Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Сучасні тенденції в сфері підготовчих столярно-теслярські роботи

  1. Широкі торгові зали і затишні ніші
  2. 12500 погонних метрів білої ялиці
  3. Відповідний верстат для малого підприємства
  4. Більша гнучкість при виготовленні елементів
  5. Більш висока продуктивність при меншій кількості співробітників
  6. підсумок

12500 погонних метрів білої ялиці потрібно для будівництва будівлі «Герольдзауер Мюле» в Баден-Бадені. За 15 місяців підприємство Weingärtner Holzbau побудувало найбільше в Європі будівля з білої ялиці. 12500 погонних метрів білої ялиці потрібно для будівництва будівлі «Герольдзауер Мюле» в Баден-Бадені

Video: Was macht Weißtanne als Bauholz so besonders?

Around 12,500 m of bound silver fir is integrated in the Geroldsauer Mühle

The entire project was produced by the WEINMANN WBS 140

The ceiling is supported by 240 x 680 mm thick glued laminated timber

Regional products are offered in the market hall of the Geroldsauer Mühle

Roland Weingärtner has founded the company Weingärtner Holzbau in тисячі дев'ятсот дев'яносто дев'ять

"Die Anschaffung ließ sich ohne teure Hallenumbauten realisieren, zumal man auch keinen speziellen Hallenboden, keine verstärkten Fundamente und auch keine Grube unter der Maschine braucht."

Roland Weingärtner, Weingärtner Holzbau

Герольдзауер Мюле - це центр торгівлі свіжими продуктами, отриманими від місцевих фермерів, виноробних господарств і мисливців. Власники реалізують своє прагнення до гармонії, екологічності та інновацій не тільки продаючи екологічні, вироблені за традиційними методиками продукти, а й вибираючи матеріал для будівництва - місцеву білу ялицю. У торговому центрі працює м'ясна лавка і булочна, а в лівому флігелі розмістився ресторан з банкетним залом на другому поверсі.

До 18 гостей можуть прийняти комфортабельні номери, також знаходяться на другому поверсі. Номерами можуть скористатися і учасники семінарів, що проходять в конференц-залах центру Герольдзауер Мюле.

Архітектурно будівля ділиться на три частини: праворуч і ліворуч від входу витягнуті два довгих флігеля, центр будівлі вінчають два поперечних фронтону, передній фронтон повністю засклений. Розмір будівлі - 16 x 60 м.

Бічні флігелі представляють собою дерев'яні каркасні конструкції зі стіновими елементами довжиною до 11 м. Структура стін (зсередини назовні): внутрішня обшивка виконана з рубаною дошки, за нею йдуть функціональний шар для прокладки комунікацій шириною 40 мм, орієнтовано-стружкова плита, що забезпечує вітрозахист, дерев'яний каркас шириною 160 мм з целюлозної ізоляцією, м'яка волокниста плита товщиною 60 мм і вентиляційний зазор шириною 30 мм. Зовні стіна, зібрана з готових елементів, виконана в стилі типових для Шварцвальда каркасно-брусових будинків. Що складаються з двох частин фасадні елементи з'єднані косим прирубом.

Широкі торгові зали і затишні ніші

За переднім фронтоном, що представляє собою дерев'яний каркас з склінням до коника даху, з просторого двухсветного простору починається торговий зал. За ним розташований торговий зал без перегородок, стелю якого спирається на клеєні кроквяні ферми розміром 240 x 680 мм. Стельові балки навішені на затягування ферм. Ширина прольоту становить близько 15 м, відстань між 7 осями - 5 м.

У центрі приміщення клеєні ферми спираються на ряд колон, спереду і ззаду - на підкоси. Сталеві хомути біля основи подкосов сприймають розтягують зусилля.

Стелею торгового залу служить жорстке перекриття. Для забезпечення жорсткості дерев'яні дошки перекриття забезпечені пазогребневими сполуками і скріплені з балками і затяжками цвяхами і шурупами Spax. Крім того, додаткову горизонтальну жорсткість забезпечують перехресні розкоси (160 x 160 мм) в одному з прольотів. У ресторанній зоні, розділеної перегородками на затишні ніші і допоміжні приміщення, встановлений стеля з деревоплити з згуртованих дощок товщиною 180 мм.

12500 погонних метрів білої ялиці

В основу проекту Герольдзауер Мюле ліг запит адміністрації міста Баден-Баден, яка в 2013 році шукала серед місцевих фермерів-любителів потенційного організатора невеликого фермерського ринку для регіональних виробників. Тоді Роланд Вайнгертнер зі своїм братом Мартіном, який займався розведенням корів Хайлендские породи, представили до муніципальної ради Баден-Бадена перший проект будівлі розмірами 12х25 м. «Проект був прийнятий із захватом», - згадує Роланд Вайнгертнер. У тому ж році брат придбав колишню млин зі старим готелем і прилеглий до них ділянку землі, і проект був розширений до сьогоднішніх розмірів.

На виготовлення дерев'яних конструкцій Герольдзауер Мюле пішло 12500 м обробленої білої ялиці, що відповідає приблизно 350 м³ деревини. Зовсім не простий проект для підприємства з шістьма співробітниками, не рахуючи господаря, яке зазвичай займається ремонтом дахів, звичайними столярними роботами, дерев'яним сільськогосподарським будівництвом і зведенням приватних будинків. Роланд Вайнгертнер «не ризикнув би братися за такий масштабний проект» без відповідної технічної бази. «Ми не змогли б подужати проект, виготовляючи дерев'яні конструкції вручну, а замовляти виробництво елементів домобудівному комбінату мені не хотілося».

Відповідний верстат для малого підприємства

Але тесля вже подумував про придбання установки для підготовчих столярно-теслярські роботи, і великий проект став доброю нагодою для покупки WBS 140 виробництва WEINMANN. На користь цього верстата, по-перше, говорять його розмір і продуктивність, точно відповідають потребам невеликих і середніх майстернях: агрегат з 5 осями і магазин на 8 інструментів забезпечують максимальну гнучкість. Це дозволяє обробляти велику частину складних елементів будівельних конструкцій на одному верстаті.
Крім того, малі та середні майстерні воліють цей верстат через його компактності. Ці переваги оцінили в майстерні Weingärtner Holzbau: «Нам не довелося витрачати гроші на перебудову цеху, укладання спеціального статі, посилення фундаменту і пристрій приямка», - згадує Роланд Вайнгертнер: «Крім того, вартість виявилася цілком прийнятною, а представництво компанії WEINMANN знаходилося зовсім недалеко , так що для мене рішення було очевидним ».

Більша гнучкість при виготовленні елементів

Ще до початку будівництва Герользауер Мюле на підприємстві Weingärtner Holzbau почали освоєння нової технології на базі зразкового проекту. Сюрприз чекав співробітників вже на самому початку: «Ми не могли собі уявити, що передавати на верстат дані з програми Weto Viskon, яку ми використовували, настільки просто», - згадує Роланд Вайнгертнер.

Також сприятливе враження на тесляра справило зручність обслуговування верстата: «Спочатку, зрозуміло, ми дзвонили в службу підтримки, коли не знали, яку кнопку натиснути. Але досить швидко перестали, тому що завжди отримували точні і докладні відповіді, а управління верстатом виявилося зручним. Коли співробітник, який працював з WBS 140, пішов на курси підвищення кваліфікації, я без проблем зміг його замінити. Тому я вважаю, що пакет послуг, пропонований при покупці цього верстата, підібраний правильно - адже він включає віддалену інтернет-діагностику і швидку поставку запчастин ».
А після початку роботи над проектом Герольдзауер Мюле Роланд Вайнгертнер зміг оцінити і найважливіші переваги повністю автоматизованого виготовлення елементів будівельних конструкцій. Одним з цих переваг виявилася можливість обслуговування верстата WBS 140 одним співробітником або, при необхідності, повністю автоматична робота без участі людини. Поки працівник збирав на саморобному монтажному столі елементи дерев'яного каркаса, верстат вже обробляв заготовки для наступного вузла. Але така послідовність можлива тільки при використанні WBS 140 для поелементного виготовлення конструкцій, як це робиться в майстерні Вайнгертнер. Переваги послідовної складання елементів компенсують деякі складності з оптимізацією розкрою. Оптимізувати використання матеріалу можна і при такій методиці: для цього необхідно укласти отримані при виготовленні попереднього елемента залишки на що подає рольганг і ввести в пам'ять машини їх довжину.

Пристрої подачі і вивантаження в баден-баденською майстерні розраховані на елементи довжиною до 13,70 м. Але Роланд Вайнгертнер вже обробляв за допомогою верстата кутові крокви довжиною 18 м: «Правда, для роботи з такою довжиною довелося проробити отвори в стінах цеху».

При роботі над Герольдзауер Мюле Вайнгартен спочатку планував зводити три секції будівлі по черзі, рухаючись справа наліво. Але пристрій шахти ліфта в центральній частині будівлі було закінчено з запізненням. «Терміни підганяли, і ми не могли дозволити собі чекати, поки шахту закінчать. Нам не залишалося нічого, окрім як приступити до роботи над лівою секцією відразу ж після правої ».

Технологія дозволила швидко змінити послідовність виготовлення елементів. «Ми працюємо з набагато більшою гнучкістю, ніж домобудівний комбінат». Вайнгертнер ще раз переконався в правильності свого рішення, коли середня секція будівлі, зведена між двома бічними флігелями, точно вписалася в наявний простір: «У результаті розбіжність розмірів склало всього 4 мм на всю довжину будівлі, чому ми, зрозуміло, зобов'язані і ретельній роботі при вимірах за допомогою мотузки і рулетки ».

Більш висока продуктивність при меншій кількості співробітників

Одного разу, вже після завершення будівництва Герольдзауер Мюле, захворіло відразу троє працівників майстерні Weingärtner Holzbau. «Наш підмайстер більшу частину часу був зайнятий навчанням, у нас було безліч проектів, а нових людей в наш час швидко не знайдеш». Але через високу швидкість виготовлення вузлів у нас не виникло проблем з виконанням замовлень.

Так, наприклад, в цей момент я за півдня зібрав перголу з колючкуватими сполуками і підкосами, одночасно виконуючи і інші роботи в цеху. Вручну тільки на врубки для з'єднань два співробітника витратили б півтора дня: стільки часу у нас точно не було ».

А за гараж з четирехскатной дахом, накосная кроквами і коньковой балкою Роланд Вайнгертнер раніше просто не взявся. Раніше для виготовлення елементів для такої будови йому довелося б на два дні зайняти двох працівників, зараз же достатньо одного працівника і шести годин.
Ще більше часу вдалося виграти при складанні гаража. Монтажна команда з трьох чоловік впоралася з роботою за дві години, тому що попередньо виготовлені деталі підходили одна до іншої ідеально: «Зрозуміло, тільки тому, що ми чесно виконали домашню роботу, коли обробляли вузли. Але раніше ми навіть не подумали про те, щоб втиснути між справою зайвий проект. Зараз ми це робимо без всяких проблем ».

підсумок

Багато деталей будівлі Герольдзауер Мюле показують, що Роланд Вайнгертнер користується всіма можливостями свого обладнання. Варто згадати, наприклад, виконану з високою точністю «дзвіницю» на даху, що несуть статичні навантаження, точно вивірені з'єднання балок замком в банкетному залі, чисті сполуки косим прирубом, з'єднання підвіконь на фасадних елементах або подвійну дах над поперечним фронтоном з двома розташованими один над одним разжелобка.

Зачистка і вибірка пазів в крокви довжиною 15 м при використанні WBS 140 займає всього шість хвилин: «Коли ми обробляли першу балку, у мене задзвонив телефон: я ненадовго вийшов з цеху і пропустив усю виставу».
За допомогою цього верстата і двох колег, які працювали на будівельному майданчику, Роланд Вайнгертнер завершив виготовлення дерев'яних конструкцій Герольдзауер Мюле за три місяці: «22 вересня ми встановили перший елемент, до Різдва була готова дах». Все будівництво від закладки фундаменту до відкриття центру в кінці серпня 2015 р зайняло рівно 15 місяців.

Якщо врахувати кількість персоналу, це, безумовно, величезне досягнення. Домогтися такого результату вдалося завдяки збільшенню продуктивності майстерні вдвічі - якщо до покупки верстата для виготовлення деталей дерев'яних конструкцій в майстерні обробляли 6000 погонних метрів деревини, то тепер ця кількість перевищує 12000 погонних метрів.

Крім того, досвід застосування нового обладнання ще раз довів, що ніяка техніка не може працювати краще, ніж допускає фантазія користувача. А з фантазією у Роланда Вайнгертнер все більш ніж добре, і тому він постійно відкриває все нові можливості застосування свого верстата.
«Зараз ми, наприклад, робимо слухові вікна для ремонту даху. WBS 140 виготовляє елементи настилу, кутові кроквяні ноги, кутові і трикутні з'єднання і навіть обрешітку даху. Все було один раз спроектовано на етапі підготовчих робіт, і тепер за допомогою цього набору даних ми можемо виготовляти елементи для будь-яких інших слухових вікон. В результаті зменшення витрат виграли не тільки ми: нам вдалося зробити більш вигідну пропозицію хорошому клієнту ».
Тепер Роланд Вайгертнер використовує автоматичний верстат для виготовлення сходів, а також планує виробництво збірних містків довжиною 50 м: «На нашому верстаті можна зробити практично будь-яку з деталей, і обробити в цеху всі елементи решітки. Тільки коли у нас з'явився верстат, ми зрозуміли, скільки всього можна зробити з його допомогою.
Але винятки залишаються, і в майстерні, як і раніше використовується ручна праця: «Наприклад, трикутні врубки в великих коникових балках неможливо виконати на верстаті через їх складної геометрії. Тому ми робимо невеликі надрізи за допомогою дискової пили і завершуємо точну врубку вручну. Не можна забувати, що зараз ми виготовляємо в нашій майстерні всі елементи будівельних конструкцій. Ті майстерні, які купують готові елементи на домобудівних комбінатах, швидко перетворюються в складальні підприємства, а ми прагнемо розвиватися в протилежному напрямку ».

Джерело / авторські права на фото: Weingärtner Holzbau, Баден-Баден, д-р Йоахім Мор

назад

Video: Was macht Weißtanne als Bauholz so besonders?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама