Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Плюси і мінуси опалення електрикою

  1. плюси електрокотлів
  2. Відсутність можливості установки електрокотла

В останні роки газифікація в нашій країні йде високими темпами, але не кожен має можливість цим користуватися, з різних причин В останні роки газифікація в нашій країні йде високими темпами, але не кожен має можливість цим користуватися, з різних причин. Навіть в тих місцях, де газ проходить «по межі ділянки», здійснити врізку в газопровід дуже складно і дорого. Велика кількість інформації від замовників і власний досвід показують, що «газове питання» обходиться в суму від 300.000 до 600.000 рублів. До даної ціні також необхідно приплюсувати отримання техумов, проектну документацію, ціну укладання трубопроводу до котельні, встановлення газового лічильника, і багато іншого. Чи виправдаються ці вкладення в майбутньому?
Ось чому велика кількість власником заміської нерухомості все частіше звертаються до інших способів монтажу опалення . На сьогоднішній день опалення заміського будинку досить часто виконується на основі електричних або твердопаливних котлів. Питання опалення будинку твердопаливним котлом окрема тема, по якій ми будемо готувати окрему публікацію, зараз же обговоримо варіант опалення електрикою.

плюси електрокотлів

З чим у вас асоціюється фраза « електричне опалення приватного будинку »? Відповідь очевидна - дорого. Безумовно це так, але все ж є і позитивні сторони у даного способу. Крім цього, якщо у вас відсутній центральний газопровід, варто однозначно задуматися, чи є економія в альтернативне опалення (газгольдер, тверде / рідке паливо). Традиційно, в позитивному ключі оцінюється наступні сторони електрокотлів:
1) Простота монтажу та підключення. Ви навіть не можете собі уявити, скільки потрібно сил, грошей і нервів, щоб самостійно вирішити паперові питання, пов'язані з підключенням газу. Про вирішенні газових питань багатьох власників заміської нерухомості складають легенди. Проектування опалення з електричним котлом набагато простіше. Установка електрокотла практично не вимагає ніяких погоджень. Та й підключити його зовсім не складно.
2) Низька вартість установки. Не дивлячись на високу вартість електрики щодо газу, початкові вкладення в устаткування і монтаж значно нижче. Для установки електрокотла не потрібно окреме приміщення (котельня), що заощадить вашу площу. В окремих випадках, пов'язаних із сезонною експлуатацією системи, експлуатація обійдеться і зовсім дешевше газу.
3) Простота експлуатації. У порівнянні з котловими установками на твердому паливі, електрокотли більш прості в експлуатації. Не потрібно щодня підкидати дрова чи вугілля, також не потрібно місце для їх зберігання, немає необхідності в чищенні топки від сажі.
4) Безпека. На відміну від котлів на газі, відсутня небезпека вибуху в разі утворення газоповітряної суміші. Повністю відсутні продукти горіння, і це також є важливим екологічним фактором;
5) Чи не потрібна установка димоходу.

Відсутність можливості установки електрокотла

Погодьтеся, плюсів дуже багато Погодьтеся, плюсів дуже багато. Питання один - ціна електрики в кілька разів відрізняється від ціни газу. Але не варто забувати і те, що сьогодні ви можете встановити багатотарифні лічильники, що дозволити збудувати роботі системи таким чином, що основна частина витрати енергії припадатиме на дешеву тарифну зону.
Крім вартості можна також відзначити ще одну проблему, відсутність необхідної виділеної потужності електрики. Вважається, що для 10м2 площі приміщення потрібно 1кВт електричної потужності. Тобто, в будинку площею 100м2 потрібно мінімум 10 кВт. Якщо до цього додати інші споживачі (побутові прилади, освітлення) набіжить не менше 15 кіловат, що для багатьох неможливо, особливо якщо мова йде про садовому товаристві. У таких селищах на ділянку, як правило, виділяється не більше 5 кВт. Збільшити потужність не завжди представляється можливим, та й ціна занадто велика.
Висновок такий: для прийняття рішення необхідно все порахувати, враховуючи безліч факторів, таких як опалювальна площа, наявність електричних потужностей, наявність магістрального газу і ін.

Чи виправдаються ці вкладення в майбутньому?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама