Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Навіщо потрібна блискавкозахист приватного будинку

«Робити чи не робити? - ось у чому питання!"

Матеріал даної статті грунтується на справжніх фактах ударів блискавки в заміські будинки Московської області за фактом обстеження фахівцями компанії Амніс.

випадок перший

Гуркіт грому практично збігся зі спалахом. Гучне клацання. З'являється легкий запах диму. Запах посилюється. Спалахує покрівля.

Спалахує покрівля

Коментарі:

Збігаються за часом спалах і гуркіт грому говорить про те, що блискавка знаходиться в безпосередній близькості від будинку. Клацання / бавовна - це розпечений канал блискавки стикнувся з листом металочерепиці. Струм блискавки пропалює тонкий лист покрівельного покриття і підпалює горючі підпокрівельні плівки і дерев'яні конструкції покрівлі. Виникає пожежа, який в даному, досить щасливе, випадку загасили проживають.

випадок другий

Після розрядів з'явився дим над двома будинками заміського ділянки. Випадкові свідки загоряння викликали пожежну службу. Постраждали відразу два будови на одній ділянці.

Фото лазні:

Фото лазні:

Коментарі:

Перший розряд влучив у металевий сендвіч-димохід від металевої банної печі. Струм блискавки зірвав флюгарка димоходу. Довга іскра від металевої печі до електричної проводки будинку підпалює дерев'яне облицювання лазні-сауни.

Фото головного будинку:

Фото головного будинку:

Коментарі:

Другий розряд підпалив покрівлю дерев'яного будинку. Струм блискавки проник в кабелі електроустановки і викликав руйнування і загоряння електричного щита і дерев'яних стін будинку. Обидва випадки - фактична ілюстрація і відповідь на питання: «чи варто витрачати гроші на захист від блискавки приватного будинку.

випадок третій

Блискавка вдарила в невисокий гараж в безпосередній близькості від житлового будинку, на якому був встановлений «активний» блискавковідвід.

Коментарі:

Удар прийшовся в будівлю, яке знаходилося за розрахунками недобросовісних молніезащітніков в зоні захисту «активного» блискавкоприймача. Струм блискавки зруйнував на вершині пірамідальною покрівлі гаража, дерев'яну опору балок покрівлі, вивів з ладу пристрій управління воротами гаража і насоса свердловинами водопостачання. Цей випадок очевидний доказ того, що «активна» блискавкозахист - це обман продавців.

Третій випадок - це приклад того, що власник заміського будинку може витратити гроші на захист від блискавки свого будинку, яка не виконує свого головного призначення - збереження майна і життя.

Кілька слів про пропозиції щодо блискавкозахисту будинку, які отримає власник будинку на просторах інтернету.

Після впровадження (в т.ч. і в результаті нашої діяльності з 2002р.) В нашій країні технології пристрою блискавкозахисту з матеріалів і виробів заводської готовності з'явилося безліч організацій, бізнес яких заснований на маржі від ціни закупівлі у виробника.

Одні проводять політику завоювання клієнтів "низькою вартістю" і пропонують пів-блискавкозахисту (роблять менше, ніж за нормами струмовідводи, заземлення, не об'єднують заземлення блискавковідводів із заземленням електроустановки, не захищають будинок від занесення від грозового потенціалу і т.д.). Інші тиражують так звані молніепріёмние сітки (висока вартість тому багато провідників на покрівлі), переконуючи клієнтів в тому, що це і є захист від удару блискавки.

І ті й інші не розраховують захищеність будинків і не дотримуються по сучасних норм Російської федерації по захисту від блискавки.

Особлива тема - якість УЗИП (розрядників). Ринок послуг громовідводів затоплений дешевка з неякісними варисторних елементами з Китаю, які не відповідають зазначеним характеристикам і можуть просто пропускати руйнівний струм блискавки в проводу та кабелю будинок.

Ваш відгук дуже важливий для нас! Будь ласка, оцініть цю статтю.

«Робити чи не робити?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама