Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Риштування: види і правильний вибір

  1. клинові ліси
  2. рамні лісу
  3. штирові лісу
  4. хомутові лісу
  5. Самостійне виготовлення приставних риштувань
  6. Що необхідно врахувати при виборі будівельних лісів?

Більшість людей знають, що   риштування   виготовляються з дерева

Більшість людей знають, що риштування виготовляються з дерева. Однак, дерево - це не єдиний матеріал в їх виробництві. Все частіше, сьогодні можна зустріти лісу, які зроблені з металевих конструкцій. Металеві відрізняються більшою міцністю.

З іншого боку, при самостійному виготовленні будівельних лісів, краще віддати перевагу дерев'яним. Цей матеріал набагато легше обробляється і кріпиться один з одним. Хоча дерев'яні лісу простіше, вони мають різні класифікації, кожна з яких відрізняється за своїм методом монтажу. Існує 4 основних варіантів збірки таких лісів.

Розглянемо кожен з них детальніше.

Проведемо аналіз деяких понять.

Черевик - пристосування, що використовується в якості підставки під кожну ногу лісів для збільшення відстані між лісами. Іноді, під черевик кріплять дерев'яні прокладки.

На такі дерев'яні конструкції стелиться настил, який виготовляється, з підготовлених дерев'яних щитів. Є також металеві та алюмінієві настили. Всі вони призначені для підстави, по якому ходять працівники. Настили виготовлені з дерева, обробляються певними хімічними складами, для захисту від згоряння та інших причин

Деякі будівельники нехтують технікою безпеки і не користуються сходами, яка є важливим елементом в даній конструкції. Також, важливо мати синтетичну сітку, яка захищає працівників від падінь. Завдяки їй, будівельникам не потрібно лізти вниз, щоб підібрати впали інструменти. Така сітка є хорошим захистом від пилу і променів сонця і дуже полегшує багато робочі процеси. Вибирати необхідно виходячи з власного смаку і вартості.

Тепер поговоримо про вибір самого каркаса для лісів. Як зазначалося вище, існує чотири основних види таких конструкцій.

клинові ліси

клинові ліси

Такі ліси мають спеціальні, клинові з'єднання. Вони досить просто розбираються і збираються. Здатні витримувати великий вантаж. З цієї причини, їх застосування найбільш актуально на тих будівельних об'єктах, де на них необхідно розміщувати будівельні матеріали і різні інструменти, які мають важку вагу.

рамні лісу

рамні лісу

В їх основу входить жорстка рама, і чотири стійки, які закріплюються між собою сполучними елементами. Така конструкція має легку вагу і недорого коштують. В основному, їх застосовують в окремих роботах.

штирові лісу

штирові лісу

Також досить легко збираються. Мають просту конструкцію. Кожен елемент монтується за допомогою спеціальних штирів. Як і рамні лісу, вони легко збираються і розбираються і використовуються для таких робіт, як: шпаклівка і штукатурка стін і їх фарбування.

хомутові лісу

хомутові лісу

На відміну від попередніх лісів, ці можна назвати серйозним обладнанням в будівельних цілях. Їх збирають за допомогою з'єднаних хомутів. В основному вони експлуатуються на великих будівельних майданчиках. Якщо планується будівництво приватного характеру, то ліси можна виготовити самостійно. Найкращим варіантом, в такому випадку, будуть дерев'яні лісу, зроблені з нескладної конструкції. Вони підійдуть для більшості виконуваних робіт в обробці, де не буде особливих навантажень на їх конструкцію. .

Самостійне виготовлення приставних риштувань

Приступаючи до складання лісів, варто звернути увагу на те, що що зазначені розміри в цій статті дано приблизно. Всі розміри, кожен працівник повинен вибрати самостійно. Отже, щоб приступити до виготовлення будівельних лісів, спочатку потрібно сформулювати конверт. Ця частина лісів є підставою всієї конструкції і складається з опорних паль, з'єднаних єднальними елементами.

Щоб зібрати конверт, знадобляться дві дошки по одному метру завдовжки, ширина кожної з 30см і зробити з них конструкцію у вигляді букви Г. Після цього, збоку вийшла заготовки, прибиваємо навскіс невеликі бруски, ширина кожного по 2 см. Це додасть всієї конструкції додаткову жорсткість . Ширина полиці повинна вийде близько одного метра. Для обробної роботи, такий розмір цілком підійде.

Наступний етап - це монтаж опорних стійок в кожен з кутів готових конвертів. Кожну стійку, перед її установкою, необхідно загострити знизу. Після того, як конструкція готова, її можна піднімати вгору. Загострені кінці стійок необхідно занурити в землю і для більшої стійкості, закріпити дошками.

Кожен кронштейн необхідно зміцнити на стіні за допомогою простих цвяхів. Тепер приступаємо до укладання настилу на кронштейни. Бажано, щоб він був з дошки 40х100 мм необхідної довжини. На цьому все! Можна підставляти сходи, затягує потрібні матеріали і починаємо працювати.

Скільки буде коштувати будівельні ліси якщо зробити їх самостійно? Все буде залежати від того який обраний матеріал а також розміри лісів.

Наприклад, якщо ліси будуть мати розміри 3метра довжина, 2 висота і 40см ширина, то для їх виготовлення знадобиться:

  • 36 погонних метрів бруса, щоб виготовити стійки 150х25 мм;
  • 6 погонних метрів обрізної дошки 200х40 мм для настилу.

Виходячи з даних розмірів, можна дізнатися вартість на матеріали і буде відома загальна сума. Звичайно ж, її вартість також буде залежати від того, в якому регіоні будуть купуватися матеріали, однак різниця в цілому буде невелика.

Що необхідно врахувати при виборі будівельних лісів?

Що необхідно врахувати при виборі будівельних лісів

Отже, що ж вигідніше, купити будівельні ліси або зробити їх самостійно? Це питання необхідно розглянути об'єктивно.

1. Фінансова складова. Вартість готової секції лісів більше, ніж необхідних матеріалів. А якщо є можливість використовувати старі будівельні матеріали у вигляді дощок і брусків, то самостійне виготовлення буде ще дешевше. Рекомендуємо купувати будівельні ліси за цінами від пріозводітеля на http://rsk-spb.com/ .

2. Трудовитрати. Важать готові лісу, які зроблені зі сталі, набагато менше, ніж саморобні з дерева. Їх монтаж досить легкий і простий, займає всього кілька годин робочого часу. Розбирати їх також набагато легше, ніж дерев'яні. Зроблені самостійно, в рази важче, а їх збирання та розбирання, може зайняти цілий день. Слід також врахувати, що будівельні ліси не обов'язково купувати, їх можна взяти в оренду. Як видно, щоб прийняти правильне рішення, необхідно врахувати перераховані вище моменти.

Скільки буде коштувати будівельні ліси якщо зробити їх самостійно?
Що необхідно врахувати при виборі будівельних лісів?
Отже, що ж вигідніше, купити будівельні ліси або зробити їх самостійно?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама