Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ремонт навушників. Керівництво.

Чи часто у вас бувало що у навушника перестає працювати одне вухо? Ремонт навушників вимагає мінімального досвіду, але при цьому дозволяє здорово продовжити термін служби улюблених навушників В лабораторії ми склали докладний посібник з ремонту для вас.

Ремонт навушників вимагає мінімального досвіду, але при цьому дозволяє здорово продовжити термін служби улюблених навушників В лабораторії ми склали докладний посібник з ремонту для вас

- У мене навушники працюють не довше місяця, тому я купую дешеві. - У тебе вони працюють не більше місяця тому що ти купуєш дешеві навушники.

Навушники в 90% випадків виходять з ладу через обрив провідників в проводі. Залежно від якості дроти, його конструкції термін експлуатації до цього нещастя виходить різний. Якщо китайці використовували в якості провідників просто дві мідні ізольовані зволікання - то це трапиться менш ніж за місяць. Якщо ж провідники навито на синтетичний корд то провід може пропрацювати роки. Відбувається обрив через втому металу при малих радіусах вигину. Якщо взяти скріпку і розігнати-зігнути в одному місці кілька разів - вона ламається, то ж відбувається і з мідними жилами проводу. Для боротьби з цим намагаються збільшити радіус вигину дроту - пластикова пружинка у роз'ємів зроблена саме для цього.

Ось приклад обриву провідників в проводі, провідники витягнуті з ізоляції:

Ось приклад обриву провідників в проводі, провідники витягнуті з ізоляції:

Або ось. Зелень - шкірний жир проник через ізоляцію і окислів мідь:

Зелень - шкірний жир проник через ізоляцію і окислів мідь:

Ремонт починається з пошуку місця несправності. Якщо у нас не працює один з навушників то обрив в жилі лівого або правого каналу. Якщо ж обрив в загальній жилі, то в навушниках чути тільки музику, а вокал практично не чути, в навушниках починає грати різницевий сигнал між лівим і правим каналом.

Для діагностики обриву провідників в проводі використовують такий прийом - фіксують роз'єм і роблять кругові рухи проводом під час роботи. Якщо чутні шерехи, тріск або перебої в роботі - значить місце несправності саме в цьому місці. З досвіду - воно найчастіше саме у роз'єму у навушників крапельок, а ось у навушників з ободом 50/50 обрив у роз'єму або у навушника.

Місце обриву показано червоною стрілкою. Коли місце обриву встановлено, приступаємо до ремонту. Можна звичайно замінити роз'єм і встановити розбірний штекер, але на жаль розбірні штекери досить великі і їх якість часто нікчемне (в Єкатеринбурзі ми не змогли купити штекерів прийнятної якості. Навіть суцільнометалеві з позолоченим корпусом страждали Неспіввісність контактних циліндрів, слабким контактом циліндрів з ламелями) Тому розбирання неразборного роз'єму і використання його компонентів бачиться доцільною.

На наше щастя в переважній більшості випадків у навушників штекер складається з двох частин, пластикової заливки роз'єму і гумового ковпачка. Знімаємо ковпачок:

Знімаємо ковпачок:

Розкушує пластикову заливку контактної частини:

Розкушує пластикову заливку контактної частини:

Зачищаємо провід. Бажано розігрітим предметом, що б не залишити подряпин на жилах, які спровокують злам. Не забуваємо залишити ковпачок на дроті:

Не забуваємо залишити ковпачок на дроті:

Ось тут зарита тонкість. Жили покриті полиимидной ізоляцією, що не плавиться від жала паяльника. Зчищати гострим предметом - філігранна робота, до того ж з високим ризиком недорахуватися в кінці провідників. В такому випадку надходять двома шляхами. Можна запальничкою спалити ізоляцію, потім зачистити гар і залудити. Мінус даного способу в тому що від горіння окислюються жили і залудити їх стає складно. Другий спосіб витонченіше - ізоляція спалюється хімічно.

Беремо таблетку аспірину (ацетилсаліцилова кислота) і розігрітим жалом паяльника (350+ градусів Цельсія) притискаємо провідник в ізоляції до таблетці, витягаючи його. Кислота руйнує ізоляцію і працює як флюс. ПАРИ не вдихати! ПРАЦЮВАТИ під витяжку!

результат:

Зчищають залишки аспірину з жив (бажано гарненько відмити і просушити, аспірин активний флюс і продовжить руйнувати матеріал, якщо його не видалити), відкушуємо зайве і припаюємо назад до гнізда:

Включаємо в плеєр і перевіряємо що все працює. Після цього штекер потрібно зафіксувати в ковпачку. Для цього використовуємо швидко твердне епоксидний клей:

Рекомендуємо саме poxipol через його консистенції. Епоксидний клей «момент» теж твердне за 10 хвилин, і теж підійде, але працювати їм складніше так як він більш текучий. Змішуємо клей і заповнюємо їм порожнину ковпачка, помістивши туди штекер. Тим самим ми імітуємо ту пластикову заливку, яку розкушує на початку. Вона фіксує провідники захищаючи ніжне місце пайки.

Коли клей схопиться, але ще не затвердіє до стану каменя, зрізаємо ножем все зайве:

Ремонт закінчений! Можна користуватися.

Іноді трапляється так, що обрив жив в проводі безпосередньо у навушника, або ремонт за інструкцією вище не допоміг. В такому випадку читаємо далі.

Навушники вважаються розбірними, як як збираються на клей. На щастя багато пластикові проклеєні корпусу можна розібрати скориставшись тим, що клейовий шов погано деформується.

Затиснемо навушники в струбцину або лещата, гвинт дозволяє строго дозувати зусилля плавно нарощуючи його:

Затиснемо навушники в струбцину або лещата, гвинт дозволяє строго дозувати зусилля плавно нарощуючи його:

У певний момент деталь розклеїться і і розкриється як черепашка:

У певний момент деталь розклеїться і і розкриється як черепашка:

Розкриваємо навушник і отримуємо доступ до його вмісту. За допомогою мультиметра продзвонювати обмотку навушника, що б виключити обрив:

За допомогою мультиметра продзвонювати обмотку навушника, що б виключити обрив:

Обрив обмотки і пошкодження мембрани - то небагато що відремонтувати не вийде. Якщо обмотка ціла то обрізаємо шнур і заправляємо в навушник його знову. Найчастіше провід фіксується вузлом, зачищати і залужівает провідники таким же чином як і для припаювання штекера.

Склеювати назад навушник можна будь-яким клеєм, попередньо знежирити поверхні. Клей наносити акуратно, що б надлишки клею або його пари не пошкодили мембрану.

Виходячи з досвіду, після такого ремонту навушники працюють до наступної поломки приблизно стільки ж, скільки працювали після покупки. З огляду на вартість якісних навушників ремонт такого плану доцільний.

Чи часто у вас бувало що у навушника перестає працювати одне вухо?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама