалу можна пояснити ускладненим процесом будівництва та високою вартістю матеріалів. Слід зазначити, що наші предки використовували саме дерев'яні колодязі. На Русі повелося викладати стовбури колодязів з осикових вінців, проте осика надає воді деякий гіркуватий присмак. До переваг дерев'яних криниць можна віднести їх екологічність, крім того на бетоні і камені досить швидко утворюється зелена слиз, і тому такий колодязь потрібно чистити значно частіше, ніж колодязь з дерева.

Якщо ваш ділянка розташована в Москві або Московської області і вас цікавить послуга будівництва колодязів, будь ласка, ознайомтеся з цінами на наші послуги по будівництву колодязів .

Уважніше відноситеся до вибору підрядника, інакше будівництво колодязя буде відбуватися приблизно так:

інші цікаві відео по темі

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама