Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як правильно крити дах шифером

  1. підготовка
  2. Основні етапи покриття шифером
  3. додатки
  4. резюме

Не знаєте, як шифером покрити дах

Не знаєте, як шифером покрити дах? Процес монтажу досить легкий, тому його можна здійснити самостійно. Бажано перед укладанням провести певні види підготовчих робіт, характерні саме для шиферної покрівлі. Вони повинні забезпечити додаткову надійність конструкції.

підготовка

З самого початку потрібно зробити міцну основу - обрешітку. Для цього добре підійдуть необрізні дошки, які встановлюються під прямим кутом на крокви. Для прикріплення використовуються саморізи або цвяхи, при цьому необхідно дотримуватися відстань кріплення - не менш 40 см, до 75 см. При наявності труби димоходу на даху - лати робиться і навколо неї.

Необрізні дошки дуже недобре між собою стикуються, в будь-якому випадку залишається відстань між їх необробленими краями. З огляду на це, потрібно мати у своєму розпорядженні їх вільно, не впритул. Завдання такої обрешітки - служити підставою, а не суцільною поверхнею. Відстань між дошками допускається до 10-12 см.

Враховуйте також, що водостічну трубу слід поставити заздалегідь.

Основні етапи покриття шифером

гідроізоляція

1. Під шифер зазвичай укладається толь, руберойд або ряд сучасних рулонних покрівельних гідроізоляційних матеріалів на бітумній основі ( «Гідроізол», «Рубемаст» і подібні). Рулони розгортають горизонтально, починаючи з нижнього ряду. При бажанні можна провести зварювання розкатаних листів між собою. При цьому слід керуватися технологією, встановлену для даного матеріалу - скільки нахлестивать, яким боком укладати, як зварювати.

При цьому слід керуватися технологією, встановлену для даного матеріалу - скільки нахлестивать, яким боком укладати, як зварювати

• Чим крутіше покрівля (ухил), тим менша потреба зварювати гідроізоляцію між собою.

2. Кріплення руберойду і іже з ним не має сенсу, оскільки шиферні листи згодом кріпляться наскрізь в обрешітку, захоплюючи і гідроізоляцію. Керуватися при укладанні листів руберойду потрібно лише практичним змістом: щоб до монтажу шиферу гідроізоляція не полетіла від поривів вітру або під тяжкістю власної ваги на крутий покрівлі.

накриття

1. Укладання шиферу проводиться з нижніх рядів. Монтаж необхідно починати з нижніх перших, зазвичай з трьох шиферних листів. Нахлест виробляють на одну хвилю, незалежно від кількості хвиль і їх розмірів (довжини). Кріпиться шифер спеціальними шиферними цвяхами з широким капелюшком. Один лист шиферу пробивається в чотирьох або в шести місцях в залежності від його довжини.

• Кріплення проводиться в другу хвилю, в першу - не можна! У місці нахлеста шифер через два листа не пробивається! Для шиферу з вісьмома хвилями, такі цвяхи забивають по парних - другу і шосту хвилю, розташовуючи їх на гребені, а у семіволнового - у 2-у і п'яту. Цвяхи потрібно забивати в верх хвилі, а не в нижню частину.

2. Потім зміцнюють в наступному ряду два листа шиферу, і в перший ряд додають ще один лист, а потім ставлять верхній. Таким чином забезпечують вільний доступ до всіх листам. Укладання шиферу на дах проводиться до остаточного закривання всього ската поверхні покрівлі.

додатки

додатки

  • Для недосвідчених, які проводять укладання шиферу своїми руками вперше: просвердлити місце для цвяхів необхідно до того як забивати, інакше можна, б'ючи молотком, розколоти поверхню. Розміри отворів повинні перевершувати по діаметру розмір цвяха приблизно до двох міліметрів, тому слід подумати про їх закладенні і ізоляції від проникнення води. В одному випадку можна скористатися гумовою прокладкою, пластиковою шайбою або клаптиком руберойду, або в іншому - після забивання під капелюшок залити герметичне засіб. Цвяхи забивати не так сильно, повинен залишатися невеликий зазор між поверхнею і капелюшки. Правильним є цвях, капелюшок якого в кінцевому підсумку злегка стосується шиферу.
  • Цвяхи можна поміняти на шурупи, спеціально призначені для таких технологій. Отвори, якщо зручно, можна проробляти дрилем.
  • Сучасні кріпильні вироби для шиферу можуть комплектуватися гумовими прокладками під капелюшком - тоді герметизувати отвори не потрібно.
  • Підвищенню якості покриття покрівлі сприяє прокладка під нього пароізоляційній мембрани.
  • Всі нерівності на зрізі шиферу рекомендується підрізати болгаркою, потужності якої буде досить до одного кВт, діаметром диска до 1,8 см і товщиною до 1,6 мм - це оптимальне рішення; якщо застосувати товстий абразивний диск, тоді можна загрузнути в шифері, а тонкий, навпаки, взагалі не зможе його розрізати. Обрізку проводити дуже акуратно, плавно і не поспішаючи опускати, щоб не спровокувати утворення тріщин і відколів по краях. В результаті такої обрізки утворюється шиферна пил, що містить азбест, шкідливий для здоров'я, в цьому випадку потрібно свежеспіленная розріз обробити акриловою фарбою на водній основі. Роботи проводити в респіраторі.

Роботи проводити в респіраторі

Для продовження терміну служби покрівлі добре буде провести обробку поверхні антисептиком - це захистить від розбухання і розмноження мохів, а якщо нанести на покладений шифер фарбу, тоді можна забезпечити запобігання впливу різних атмосферних впливів і опадів.

У разі укладання плоского шиферу лати повинна бути зроблена суцільний, і перед її монтажем пропонується намалювати сітку, по клітинам якої і буде проводитися укладання таких листів. Плоскі листи можливо укладати на поверхню, яка має нахил трохи більше двадцяти градусів, за такою ж технологією як у хвильового.

Пристрій покрівлі з шиферу закінчується встановленням жолобів, під які потрібно прокласти руберойд. Далі зробити водовідвідну систему, надіти фартух з заліза на димохід і вентиляційну трубу.

Далі зробити водовідвідну систему, надіти фартух з заліза на димохід і вентиляційну трубу

резюме

При самостійній укладанні можна істотно заощадити, не привертаючи до роботи професійних фахівців. І не забудьте зробити запас шиферних листів, хоч вони важкі і щільні, але відрізняються крихкістю, що може привести до випадкової і неврахованої псування покрівельного матеріалу.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама